Czy Potter przygotowuje do
poważniejszych książek?, Czy czytaliście po Harrym inne książki?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czy Potter przygotowuje do
poważniejszych książek?, Czy czytaliście po Harrym inne książki?
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
ale o jaki rodzaj
fantastyki ci chodzi polityczna czy zwyczajna-znaczy ta taka z krasnloduami
itd.itp
-------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Nie.To też jest o magii.Nie ma tam
żadnych krasnoludów, czy cos takiego.Są ludzie o różnych talentach.No i są
smoki, ale nie krasnoludy.
Ten post był edytowany przez Lousie: 04.01.2004 18:31 -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Ja po Harrym przeczytałam w 1 miesiąc
więcej książek niż w dotychczasowym całym swoim życiu... MIN przeczytałam:
Adrian Mole, Władca Lewawu, Chłopakom których kiedyś kochałam, Molly Moon i
wiele innych...
![]() -------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ja czytam to co mi wpadnie w ręce - ale
tytuł musi być przynajmniej w porządku... Jeśli pare pierwszych stron mi nie
odpowiada, to niestety bye bye książko....
![]() ![]() -------------------- ![]() |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
dzieki za uznanie, ale w sumie to nawet jakby nie ja to i tak bys natrafil na to w bibliotece, a swoja droga to powinienes byc wdzieczy ze ci pozyczam wszystkie tomy bo ty sam se nei kupisz
![]() -------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
JAk kupuje książki w księgarni, to z reguły patrzę na pierwsze kartki. Jak jest nudna na początku, to nie mogę się zdobyć na przeczytanie do końca. Jak zaczynałam czytać Harry'ego, to też mało brakowało, a bym jej nie przeczytała, bo nie kapowałam na początku za bardzo o co chodzi. Ale ponieważ przyjaciółka zaczęła czytać i była w połowie, to ja też doczytałam do kożca i nie żałuję.
![]() -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Haha ze mna podobnie
było
![]() ![]() ![]() -------------------- |
Lousie |
![]()
|
Wiele osób zaczynało czytać Pottera od środka, tzn. od III albo II części. Ja bym tak nie chciała, bo nie kapowałabym do końca o co w tej książecce chodzi i wtedy mogłoby mi się to szybko znudzić.
-------------------- One day you will ask
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
serdzecznie zapraszam
dyskusje na temat czytania Harry'ego na moj temat: jak zaczela sie wasza
historia z harrym potterem!
![]() -------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
wioleeetka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 13.01.2004 ![]() |
hm, ja nie jestem wielką fankę pottera i nie
miał on najmniejszego wpływu na mój rozwój czytelniczy, wręcz zaniża mój
poziom. 5tomu po polsku nie przeczyAM bo mi sie nie chce, bo czytałam po
angielsku dla treningu. pottera traktuję jako przerywnik, cos łatwego na
odpoczyneg, lubie go, ale on nawet do pięt nie dorasta władcy pierscieni.
rowling nigdy nie bedzie się równac z tolkienem, bo władca ma wiela
przesłan, a potter to taka bajeczka..
-------------------- Only I'm perfect!!!
I love Tolkien's and Sapkowski books. REGUŁY SĄ PO TO ABY JE ŁAMAĆ!!! |
Lousie |
![]()
|
<!--QuoteBegin--></div><table border='0'
align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE </td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin-->hm, ja nie jestem wielką fankę pottera i nie miał on najmniejszego wpływu na mój rozwój czytelniczy, wręcz zaniża mój poziom. 5tomu po polsku nie przeczyAM bo mi sie nie chce, bo czytałam po angielsku dla treningu. pottera traktuję jako przerywnik, cos łatwego na odpoczyneg, lubie go, ale on nawet do pięt nie dorasta władcy pierscieni. rowling nigdy nie bedzie się równac z tolkienem, bo władca ma wiela przesłan, a potter to taka bajeczka.. <!--QuoteEnd--></td></tr></table><div class='postcolor'><!--QuoteEEnd--> No cóz. Tu masz rację. Rowling Tolkienowi do pięt nie dorasta. http://forum.freeware.info.pl/gry/minecraft.html Nigdy mu nie dorośnie chociażby do kostek. Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 16:05 -------------------- One day you will ask
Livery |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.01.2004 ![]() |
Ja żadko czytałam przed Harry'm, ale
teraz po Harry'm czytam więcej. Przeczytałam Władce no i jestem
zadowolona. Książka świetna, ale trudna, Hobbita przeczytałam i też jest
super. Teraz poluję na Silmarillon, ale nie mogę złapać. Chętniej czytam
lektóry, dużo chętniej, Chłopcy z placu broni tej lektóry nie zapomnę
i Kamieni na szniec też nie zapomnę. Pan Tadeusz i saga o
Ania z Zielonego wzgórza też fajne.
Myślę, że to czy ktoś zaczął więcej czytać czy nie w większości zależy od osobowości. Bo mój brat też czyta, rok temu zaczą czytać 2 tom, potem przestał, teraz zaczą ( od tego momentu co wtedy skończył, bo zostawiłam zakładkę z nadzieją, że jeszcze kiedyś będzie czytał) i już drugi miesiąc męczy rozdział Eliksir Wielosokowy, nie jest nawet w połowie, a mówił, że taka fajna książka. Ale nie żeby nie miał czasu czy coś on poprostu siedzi i gra na komputerze, to taki nałogowiec. -------------------- "Spójrzcie w niebo.
(...) I zobaczcie, jak wszystko się zmienia. A żaden dorosły nie zrozunie nigdy, jak wielkie to ma znaczenie." "Być człowiekiem, to właśnie być odpowiedzialnym. (...) To czuć, kładąc swoją cegiełkę, że się bierze udział w budowie świata." "Młodzi nie wiedzą, jak myślą i czują starzy, więc to starzy są winni jeśli zapominają, jak to jest być młodym." ----------------------------------------------------------------------- Świetne avatary z japońskich bajek: == MUSASABI-NO TORIDE == |
Tornado |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Wrocław ![]() |
Ja po Harrym Potterze rzuciłem inne
książki i wciąż tylko HP HP i HP
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Nie mozna czytać wciąż i wciąż tego
samego.
![]() -------------------- |
ids |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 07.02.2004 Skąd: Cori Celesti ![]() |
Ja od dizecka dużo czytałam, po
rozpoczęciu HP doszedł mi po prostu kolejny cykl do kolekcjonowania.
![]() -------------------- with your feet in the air
and your head by the ground try this trick and spin it, yeah your head will collapse, and there's nothing in it and you'll ask yourself: where is my mind? |
Moongirl |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 03.02.2004 ![]() |
Ja czytałam przed Harry`m i po nim.
Polecam fajny 7 tom Godkina tez magiczny
![]() -------------------- I'm not like them but I can pretend!
|
Niuchacz |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 22.02.2004 ![]() |
Harry Potter na pewno może zachęcić do
czytania innych książek. Znam taki przypadek... ale nawet jeśli nie
zachęci, to co z tego?? Lepiej przeczytać jedno, obszerne dzieło (można tak
chyba powiezieć o Harrym) i nie czytać więcej nic, niż nie przeczytać nic, i
dalej nic nie czytać, no nie? Straszliwie denerwują mnie już te na siłę
wymyślane teorie na temat szkodliwości Harry'ego Pottera.
![]() Ten post był edytowany przez Niuchacz: 08.07.2004 17:00 |
Galia |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 249 Dołączył: 28.05.2004 Skąd: *From the land of stars * ![]() |
Przed Potter'em czytałam dużo i po
Nim czytam więcej. Z całąpenością ta książka miała na mnie duuuży wpływ.
Dopiero przeczytaniu Hp zaczęła mnie interesować tematyka fantastyki. Myślę
,że gdyby nie HP, to nie przeczytałabym ani jednej książki Tolkiena (aż nie
chcę o tym myśleć), czy ominęłabym Wiedźmina.
![]() HP potrafi zachęcić do czytania ludzi, którzy wcześniej mało czytali, znam takie przypadki. -------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Myśli, marzenia, złudzenia. Moje życie... Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz poświęcić coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany. To prawda o świecie... |
Sędzia Dred |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: Pcim Dolny ![]() |
choćby moja koleżanka z podstawówki. czytała, jak każdy statystyczny polak, półtorej książki rocznie (lektury) ![]() po przeczytaniu Harry'ego czyta już, powiedzmy, trzydzieści (kij z tym, że w kółko całą serię - ważne że czyta! ![]() powiedzmy to wprost: stała się potteromaniaczką, która ma skarpetki w znicze, film ogląda do poduszki i kiedyś rypnęła zdjęcie Radcliffa z sali od angielskiego. co tam. może kiedyś Potter jej się znudzi i weźmie do rączki coś innego. a może Pottera w oryginale? w ogóle napisałam o niej cały felieton, który opublikowali w regionalnej gazecie ![]() ![]() -------------------- Nie jestem konsumentem mieszczącym się w standardzie
Nie jestem gatunkiem skazanym na wymarcie Nie jestem obiektem medialnego hałasu Jestem nielegalnym zabójcą czasu /Dezerter/ |
||
Miranda |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ja nie zaczęłam więcej czytać (wampirami,
magią itp interesowałam się wcześniej, i byłam uznana w szkole za dziwaka
^^") ale przekonałam siędzięki niemu do paru książek po które bym nie
sięgnęła
HP jest przedstawiany jako, cóż, książka dla dzieci, a znalazłam więcej takich "książek dla dzieci" które są naprawdę wciągajace ![]() |
Ismena_virgo |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Przed Harry'm czytałam książki, ale on
zachęcił mnie do tego jeszcze bardziej, chociaż to czasam sie koliduje, bo
zamiast nowych książek znów powracam do Harry'ego. Ale ogólnie to
czytałam książki Paula Coelho.
|
Ismena_virgo |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Do Sędzi Dred - Hahaha, dobre! To mi sie
podoba
![]() |
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Szczerze mówiąc, przed Harrym miałam
eee... duży zastój w czytaniu książek, ale po Harrym się rozgrzałam i poszło
jak z płatka. I osobiścię wolę pottera i władcę, bo przy pierwszym się
relaksuję, a przy drugim tak wciagam, że się zrelaksowac nie potrafię
![]() -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dawnych wspomnień czar...
![]() W piątej klasie udręką były dla mnie wszystkie lektury. Choćby niewiem jakie - żadna mnie nie ujeła. Bałem sie książek jak ognia. Pod koniec roku uczniowie pragnący naciagnąć sobie oceny z polskiego mieli za zadanie przeczytać jakąś książke i ją streścić. Wielu moich kolegów przynosiło Harr'ego Pottera. Znałem się już troche na angielskim i po nazwisku głównego bohatera stwierdziłem że pochodzi z jakiejś wiejskiej rodziny ( garncarzy XD ) i nie warto tego czytać bo to kolejna głupia książka... Minęły dwa miesiące. Potter chodził za mną wszędzie, ale byłem nie ugięty. Na wakacjach poznałem Niemca, który opowiedział mi coś o Harrym. Zaznaczam, że nic nie wspominał o fabule. Mówił tylko o błyskawicy i jakiś tam bzdetach... Na zajutrz goszcząc u mojej kuzynki ujrzałem na półce "Kamień Filozoficzny". "Raz kozia śmierć" - powiedziałem. Gdy kuzynka wyszła z pokoju, ukratkiem otworzyłem książke. Od tego sie zaczęło. Pożyczyła mi ją, ja przeczytałem nie chwaląc sie - w jeden dzień. Trudno było wyrazić moje zdumienie w 4 rozdziale - "To on jest czarodziejem!!!!!!!!!!?????????" ; XDD Po Harrym, książki fruwały już po mieszkaniu. Od tego momentu czytam każdą która mnie zaciekawi. Jeżeli więc mam byc szczery to tak, Potter zmienił mój stosunek do książek. Ale sie rozpisałem. Ten post był edytowany przez Puszczyk: 09.07.2004 13:13 -------------------- ..
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 09:38 |