Czy Potter przygotowuje do
poważniejszych książek?, Czy czytaliście po Harrym inne książki?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czy Potter przygotowuje do
poważniejszych książek?, Czy czytaliście po Harrym inne książki?
MAsti |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 18.09.2003 Skąd: Tajemniczy Zaułek ![]() |
[FONT=Times][COLOR=green][I]Przed chwilką
przeczytałam na dawnej Elisie( którąz resztądalej tak nazywam, bo to brzmi
świtnie) newsa o tym, że Harry Potter nie przygotowuje czytalników do
poważniejszych lektur, że odrywa dzieciaki od komputera tylko na czas
czytania książki, a jak skończąto dalej grają, dopóki ie dostaną następnego
Harry'ego. Czy to prawda?? Nie wiem, dlatego postanowiłam daćtaki temat
na Forum. Może (raczej na pewno już pojawiłsięon na tym Forum, ale ja tego
nie wiem bo jestem tu pierwszy raz). Nie będe sięjużtak bardzo rozpisywaći
napisze tak........
[COLOR=purple].............uwielbiam Harry'ego i mnie osobiście to właśnie ta książka przygotoała do dalszego czytania. Harry'ego uwielbiam, ale zakochana jestem po uszy we Władcy Pierścieni i Slimarillionie, których bez Harry'ego na pewno bym nie przeczytała. No i co będziemy dużo gadać - łatwy to władca nie jest. Czytam teraz bardzo dużo a jak nie kupi sobie co najmniej jednej książki w miesiącu to jestem chora. Mój pokój zmieniea siępowoli w biblioteke i jestem z tego dumna. Bardzo mnie interesuje jak było z wami????? [B][SIZE=7][COLOR=green]Co przeczytaliście po Harrym ????????? Mam nadzieje, że byłotego dużo i że autor tego newsa na Elisie sięmylił w swoich poglądach!!!!!!!!!!!!! 33;! Pozdrawiam Wszyskich, którym będzie sięchciało czytać ten list |
Aniacoolerka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 31.07.2003 Skąd: Katowice ![]() |
ja po Harrym przeczytałam lektury które
trzebabyło przeczytać ;-)
-------------------- "This is my December
This is my time of the year This is my December This is all so clear This is my December This is my snow covered home This is my December This is me alone" Linkin Park - My December |
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Ja przed Harry'm czytałam książki
i po Harry'm też! Uwielbiam czytać ciekawe książki szczególnie
horrory
![]() Harry Potter wcale nie zmienił mojego stosunku do czytania książek bo juz wcześniej lubiłam czytać... -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
chyba nie można tak uogólniać... to zależy
od konkretnej osoby. na pewno są ludzie, którzy zachwują się w sposób, jaki
opisujesz, ale z pewnością są też tacy, którzy nie ograniczają się tylko i
wyłącznie do 'harry'ego', u których rowling jedynie zaszczepiła
miłość do książek, ale nie zniewoliła ich w żaden sposób ani nie zrobiła z
nich automatów. ja jestem przykładem takiej osoby
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Morlen |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 11.09.2003 ![]() |
Napewno Harry zachęca do czytania, i to o
wiele bardziej nizzalecane w szkole lektury. Ja wcale nie dziwie się, że
młodziez ma wstręt do słowa pisanego, jeśli w podstawówce (a tak niestety
było za moich czasów ...grrr...) trzeba bylo czytać Janka Muzykanta czy też
Antka. Przy tych pozytywiztycznych horrorach to Voldemord się chowa.
![]() |
Pensy Nocard |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Ja przed Potterem czytałam książki i po
nim też, ale znacznie więcej. Czytam więcej o magii i dawnych wierzeniach i
przesądach. Po prostu zainteresowało mnie to
-------------------- Pink it was love at first sight
Pink when I turn out the light, and Pink gets me high as a kite And I think everything is going to be all right No matter what we do tonight AEROSMITH :-) |
Rey |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 03.06.2003 Skąd: znad Morza Chaosu ![]() |
Heh... ja czytałam bardzo dużo przed
Harrym i czytam ksiązki nadal. Harry Potter nic tu nie zmienił. Natomiast
nie sądzę, aby Harry nie pomagał w zachęcaniu do czytania innych rzeczy.
Wręcz przeciwnie. Bo poewna część osób po Harrym nic nie przeczyta. Ale i na
tym forum znajdują się osoby, które jednak coś czytają. A nie można wymagać,
aby wszyscy zaczynali czytać. Wystarczy, jak zrobi to większość.
-------------------- If you are near to the dark
I will tell you 'bout the sun You are here, no escape from my visions of the world You will cry all alone but it does not mean a thing to me |
Meliana |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
przed Harrym czytałam tylko lektury(i to
nie wszystkie), teraz czytam z przyjemnoscią, dla zabawy a nie z przymusu.
Harry nuczył mnie czytać......
|
Natalia-Hermi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 90 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Hogwart-Gryffindor ![]() |
Ja każdą część Harry'ego Pottera
przeczytałam po dziesięć razy. Po przeczytaniu Harry'ego miałam większe
zdolności do czytania lektur, łatwiej i lepiej znosiłam czytanie ciężkich
lektur(np. w pierwszej klasie gimn-Krzyżacy). A po jakiejś lekturze znowu
czytałam któryś tom aby nie nudziło mi się i żebym potem nie narzekała przy
kolejnych lekturach. A w grudniu mój regał z Harrym Potterem wzbogaci 5
tom:P:D
-------------------- "Odbijam nie Twą twarz, ale Twego serca pragnienia..."
|
.:.Juli.:. |
![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Masto Aniołów Rasa: Półanioł-półczłowiek ![]() |
Ja zawsze czytałam i przed Harrym i po
Harrym. W zasadzie mozna powiedizeć ze Pottera przeczytałam dzieki pani od
Muzyki. To ona cos tam powiedziala mi o tej ksiazce, a ja jak bylam chora i
nie mialam coc zytac poprosilam mamusia o ksiazke.
Ogolnie lubie czytac, i zawsze bede czytac.... -------------------- -Chce być... aniołem- wyszeptała... To nie świat jest dziwny, to ludzie...
|
||
agniesha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 30 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Kraków- tu tez mamy Dziurawe Kotły... Płeć: Kobieta ![]() |
nie uwazam, zeby potter
"przygotowywal" w jakikolwiek sposob do powazniejszych ksiazek. dla mnie byl on jedna z kolejnych, na pewno nie pierwszych i nie ostatnich ksiazek. http://haker.nie-spamuj.eu/sieci.html zadna wybitna, zadna zapadajaca w pamiec...po prostu...taka..ot na rozerwanie. =) Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 12:43 -------------------- <brak czasu i pieniędzy na podpis>
|
Morlen |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 11.09.2003 ![]() |
Przede wszystkim pipularnosc Harry'ego,
razem z serialem Wiedźmin i Władcą pierścieni przyczyniła się do dostepności
książek fantastycznych w polsce. Więcej się tego czyta i dużo więcej się
wydaje. To bardzo dobrze.
|
Blacky666 |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 23.05.2003 Skąd: Slytherin ![]() |
Masz całkowitą rację ja jak czytam HP to
nikt od tej książki nie może oderwać, czasami czytam Harry'ego do 23:30
a czasami nawet do 24:00 bo tak jestem zaczytana, ale jak już przeczytam to
siadam przed kompem i robie to co mi sie podoba
![]() -------------------- "Chcę żeby mnie akceptowano. Muszę być akceptowany..." - Kurt Cobain
|
Basia |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 29.08.2003 ![]() |
Ja już przed Harrym czytałam dużo, ale po
nim pojawiły się dla mnie książki Fantasy. Wcześniej nie wiedziałam czym się
to różni od Fantastyki. Teraz jest to mój ulubiony rodzaj książek.
|
sintesis |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
czytałam, czytam i bede czytac ksiazki...
Hp nie zmienilo drastycznie mojego spojrzenia na gatunki ksiazek ani na
tresc...
|
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po HP też zaintweresowałem się
fantastyką.
WP tak trochę z ciekawości, ale teraz jestem wielkim fanem Sapka, zadłużony jestem z powodu jego książek. Wogóle więcej teraz czytam literatury niż książek popularno-naukowych. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Dra-Matha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 09.07.2003 Skąd: Rebirth forest ![]() |
Ja, można powiedzieć, że czytałam od
zawsze...byłam przykładną uczennicą i czytałam prawie wszystkie lektury
XD
Pewnego dnia ojciec spytał się mnie, czy nie chciałąbym książki o orkach. A że byłam wtedy pod wpływem filmu "uwolnić orkę" natychmiast się zgodziłam. Jak wielkie było moje rozczarowanie, gdy po przeczytaniu trzech części WP nie znalazłam w nich swoich ulubionych stworzeń, możecie sobie wyobrazić. Ale książka mi się strasznie spodobała. i tak zaczęła się moja przygoda z fantastyką. To było jakieś...8 lat temu, czyli miałam...koło 9-10 lat ^^ Z resztą HP tez przeczytałam dzięki ojcu. stwierdził, że skoro ksiązka jest sławna, to musi mi ją sprezentowac i tak się też stało. Sam czytał wszystkie cześci. Mamy jednak nie udało mi się namówić i już raczej nie uda. -------------------- Zaklęta w marmur czekam na kolejną burzę, chłodny wiatr Zaklęta w marmur czekam aż znów mnie ktoś obudzi, cofnie czas Zaklęta w marmur płaczę tak samotna wśród błękitnych skał Zaklęta w marmur klęczę w mokrej ziemi ** ** ** PD are you ready??? ** ** ** House: Ravenclaw Wand: 13c, Włos Jednorożca, Wierzba Special: Herbology |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja swoją mamę przekonałem, zato w przypadku
szans na to nie ma żadnych...
A czytać się powinno jak najwięcej. 30 książek na rok to powinna być norma. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
...Sabinka... |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Chicago/Poland ![]() |
Przed Harry'm Potterem czytalam duzo
ksiazek, a natomiast po nim jeszcze chyba wiecej
![]() |
Mosia |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 24.04.2003 ![]() |
Ja przed Harrym nic oprócz szkolnych lektur
nie czytałam, a książkę dostałam jako prezent. Teraz jestem molem książkowym
i choć nie jest to zasługa tylko Harry'ego Pottera, to ma on w tym swój
udział.
![]() |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Po harry'm czytalam glownie
lektury....ostatnio czytalam 'alchemika', a w wakacje
'stowarzyszenie wedrujacyhc dzinsow"
![]() |
escanor |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 21.10.2003 ![]() |
Moim najwiekszym hobby jest czytanie . Czytam wszystko co mi sie podwnie . Ksiazki z cykolu Musierowicz poprawiaja mi samopoczucie , a Harry . . . no jest v. v. v. fajny . NIe zachecil mnie do czytania wiecej , bo czytalam tyle samo co przedtem , czyli duzooo -------------------- |
Dra-Matha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 09.07.2003 Skąd: Rebirth forest ![]() |
Ostatnio wzięłam się zaTerry'ego
Pratchett'a...Gośc jest po prostu ge-niu-szem! 'Kosiarz' to
istne arcydzieło! goraco go polecam! poza tym wszelkie książki
stephena Kinga np"Mroczna Wieża' i 'cujo'. Te akurat
czytałam po Potterze
-------------------- Zaklęta w marmur czekam na kolejną burzę, chłodny wiatr Zaklęta w marmur czekam aż znów mnie ktoś obudzi, cofnie czas Zaklęta w marmur płaczę tak samotna wśród błękitnych skał Zaklęta w marmur klęczę w mokrej ziemi ** ** ** PD are you ready??? ** ** ** House: Ravenclaw Wand: 13c, Włos Jednorożca, Wierzba Special: Herbology |
vigga |
![]() ![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
ja zawsze kochalam czytac ksiazki. po
przeczytaniu Harry'ego nic sie nie zmienilo.
a tak apropo to ta ksiazka kupila mi moja mama. nic w ogole o niej nie wiedzialm, bo jeszcze nie byla slawna, ale ja jak przeczytalam to od razu sie zakochalam w niej po uszy (milosc od pierwszego wejrzenia ![]() -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
_Sophie_ |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: ee? a gdzieś mieshkam? =DD ![]() |
Mnie potterek zachęcił do czytania innych książek i teraz stałam sie prawdziwym molem ksiazkowym ![]() -------------------- Mądrość - jest czymś co każdy by chciał zdobyć, ale mądrości trzeba uczyć się przez lata...
Głupota - jest czymś co każdy w sobie ma, ale głupoty nie można się nauczyć... I haven't really ever find a place that I call home... I never stick around quite long enough to make it.. I apologize that once again I'm not in love... But it's not as if I mind that your heart... Ain't excatly breaking... Dido - Life for rent ![]() ![]() ![]() |Moje marzenia..| |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 14:37 |