Coś O Tym..cos O Tamtym..., wszelkie możliwe postacie :D lol
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Coś O Tym..cos O Tamtym..., wszelkie możliwe postacie :D lol
Hiermi-ona-nina |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
czy ktoś tu wspomniał o mojej ulubionej
postaci - o Alastorze Moodym???
(nie czułam się na siłach, żeby przeczytać te 7 storn) A teraz za co: Jeśli ktos może się odznaczać czarnym humorem, to tylko on. W niektórych sytuacjach jego OCZKO po prostu mnie rozbraja ![]() ![]() Co by to było bez czarnego charakteru?? Osobiście uważam że książka stałaby się zbyt cukierkowa i ugrzeczniona. A poza tym w mojej szkole nie ma takiego nauczyciela (a fajnie by było, gdyby był) ![]() Dlatego, że ma wiele cechpodobnych do mnie, i lubię się z nią utożsamiać. |
paulina |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 09.02.2004 Skąd: tarnow ![]() |
Ulubiona postac...hmm chyba Dudley i
Umbridge:P Nie no bez jaj. Bardzo sympatycznie jest w HP przedstawiony Lee
Jordan, zwlaszcza jak komentuje mecze
![]() ![]() Hermiona bardzo spodobala mi sie w 3 czesci gdy odeszla z wrozbiarstwa i przylozyla malfoy'owi ![]() ![]() Wielkie emocje wzbudza we mnie Snape, ale przez swoje (czasami, no dobra czesto) chamstwo i zlosciwosc do Harry'ego mam ochote czasami kopnac go w .... Uwazam ze powinien troche wyluzowac...moze krotkie wakacje? ![]() |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Potti masz rację, że ta zazdrość
jest największą różnicą między nimi i to mnie czasami wkurza, że Ron tak sie
zachowuje, bo właściwie to Harry nie prosi sie jakoś szczególnie o te
wszystkie wyróżnienia. CIesze sie jednak ze w V części Ronowi coś się
wreszcie udało i moze teraz nie będzie juz tak okazywał swojej zazdrosci. A
co do spraw finansowych obu chłopców i do tego ze Rona mamusia pilnuje itd,
a Harry'ego praktycznie nikt, to myślę że to jest najmniejszy problem.
Hermi no fakt to oczko czasami jest rozbrajające. Nie wiem jak moznaby w ogóle wytrzymac cos takiego...ktoś przeszywa Cie na wylot a Ty nic nie mozes na to poradzic. hehe Paulino mi też się Hermiony zachowanie w III części spodobało. Za to że przywaliła Malfoy'owi<należało sie kolesiowi to juz od dawna>, równiez za to jej efektowne opuszczenie wróżbiarstwa- postawiła na swoim, noi jeszcze mi sie spodobało jej zachowanie względem Hagrida. Nie opuściła go w potrzebie i pomagała w sprawie Hardodzioba. Wyszukiwała mu rózne rzeczy i podtrzymywała na duchu. Własnie dlatego nei podoba mi sie to ze Ron i Harry nie pomogli wtedy Hagridowi.-nic a nic.Świetna akcja była te wtedy ze zmieniaczem czasu A co sądzicie o Lavender i Paravatti? Bo jak dla mnie to one zachowują się jak rozchichotane dziewczynki, które ciągle kogoś na boku obgadują i często śmieją się bez powodu czy wam też się tak wydaje? -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
właśnie mi coś wpadło do głowy...co
myślicie o zachowaniu Hagrida? Czy nie uważacie,że postąpił troszkę
lekkomyślnie proszącz 15 latków o opiekę nad olbrzymem?? On ma naprawdę
dobre serce...w końcu nie mógł zostawić Graupka na pastwę losu
![]() I jeszcze Hermiona..czyż nie miała świetnego pomysłu, gdy wywiodła Umbrige do lasu twierdząc ze kieruje się ku tajnej broni? Centaury porwały ropuchę a Harry i reszta mieli wolną drogę..zawsze zastanawia mnie to jej opanowanie w chwilach grozy i te genialne pomysły na które wpada. Ten post był edytowany przez ren.Asiek: 10.05.2004 12:57 -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Tak, ale xhyba się trochę przeliczyła z
centaurami. Nawet to jest trochę dziwne- Hermiona, któa wg mnie powinna
zachować zimną krew palnęła takie głupstwo, ale i tak niezły pomysł
-------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No tak...przypatrzyłam się
"bardziej" jej postaci i zauważyłam ze od trzeciej części coraz
częściej łamie ona regulamin i to w większosci bez wyrzutów sumienia
![]() ![]() A co sądzicie o Petunie Dursley? Czy ona naprawdę chce zapomnieć o swojej siostrze? Przecież musi mieć jakieś uczucia. W końcu Lilka poszła do Hogwartu w wieku 11 lat, a przed tym na pewno dogadywała się ze swoją siostrzyczką prawda? Ja uwazam ze jej naprawde brakuje Lily, choc nie chce sie do tego przed nikim przyznac. Noi ma pojęcie o swiecie magii..chociaz takie nijakie...ale tgo juz lepsze od Vernona który jest zwyklym, nijakim mugolem. -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Ewelka |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
ja tam najbardziej lubie Freda i Georga
za ich fantastyczne poczucie Humorku !!!!!
Fajny jest też ........... Zgredek za jego yyyyyy ciekawą postać . ![]() |
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli o mnie chodzi to najbardziej lubię
Syriusza - za odwagę, Nevill'a - za wrodzony talent do zbłaźniania się
przed innymi
![]() Nienawidzę Goyla i Crabba ( dobrze napisałem? w każdym razie tych dwóch goryli co się plączą Malfoyowi pod nogami ) - za głupotę oraz Filch'a - tu nie potrzebne jest jakie kolwiek wyjaśnienie - kto mógłby go polubić?! ![]() -------------------- ..
![]() |
Ewelka |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Neville -za to że jest jedną z
najśmieszniejszych postaci .
Hermionka -jest straaaaaaszną kujonką i to mnie wkórza ![]() być najlepsza . Harry - nawet fajny ma bardzo duże zdolności w Quiddichu i fajnie lata na miotełce. Ron- ma (a razej miał) fajnego szczurka . ![]() Voldi za jego .....niesamowicie wspaniały harakter i duże zdolności (niestety ![]() Ginny - za to że się buja w Harrym jest jeszcze wiele posatci które chciałbym opisać ,ale zajeło by mi to kilka tysięcy stronek ![]() ![]() a nie chce mi sie pisac !!!!! |
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
ja dość lubię Snape'a, bo to ciekawa i
niejednoznaczna postać. Zauważyłam, że pod koniec każdej książki, Rowling
opisuje jaki jest obecny stosunek Snape'a do Harry'ego i odwrotnie.
Przez piewrze 3 lata (książki), nienawidzili się kompletnie, ale w IV, po
tym jak Voldemort wrócił HArry juz nie mogl powiedzieć (no chyba, nie mam
tekstu przed sobą), co o nim sądzi. Wg wszystko jest na jak najlepszej
drodze, by nawiązali porozumienie w następnych odcinkach.
-------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
Kocham_Syriusza |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 16.02.2004 ![]() |
Chyba jesteś zbytnią optymistką...
moim zdaniem, może będą się tolerować, ale przyjaciółmi nie zostaną. A ja
KOCHAM SYRIUSZA!!!! On jest cudowny, mądry, bystry, dzielny,
przystojny...ideał faceta!!!!
-------------------- Ale Syriusz nie kocha Ciebie.. :/
|
nadzieja |
![]()
|
||
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Moja kumpela ciągle powtarza, że idealny facet, to martwy facet. No cóż, trudno się z nią nie zgodzić... ![]() |
||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No ale nie wystarczy napisać, że jest on
bystry, mądry..itd..W końcu w książce nie jest czarno na białym to wszystko
napisane. Przecież jest wiele sytuacji z których można wywnioskować takie
fakty idące na plus Syriusza. Jak ktoś chciałby się tu czymś takim podzielić
dlaczego tak akurat sądzi to dawajcie=) Ja np lubię takie coś czytać. A z
tym ideałem w Black'u...no jak dla mnie to byłby
idealnym...przyjacielem.
![]() Matematyko z tym Snape'em to fakt Rowlling opisuje odczucia Harry'ego wobec Snape'a.Sądzę, że kiedyś w chwili przymusu dojdą do porozumienia aby razem walczyć w imię dobra, ale nigdy się nie skumplują. Może uraza Sev'a przejdzie ale jego duma nie pozwoli mu na zgodę z Potter'em. Nio Ewelko czy ja wiem czy Nevile jest taki śmieszny? Mnie tam nie śmieszy=) Ale żal mi go z powodu jego rodziców i szkoda że nie ma on w Hogwarcie takiego kumpla, który mógłby z nim o tym pogadać i chociaż próbować go podnieść na duchu.ee lubisz Rona bo miał szczurka a Ginny bo kocha sie w Harry'm? ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
moja ulubiona, ukochan najwspanialsza
postacia jest Parvati Patill powieniwaz ma imie podobne do mojej
najukochanszej.. nawspanialszej.. najgenialniejszej...
najsympatyczniejszej.. najinteligetniejzej.. najpikniejszej i
najskromniejszej milości zycia.. PATRYNI!
ameno wiaro.. -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
nosferatu |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice ![]() |
osobiście najbardziej lubię Syriusza
(można mu zaufac)
a najmniej Rona(jest pierdołą!!) ![]() -------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
nesferatu fajne uzasadnienie
![]() ![]() A co do Parvati Patil..no mi ona wygląda na taką ciągle chichoczącą dziewczynę, która widząc coś zwykłego ciągle się smieje=]. Ale z drugiej strony lubie ją. Zgodziła sie w IV czesci iść z Harry'm na bal noi nie pozwoliła zeby zakończyło się to jego kompletną klapą bo sama prowadziła w tańcu=) ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Kocham_Syriusza |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 16.02.2004 ![]() |
Parvati ma w sobie coś, co pozwala ją
lubić.
Bardzo fajną postacią jest Hermiona...wszyscy mi mówią, że ją przypominam, moze dlatego tak ją lubię... Hermiona górą! ![]() -------------------- Ale Syriusz nie kocha Ciebie.. :/
|
Ewelka |
![]() ![]()
|
||
Też tak uważam , Parvati jest świetna !!!!!!!! Ale nie podoba mi sie to że lubi to (głupie !!!!!!!!!!!) wróżbiarstwo .!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
||
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Chichoczaca dziewczynka - cala
Patrycja=)
Ron jest fajny jako kolega bo mozna mu powierzyc swoje tajemnice i sekrety. Hermiona - hm, w 1 czesci jej na poczatku nie lubilam, za bardzo sie wymadrzala. Nie pamietam jak sie pisze nazwisko tej wariatki od wrozbiarstwa, ale ona jest fajna bo ma ziola i ciagle jak nacpana chodzi=) Nie moge sie doczekac filmu=) -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
E ja Sybilli Trelawney nie lubiem=) Jak
można kilkanaście razy w roku przepowiadać jednej i tej samej osobie
śmierć???Na pewno ma jakiś dar do tego zawodu, ale jakoś nie przypadła mi do
gustu...moze przez ten jej pokoik ciągle zapachniony różnymi śmierdziuchami
hehe.
![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Ewelka |
![]()
|
||
A kto ją tam lubi ?no chyba że Parvati i Leawender ![]() ![]() Rzeczywiście ona w kółko powtarza to samo i ... ... zwykle sie myli . |
||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
no właśnie to siem staje strasznie nudne
i denerwujące. Prawda ma czasami takie zajawki ze cos sensownego przepowie
ale baaadzio rzadko. Jednak ma tez takie drobne widzenia... ale nie zawsze
dobrze odbiera ich sens, jak np z tym ponurakiem, osobiście uważam ze ona
widziała tylko Syriusza w postaci animaga, czarnego psa. I wmawiała
Harry'emu ze umrze lada dzien. a to tylko mowiło o tym ze Łapa
powraca:P
Ej a nie zastanawialiście się czemu Dumledore'owi tak zalezalo zeby w V Sybilla została w Hogwarcie? Może dlatego bo czeka na kolejną przepowiednię o Harry'm i Voldim? Moze sądzi ze ona jeszcze cos przepowie? ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
moniczka |
![]()
|
Nie podobal mi sie w 5 czesci Dumbledor.
Matrwil sie o wlasna skore a nie o swoich uczniow.
Ogolnie lubiana postacia jest tez Hagrid. Ma w sobie cos takiego... -------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Dubledore bał się o swoją skórę?...nie
chyba jednak nie to.On nie mógł pozwolić żeby go wzieli do kicia bo by była
klapa i już. A cały czas jakby był duchem przy nich, noi pomógł
Harry'emu w DT. A to ze go olewał to zrozumiałe obawiał sie ze Voldi
pozna wszystkie działania zakonu...ale fakt faktem ze powinnien informowac
nabierząco Harry'ego o swoich poczynaniach i o tym do czego jest zdolny
Voldi- czyli o jego umiejętnosci poznawania cudzych myśli.
![]() A Hagrid no tak jego cała postać aż przyciąga. Noi podobało mi się ze wreszcie w IV czesci olał Rite Sketer i wyszedł ze swojej chatki z dumną miną. ha=P -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
cedrik_diggory |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice ![]() |
Zgadzam się z tobą
ren.Asiek.
Dumbledor w V tomnie był troche tajemniczy. Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego ?? Mnie się podobali:
Sybilla troche pościemniała, Firenzo za to nie ! Podobał mi się wątek... o Cho + Harry. Aż się wzruszyłem. Troche mnie rozzłościło, że Harry nie potrafił jej powiedzieć jak to było z tą Hermioną to spotkanie. No wiecie tak szybko uciekła w te walentynki a on jej nawet nie wytłumaczył, nic nie powiedział ??!! ![]() ![]() ![]() -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 03:07 |