dedykowane odpowiedniej osobie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
dedykowane odpowiedniej osobie
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ponizszy tekst jest czyms w stylu poetyckiej prozy. Pisalam to pod wplywem kilku przykrych wydarzen.
Wybaczcie, ze zasmiecam forum swoimi zalami, ale obiecuje, ze niedlugo to usune... Nie jest to wielkie dzielo, ale na pewno prawdziwe... najprawdziwsze... ---------------------------------------------------------------------------------------------- Blade światło, przeszywające niewiadome uczucia, zgasło w mało subtelny sposób. Nie miej satysfakcji. To nie Twoje dłonie zamknęły wrażliwość. Samodzielnie ją uwolniłeś. Mówiłeś "Szczęścia nie ma", kiedy było darem dla Twojej niezaspokojonej duszy. Wolałeś pokazywać wielkość Twoich smutków na małych radościach. Tylko słabi otaczają sie nikłymi... Płakałam Twoją krwią, śmiałam się ukradkiem, żeby dziecinność nie rozpoznała ironii. Nie istnieje człowiek zły, ale żyje źle myślący... Mimo, ze kupujesz pozorną niewinność, już Ci nie uwierzę, bo nadzieja nie moją jest matką. Mówisz 'tato' w kierunku kłamstwa, a ono ma w Tobie schronienie. Ja wolę zostać sierotą na wieki... Rodzice kiedyś znikną. Prędzej czy później wiara w kłamstwa zagłębi się w nicości. Twój duch zatonie razem z nimi. I wtedy ja chodzić będę po wodzie potępionych, za rękę z ojcem honoru, bo do przykrych ludzi mam szacunek... Ten post był edytowany przez Mellisa: 25.11.2003 12:41 -------------------- |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Piękne. Naprawdę. Gdyby tak podzielić to na
wersy, to wyszedłby z tego niezły utwór poetycki, taki z prawdziwego
zdarzenia. Ale tak też jest ładnie. Nawet ciekawiej chyba.. Tylko mała
uwaga. Nie 'satyswakcja', a satysfakcja. Tyle chciałem
napisać. Podoba mi się. :)
|
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
<głaszcze>
To jest bardzo bardzo prawdziwe. To po pierwsze. Po drugie - jest przepiękne. Nie daj się. Nie poddaj się. Bądź. Dla siebie bądź, nie dla kogoś. I wypisuj siebie własną krwią zmieszaną z łzami. Bo kochać nie warto. -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
to-jest-piekne
wrazliwiec ze az milo.. ale przykro, ze tak bylo za to przynajmniej piekne rzeczy powstaja :* -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Hmmm... świetne! Nie wiem co mam
powiedziec. Tak pieknie umiesz uchwycic słowa
![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
wiesz co Melliso?
jeśli ktoś zaśmieca to Forum, to chyba tylko ja. natomiast Twój tekst... nie bede oryginalna, mi też się podobał. nie tylko same słowa, ale hmmm... czuc bylo w nim emocje. b. ładne metafory wszystko jest ułorzone w piękną całość. na serio. jedna moja rada: nie placz niczyją krwią. i w ogóle nie płacz przez nikogo. pozdrawiam^^ -------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:43 |