W blasku latarki...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
W blasku latarki...
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
W blasku
latarki...
Nie chciał nocą Zgasić księżyca A rano, Zgasił słońce Zdmuchnął świeczkę Złożył ręce I tymi dziwnymi oczami Obserwował niebo Uśmiechnął się Po swojemu, nie chcąc Pokazać smutku, Zostawił cień szczęścia Zapalił zapałkę Choć kochał ciemność Odnalazł kwiat Który nigdy nie zwiędnie Odnalazł siebie I swoje drugie ostrze. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Dziwny, dziwny wiersz...
Nie jestem pewna, czy zrozumiałam jego sens. Ale to czyni go.. wyjotkowym. Mam sentyment do tych Twoich wierszy, Potti=) -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Takie poetyckie fantasy troszkę... Dobre.
Podoba mi się:)
W słowach ukryty głęboki sens, przygniatająca wręcz treść, tylko to wszystko jakoś tak... Mało wnosi? Nie wiem. Trudno mi powiedzieć. Ja po prostu chyba wolę, jak ktoś pisze o problemach uniwersalnych, jednocześnie przekazując swoje własne, bardzo intymne przeżycia i uczucia. Mimo wszystko niezłe. Powodzenia:) -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
to jest.. calkowicie w moim stylu =)
i naprawde. super. nic wiecej nie powiem.. po prostu super. =) -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potti...
to jest poprostu piekne... "Nie chciał nocą Zgasić księżyca A rano, Zgasił słońce" Juz tym mnie zachwycilas ... *_* naprawe bardzo mi sie podoba i gartuluje serdecznie... dziekuje za te uczucia... zawsze w Ciebie wierzylam i wierze... duzo umiesz i mozesz... Ten wiersz jest rewelacyjny, tylko na nim nie poprzestan ^__^ teraz widze na co Cie stac, i czekam na nastepne dziela z niecierpliwoscia... trzymam kciuki... =* -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
B. dobrze... bardzo mi się podoba... nie
wiem co powiedziec... sama wiesz najlepiej
![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
zgadzam sie z Myśką, dziwny wiersz, ale to
nie znaczy,ze mi sie niew podoba
wprost przeciwnie- b. mi sie podoba. trzeba sie natrudzić, żeby zrozumieć go, ale przecierz w poezji nigdy nie podaje się sensu 'na talerzu'. zresztą w porównaniu z wierszami Białoszewskiego, to całkiem zrozumiały wiersz^^ pozdrawiam ^^ -------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
z czymś mi się to kojarzy, tylko jeszcze
nie wiem z czym
![]() własnie, jak to myśka powiedziała, wiersz troche.. dzwiny. taki inny, trzeba ze 2x przeczytac, zeby zrozumiec. ale w tym jego urok. Piekne metafory. W wierszu jest taka.. tajemnica. Bardzo mi sie podoba. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 05:41 |