Sumienie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Sumienie
Alisia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 30.06.2003 ![]() |
Nie zapłaczę, nie krzyknę
nie wypowiem słowa nie sprzeciwię się temu co odwieczne prawa więzi i niszczy w swojej silnej dłoni... Już nie muszę się lekać już mi nic nie zrobi nie ma co we mnie zniszczyć ni zakuć w łańcuchy bo poznałam co to ręce w krwi oblane zimnej i co to udręka i cierpienie w męce.... Słońce wzeszło we mnie choć go nie ujrzałam i nadzieja zalśniła w umyśle związanym czymś co umysł nie pojmie ni ręka nie zważy.... lecz choć trwoga minęła mrok zwątpienia odszedł i dzień nowy ujrzałam - serce me już martwe... Zabiłam człowieka. -------------------- "Jest taka jedna komnata, w której panują wieczne ciemnosci; mrok pęznie po kamiennych ścianach, jak strach, który nawiedza nagle zbrodniarza, by zmiażdżyć go w sidłach przestępstwa. Nie ma początka, ani konca, a jednak wejście do komanty istnieje; jak światło w ciemności rozjaśnia początek drogi, prowadzacej do kresu. A na środku tego lochu płynie woda i jak wszystko inne nie zobaczysz jej źródła, ani wylewu - niknie w otchłani nie zbadanych miejsc, do których nikt nie wazy się zajrzeć. Na wodzie tej nie jest cicho: wśród wzburzonych fal płyną zapalone świece; zdarzy sie, ze jakaś się przewróci, a wtedy płomyk gasnie, zduszony przez jego dawcę. Woda bowiem daje życie, a także je odbira. Zgaszone światła życie wyznaczają kres nadzieji na nieśmiertelność. (...)"
Powiedziałabym. jakiego to jest autora, ale zapomniałam, a możliwości sprawdzenia nie mam:)) |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
a 4 linijce pierwszej zwrotki powinno byc
'prawo' a nie prawa. Bedzie pasowalo liczba do nastepnej
linijki...
Ten wiersz... taak... jesyt ciekawy, ma interesujacy temat... a raczej interesujaco przedstawiony temat =) -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nieco monotonny, ale to bylo chyba
zamierzone...
Ma swoje zalety, ale mam wrazenie, ze nie do konca go przemyslalas... Jest troszke wyczuwalny balagan... ogolnie udany wiersz gratuluje i pozdrawiam =* -------------------- |
Alisia |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 30.06.2003 ![]() |
Dzięki za szybkie odpowiedzi na oba tematy
![]() Ten wiersz jest bardziej przemyślany od poprzedniego, bo przyznam się, że tamten pisałam na "czysto" Chciałam sprawdzić jak będziecie surowi ![]() Mam "co" zamiast "czego" bo jak by to powiedzieć, z pewnych zwględów musiałam wyraz ukrucić ![]() Cieszę się, że widzicie bałagan, bo ja noszę okulary.... Ps. To był tylko dowcip. Pozdrowienia Ten post był edytowany przez Alisia: 26.11.2003 21:27 -------------------- "Jest taka jedna komnata, w której panują wieczne ciemnosci; mrok pęznie po kamiennych ścianach, jak strach, który nawiedza nagle zbrodniarza, by zmiażdżyć go w sidłach przestępstwa. Nie ma początka, ani konca, a jednak wejście do komanty istnieje; jak światło w ciemności rozjaśnia początek drogi, prowadzacej do kresu. A na środku tego lochu płynie woda i jak wszystko inne nie zobaczysz jej źródła, ani wylewu - niknie w otchłani nie zbadanych miejsc, do których nikt nie wazy się zajrzeć. Na wodzie tej nie jest cicho: wśród wzburzonych fal płyną zapalone świece; zdarzy sie, ze jakaś się przewróci, a wtedy płomyk gasnie, zduszony przez jego dawcę. Woda bowiem daje życie, a także je odbira. Zgaszone światła życie wyznaczają kres nadzieji na nieśmiertelność. (...)"
Powiedziałabym. jakiego to jest autora, ale zapomniałam, a możliwości sprawdzenia nie mam:)) |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Ja też noszę okulary i wcale nie widzę bałaganu, tylko zamierzony chaos:)
Czytałam lepsze wiersze. Ten jednak ma bardzo specyficzną treść. Pomysł był ciekawy - z realizacją gorzej... Pominąwszy błędy i literówki, to nie jest tak źle:) -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Łał.... mówię po prostu... łał!
Świetne, mocne, intensywne
![]() Podoba mi się i to bardzo. Zwłaszcza pierwsza zwrotka jest taka.... taka.... aż mi dreszczyk przeszedł ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:37 |