Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

15 Strony « < 7 8 9 10 11 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Coś O Tym..cos O Tamtym..., wszelkie możliwe postacie :D lol

Hiermi-ona-nina
post 01.05.2004 14:49
Post #201 

Mugol

Grupa: Magiczni Forumowicze

czy ktoś tu wspomniał o mojej ulubionej postaci - o Alastorze Moodym???
(nie czułam się na siłach, żeby przeczytać te 7 storn)
A teraz za co:
Jeśli ktos może się odznaczać czarnym humorem, to tylko on. W niektórych sytuacjach jego OCZKO po prostu mnie rozbraja biggrin.gif I kto miał taką burzliwą przeszłość??

star.gif Następnie Snape:
Co by to było bez czarnego charakteru?? Osobiście uważam że książka stałaby się zbyt cukierkowa i ugrzeczniona. A poza tym w mojej szkole nie ma takiego nauczyciela (a fajnie by było, gdyby był)

star.gif I na ostatku Hermiona:
Dlatego, że ma wiele cechpodobnych do mnie, i lubię się z nią utożsamiać.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
paulina
post 04.05.2004 10:30
Post #202 

Kafel

Ulubiona postac...hmm chyba Dudley i Umbridge:P Nie no bez jaj. Bardzo sympatycznie jest w HP przedstawiony Lee Jordan, zwlaszcza jak komentuje mecze smile.gif i jak caly czas cos kombinuje z bracmi Rona smile.gif Co do Harry'ego to w ostatniej ksiazce troche...troche bardzo sie do niego zniechecilam....chociaz nie ma mu sie co dziwic, tyle przeszedl...ale mimo wszystko odczulam wielka przepasc pomiedzy poprzednimi potterami a odtatnim ,,Zakonem Feniksa". chodzi mi o to, ze w tamtych czesciach jesli cos sie dzialo to pierwsze co harry robil - to dzielil sie z tym z ronem i hermiona i czytelnik odczuwal taka mila atmosfere zaufanej przyjazni... A teraz harry wszytsko w sobie tlumi i dusi swoje obawy, zlosci i przykrosci, po czym jak co do czego przychodzi to strasznie wybucha i nic dobrego z tego nie ma... :/
Hermiona bardzo spodobala mi sie w 3 czesci gdy odeszla z wrozbiarstwa i przylozyla malfoy'owi tongue.gif przez co wreszcie zlamala jakies zasady regulaminu szkoly. Rzeczywiscie, jej zasadniczosc i obowiazkowosc czasami doprowadza do szalu, ale przeciez o to chodzi w ksiazkach - musi sie cos dziac! smile.gif
Wielkie emocje wzbudza we mnie Snape, ale przez swoje (czasami, no dobra czesto) chamstwo i zlosciwosc do Harry'ego mam ochote czasami kopnac go w ....
Uwazam ze powinien troche wyluzowac...moze krotkie wakacje? wink.gif
+Quote Post
ren.Asiek
post 08.05.2004 12:24
Post #203 

Prefekt Naczelny

Potti masz rację, że ta zazdrość jest największą różnicą między nimi i to mnie czasami wkurza, że Ron tak sie zachowuje, bo właściwie to Harry nie prosi sie jakoś szczególnie o te wszystkie wyróżnienia. CIesze sie jednak ze w V części Ronowi coś się wreszcie udało i moze teraz nie będzie juz tak okazywał swojej zazdrosci. A co do spraw finansowych obu chłopców i do tego ze Rona mamusia pilnuje itd, a Harry'ego praktycznie nikt, to myślę że to jest najmniejszy problem.
Hermi no fakt to oczko czasami jest rozbrajające. Nie wiem jak moznaby w ogóle wytrzymac cos takiego...ktoś przeszywa Cie na wylot a Ty nic nie mozes na to poradzic. hehe
Paulino mi też się Hermiony zachowanie w III części spodobało. Za to że przywaliła Malfoy'owi<należało sie kolesiowi to juz od dawna>, równiez za to jej efektowne opuszczenie wróżbiarstwa- postawiła na swoim, noi jeszcze mi sie spodobało jej zachowanie względem Hagrida. Nie opuściła go w potrzebie i pomagała w sprawie Hardodzioba. Wyszukiwała mu rózne rzeczy i podtrzymywała na duchu. Własnie dlatego nei podoba mi sie to ze Ron i Harry nie pomogli wtedy Hagridowi.-nic a nic.Świetna akcja była te wtedy ze zmieniaczem czasu
A co sądzicie o Lavender i Paravatti? Bo jak dla mnie to one zachowują się jak rozchichotane dziewczynki, które ciągle kogoś na boku obgadują i często śmieją się bez powodu czy wam też się tak wydaje?

--------------------
Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
+Quote Post
ren.Asiek
post 09.05.2004 22:22
Post #204 

Prefekt Naczelny

właśnie mi coś wpadło do głowy...co myślicie o zachowaniu Hagrida? Czy nie uważacie,że postąpił troszkę lekkomyślnie proszącz 15 latków o opiekę nad olbrzymem?? On ma naprawdę dobre serce...w końcu nie mógł zostawić Graupka na pastwę losu wink.gif , ale przecież on by ich najchętnie schrupał na podwieczorek. Podobało mi się jednak jego zachowanie, gdy bronił się przed Umbrige- w tę noc gdy odbywała się lekcja astronomii a Rubeus został odwiedzony przez tą ropuchę z jej osiłkami, którzy próbowali go wyeeliminować z gry. DOstała też wtedy profesor McGonagall...cieszyło mnie ze on sie tak łatwo nie poddał.

I jeszcze Hermiona..czyż nie miała świetnego pomysłu, gdy wywiodła Umbrige do lasu twierdząc ze kieruje się ku tajnej broni? Centaury porwały ropuchę a Harry i reszta mieli wolną drogę..zawsze zastanawia mnie to jej opanowanie w chwilach grozy i te genialne pomysły na które wpada.

Ten post był edytowany przez ren.Asiek: 10.05.2004 12:57

--------------------
Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
+Quote Post
matematyka
post 10.05.2004 13:10
Post #205 

Kandydat na Maga

Tak, ale xhyba się trochę przeliczyła z centaurami. Nawet to jest trochę dziwne- Hermiona, któa wg mnie powinna zachować zimną krew palnęła takie głupstwo, ale i tak niezły pomysł

--------------------
"Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
+Quote Post
ren.Asiek
post 10.05.2004 13:23
Post #206 

Prefekt Naczelny

No tak...przypatrzyłam się "bardziej" jej postaci i zauważyłam ze od trzeciej części coraz częściej łamie ona regulamin i to w większosci bez wyrzutów sumienia wink.gif Czyżby jakas zmiana na lepsze w miedzy czasie? tongue.gif

A co sądzicie o Petunie Dursley? Czy ona naprawdę chce zapomnieć o swojej siostrze? Przecież musi mieć jakieś uczucia. W końcu Lilka poszła do Hogwartu w wieku 11 lat, a przed tym na pewno dogadywała się ze swoją siostrzyczką prawda? Ja uwazam ze jej naprawde brakuje Lily, choc nie chce sie do tego przed nikim przyznac. Noi ma pojęcie o swiecie magii..chociaz takie nijakie...ale tgo juz lepsze od Vernona który jest zwyklym, nijakim mugolem.

--------------------
+Quote Post
Ewelka
post 15.05.2004 16:04
Post #207 

Iluzjonista

ja tam najbardziej lubie Freda i Georga za ich fantastyczne poczucie Humorku !!!!!
Fajny jest też ........... Zgredek za jego yyyyyy ciekawą postać . biggrin.gif
+Quote Post
Puszczyk
post 15.05.2004 16:17
Post #208 

Uczeń Hogwartu

Jeżeli o mnie chodzi to najbardziej lubię Syriusza - za odwagę, Nevill'a - za wrodzony talent do zbłaźniania się przed innymi laugh.gif ( on chyba ma coś ze mną wspólnego ),
Nienawidzę Goyla i Crabba ( dobrze napisałem? w każdym razie tych dwóch goryli co się plączą Malfoyowi pod nogami ) - za głupotę oraz Filch'a - tu nie potrzebne jest jakie kolwiek wyjaśnienie - kto mógłby go polubić?! huh.gif

--------------------
..user posted image Moje kuly zararzom wasz ptasiatą grypom
+Quote Post
Ewelka
post 15.05.2004 16:55
Post #209 

Iluzjonista

Neville -za to że jest jedną z najśmieszniejszych postaci .

Hermionka -jest straaaaaaszną kujonką i to mnie wkórza mad.gif zawsze muszi
być najlepsza .

Harry - nawet fajny ma bardzo duże zdolności w Quiddichu i fajnie lata na miotełce.

Ron- ma (a razej miał) fajnego szczurka . biggrin.gif

Voldi za jego .....niesamowicie wspaniały harakter i duże zdolności (niestety cry.gif )w zabijaniu .

Ginny - za to że się buja w Harrym

jest jeszcze wiele posatci które chciałbym opisać ,ale zajeło by mi to kilka tysięcy stronek biggrin.gif biggrin.gif
a nie chce mi sie pisac !!!!!
+Quote Post
matematyka
post 17.05.2004 14:22
Post #210 

Kandydat na Maga

ja dość lubię Snape'a, bo to ciekawa i niejednoznaczna postać. Zauważyłam, że pod koniec każdej książki, Rowling opisuje jaki jest obecny stosunek Snape'a do Harry'ego i odwrotnie. Przez piewrze 3 lata (książki), nienawidzili się kompletnie, ale w IV, po tym jak Voldemort wrócił HArry juz nie mogl powiedzieć (no chyba, nie mam tekstu przed sobą), co o nim sądzi. Wg wszystko jest na jak najlepszej drodze, by nawiązali porozumienie w następnych odcinkach.

--------------------
"Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
+Quote Post
Kocham_Syriusza
post 19.05.2004 15:34
Post #211 

Kafel

Chyba jesteś zbytnią optymistką... moim zdaniem, może będą się tolerować, ale przyjaciółmi nie zostaną. A ja KOCHAM SYRIUSZA!!!! On jest cudowny, mądry, bystry, dzielny, przystojny...ideał faceta!!!!

--------------------
Ale Syriusz nie kocha Ciebie.. :/
+Quote Post
nadzieja
post 19.05.2004 15:46
Post #212 

Uczeń Hogwartu

A ja KOCHAM SYRIUSZA!!!! On jest cudowny, mądry, bystry, dzielny, przystojny...ideał faceta!!!!

Moja kumpela ciągle powtarza, że idealny facet, to martwy facet. No cóż, trudno się z nią nie zgodzić... tongue.gif
+Quote Post
ren.Asiek
post 24.05.2004 15:02
Post #213 

Prefekt Naczelny

No ale nie wystarczy napisać, że jest on bystry, mądry..itd..W końcu w książce nie jest czarno na białym to wszystko napisane. Przecież jest wiele sytuacji z których można wywnioskować takie fakty idące na plus Syriusza. Jak ktoś chciałby się tu czymś takim podzielić dlaczego tak akurat sądzi to dawajcie=) Ja np lubię takie coś czytać. A z tym ideałem w Black'u...no jak dla mnie to byłby idealnym...przyjacielem. wink.gif

Matematyko z tym Snape'em to fakt Rowlling opisuje odczucia Harry'ego wobec Snape'a.Sądzę, że kiedyś w chwili przymusu dojdą do porozumienia aby razem walczyć w imię dobra, ale nigdy się nie skumplują. Może uraza Sev'a przejdzie ale jego duma nie pozwoli mu na zgodę z Potter'em.

Nio Ewelko czy ja wiem czy Nevile jest taki śmieszny? Mnie tam nie śmieszy=) Ale żal mi go z powodu jego rodziców i szkoda że nie ma on w Hogwarcie takiego kumpla, który mógłby z nim o tym pogadać i chociaż próbować go podnieść na duchu.ee lubisz Rona bo miał szczurka a Ginny bo kocha sie w Harry'm? laugh.gif hehe szczere smile.gif

--------------------
+Quote Post
moniczka
post 24.05.2004 20:15
Post #214 

Iluzjonista

moja ulubiona, ukochan najwspanialsza postacia jest Parvati Patill powieniwaz ma imie podobne do mojej najukochanszej.. nawspanialszej.. najgenialniejszej... najsympatyczniejszej.. najinteligetniejzej.. najpikniejszej i najskromniejszej milości zycia.. PATRYNI!

ameno wiaro..

--------------------

trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc
niepokonanym
wsrod tandety lsniac jak diament
byc zagadka ktorej nikt
nie zdarzy zgadnac nim minie czas

+Quote Post
nosferatu
post 24.05.2004 20:45
Post #215 

Kandydat na Maga

osobiście najbardziej lubię Syriusza (można mu zaufac)
a najmniej Rona(jest pierdołą!!) czarodziej.gif

--------------------
W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
+Quote Post
ren.Asiek
post 25.05.2004 14:33
Post #216 

Prefekt Naczelny

nesferatu fajne uzasadnienie laugh.gif czy ja wiem czy taka z niego pierdoła? ja tam go lubię, w końcu niezły z niego kumpel dla Harry'ego.turned.gif

A co do Parvati Patil..no mi ona wygląda na taką ciągle chichoczącą dziewczynę, która widząc coś zwykłego ciągle się smieje=]. Ale z drugiej strony lubie ją. Zgodziła sie w IV czesci iść z Harry'm na bal noi nie pozwoliła zeby zakończyło się to jego kompletną klapą bo sama prowadziła w tańcu=) wink.gif

--------------------
+Quote Post
Kocham_Syriusza
post 25.05.2004 15:40
Post #217 

Kafel

Parvati ma w sobie coś, co pozwala ją lubić.
Bardzo fajną postacią jest Hermiona...wszyscy mi mówią, że ją przypominam, moze dlatego tak ją lubię... Hermiona górą! biggrin.gif

--------------------
Ale Syriusz nie kocha Ciebie.. :/
+Quote Post
Ewelka
post 25.05.2004 16:45
Post #218 

Iluzjonista

QUOTE (Kocham_Syriusza @ 25.05.2004 15:40)
Parvati ma w sobie coś, co pozwala ją lubić.

Też tak uważam , Parvati jest świetna !!!!!!!! Ale nie podoba mi sie to że lubi to (głupie !!!!!!!!!!!) wróżbiarstwo .!!!!!!!!! dry.gif dry.gif dry.gif
+Quote Post
moniczka
post 25.05.2004 20:37
Post #219 

Iluzjonista

Chichoczaca dziewczynka - cala Patrycja=)

Ron jest fajny jako kolega bo mozna mu powierzyc swoje tajemnice i sekrety.
Hermiona - hm, w 1 czesci jej na poczatku nie lubilam, za bardzo sie wymadrzala.
Nie pamietam jak sie pisze nazwisko tej wariatki od wrozbiarstwa, ale ona jest fajna bo ma ziola i ciagle jak nacpana chodzi=) Nie moge sie doczekac filmu=)

--------------------

niepokonanym
byc zagadka ktorej nikt

+Quote Post
ren.Asiek
post 26.05.2004 21:17
Post #220 

Prefekt Naczelny

E ja Sybilli Trelawney nie lubiem=) Jak można kilkanaście razy w roku przepowiadać jednej i tej samej osobie śmierć???Na pewno ma jakiś dar do tego zawodu, ale jakoś nie przypadła mi do gustu...moze przez ten jej pokoik ciągle zapachniony różnymi śmierdziuchami hehe.turned.gif A co do filmu...myślę że aktorka nie pasuje do tej postaci, bo mi zawsze wydawała się ona brunetką o spiętych, kręconych włosach. O drobnej twarzy i dużych okularach...noi taka była jakby w mojej wyobraźnie wyobwijana różnymi chustami...a w filmie jest...eee troche siwa? biggrin.gif

--------------------
+Quote Post
Ewelka
post 26.05.2004 21:29
Post #221 

Iluzjonista

QUOTE (ren.Asiek @ 26.05.2004 21:17)
E ja Sybilli Trelawney nie lubiem=) Jak można kilkanaście razy w roku przepowiadać jednej i tej samej osobie śmierć???

A kto ją tam lubi ?no chyba że Parvati i Leawender dry.gif dry.gif .
Rzeczywiście ona w kółko powtarza to samo i ...
... zwykle sie myli .
+Quote Post
ren.Asiek
post 30.05.2004 12:08
Post #222 

Prefekt Naczelny

no właśnie to siem staje strasznie nudne i denerwujące. Prawda ma czasami takie zajawki ze cos sensownego przepowie ale baaadzio rzadko. Jednak ma tez takie drobne widzenia... ale nie zawsze dobrze odbiera ich sens, jak np z tym ponurakiem, osobiście uważam ze ona widziała tylko Syriusza w postaci animaga, czarnego psa. I wmawiała Harry'emu ze umrze lada dzien. a to tylko mowiło o tym ze Łapa powraca:P

Ej a nie zastanawialiście się czemu Dumledore'owi tak zalezalo zeby w V Sybilla została w Hogwarcie? Może dlatego bo czeka na kolejną przepowiednię o Harry'm i Voldim? Moze sądzi ze ona jeszcze cos przepowie?tongue.gif ależ ja gdybam...turned.gif

--------------------
+Quote Post
moniczka
post 30.05.2004 17:19
Post #223 

Iluzjonista

Nie podobal mi sie w 5 czesci Dumbledor. Matrwil sie o wlasna skore a nie o swoich uczniow.
Ogolnie lubiana postacia jest tez Hagrid. Ma w sobie cos takiego...

--------------------

niepokonanym
byc zagadka ktorej nikt

+Quote Post
ren.Asiek
post 31.05.2004 13:23
Post #224 

Prefekt Naczelny

Dubledore bał się o swoją skórę?...nie chyba jednak nie to.On nie mógł pozwolić żeby go wzieli do kicia bo by była klapa i już. A cały czas jakby był duchem przy nich, noi pomógł Harry'emu w DT. A to ze go olewał to zrozumiałe obawiał sie ze Voldi pozna wszystkie działania zakonu...ale fakt faktem ze powinnien informowac nabierząco Harry'ego o swoich poczynaniach i o tym do czego jest zdolny Voldi- czyli o jego umiejętnosci poznawania cudzych myśli. wink.gif

A Hagrid no tak jego cała postać aż przyciąga. Noi podobało mi się ze wreszcie w IV czesci olał Rite Sketer i wyszedł ze swojej chatki z dumną miną. ha=P

--------------------
+Quote Post
cedrik_diggory
post 31.05.2004 18:48
Post #225 

Tłuczek

Zgadzam się z tobą ren.Asiek.
Dumbledor w V tomnie był troche tajemniczy. Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego ??
Mnie się podobali:
  • Syriusz - za odwagę, trochę brawury i ta miłość rodzicielska do Harry'ego
  • Hermiona - że z kujonki choć trochę stała się odważniejsza na łamanie regulaminu. (GD)
  • Nevill - za odwage, naukę w GD, poświęcenie !
  • McGonagall - tak poprostu wyzbywała się Dolores, powiedziała że pomoże Harryemu stać się aurorem
  • Moody&Lupin - za wstawienie się u Dursley'ów i podsycanie atmosfery
  • Dudley'ek - za te swoje "pakerowanie".
  • Fred&George - oni zawsze nadają tą zabawną atmosferę
  • Weasleyowie - za opiekę nad Harrym
  • Ron - poprostu jest fajny !

Sybilla troche pościemniała, Firenzo za to nie !

Podobał mi się wątek... o Cho + Harry. Aż się wzruszyłem. Troche mnie rozzłościło, że Harry nie potrafił jej powiedzieć jak to było z tą Hermioną to spotkanie. No wiecie tak szybko uciekła w te walentynki a on jej nawet nie wytłumaczył, nic nie powiedział ??!! huh.gif huh.gif huh.gif

--------------------
"Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego.
Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc:
- Avada kedavra!
Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki.
Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy."

Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI.

Forum - REAKTYWACJA
+Quote Post

15 Strony « < 7 8 9 10 11 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 03:07