Pieśń na ognisko - podróż Froda, Z
serii - Rymowane Wiersze
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Pieśń na ognisko - podróż Froda, Z
serii - Rymowane Wiersze
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Taak, mój wiersz o ulubionej książce
"Władca Pierścieni". Pisany jakiś.... rok temu. Proszę o szczere
opinie.
Wyprawa nasza zaczęła się od Shire A ja z Samem przemierzałem hobbitów kraj Dołączyli do nas Pippin i Merry I licząc na wyszła cyfra cztery Strudzeni znaleźliśmy gospodę Gdzie przeczekaliśmy złą pogodę Poznaliśmy tam Obieżyświata Który przemierzył pół świata Poszliśmy razem z Obieżyświatem Aż do Rivendell który był dla Elfów całym światem Tam spotkałem Gandalfa mojego przyjaciela Z którym przy fajce zużyłem pół worka Fajkowego Ziela Wybrano Drużynę Pierścienia Która miała pójść z nami aż w Mordor, kraj Zła i Cienia Czterech Hobbitów, jednego Istari, dwoje Ludzi, Elfa i Krasnoluda Dla którego ujrzenie mirthilu to były cuda Gdy Gandalf z Balrogiem w otchłań wpadł Poprowadził nas Obieżyświat Aż do Lothorien gdzie rządziła Galadriela Piękniejsza od wzorów Gandalfa które robił z Fajkowego Ziela Potem poległ Boromir, odważny bohater Kóry wolał zginąć niż dać wsadzić hobbitów za kratę A ja z Samem wyruszyłem do Mordoru Wrzucić pierścień do Orodruiny, skały podobnej do ruiny Jeśli chcecie dowiedzieć się zakończenia To przeczytajcie Władcę Pierścieni - powieść napisaną przez Mistrza Tolkieeeena |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:04 |