Czym jest dla Was tak naprawde Harry
Potter, postac z ksiazki, idol,a moze przyjaciel
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czym jest dla Was tak naprawde Harry
Potter, postac z ksiazki, idol,a moze przyjaciel
Aida |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Dla mnie Harry Potter to książka, ktora ma w sobie coś specjalnego. Niby ma banalną fabułę, ale coś mnie do niej przyciąga. Kiedyś (w jakiejś przerwie między tomami) juz m się znudziło. Ale na koloniach była jakaś pottermanka no i to wszystko mi się przypomniało. Znowu zaczęłam snuć przypuszczenia typu co bedzie w następnym tomie. No i zaczęłam czytać ff dzięki czemu nie opuszczam już tego magicznego świata...
|
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Ja prawdę mówiąc- nigdy go nie
opuszczam... A tylko w świecie Harry'ego widzę sens życia...
![]() -------------------- |
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Kim jest dla mnie Harry? Jedynie postacią
książkową, głównym bohaterem jednej z moich najlepszych książek. Nie mogę
powiedzieć, że to mój przyjaciel czy idol, bo ja go nawet nie lubię.
-------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
dr@gon |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 12.01.2004 Skąd: z Mordoru ![]() |
Harry Potter jest dla mnie wspaniałą
książką. Zawsze jak mi coś nie wychodzi, albo coś takiego poprostu biorę HP
i czytam. Pozwala mi zapomnieć o kłopotach w realu. Niestety do nich i tak
trzeba wrócić.
A tak swoją drogą to HARRY jest the best P.S. Jak się ustawia te obrazki koło logina, albo gdzie mogę się tego dowiezdieć |
żaba |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
dr@gon : Masz tam na gorze "Moj
Profil"-kliknij.Potem masz po lewej stronie napisy (np. edytuj
podpis,edytuj buzke itp.).Jak klikniesz na ktorys z nich to bedziesz mogl
wszystko pozmieniac.Wiecej nie pisze bo reszta jest bardzo prosta...
![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
chyba nawet dobrze, ze
nie utozsamiamy Harry'ego jako przyjaciela, bo i tak nigdy z nim nie
pogadamy wiec bylaby to przyjazn jednostronna - a taka chyba nie istanieje
;/ fakt postac pozytywna ...
-------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Obecnie dla mnie też
Harry Potter jest nikim... Kiedyś tez miałam manie, zbierałam wszystko co
związane z HP, czytałam ciągle książki, wchodziłam na strony itp. ale
przeszło mi... Choć kto wie może z Zakonem Feniksa to powróci?
![]() -------------------- |
Lousie |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Hehe. Skąd ja to znam?? Zaraz po przeczytaniu Harry'ego zaczęłam zbierać wszystko. Zakładki, naklejki, kubki, itd. Teraz wszystkie zakładki ma moja koleżanka, naklejki widnieją na szafie szkolnej (ktoś musi zadbać o wygląd klasy, nie? ![]() -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
||
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
jesli nie czytaliscie
piatej czesci po angielsku to zapewniam was ze zapał wroci
![]() -------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
Livery |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.01.2004 ![]() |
Ktoś napisł, że jest to książka specjalna,
zgadzam się, nie jest taka, którą czyta się bez emocji ja przygody
Harry'ego przeżywm razem z nim. Ona pomaga mi odłączyć się od świata, to
jest coś co urozmaiciło moje życie, nie jest już takie szare i monotonne.
Zawsze jak coś mi nie idzie, albo mi się nudzi mam pewność, że mogę otworzyć
na odpowiedniej stronie odpowiedni tom i mnie rozweseli, pomoże coś
wymyślić, czy poprostu przeniesie w świat marzeń.
-------------------- "Spójrzcie w niebo.
(...) I zobaczcie, jak wszystko się zmienia. A żaden dorosły nie zrozunie nigdy, jak wielkie to ma znaczenie." "Być człowiekiem, to właśnie być odpowiedzialnym. (...) To czuć, kładąc swoją cegiełkę, że się bierze udział w budowie świata." "Młodzi nie wiedzą, jak myślą i czują starzy, więc to starzy są winni jeśli zapominają, jak to jest być młodym." ----------------------------------------------------------------------- Świetne avatary z japońskich bajek: == MUSASABI-NO TORIDE == |
Lousie |
![]()
|
||
Może jest to książka, która czasami trzyma w napięciu. Dla mnie to jest książka, do której aż mnie ciągnie. Nie mogę się doczekać, kiedy będę miała czas wolny i wreszcie spokój, aby przeczytać tą książkę sama ze sobą. U mnie tak jest zawsze. Jak mnie książka wciąga, to nie myślę o niczym innym, tylko o niej ![]() -------------------- One day you will ask
||
agolmig |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 07.06.2003 ![]() |
Dla mnie Harry to i wciągająca książka, i
obywatel magicznego świata. Przyjaciel? Raczej nie, ale dzieki niemu można
na chwilę 'uciec' z tego świata.
|
wioleeetka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 13.01.2004 ![]() |
Harry to poprostu kolejna księżka ktora
przeczytałam. tylko ze jeszcze sie nie zakonczyla, a ja czekam na koniec..
-------------------- Only I'm perfect!!!
I love Tolkien's and Sapkowski books. REGUŁY SĄ PO TO ABY JE ŁAMAĆ!!! |
Julias |
![]() ![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 24.01.2004 ![]() |
Dla mnie Harry Potter to tylko postac z ksiazki. Lecz bardzo go lubie! ![]() -------------------- http://www.julias-forum.up.pl
Wchodzccie i rejestrujcie sie! |
||
H_E_R_M_I |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Konin ![]() |
Świetny temat. HP jest tak samo dla mnie
jak i dla Ciebie drugim światem. Czasem pocichutku wierzę, że po śmierci
![]() |
Puszczyk |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla mnie Harry to przedewszystkim
autorytet - wzór do naśladowań. Może i ja zostanę kiedyś czarodziejem?
-------------------- ..
![]() |
peggy_brown |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych ![]() |
Dla mnie Harry to przede wszystkim bohater
książki, którą czyta się lekko, łatwo i przyjemnie, a która jednocześnie
niesie z sobą jakiś przekaz i można się nad nią zastanowić. A co do samych
bohaterów - tak, są sympatyczni, chciałabym ich spotkać, jednak bardziej
fascynuje mnie świat, w którym żyją, sam fakt, że mogą przeżywać takie
przygody, to jak ich życie jest zorganizowane.....
|
vigga |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
hm... w sumie to jest Twoje zdanie, ale nie wiem, jak mozna mowic ze Harry jest autorytetem... przeciez, te niektore jego zachowania (szczegolnie z V tomu) to normalnie sa tak dziecinne i glupie, ze az sie plakac chce. zreszta nie wiem, co on takiego wspanialego zrobil, a by od razu nazywac go swoim autorytetem. jest zwyklym chlopakiem, ktory po prostu mial farta, ze to akurat jego matka oddala za niego zycie... ja osobiscie bardzo go lubie, ale napewno nie jest to moj wzor do nasladowania. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
||
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
hehe - a zwróćcie uwagę na temat CZYM
jest HP, nie KIM :>
to dwie różne kategorie ale ja się tylko czepiam -------------------- |
mroffka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
zwykłą książką. No może nie ąz tak zwykłą
bo jedną z ulubionych. dzięki niemu trafiłam na to Forum i poznałam kilku
przyjaciół, dzięki niemu przeżyłam wspanaiale chwile (np. na premierze 4 czy
5 tomu ^^).
-------------------- Członkini KLL
Gryfonka Boisz się śmierci? Nie wiem, nigdy nie próbowałem . Cobra Verde |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Postacią z ksiazki. Bo czymże jest marny
Harry, przecie to tylko bajka na dobranoc. Przyjaciół to ja mam takich z
którymi moge porozmawaić, a Idol? Po cholrer mi idol, wole być
niepowtarzalny i być czyimś idolem
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ewelka |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
HARRY POTTER JEST NAJLEPSZĄ KSIĄŻKĄ JAKA
CZYTAŁAM. jest ksiązką wręcz magiczną .Każda kartka to oderwanie sie od
naszego świata .Kiedy ją czytam zapominm o całym świecie.Przeżywam z nią
całe emocje i przygody.
Kim tak naprawde jest Harry Potter ? Chyba bohaterem książki ale nie takim zwykłym, poniewaz bardzo wiele wnosi do mojego życia ![]() |
peggy_brown |
![]()
|
||||||||||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych ![]() |
Niestety, my po zawodówce. Może nas oświecisz?
Czy tylko mnie śmieszy określanie HP mianem "książki fantasy"? Przecież fantastyka to coś więcej. Może ja się na tym nie znam (osobiście zupełnie nie trawię fantastyki, przynajmniej tej, którą poznałam), ale mi ten typ literatury kojarzy się z elementami wymienionymi poniżej:
Ludzie najpierw mówią "fantastyka", bo przecież są smoki i czarodzieje, a potem porównują HP z Władcą Pierścieni i Sapkowskim. Przecież Harry, to książka napisana po to, abyśmy mogli usiąść, przeczytać, zaśmiać się, uśmiechnąć czy zaniepokoić. Prosta konstrukcja oraz prosty język - dzięki temu książka trafia zarówno do dzieci, młodzieży, jak i do dorosłych. Ta "lekkość" pisania czyni ją uniwersalną. Ten, kto lubi kryminały sięgnie po książki Deavera. Wielbiciel romansów - po Harlequina. A HP jest dla każdego, kto lubi czytać i ma ochotę oderwać się od "wysiłku intelektualnego" przy rozgryzaniu skomplikowanego słownictwa i fabuły w innych książkach.
A Dumbledore, a choćby Snape lub Mcgonagall? Zagadkowość krążąca wokół tych postaci?
Może Harry pozostawia nam tylko uczucie zniechęcenia (ale to również uczucie!) do swojej osoby. Ale przecież poznajemy również kolejne oblicza takich postaci jak Mcgonagall czy Percy. Oni pokazują, jak różni są ludzie, i jak bardzo mogą się zmienić. |
||||||||||
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Dla mnie Harry jest
kimś...nieodłącznym.Lubię go można nawet powiedzieć,że obsesyjnie go kocham
![]() Często równierz boje się różnych rzeczy.Głównie występów publicznych. Konkurs itp. I wtedy myślę o tym jaka jestem głupia bo Harry tyle przeżył i teraz nie bałby się jakiegoś głupiego konkursu.(W którym zajęłam 8 miejsce i wygrałam nagrodę ![]() -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
peggy_brown |
![]()
|
||
Ja, osobiście, lubię cytować
![]()
W V części McGonagall wyjrzała zza poważnego i surowego "kołnierza". Pokazała, że jest wrażliwą kobietą, i że w imię dobrej sprawy nie obawia się niczego. A faworyzowanie Pottera? Może to po prostu zwykła sympatia do niego i jego rodziców, których niegdyś znała? Każdy jest przecież tylko człowiekiem, jednych lubi, innych nie. |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 19:03 |