Gitara..., ... czyli kochany
instrument:)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Gitara..., ... czyli kochany
instrument:)
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Wogóle to gitarka to jeden z fajniejszych instrumentów! Praktycznie wszystko można na niej zagrać! Jest jeszcze pianino - też jest super ale jest wielkie i nie mozna go nigdzie zabrać
![]() ![]() -------------------- |
Layla (Draconka) |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: z paradise city ![]() |
pianino sie do gitary nie umywa (: ze zwyklego pianina nie wydobedziesz tylu dzwiekow, a na gitarze, nawet na zwyklej klasycznej, mozna stworzyc wiele rzeczy (: no i ten dzwiek ... ehh gitara to najpiekniejszy instrument swiata (:
ktoś tu o palcach wspominał ... ehh no z krótkimi palcami też się da swietnie grac, znam pare osob ktore ta teze potwierdzaja (: a ja ......... no cóż, ze mam krotkie palce to nie powiem. sa wrecz przeciwnie- cholernie dlugie (zupelnie nieproporcjonalne do reszty, bo jestem b. niska i w ogóle), kościste, a nawet nieco krzywe ;D -------------------- |
Kasieńka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 02.12.2003 Skąd: LBN ![]() |
Mój kolega ma krótkie palce i świetnie gra:) Ja też mam raczej krótkie, ale jeszcze nie powiem żebym super grała. dopiero się uczę. ale dobrze mi idzie.
![]() |
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
a ja mam średnie i nie mam problemów.
pozatym długie palce przydają się jedynie przy grze na klasyku... -------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie zgadzam sie... Nie mowie, ze fortepian jest najlepszym instrumentem, ale da sie wydobyc mase dzwiekow, o roznych barwach i natezeniach... -------------------- |
||
Layla (Draconka) |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: z paradise city ![]() |
jednakże nie tyle co na gitarze .... na zwyklym pianinie az tyle nie zagrasz.
no czy ja wiem czy dlugie palce sie przydaja jedynie przy klasyku (: jak grasz na elektrycznej to dlugie palce sa cholernie praktyczne (: najwieksi wirtuozi gitary mieli palce jak kosciotrupy (: przykladem sa steve vai, joe satriani, brian may, john petrucci, slash .......... -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
to dziala w dwie strony....
na zwyklej gitarze nie zagrasz tyle co na zwyklym pianinie... -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ja myślę, że to po prostu dwa różne
instrumenty =) i ciężko je porównywać w takich kategoriach...
np. mój brat fajnie całkiem gra na pianinku =) lubię go słuchać, np. ostatnio wpadł mi w ucho 'Marsz turecki' z drugiej strony mój przyjaciel świetnie zawala na gitarce =) i też gra mi nieraz ten marsz =) Niby ten sam utwór, a jednak tak niesamowicie różny... nie potrafię powiedzieć, czy bardziej mi się na pianinie, czy na gitarce podoba... dwa inne światy =)) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Layla (Draconka) |
![]()
|
ehh zresztą co tam- kwestia gustu w sumie (: ja np. uwazam gitare za najpiekniejszy instrument swiata, imponuje mi zawsze jesli ktos [szczegolnie jakis facet ;P] potrafi grac na gitarze. no ale to tylko moje zdanie. swoja droga to pianino tez w sumie fajny instrument, ale ja nie przepadam- gralam na nim przez 7 lat z przymusu -.- matka mnie zmuszala no bo jak cala rodzina gra na pianinie to Kasia tez musi ;P
-------------------- |
Mellisa |
![]()
|
nio tak...
nie dziwie Ci sie... granie z przymusu powoduje jakis uraz... Ja wlasciwie tez gram z przymusu, bo rodzice mnie wyslali do szkoly muzycznej z ich woli... ale sprawia mi to olbrzymia przyjemnosc i juz teraz nie jest przymusem ![]() Uwazam, ze fortepian jest najciekawszym instrumentem, bo ma mozliwosc prowadzenia linii melodycznej (w wielu glosach) i do tego akompaniamentu (roznego rodzaju) co sprawia, ze jest wiecej mozliwosci... Oczywiscie gitara ma specyficzny dzwiek i tez wiele mozliwosci, takze przyznam racje muszcze... nie mozna porownywac tych instrumentow ^__^ (ach... ballada g-moll Chopina, my love) XD -------------------- |
Avalon |
![]()
|
||
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Satriani palce jak kościotrup?! Chyba źle się przyjrzałaś ;D Bo nie wiem czy wiesz, ale w elektryku odległośći między progami są mniejsze niż w klasyku i ogólniej dużo prościej się na niej wszystko łapie. -------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
||
Avalon |
![]()
|
pianino + gitara?
napewno nie same, ale tak + perkusja + skrzypeczki + wiolonczele + inne badziewia = therion? XD -------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
Mellisa |
![]()
|
Oczywiscie, ze sie nie da polaczyc pianina z gitara, bo pianino zagluszy cichutki dzwiek gitary... =)
Morni, nie znasz sie XD Ballada g- jest najlepsza, ewentualnie ballada F =) o zadnym Bachu mi nie wspominaj... ![]() -------------------- |
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Heh a mój kolega jak
zapodaje etiude rewolucyjną Chopina
![]() -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Tez ja gralam. Ech.. <wzrusza sie>
Piekne czasy. Teraz juz bym jej nie zagrala..
A co do palcow, to moje moze i nie sa zbyt dlygie, ale za to dosc kosciste. Wine za moje strzykanie w stawach i bardzo 'uwydatnione' chrzastki ponosi pianinko, ale nie mam mu tego za zle. Tyle ze boje sie o ich ruchliwosc. Ach, czy ma ktos jakies tabulatury do koled? Jedna mi wystarczy, moze sie naucze. Ach jak ja kocham polaczenie klasychnych dzwiekow np. z gitara elektryczna.. -------------------- |
Layla (Draconka) |
![]()
|
||||
jak przegladalam galerie zdjec satrianiego to grubych palcow to on nie ma (: i oczywiscie ze wiem bo mam gitare elektryczna i wiem ze latwiej sie wszystko chwyta, co jednak nie znaczy ze nie mam racji, bo ci najlepsi faktycznie dziwnym trafem mieli palce dosc dlugie. -------------------- |
||||
Lilly Lill |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Gliwice city Płeć: Kobieta ![]() |
Mam takie pytanko do was. Chcę sobie kupić elektryka, ale się na nich zupełnie nie znam. Co byście polecili? Na co zwracać uwagę przy zakupie?
-------------------- |
argh |
![]()
|
||
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 14.12.2003 ![]() |
A może jeszcze pójść i kupić za Ciebie? Bo poszukać w google to już problem? http://gitara.olga.pl/faq/FAQ2.htm#1 |
||
Avalon |
![]()
|
||
nie chce mi sie pisać to wkleje gotowca z
gitara.org.
-------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
||
kffiatusek |
![]()
|
||||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 06.04.2003 ![]() |
gosh... ona się tylko zapytala, bo chce znać waszą opinię a ty od razu tak wyskakujesz ![]() |
||||
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Nie ma to jak odrobina sympatii i dobrej
woli na Swieta, prawda? Heh.
-------------------- |
argh |
![]()
|
||||||||
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 14.12.2003 ![]() |
Proponuję nie wściekać się za zwrócenie uwagi, tylko zastosować się do rady. Zresztą - linka przecież podałem.. BTW. Nowy akustyk!!!! ![]() ![]() ![]() |
||||||||
Eva |
![]()
|
Ja sie nie wsciekam. Nie nie.
A ja mialam do wyboru; wieża z mp3 i bajerami, albo gitara (od babci). Moje serce bylo za gitara ale tatus mi uswiadomil, ze babcia mi kupi wiezyczke, a na gitarke moze mi sie zloza na urodziny, a teraz mam chwytow sie uczyc na tym starusienkim, malenkim klasyku mojej mamy (rocznik 79) Daje rade jak na razie ale licze na elektryka przy nastepnej okazji. -------------------- |
Layla (Draconka) |
![]()
|
ahh piekna gitara kurcze .... fender
.... squier .... ja to se na takiego tylko popatrzec moge :/ swietna jest
...
a ja dostane elektryka ... za rok. tyle czekania. -------------------- |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
hehe... dostalam gitarke w prezencie.
wczesniej gralam na gitarze kolegi. od dawna chcialam grac na tym
instrumencie, ale nie bardzo mialam skad ją wziac.
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:51 |