Czym jest dla Was tak naprawde Harry
Potter, postac z ksiazki, idol,a moze przyjaciel
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czym jest dla Was tak naprawde Harry
Potter, postac z ksiazki, idol,a moze przyjaciel
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Chciałabym rozwinąć ten temat poniewaz ciekawi mnie coś - jezeli dla niektórych jest to cos wiecej niz ksiazka to czym jest ? Drugą Biblią z zasadami jak mamy zyc ? Nie obrazcie sie,ale to chore...
![]() Ja tam zostaje przy fan fickach ![]() -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Doti |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 34 Dołączył: 19.09.2005 ![]() |
Eghm, no więc Harry Potter jako książka jest dla mnie bardzo ciekawą opowieścią, którą śledzę namiętnie, ale nie jestem jakąś tam fanatyczką
![]() ![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Eowina @ 18.09.2005 19:57) Chciałabym rozwinąć ten temat poniewaz ciekawi mnie coś - jezeli dla niektórych jest to cos wiecej niz ksiazka to czym jest ? Drugą Biblią z zasadami jak mamy zyc ? Nie obrazcie sie,ale to chore... ![]() Ja tam zostaje przy fan fickach ![]() Zgadzam się. Jezeli dla kogos jest więcej niż tylko książka to ma coś nietentego tam pod kopułą. Mimo wszystko to jest tylko książka. Fascynuje nas ponieważ nasze zycie jest jednak troche nudne: szkoła/praca, dom i to wszystko. Każdy marzy o czymś ciekawym i niezwykłym-innym. Dlatego fascynuje nas HP. Lae nie można popadać w paranoje. Trzeba rozgraniczać fikcje i realny świat. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Alynn |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 19.09.2005 ![]() |
Harry Potter jest na pewno książką niezwykłą. Może nawet *prawie* idealną. To nie jest rzecz, którą się przeczyta i zapomni. Przede wszystkim chyba ze względu na niezwykle wciągającą narrację, bardzo przekonującą kreację świata magii... Czy ja wiem, takich dzieł to się może parę w życiu spotyka.
|
roxia |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 30.09.2005 ![]() |
Sądzę, że każda postać książkowa powinna być przyjacielem czytelnika. Dla mnie Harry Potter jest oczywiście przyjacielem, który nie zawodzi w złych chwilach. Jest także fantastyczną postacią książkową, która posiada wiele moich cech i odnajdujduję w niej samą siebie
![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Przede wszystkim pozwala się oderwać od świata i wierzyć przez te pare chwil, ze jest jeszcze cos poza nudną, szarą rzeczywistością. Dla takich osób, które poszukują sensu, nie poprzestają na "zadowalającym" stanie rzeczy, nie mogą zasnąć spokojnie ta książka jest azylem, inspiracją. Nie mówię tylko o HP, ale ogólnie o fantasy. To cięzko opisać, ale chyba każdy przez to przeszedł czytając HP. W końcu do tego służy to forum http://forum.freeware.info.pl/viewforum.php?f=18
![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 16:08 -------------------- ![]() |
Herma |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
idol raczej nie, ale... pomyślmy... dobry kolega
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 19:04 |