Coś O Tym..cos O Tamtym..., wszelkie możliwe postacie :D lol
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Coś O Tym..cos O Tamtym..., wszelkie możliwe postacie :D lol
Meave |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
A z tego wynika, że polscy reżyserzy starają się zajmować bardziej ambitnymi filmami. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
sugerujesz ze horrory sa
malo ambitne - ja jestem odmiennego zdania, kazdy film moze byc genialny...
-------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
Lousie |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
No cóż. Zależy jaki horror. Jeden nie jest ambitny, a drugi jest. -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
||
Meave |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Nie napisałam, że każdy horror jest mało ambitny. Prawdą jest, że nie gustuję z filmach tego gatunku aczkolwiek widziałam kilka naprawdę dobrych. Teraz, albo rzeczywiście stają się coraz gorsze, albo to ja trafiam tylko na takie i z pewnością nazwałabym ich genialnymi. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
Niestety nie jestem w
stanie sam określić czy są jakieś dobre horrory gdyż sam w nich nie gustuje,
tylko troche zdziwił mnie twój komentarz, ale juz O.K
![]() -------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
Meave |
![]()
|
||
Są... ale to już raczej klasyka filmowa. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
||
Lousie |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Takich naprawdę dobrych horrorów jest baaardzo mało. Ostatnio oglądałm parę i żaden na mnie wrażenia nie zrobił. -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
||
Tornado |
![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Wrocław ![]() |
No i racja bo jakby harry trofił do Slytherinu to było by ciekawie i to bardzo a tak jak harry jest w gryffindorze to wszystko układa sie jak w telenoweli brazylijskiej |
||
Lousie |
![]()
|
||
Jak wszyscy o telenoweli, to wszyscy. Nie potrafisz juz nic innego napisać? Poza tym, skasuj jednego posta, bo są dwa takie same. -------------------- One day you will ask
||
Livery |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.01.2004 ![]() |
Ja najbardziej lubię Lupina i Syriusza.
Syrusz jest odważny, miły, groźny i stanowczy gdy trzeba, pomaga
Harry'emu jak tylko może. Jest wiernym przyjacielem w stosunku do Jamesa
i Remusa, Harry'ego i jego przyjaciół. Jest w nim to coś czego chyba
wszyscy szukamy w bliskich nam osobach. Syriusz jest oparciem, zapewnia
bezpieczeństwo, daje nadzieję i jest czymś czego w tej książce brakowało.
Osobą, za którą można tęskinć, bo widzi się ją żadko, ale która zawsze
pomaga, daje rady, na którą można liczyć w każdej sytuacji.
A Lupin jest miły, spokojny i opanowany. Choć nieśmiały i cichy, ale czasem ta cisza i zrozumienie dają najwięcej. Pomaga we wszystkim, oddaje się sprawie, stara się by to co robi, robił jak najlepiej i mu to wychodzi. Szkoda mi Remusa, żal mi, że nie uczy dalej w Hogwarcie. Ale może to dobrze. W dalszych częściach ma podobno robić więcej i tego mu życzę. -------------------- "Spójrzcie w niebo.
(...) I zobaczcie, jak wszystko się zmienia. A żaden dorosły nie zrozunie nigdy, jak wielkie to ma znaczenie." "Być człowiekiem, to właśnie być odpowiedzialnym. (...) To czuć, kładąc swoją cegiełkę, że się bierze udział w budowie świata." "Młodzi nie wiedzą, jak myślą i czują starzy, więc to starzy są winni jeśli zapominają, jak to jest być młodym." ----------------------------------------------------------------------- Świetne avatary z japońskich bajek: == MUSASABI-NO TORIDE == |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
||||
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Horrory..hmm...nie wiem nie oglądam ze często bo nie przepadam za takimi filmami, no chyba ze ogląda sie je z kimś:) Ja lubię takie filmy na których dość często łzy same mi sie do oczy wlewają, albo takie od których nie mozna sie oderwac:-D A wy? -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
||||
Meave |
![]()
|
||
A ja lubie filmy, które daj domyślenia, pozostawiają we mnie refleksję oraz takie przy których można śmiać się przez łzy. Ten post był edytowany przez Meave: 18.01.2004 11:50 -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Fantasy, historyczne, kryminały, oj w ogóle
lubię dobre filmy
![]() Ekranizacje również. Zwracam uwagę na obsadę i reżysera... czytam recenzje i oglądam trailery... To też ma wpływ na to co oglądam... -------------------- ![]() |
Livery |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.01.2004 ![]() |
Ja se włączam Wizje i Cyfre +, czy jak to
się nazywa, przeglądam wszystkie kanały, wybieram ten, który mnie akurat
zainteresuje i oglądam.
Uwielbiam oglądać na HBO i HBO2 tam są fajne filmy, ale na Canal + białym i żótym też są fajne. Moje ulubione to filmy przygodowe, komedie romantyczne, kryminały, komedie, fantastyczne i science- fiction, telenowel już nie oglądam, a horrory czasem. Lubie takie, w których coś się dzieje, szybka akcja, strzelanie, albo takie, które są po prostu ciekawe, takie co mają w sobie to coś co wciąga. Często oglądam filmy, ale w kinie żadko bywam. Ja mam takie szczęście, że jak leci jakiś fajny film to przychodzą koleżanki i nie mogę ogladać. ![]() -------------------- "Spójrzcie w niebo.
(...) I zobaczcie, jak wszystko się zmienia. A żaden dorosły nie zrozunie nigdy, jak wielkie to ma znaczenie." "Być człowiekiem, to właśnie być odpowiedzialnym. (...) To czuć, kładąc swoją cegiełkę, że się bierze udział w budowie świata." "Młodzi nie wiedzą, jak myślą i czują starzy, więc to starzy są winni jeśli zapominają, jak to jest być młodym." ----------------------------------------------------------------------- Świetne avatary z japońskich bajek: == MUSASABI-NO TORIDE == |
Meave |
![]()
|
||||
Często zdarza mi sie oglądać jakiś film ze względu na konkretnego aktora czy też aktorkę. Choćby film był przeciętny to i tak potrafię wytrwać do końca tylko dla tego, że chcę zobaczyć kogoś w innym "wcieleniu".
Tiaa... Ja też mam takie szczęście, szczególnie gdy chciałam obejrzeć filmy z Rickmanem. Jednego filmu nie obejrzałam do końca, ze względu na przedłużenie się meczu. O oglądaniu do pół do trzeciej w nocy, nie było mowy. Z drugim filmem było podobnie, tylko że tym razem było spowodowane relacją a potem idiotycznymi powtórkami pobytu Tatu w Barze ![]() -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
||||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Meave tez lubie filmy które sie ogląda z
łzami w oczach. Łzami wywołanymi śmiechem albo wzruszeniem.;-)chociaz
ostatnio i tak mało TV oglądam:-D a lubicie bajeczki?:-D niektóre są
fajne:-D
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
A ja nie placze na filmach
![]() ![]() |
Meave |
![]()
|
||
Takie też oczywiście lubię, ale pisząc "śmiać się przez łzy" miałam na myśli coś innego. Na przykład jest scena, która wzrusza do łez, ale pojawia się w niej również humorystyczny wątek. I w końcu już nie wiadomo śmiać się czy też płakać. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
||
_Tara-Madrid_ |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Head Office of Platinum Dragons, Hell ![]() |
hej od kiedy FG słuzy
do gadania o rodzajach filmu??O.o
a za bajeczkami jakoś nie przepadam, nudzą mnie po prsotu. lubie klimatyczne horrory i filmy sensacyjne. a komedii po prostu nie cierpie. .. po prostu taki rodzaj mi nie odpowiada, gdzie przez cały film chodzi tylko o to by sie smiac .. Ten post był edytowany przez _Tara-Madrid_: 20.01.2004 21:28 -------------------- |
Meave |
![]()
|
||
Odkąd inne tematy już się wyczerpały. ![]() -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
||
_Tara-Madrid_ |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Head Office of Platinum Dragons, Hell ![]() |
to jak sie wyczerpały to nie lepiej je
zostawic w spokoju ?
![]() -------------------- |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
aha nio to rozumiem ze to jest ta chwila gdy trzeba wrócić do po części wyczerpanego tematu oki :-D
A Centaury? cio o nich powiecie? kiedys jak oglądałam film własnie z centaurami to sobie tak pomyślałam że fajnie by było na takim sobie pojeździć...wyobrażacie sobie? tak jechac na jakims stworzeniu i jednoczesnie z nim rozmawiac:-]...a poza tym przynajmniej w HP stworzonka te zostały przedstawione jako bardzo mądre i tajemnicze postacie...az sie chce je rozszyfrowac;-)....wiem ze to nie jest jako taka postac ale cos z niej ma;-) -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Jazon z Jolkos |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 04.07.2003 Skąd: z Lublina ![]() |
o tak bardzo mondre i tajemnicze
stwozonka... zwłaszcza gumochłony i sklontki tylnowybuchowe.... no
super!
-------------------- Le vrai c'est le feu et le feu illumines et brules.
C'est un nu vrai. Waheut ist feuer und feuer heisst leuchten und brennen. Nuda veritas. Prwada to ogień, a ogień oświetla i pali. Naga prwada ------------ Leon Scheffer |
Meave |
![]()
|
||
No tak, ale nie wiadomo czy centaurom by odpowiadała próba ich rozszyfrowania. ![]() -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Nio wiadomo że by nie chciały, ale i ja
nie chcę ich rozszyfrowywać, bo bez tego wątku tajemniczości osobowości te
nie miały by takiego uroku.Chciałabym jednak poznać jakiegoś centaura i
zaprzyjaźnić się z nim :-).To byłby tajemniczy przyjaciel ale na pewno nie
zdradzilby oddanej mu tajemnicy...
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 16:06 |