Czym jest dla Was tak naprawde Harry
Potter, postac z ksiazki, idol,a moze przyjaciel
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czym jest dla Was tak naprawde Harry
Potter, postac z ksiazki, idol,a moze przyjaciel
vigga |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
heheh...ten temat zalozylam baaardzo dawno temu i w sumie to nie wiem o co mi konkretnie chodzilo ![]() -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
||
Fauna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 13.02.2004 ![]() |
Gdy zbliża się czas wydania nowego tomu
nie potrafię myśleć o niczym innym. Chodzę jak zakręcona, niemal zakochana
![]() ![]() -------------------- "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał. A mniej niż połowę chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują."
/Bilbo Baggins/ (\__/) This is Bunny. Copy Bunny into (O.o ) your signature to help him (> < ) on his way to world domination |
paulina |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 09.02.2004 Skąd: tarnow ![]() |
dla mnie harry jest jednym z typowych
nastolatkow (pomijajac fakt ze jest czarodziejem i poza wakacjami zyje w
calkiem innym, fantastycznym swiecie ;))
z ktorym czest sie utozsamiam. Co do ksiazki to jest to jedna z najwiekszych przygod (nie w sensie doslownym ;)) jakie mailam okazje przezyc :) w ogole ksiazka jets nie do opisania i zawsze jak mam dola, zle dni, albo sie z kims pokloce, biore ksiazke ,,pod pache" i przenosze sie do hogwartu , prez co od razu zapominam o klopotach... |
lajti92 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 24.05.2004 ![]() |
cóż mogę powiedzieć...
Gdy jestem smutna, siegam po harry'ego, gdy sie nudzę, siegam po harry'ego... Myslę, że dla mnie harry jest czymś w rodzaju ucieczki do świata marzeń. Ucieczki od rzeczywistości... Gdy czytam Harry'ego Pottera, nieważne który raz, śmieje się, płacze i złoszcze. I tym jest dla mnie.. Jest domem dla mnie, dla moich mysli... |
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Jest to sposub na zabicie wolnego czasu.
Siegam po Harry'ego i tak sie wciagam, ze nie potrafie przerwac:
"tera bedzie to, musze dokonczyc ten rozdzial" i tak jest po
kazdym rozdziale az nie przeczytam calej ksiazki:)
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
Harry Potter jest strasznie płaską postacią.
W V tomie zachowuje się jak smarkacz a nie nastolatek. Jest nienaturalny.
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
No wlasnie Vilanda. Rowling zrobila osobe
ktora nic nie umie i musi sie o wszystko pytac i radzic innych.
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Vera |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 25.05.2004 ![]() |
Dla mnie Harry Potter to również drugi
świat.Nie mam co robic,nudze sie lub jestem w dolku biore ksiazke HP i
zaczynam czytać.(potrafię tak robić godzinami)
![]() |
cedrik_diggory |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice ![]() |
Dla mnie Harry jest czymś
niezwykłym.
Mogę sięgnąć po tą książkę i oderwać się od rzeczywistości, wejść w jakiś lepszy świat. ![]() Nie mówie, że wszystko w tej książce rozumie, niektóre rzeczy są dla mnie dziwne, dlaczego zrobił tak a nie inaczej... ![]() Ale staram się to zrozumieć. A gadanie, że stał się smarkaczem TO dla mnie absurd !! Ciekawe co byście zrobili jakby wam rodziców pozabijało, ojca chrzestnego.... ![]() Harry potrzebuje pomocy ze strony innych, potrzebuje się o coś zapytać, boji się, że jego ojciec był zły, (nieuważam, że taki był !) Dlatego ta cała pogadanka z Dumbledorem, też jej z początku nie rozumiałem.... Harry jest wspaniałą osobą, czarodziejem i kumplem !! ![]() -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
Puszczyk |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobrze gadasz Cedrik. Harry nie zachowywał sie jak smarkacz - to był poprostu młodzieńczy bunt. Sięgnijcie pamięcia wstecz - czyżbyście nie byli w wieku piętnastu lat tacy sami jak on? Ja sam mam piętnaście lat więc wiem jak to jest. A moze poprostu zapomnieliście jak to wy sie buntowaliście? -------------------- ..
![]() |
||
moniczka |
![]()
|
Ale to jeszcze zalezy czy Harry jako
Harry czy Harry jako ksiazka. Bo Harry jako postac nie jest przeze mnie
lubiany. Jest wiele osob ktore lubie ale akurat Harry jest osoba dziwna i
malo rozwinieta. Natomiast ksiazka ogolnie jest fantastyczna.
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
szczerze mówiąc, to potter-bachor jest wynikiem tego, że w poprzednich częsciach wszystko mu się udawało [z pomocą czy nie, ale zawsze], więc teraz jest postacią alternatywną dla siebie. zamiast prostych, ciągniętych pod linijkę szczęsliwych momentow teraz jest trochę nagmatwania, złych decyzji, chaosu i książka przybiera na atrakcyjności. bo tak była schematyczna: wakacje u chu... wujostwa -> Hogwart -> jakieś pogłoski o Valdku/Kimś Innym Niebezpiecznym przez cały rok -> seria mniej lub bardziej cieszących scen -> Valdek/KIN ujawnia się i zostaje pokonany przez Pottera -> Gryffindor wins -> spowrotem do wujostwa i kółeczko. A tak, przez głupote i szczeniactwo HP mamy - coś innego, nieszablonowego - choćby śmierć Syriusza. -------------------- |
||
cedrik_diggory |
![]()
|
||||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice ![]() |
Zgadzam się z tobą. Harryego poniosły emocje i wyobraźnia. Może nie zachował się jak dorosły czarodziej ![]() ![]() A co najważniejsze wyszedł cało i nie dał Voldkowi odczytać przepowiedni !!! ![]() -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
||||
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla mnie Harry Potter jest postacią z książki, która za każdym razem, gdy ją czytam pozwala mi się oderwać od szarej, nudnej rzeczywistości
![]() -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
nowa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 06.08.2005 Skąd: z mamusi oczywiście:P ![]() |
Dla mnie Harry jest po prostu głównym bohaterem moich ulubionych książek i tyle...
Nie znaczy dla mnie nic więcej. I chyba to nic dziwnego... ![]() |
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
No cóż.Potter to taka ksiązka którą czytam kiedy jest mi smutno i mam doła. To takie miejsce do "ktorego moge uciec" i nie zajmowac sie swoimi problemami.
Natomiast nie mysle o tym caly czas i nie odliczam dni do polskiej premiery VI tomu. Teraz nie ma - trudno.Później będzie - fajnie,kupię i przeczytam. Ale po co az tak to przezywac ? pozdrowionka ![]() -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Oo.Motylczyca.oO |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 10.09.2005 ![]() |
Jeśli chodzi o Harry'ego tak we własnej osobie to średnio go lubię...
Wolę Dracona ![]() -------------------- Łzy cicho rzeźbiąc duszę na kształt róży
Szlachetny zarys, który kocham tak Lekko chłodziły pożar mojej twarzy Kiedy śpiewałam ten pierwszy raz |
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Eowina @ 01.09.2005 16:53) No cóż.Potter to taka ksiązka którą czytam kiedy jest mi smutno i mam doła. To takie miejsce do "ktorego moge uciec" i nie zajmowac sie swoimi problemami. Natomiast nie mysle o tym caly czas i nie odliczam dni do polskiej premiery VI tomu. Teraz nie ma - trudno.Później będzie - fajnie,kupię i przeczytam. Ale po co az tak to przezywac ? pozdrowionka ![]() Zgadza się !!! Zwłaszcza nie odliczają ci którzy przeczytali VI tom w wersji angielskiej (między innymi ja) ![]() |
Tenebris69 |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 228 Dołączył: 05.10.2004 ![]() |
Albo ci co przeczytali pirata.
![]() Ja kiedyś na punkcie HP bardziej wariowałam. Teraz mniej. ^^ Książka jest niezła, orginalna i miło się ja czyta. Aczkolwiek 6 częśc mnie nieco zawiodła. W kazdym razie, póki co żyję opowiadaniami. ![]() Z Harry'ego Pottera można dużo wycisnąć, wiele można powiedzieć i sporo dopisać. Dlatego jest taki popularny. Och, no i nie jest napisany jakoś specjalnie po mistrzowsku, więc można spokojnie pisać opowiadania. Np. ja w życiu nie odważyłabym się napisać opowiadania do WP. Za wysoka poprzeczka. Zresztą Władca ma to do siebie, że jest dobrze tak jak jest. I wszyscy są szczęsliwi. A tu już widzimy... Jo porobiła pary i już się czytelnicy dzielą na zwolenników tego czy innego związku... -------------------- ![]() |
nowa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 06.08.2005 Skąd: z mamusi oczywiście:P ![]() |
Dla mnie jest to po prostu bohater książki, którą lubię czytać i tylę!!!
![]() |
Xel |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 15.08.2005 ![]() |
QUOTE(Lupek @ 10.09.2005 16:26) QUOTE(Eowina @ 01.09.2005 16:53) No cóż.Potter to taka ksiązka którą czytam kiedy jest mi smutno i mam doła. To takie miejsce do "ktorego moge uciec" i nie zajmowac sie swoimi problemami. Natomiast nie mysle o tym caly czas i nie odliczam dni do polskiej premiery VI tomu. Teraz nie ma - trudno.Później będzie - fajnie,kupię i przeczytam. Ale po co az tak to przezywac ? pozdrowionka ![]() Zgadza się !!! Zwłaszcza nie odliczają ci którzy przeczytali VI tom w wersji angielskiej (między innymi ja) ![]() Eeee ja tam odliczam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT:A wlasnie, Nowa juz nie wnikam w to ze sie powtarzasz ale usunelabys chociaz 2 takie same posty co ? Ten post był edytowany przez Xel: 14.09.2005 19:38 -------------------- Członek "The Marauders" - fanklubu Huncwotów
![]() Jacy są ludzie takie są ich marzenia... Only solution is a mental revolution... |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
HP jest dla mnie odskocznią od rzeczywistości raz na 2 lata, niegdyś fascynacją i pasją, dziś jednym z wielu zainteresowań... Przyjemnie się czyta, potem zastanawiam się jak JKR rozwiąże te wszsytkie zagadki, jednak nie doszukuje się w tej książce głębszego sensu. jest to dla mnie lekka i miła lektura.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potter? Tylko do zabijania nudy. Zawsze mozna rpzeczytac i zawyzyc statystyki jezeli idzie o czytanie ksiazek czyt. lektur nieobowiazkowych
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
Na początku fascynacja, faktycznie. A potem? Nie czytałam tych książek po dziesięć razy, na oderwanie od świata mam przezabawną i życiową Chmielewską.
A HP? Ani to lektura życia, ani jakaś specjalna pasja... Mam czasami wrażenia, że to czytanie fan fiction i, jak ktoś tu kiedyś napisał, "ta grupa ludzi, która roztrząsa po kolei każdą z dwóch tysięcy stron" spowodowały, że nie zapomniałam o "Harrym". Bo mnie się fascynacja nim trzyma przez trzy dni od przeczytania. Potem mija. Są inne książki. Na HP świat się nie kończy. zaraz wejdę w moralizatorstwo, więc przerywam ![]() -------------------- |
moniczka |
![]()
|
Dla niektórych to jest coś wiecej niz ksiazka
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 19:04 |