'w blasku latarni'
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
'w blasku latarni'
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
taki średni mi wyszedł ten wiersz
jakby co, to ostrzegałam. 'W blasku latarni' Ciemnej nocy, na pustej ulicy samotnie stoi Latarnia. Roztacza w koło blask pomarańczy tonący lekko w mglistej zasłonie. W jej świetle dojrzysz tylko strach i niepewność, czyj cień padnie zza rogu? Jednak przyszedł czas, by w jej wątłym świetle rozchylić powieki raz jeszcze. Spojrzeniem przeszyj kurtynę ludzkich uczuć. Nad własnym wzrokiem dostrzec, tę wielką ciemność. Nieogarnioną słowem, ni czasem. Oddać jej pokłon i przyznać jakim pyłkiem malutkiego kwiatu są ludzkie istoty. Zobaczyć jak wolne przestrzenie między oknami, wypełniają drobne radości... - a może gniew? Lub skrajna rozpacz... Dostrzec to wszystko w świetle latarni, na ciemnej ulicy. Po raz ostatni, albo pierwszy w życiu. -------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Wczoraj, albo przed wczoraj tesh cos o
latarni naskrobalam =)
calkiem, calkiem ten wiersz. ![]() I na przyszlosc nie rob takich wstepow, a jesli jush musisz, to zakonczena =) PS. Ta pomarancza mnie uwiodlas (nie wiem czy ktokolwiek wie o co chodzi... =) ale mam pomaranczowy sentyment =)) -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Mi się strasznie podoba
![]() ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
wiesz Raven...
Ten wiersz czytal w moim umysle jakis glos... ^^ nie wiem czemu, ale ten glos byl dziecinny. Wysoki i piskliwy... ^^' Czulam taka wielka niewinnosc plynaca z tego wiersza... Niewinnosc i spokoj... naprawde udane dzielo. jestem pod wielkim wrazeniem... pozdrawiam serdecznie i gratuluje =* -------------------- |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Jak dla mnie to jest bardziej proza
poetycka niż wiersz. Nie zmienia to faktu, że jest to dzieło bardzo bardzo
udane i bardzo trafiające w mój gust. Nio palce lizać po prostu=)
-------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:06 |