Coś O Tym..cos O Tamtym..., wszelkie możliwe postacie :D lol
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Coś O Tym..cos O Tamtym..., wszelkie możliwe postacie :D lol
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
no cóż.. ja nie mam żadnej hipotezy na
temat czym jest Irytek. Jest na pewno bardziej wyraźny od innych duchów, nie
taki przeźroczysty.. ale cóż prócz tego?? Nie bardzo różni się od duchów,
ale jest strasznie wredny choć tak właściwie to nie wiem na czym ma polegać
jego inność.
-------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
Lily_Ross |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 25.02.2004 ![]() |
![]() -Harry - odwazny, lojalny, skromny -Hermiona- inteligentna, odważna, pomocna -Ron- oddany przyjaciel- to jego najwazniejsza cecha wg mnie -Dumbledore- można na niego liczyć -Syriusz- kochany do ostatniego tchnienia - George i Fred- zabawni i sympatyczni - Hagrid- jak mozna go nie lubic ;] ? -Ginny- spoko, jak cala jej rodzinka -------------------- ![]() "...Wrocil chlopiec, ktoremu zginela ropucha ,ale tym razem w towarzystwie dziewczynki w nowej szacie Hogwartu. - Czy ktos nie widzial ropuchy? Neville zgubil swoja- powiedziala. Miala nieco przemadrzaly glos , mnostwo gestych brazowych wlosow i wielkie przednie zeby..." |
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Daga w sumie to nie widać tej
inności.Ale wynalazłam wpadłam na ten cytat własnie nie dawno jak znowu
czytałam I część.I sie nad tym zastanowilam.W koncu inne duchy sie tak nie
zachowują, są raczej ciche i "ułożone"...a to zjawisko jakim jest
Irytek strasznie hałasuje i bałagani.Czy mozemy go nazwac tylko
Poltergeist'em czy jest jakis rodzaj takich postaci?Moze u niego bylo
inaczej i po śmiercio poszedł w jeszcze inną stronę.ale ja to tłumacze...
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Harry, doswiadczony przez los(przez co
silniejszy psychicznie), odwarzny, zmienny, kompletnie niereformowalny(eh ta
peleryna niewidka). Jednym słowem idealny bohater ksiażki...
Ron, wierny przyjaciel, i dobrze gra w szachy(ja też tak chce), idealny towarzysz idealnego bohatera... Hermiona, mózg i pamięć(mógłbym mieć taki choc na rok, eh... matura...), jest dobnym przewodnikiem, kopalnią wiedzy. Jednym słowem idealne uzupełnienie idealnego bohatera... Syriusz, bardzo dobry czarodziej, odwarzny i szczerze oddany przyjaciołom, troskliwy ale nie nad wyraz(na szczęście). Idealny ojciec chrzestny idealnego bohatera... Dumbledore - najpotężniejszy a przy tym można na niego liczyć... Snape - mimo zgryźliwości i antypatii jest dobry w tym co robi i poznał w końcu co jest lepsze, dobro czy zło... Hagrid - lojalny, i pomocny... no i kocha zwierzęta ![]() Jambym miał opisywać wszystkich bohaterów to by mi cały dzień zajęło więc kończę... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
w sumie to sie z tym zgadzam,
ale:
-Hermiona nie jest tylko kopalnia wiedzy, encyklopedia, czlowiekiem - energiczna, lider grupy, wierna zasadom, rozwazna, zdystansowana -Dumbledore- nie jest tylko kims pomocnym, ale tez-madra doswiadczona postacia, autorytetem wszystkich czarodziejow, ktory jest osobą kierujaca wszystkim, potrafi zaufac i zrozumiec ... -Umbridge- mozna jescze dodac, ze jest zalosnym i glupim beztalenciem, ktory siebie przecenia MisieK->odważny, bo odwaga -------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Matematyko masz racje co do Umbrige i do
Hermiony tez.Wg mnie w świecie realistycznym obecnie została by ona jedynie
obwieszczona tytułem kujonki i nikt by sie z nią ne przyjaźnił,bo ma takie
dobre oceny itd.A tak naprawde nie jest kujonką jest dobrą
przyjaciółką,która zawsze poratuje radą.Jest rozsądna i najpierw dobrze
pomysli o czym co ma zamiar zrobic.Ich paczka składa sie z 3 osób,Hermiona
pomaga w logice i naukowych sprawach,Harry zaklęcia itd,a Ron...hmmm...myślę
że on stara sie byc z wszystkiego po trochu,ale dba o przyjaźń i jest gotowy
na poświęcenie.
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
matematyko, ja jestem umysł ścisły ale
dzieki...
No tak masz racie poza tym ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
kiedyś paczką, którą w zasadzie wszyscy
znali, która wymykała sie nocami i rozrabiała byli Huncwoci,a teraz mozna by
taką nazwac Harry'ego,Hermionę i Rona,tyle ze oni ekhm nie osmieszają
ludzi=) Moze to ma jakieś powiązanie ze sobą? James byl ojcem Harry'ego
wiec moze dlatego oni są tacy jak oni?Harry moze iść za przykladem ojca no
nie?Tylko szkoda ze oni nie mają takiej em nazwy jak to mieli Huncwoci..noi
nie mają ksywek.
Jeszcze mnie ciekawi,choc to moze sprzeczne z topiciem:P czemu Krzywołap zkumplował sie tak z Syriuszem.Czy nie powinien sie raczej bać duzego,czarnego psa? Czemu akurat tak wybrał?Moze on równiez jest animagiem??Tylko sie nie ujawnia...hmm... -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
matematyka |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Zauwazylam osytatnio modę na wyszukiwanie przeoroznych powiazan...to jest chyba skutek przeczytania o naznaczeniu Harry'ego przez voldemorta. W HOgwarcie jest na pewno duzo zgranych paczek i trojca nie sa jedynymi -------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
||
MisieK |
![]()
|
||
Po pierwsze nie są tak kreatywni jak James, Syriusz, Remus i Peter, a po drugie nie są animagami. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
no tak nie są,ale mogą zostać...a to do
tych powiązań to wiesz ze chyba tak matematyko?Mnie tez jakos na to wzięło i
nie wiem czemu ale teraz wszystko wydaje mi sie bardzo ze sobą powiązane
hehe
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
ajj... ja bym bardzo chciała żeby oni
zostali animagami.. no cóż mimo wszystko wątpię żeby tak się stało. Jak dla
mnie byłoby fajno ale na pewno nie byłoby to już za bardzo orginalne...
![]() a szkoda.. mam nadzieję że JKR wymyśli coś intrygującego co by dotyczyło tylko tej trójcy. ![]() ![]() -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
chyba nie można było znaleźć gorszego
powiązania niż między Huncwotami, a Potterem i spółką. przynajmniej dla
mnie, to się aż gryzie.
przecież James, Syriusz, Remus oraz Peter byli tak jakby jednym umysłem. ich mocnymi stronami napewno były takie cechy jak jednomyślność czy zgranie. dzięki temu daję sobie głowę uciąć, że nie było między nimi długotrwałych zgrzytów. popatrzcie chociażby na wspomnienia Snape'a- Łapa upominał Rogacza; Lunatyk zwracał uwagę Peterowi. ale nie pokłócili się o to, wręcz przeciwnie, pozwalało to się opamiętać. i nie było ciętych ripost. wobec siebie nie byli także bezkompromisowi. szanowali swoje poglądy. mieli je w miarę podobne, co zapobiegało bezsensownym sprzeczkom =) całą czwórką nie bali się ryzyka, naginania szkolnego regulaminu oraz tego 'co będzie jak ich złapią'. a przynajmniej tego po sobie nie pokazywali. byli naprawdę zgraną, pomysłową paczką. może wyśmiewali się ze Snape'a. nie rzadko bywali nieuprzejmi i chamscy. drwili z gorszych od siebie, etc. ale i tak ogólne wrażenie jakie we mnie po sobie zostawili jest ciepłe, bo podziwiam ludzi, którzy umieją się tak przyjaźnić. natomiast Harry, Hermiona & Ron w wieku piętnastu lat nie dorośli chyba do tego jeszcze. nie potrafią akceptować swojego zdania, wiecznie są między nimi jakieś nieporozumienia. zazwyczaj kiedy któreś z nich najbardziej potrzebuje wsparcia, nie otrzymuje go. z różnych przyczyn, równie banalnych jak powody kłótni. w dodatku między nimi ma miejsce zazdrość i wzajemna złość, a przynajmniej miała. to się nie powinno zdarzać. tak jak drwiny (te Rona z Hermiony), lub wybuchy Pottera kiedy musi się wyładować. rzadko ma w tej trójcy miejsce jakaś poważniejsza rozmowa, pocieszający gest itp. zazwyczaj pseudo-dodające otuchy słowa mogłyby paść/ padają równie dobrze z ust zwykłego znajomego. reasumując... to co łączy tą trójkę piętnastolatków to może jakaś namiastka przyjaźni, która rozwinie się w przyszłości. narazie jest jednak nie dorosła, a o takim zgraniu jak Huncwotów nie ma narazie co marzyć. przecież nie wystarczy raz w roku razem pobawić się w supermenów. może są takie wydarzenia, które przeżyte wspólnie muszą zakończyć się przyjaźnią. ale trzeba ją pielęgnować, rozwijać. Ron ma ku temu predyspozycje, w ostatniej części świetnie się wg. mnie zachowywał. w stosunku do Pottera. sam Potter natomiast się opuścił, przez swoje powszechnie dziecinne dorastanie. a Hermiona stała się 'buntownicza' także w stosunku do najbliższych jej w Hogwarcie osób. ale wszystko jeszcze może się zmienić. ... a świetnym synonimem Huncwotów są Fred i George (Lee też od biedy), tak btw. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
matematyka |
![]()
|
Wydaje mi sie, ze Hermiona jest
najdoreslejsza w gronie swych przyjaciół i przewyższa Rona i Harry'ego
pod wieloma względami. Przede wszystkim potrafi popatrzec na swiat z punktu
widzenia innego niz swoj (w odróżneinu od hp i rw), pomóc innym, dostrzec
problemy innych, potrafi byc wytrwała w dążeniu do celu, no i ogólnie ma
silny charakter.
-------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
dałąbym sobie głowę uciąć, że Syriusz i James conajmniej raz na tydzien obrażali się na siebie śmiertelnie i obydwoje mieli w związku z tym poważne kontuzje.
Oczywiście pół godizny później byli już najlepszymi przyjaciółmi =D -------------------- ![]() yeah. |
vigga |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
nie konecznie...sadze, ze ludzie (podobnie jak Harry i Ron) doceniliby w niej to, ze jest ona inteligentna, bystra, przyjacielska, potrafi postawic na swoim, jesli cos rozpocznie to stara sie to dociagnac do konca. mozze i rzeczywiscie troszke ( ![]() a i nie zgadzam sie z tym, ze Harry'ego & spolke moznaby porownac do Huncwtow. ci drudzy znani bylu z tego, ze straszliwie rozrabiali, wszystkim robili kawaly etc. a Harry, ROn i Herniona, oni lamia przepisy, bo musza, bo chca rozwiazywac zagadki, ratowac ludzi. juz bardziej Freda i Georga mozna przyrownywac do Huncwotow. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
||
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Siri -> napisałam długotrwałych
zgrzytów, więc żadna z nas nie musi sobie ucinać głowy.
co do Hermiony, to moim zdaniem wcale nie jest najbardziej dojrzała. może nainteligentniejsza, najbardziej oczytana- ale jeszcze nie potrafi tego wykorzystywać. brak jej spontaniczności, ma zdecydowanie za dużo wątpliwości i nie może się wpasować między ludzi, którzy ryzykują o dla niej 'byle co/kogo', w obliczu Voldemorta. polemizowałabym także, że jest obiektywna. stwarza takie pozory, bo patrzy na wszystko z większym dystansem niż Harry i Ron. ale to nie robi z niej osoby potrafiącej postawić się w sytuacji kogoś innego etc. wręcz przeciwnie, jest to jedną z jej słabszych stron. np. kiedy Potter wyraźnie musiał pogadać z Syriuszem (było to po nim z pewnością widać) za wszelką cenę próbowała mu to wybić z głowy. powtarzała to co on sam dobrze wiedział, bo przecież wiedział, że to ryzykowne. a nie umiała właśnie pomyśleć jego tokiem, zrozumieć jak bardzo jest mu potrzebna ta rozmowa. jak tęskni i martwi się o ojca chrzestnego, lub jak ważną ma do niego sprawę. przecież gdyby to była błahostka nie robiłby tego. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
MisieK |
![]()
|
ja bym sobie jednak dał coś uciąć(ludzie
tylko nie w krocze...) że kłucili się nie tylko tak, że zaraz się pobili i
po strawie ale i tak ostro, ale fakt faktem Huncwonci to bardzo zgrana
paczka, przez te wspólne wypady pod postacią animagów, byli jednością, a
poza tym w scenie z myślodsiewni widzimy że rozumieli się bez słów...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Nio ale jednak maja też cos wspólnego..obie e grupy wymykały/ją sie z zamku, mają ryzykowne pomysly i je realzują,obie były/są bardzo dociekliwe wg mnie w dążeniu do celu.No a w grupie HP-HG-RW,mysle ze oni tez mogą na sobie w pewien sposób polegac,tyle ze nie są ze sobą tak zżyci...moze Ron i Harry tak ale Hermiona troszke odstaje,moze dlatego bo ma troche inne poglądy na iektóre tematy=)
A cio do Syriusza i James'a to pewnie kłócili sie o różne bzdurki i rzeczywiscie zaraz sie godzili, tak przewaznie jest w przyjaźni heh...ale przeciez w ich ekipie tez była zazdrość..Glizdogon zawsze zazdrościl im talentu i wszystkich umiejętnosci,stylu bycia,dobrych stopni...tez była zazdrosc tyle ze tam James specjalnie pokazywal przed Peterem swoje zdolnosci zeby mu "oczy wyłazily"na wierzch, a Harry nie stara sie dokuczyc Ron'owi z róznych powodów,a nawet próbuje zatuszowac rzeczy,których jego przyjaciel nie ma. A Hermiona...ona wcale nie jest najdojrzalsza...jest inteligentna,rozsądna i pomocna,ale nie zawsze postępuje dojrzale.Moze komuś sie tak wydaje bo jest taka nienaganna i w ogóle,ale to pozory...po prostu trzeba sie blizej przyjrzeć.Ciekawa odpuści sobie to trwałe trzymanie sie regulaminu i nareszcie bedzie dokładnie pasowała do reszty..nie wydaje sie wam ze on troszke odstaje? -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
MisieK |
![]()
|
Dojrzałość mierzy się w dośwaidczeniu życiowym, a te na pewno Harry ma największe, to on Spotkał się 3 razy z Voldemortem, to on spotkał się z Dementorami, to on był katowany przez Dudleya i to on nie ma rodziców...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
te elementy jego zycia na pewno sprawily
ze stał sie dojrzaly bo zdaje sobie juz z wielu rzeczy sprawe,ale to nie
tylko to...to zabrzmiało jakbys Misiu byl nim gdy wyzywa sie na Ronie i
Hermionie
![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
matematyka |
![]()
|
co do Hermiony: niech Wam bęzie, macie
rację.....
![]() -------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Jak sądzicie? Czemu Ron i Harry tak
dobrze sie dogadują? I w sumie to są do siebie podobni.Bo moim zdaniem mają
oni wiele wspólnego,oboje zyli w cieniu...Ron w cieniu braci,zawsze czul sie
gorszy,a Harry pod bacznym okiem jego wesołej rodzinki nie czul sie
szczęśliwy,czul sie gorszy od Dudley'a i ne wiedzial czemu tak
jest...nie mieli forsy tak w sumie oboje,bo Harry o swojej nie
wiedzial...oboje mieli wiele marzeń,które sie nie spełniały...obydwaj lubią
ryzyko i chętnie podejmują kolejne wyzwania...uczą sie chyba na równi,są w
sumie nawet zgrani i trzymaja sie razem...noi oboje nie lubią Snape'a i
Umbrige =DSądzę ze to ich tak zżyło i ze trudno by im bylo zyc bez siebie=)
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Potti |
![]()
|
nie można jednak zapominać, że wiele ich
dzieli, Ren. Asiek. Harry jest bogaty, sławny i taki jakby
'niezależny'. nikt go nie pilnuje, oprócz Dumbledore'a z
ukrycia-ale ten przecież nie ingeruje w jego życie. natomiast Ron pochodzi z
biednej, dużej rodziny, o której przecież często mówi się źle. a w dodatku
wiecznie jest pod skrzydłami mamusi, co doprowadza go do szału. niewątpliwie
zazdrości swojemu przyjacielowi, co jest właśnie największą różnicą między
nimi. Potter stara się być za wszelką cenę skromny, nie pokazywać swojej
wyższości. a Weasley kiedy tylko jest w czymś najlepszy puszy się jak paw i
w ogóle. ale naprawdę rzadko przewyższa 'chłopca, który przeżył',
dlatego naturalnie boleśnie to odczuwa i irytuje go to. czasem ta zazdrość
sięga zenitu, np. w tomie czwartym. w takich właśnie wypadkach oboje
pokazują swoją niedorosłość, identycznie bardzo urażeni. za żadne skarby nie
mogą się zniżyć, aby przeprosić.
jednak w Zakonie Feniksa chyba byli o wiele bardziej dojrzali. Ron moim zdaniem doskonale sprawdzał się jako przyjaciel; był i pomagał, ale milczał kiedy trzeba było. nie dociekał, nie doradzał kiedy to było zbędne, słuchał. świetnie się zachowywał. a Potter... Potter dojrzał, kiedy większość problemów zaprzątających głowę wydała mu się bezsensu. na Grimuald Place, przed powrotem do szkoły =)) w przyszłości będą Przyjaciółmi na dobre i na złe. a czy Hermiona z nimi? to się zobaczy. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Daga |
![]()
|
no cóż Asiek zadałaś pytanie i sama sobie
od razu odpowiedziałaś...
![]() Ja nic nie dopisuję bo jest dokładnie tak jak napisałaś -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 21:28 |