Coś O Tym..cos O Tamtym..., wszelkie możliwe postacie :D lol
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Coś O Tym..cos O Tamtym..., wszelkie możliwe postacie :D lol
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
No ale jeśli Harry byłby w Slytherinie
to nie mial by tam wroga i z pewnością stałby się taki jak Malfoy a to juz
nie byłoby to samo bo kto byłby naszym dobrym bohaterem? Każda książka musi
miec dobrą stronę i złą:-) tak wg mnie ;-)
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
neq |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 10.12.2003 ![]() |
Nie wiem, albo może by napisali taką
książkę w której głownym bohaterem byłby Malfoy. To byłby hit, przynajmniej
dla mnie, no bo byłyby ostre kawały, przezwiska itp. Ja coś takiego lubię
![]() -------------------- BEZ TEGO BY SIĘ NIE OBYŁO :)
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
lubisz przezwiska?
ren.Asiek - na podstwie czego wnioskujesz, że Wood jest tolerancyjny? -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
neq |
![]()
|
Do mnie to było, czy lubię przezwiska??
-------------------- BEZ TEGO BY SIĘ NIE OBYŁO :)
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
No nie wiem tak mi sie przynajmniej
wydaje...bo on<no w sumie jak to Gryfon> nie poniżał innych, nie
zwracał uwagi na ich pochodzenie i w sumie nie cedził z Harry'ego tak
jak Malfoy...nie wiem on po prostu wydał mi sie tolerancyjną postacią i
pozytywną:-)
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
to, co ja sądze owszystkich
postaciach:
Harry Potter - nieby bohater. nie lubię tej postaci za bardzo. jest taki "zbyt doskonały" Draco Malfoy - jeden z mojch ulubionych bohater. takich facetów lubię ![]() Hermiona Granger - lubię. nic więcej Ron Weasley - jeden z mojch ulubionych bohater. po prostu rozbraja mnie swoimi żartami i zachowaniem -------------------- |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Część dalsza
![]() Syriusz - hmmm a co tu z Blackiem? ![]() Hagrid - No, jeden z moich ulubionych bohaterów ![]() ![]() Neville - Tu z kolei typ pechowca i fajtłapy, ale czy napewno? Coś mi mówi, że ten pechowy chłopak może zrobić dużą karierę i czymś się wykazać. Miewa przejawy odwagi (I tom kiedy rzucił się na Crabbe'a i Goyle'a podczas meczu Quidditcha). Widać, że nie wierzy we własne siły, ale jak mu się coś uda to naprawdę się cieszy. Lubię go, bo walczy, albo stara się walczyć ze swoim pechem. Fred i George - Książka nie byłaby bez nich taka sama. Robią różne niebezpieczne doświadczenia, lubią ryzyko i kawały. Kto by ich nie lubił? ![]() Ginny - nieśmiała dziewczyna, ale myślę, że jeszcze "rozwinie skrzydła" i upodobni się do swoich braci Freda i George'a, bo na typ Percy'ego mi nie pasuje. CDMN (Część Dalsza Może Nastąpi) |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Ginny włąsnie ta nieśmiała
Ginny,...wiecie troche jej zazdroszczę.Jest wychowywana w magicznej
rodzinie,w domu o prawdziwie domowej atmosferze, ma 6 braci i każdy z nich
fajnie ją traktuje i wspiera a jak trzeba to broni. Chcialabym mieć tylu
braci, takich wspaiałych...;-)
A co do Nevilla to myślę że on skrywa sie w jakiejś skorupce, którą zamyka jego babcia, a którą potrafiłby otworzyć jego prawdziwy przyjaciel.On naprawde jest miłym chłopcem ![]() Peter P.-uważam go za osobę bardzo skrytą w dzieciństwie, która przez odczucie gorszości w szkole stała się postacią bardzo łatwo ulegającą naciskowi innych osób o mocniejszym charakterku. Myślę że obecnie stał sie osobą bardzo fałszywą, ale sądze że mając dług do Pottera kiedys sie mu odwdzięczy i ze to bedzie ważnym zdarzeniem książki ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
a wlasnie przeciez jest jeszcze Ginny.
taka niesmiala, tajemnicza, prawie nic o niej jeszcze nie wiemy...
Fred i George - zabawni, dowcipni, bez nich w tej ksiazce nie byloby prawie w ogole humoru. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Aelinamarth |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: z Mojej Tajemnej Krainy ![]() |
Hermiona - inteligentna, błyskotliwa, ma
swoje życiowe zasady. Podziwiam ją za siłę psychiczną. Nie waha się iść za
niebezpieczeństwem za swoimi przyjaciółmi. Bardzo miła postać.
Syriusz - za troskliwość i determinację w sytacjach beznadziejnych. Mocna postać. Potrafi wytrwać. Mądry i opiekuńczy. Lupin - uwielbiam go za życiową mądrość. I za to, że mimo beznadziejnej sytuacji nie poddaje się. Że potrafi się nie załamać. Ciekawy charakter. Dumbledore - podobnie jak u Lupina, za mądrość. Potężna siła. Uwielbiam jego filozoficzne przemyślenia. |
Hagrid |
![]()
|
||
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nigdy nie rozumiałem dlaczego Malfoy cieszy się takąa popularnością. moim zdaniem nawet w roli "czarnego charakteru" jest to postać niezwykle słaaba. To stokroć bardziej szaablonowa postać niż Harry i Voldemort. Jego jedynym rolą jest "czepianie się" Harry'ego. I nie chodzi mi tutaj o to, że taki był zamysł autorki. chodzi mi o to, że Draco wygląda na ten typ osoby która, będzie jeszcze wnukom opowiadać "A ja to Potterowi zrobiłem to i to..." będzie się tym podniecał nie wiadomo na co ani po co. On stoi w miejscu. Nie ma żadnych ambicji. Nawet własny ojciec krytykuje jego oceny i nie mówi mu nic ważnego. Ktoś napisał, że lubi takich facetów. Świetne towaarzystwo- ma za kumpli dwóch najwięksyzch idiotów a sam jest zwykłym tchórzem. Harry w którymś momencie zaczął go po prostu traktować jak naaatrętną muchę, bo to zwykły idiota, którego hobby jest robienie sobie wrogów( ojciec i za to go krytykował). Prymitywny cham i rasista. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
||
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
Malfoy nie ma zadnych ambicji i mysle, ze
on osiagnie cos tylko przez ojca(znajomosci...), to nie to co Hermiona. ona
to ma ambicje
![]() -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Ktoś tam kto to napisał ze lubi takich
facetow chyba nie przejrzał jego walorów. Jakoś ja mam całkkowicie inny typ
faceta a co dopiero przyjaciela czy kumpla. Na szczęście nie mam zaszczytu
spotykac takich ludzi na codzien<ale nie mówie ze takich nie spotkałam
![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
neq |
![]()
|
||
W HArrym wkurza mnie to, że nie
odpowiada na wyzwiska Malfoya. JA to bym chyba mu walnął, gdyby Malfoy mnie
tak przezywał. Jeżeli Harry jest taki mocny no to by mu dołożył.
|
||
Atlashia |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Ja tu tylko na chwilę. ![]() |
A czy ty wiesz jaki jest najlepszy sposób
na pokonanie wroga? ;')
Jego ignoracja. Harry go ignoruje, w ten sposób Malfoy nie ma satysfakcji, że zrobił mu przykrość lub go wściekł =)) A jeżeli by dołożył Malfoy'owi to by miał satysfakcję ![]() A ja uwielbiam Harry'ego ;') Harry od początku był moją ulubioną postacią ze względu na charakter. I wcale nie jest postacią 'idealną' tylko sie nam tak wydaje. Wystarczy dokładnie przeczytac książkę i się dowiedzieć można ze facet ma kompleksy ale wierzy we własne siły i dąży po trupach do celu =)) Ma i on swoje wady. Nie jest najprzystojniejszy, z nauką mu wybitnie nie idzie. Jest natarczywy i ciekawski, spontaniczny. Najpierw robi potem myśli. Hermionę też lubię. Jest mądra, ambitna i inteligentna. I dojrzalsza ;') Rona... prawdę mówiąc tak sobie. Może i jest sympatyczny i zabawny, ale jakoś nie trawię go ^^' Uwielbiam Syriusza i Lupina=) No i Severusa. Może niektórzy wiedzą dlaczego ^^ -------------------- Poszła, aha! ;D
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
No fakt faktem ze Harry nie jest idealny
tylko jak sie czyta książkę to tak sie własnie wydaje bo wszyscy robią wokół
niego zamęt i np taki Collin zapewnia mu sławe czy cos takiego. Noi w sumie
Harry tez nie jest najsilniejszy,ale wazne ze ma piękną dusze :-)
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Atlashia |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Ja tu tylko na chwilę. ![]() |
Wszyscy robią wokół niego zamęt, bo
przecież tam sa opisywane jego odczucia:>
A pozatym, jest on sławny, a on tej sławy nie chce i tak według niego to wygląda. Dla niego to zbyt dużo. Nigdy nie było wokół niego takiego szumu, nie? ^^ No nie wiem czy ma taką piękną duszę :'> Często ma wyrzuty sumienia i to nawet dobrze. Na pierwszy rzut oka wydaje się egoistyczny. Nie potrafię stwierdzić dlaczego=) Nikt wcześniej nie okazywał mu żadnych uczuc i on ich innymi nie okazuje ;')) Jest zamknięty w sobie i łatwowierny. Jak wcześniej mówiłam - najpierw robi, potem myśli i podejmuje tego konsekfencje ;PP A podobno na wszystko jest wytłumaczenie^^ -------------------- Poszła, aha! ;D
|
neq |
![]()
|
Czy wy tego nie widzicie, ale Harry jest
faworyzowany przez wszytskich. Przez Dumbledora, przez innych nauczycieli,
ale sława też mu nie daje tak dużo, bo np. Snape ciągle się do niego czepia.
Sądzę, że Harry to trochę taki lamerski koleś.
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Egoistyczny?...przeciez on wwłasnie nie
myslał tylko o sobie, chciał np podzielic sie z Weasley'ami całą swoją
forsą, ale wiedzial ze oni tego nie przyjmą...w pociągu kupował zawsze dla
wszystkich słodycze, poza tym myślał o przyjaciołach w ciężkich chwilach i
chcial pomóc Hagridowi choc nie najfajniej mu to wychodzilo
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Black_widow |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Szczecin ![]() |
Moją ulubioną postacią jest Syriusz...
Jest taki zrównoważony, opanowany i opiekuńczy, no po prostu ideał faceta
![]() A tak na poważnie, to jest po prostu swietny. ![]() -------------------- Innocent - Fani Syriusza łączcie się! ;)
|
neq |
![]()
|
Ja właśnie czekam, aż uniewinnią Syriusza,
wtedy Harry będzie mógł z nim zamieszkaći będzie spox
![]() -------------------- BEZ TEGO BY SIĘ NIE OBYŁO :)
|
Atlashia |
![]()
|
Gdyby nie pewien szczegół, ale to szczegół
^^'''
Ale pomyśl Ren.Asiek - przez dalsze tomy powieści to widać ![]() Neq - wcale nie jest faworyzowany. Jest ignorowany przez np. prof. Binnsa, McGonaggal, Vector czy innnych profesofów. Traktują go neutralnie;PP A i też większośc szkoły go traktuje jak zwykłego ucznia=) Black_widow - i sie normalnie z Tobo zgadzam XD Ja tyż uwielbiam Siriusa ^^ -------------------- Poszła, aha! ;D
|
Meave |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Syriusz opanowany? Tego to bym nie powiedziała. Zbyt często daje się ponieść emocjom. Przez to po części znalazł się w Azkabanie. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
||
oj chyba sie zapedzilas z tym faworyzowaniem...profesor Vecktor nie uczy Harry'ego bo to nauczyciel numerologii;-) A co do jego egozimu to ja jakos nie zauwazylam tego:-) chyba kazdy inaczej odbiera tą książke :-) -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
||
Atlashia |
![]()
|
No tak, nie uczy go, ale przecież go ani
razu nie wciagnął w rozmowę, anmi razu nie pragnął go uczyć i inne tam
badziewia mniej ważne, ne?^^
fakt, że każdy odbiera tą ksiażkę inaczej;) Ja ostatnio zaczęłam podownie czytać HP chcąc 'rozszyfrowac' psychikę niektórych postaci^^ Ale nie mam pojęcia, czy mi się uda^^' -------------------- Poszła, aha! ;D
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:48 |