Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Droga, Wędrowcze ceniąc życie tu nie wejdziesz

Alisia
post 03.12.2003 22:05
Post #1 

Kandydat na Maga

Grupa: Magiczni Forumowicze

Od razu mówię, że jeśli nie przeraziły was moje poprzednie wiersze, to ten wpędzi was do grobu. Jeśli więc szukacie mocnych wrażeń, nie jestem pewna, czy ich doświadczycie, ale skutek będzie taki sam. Dodatkowo proszę o zgłaszanie wszelkich błędów ortograficznych.

Czemu wciąż idę
przed siebie
chociaż wiem, że się skończyło
to, co zacząć
się nie zdążyło?
Czemu wciąż upór
trawi mój umysł,
chociaż wszystkie drogi
i tak prowadzą donikąd?
Czemu mam wiarę
że coś jeszcze będzie
chociaż wokoło
mrok zgęstniał i zastygł?
I im bardziej o tym myślę
tym serce moje staje się cieplejsze,
choć nie ma odpowidzi
na pytania umysłu
i im więcej się staram
pojąć siłę moją
tym dalej naprzód idę
tym bardziej wierzę w życie
i mrok staje się jaśniejszy....

A śnieg sasypał moje ślady
na wieki zapomniane...

Ten post był edytowany przez Alisia: 03.12.2003 23:31

--------------------
"Jest taka jedna komnata, w której panują wieczne ciemnosci; mrok pęznie po kamiennych ścianach, jak strach, który nawiedza nagle zbrodniarza, by zmiażdżyć go w sidłach przestępstwa. Nie ma początka, ani konca, a jednak wejście do komanty istnieje; jak światło w ciemności rozjaśnia początek drogi, prowadzacej do kresu. A na środku tego lochu płynie woda i jak wszystko inne nie zobaczysz jej źródła, ani wylewu - niknie w otchłani nie zbadanych miejsc, do których nikt nie wazy się zajrzeć. Na wodzie tej nie jest cicho: wśród wzburzonych fal płyną zapalone świece; zdarzy sie, ze jakaś się przewróci, a wtedy płomyk gasnie, zduszony przez jego dawcę. Woda bowiem daje życie, a także je odbira. Zgaszone światła życie wyznaczają kres nadzieji na nieśmiertelność. (...)"
Powiedziałabym. jakiego to jest autora, ale zapomniałam, a możliwości sprawdzenia nie mam:))
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Mara
post 03.12.2003 22:07
Post #2 

Szukający

Ładnie...pomysłowo smile.gif Jakoś tak przestrzennie wink.gif Podoba mi się. Brawo wink.gif

--------------------
'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;*

Give me a whisper And give me sigh
Give me a kiss before you tell me godbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinking of you
And the times we had ... Baby

'Don't cry' Guns N'Roses

"Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym"
+Quote Post
Cailith
post 03.12.2003 22:20
Post #3 

Ścigający

do nikąd

Powinno być "donikąd".

w około

Powinno być "wokoło".

wieżę

Powinno być "wierzę".

sasypał

Powinno być "zasypał".

No, a tak poza tym, to wiershyk niezły. Powiedziałabym nawet, że lepszy niż te poprzednie, które czytałam. Taki bardzo wyważony, chyba dobrze przemyślany.
Jak dla mnie zbyt ugłaskany, wręcz monotonny. No, ale sądząc po dopisku pod tytułem, spodziewałam się czegoś o wiele gorszego=)

--------------------
Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.

Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem.

Proud to be a lesbian.
+Quote Post
Brenda
post 03.12.2003 23:09
Post #4 

realistka

wiersz.. dosc dobry, ale czegos mi brakuje.. podoba mi sie sposob przekazania.. tak ciekawie pokazałas jakby nadzieje i jej brak.. tak to odebralam.. podoba mi sie..

--------------------
Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem
Nie wierzę w to, że kochać umiem...
+Quote Post
Alisia
post 03.12.2003 23:33
Post #5 

Kandydat na Maga

No. To chyba błędy poprawione. Znalazłam usprawiedliwienie dla siebie wink.gif Jestem chora, przepracowana, niwyspana, itd. Swoją drogą muszę szybko iść już spać....
Ta gorączka... dry.gif

--------------------
"Jest taka jedna komnata, w której panują wieczne ciemnosci; mrok pęznie po kamiennych ścianach, jak strach, który nawiedza nagle zbrodniarza, by zmiażdżyć go w sidłach przestępstwa. Nie ma początka, ani konca, a jednak wejście do komanty istnieje; jak światło w ciemności rozjaśnia początek drogi, prowadzacej do kresu. A na środku tego lochu płynie woda i jak wszystko inne nie zobaczysz jej źródła, ani wylewu - niknie w otchłani nie zbadanych miejsc, do których nikt nie wazy się zajrzeć. Na wodzie tej nie jest cicho: wśród wzburzonych fal płyną zapalone świece; zdarzy sie, ze jakaś się przewróci, a wtedy płomyk gasnie, zduszony przez jego dawcę. Woda bowiem daje życie, a także je odbira. Zgaszone światła życie wyznaczają kres nadzieji na nieśmiertelność. (...)"
Powiedziałabym. jakiego to jest autora, ale zapomniałam, a możliwości sprawdzenia nie mam:))
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 11.05.2025 07:29