Blizna Harr'ego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Blizna Harr'ego
Aida |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: Lublin ![]() |
A może jeszcze nie dosć,że serduszko to
jeszcze w środku różowe
![]() ![]() ![]() ![]() A tak na serio to mi się wydaje,że to najbardziej odpowiadało. Takie małe nacięcie no i co to by mogło przedstawiać?? Nie wiem... Jakies głupoty wygaduje ![]() ![]() |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
no ba... ja wiem jaka
role odegra... ta blizna bedzie najwazniejszym slowem w ksiazce, bo wlasnie
jak mowi Rowling to slowo zakonczy ksiazke nr 7 - ale to zabrzmialo, ale no
tak bedize ot najpopularniejsze slowo...
-------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
A ja słyszałam dwie wersje.Podobno
książka ma się kończyć na słowie blizna, albo będzie pisało coś
takiego:
Voldemort wreszcie pokonał chłopca z blizną w kształcie błyskawicy na czole. Nie jestem pewna, czy to tak szło i czy to miało być zakończenie, ale chyba tak. -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
Cho__Chang |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 04.01.2004 ![]() |
Hymn... według mnie,blizna ma jakąś
moc i może w którejś książce pomuc Harry'emu
![]() ![]() ![]() -------------------- "Dziewczyno jak wino uderzasz do głowy,aniele tak wiele dla Ciebie bym zrobił..." - Mezo Rulezz :) & Harry Potter :P
|
żaba |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
A jak sadziecie,gdy Voldio zginie to w Harrym zginie czastka jego mocy.A moze Harry (
![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Gdyby Voldzio zginą, to w Harrym w sumie
też ta moc Voldzia by zginęła. Ale Potter i bez tego by był wielkim
czarodziejem. Poza tym, Voldek nie musi umierać.
![]() ![]() -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
żaba |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
A jak myslisz Lousie,czy wytrzyma takie
zmiany?Napierw pewna czastka mocy w jego ciele(i byc moze w duszy)potem
takie gwaltowne zmiany...
![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Lousie |
![]()
|
Być może nie wytrzyma. To zależy od tego, czy ma silny organizm.Bo jak tak, to powinien wytrzymać.
-------------------- One day you will ask
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
Zapytajmy się lekarza
- Panie doktorze czy wymieniony wyżej obiekt znany pod nazwą Potterus Harrus straci cząstkę mocy po smierci obiektu Voldemordus Lordus? - Całkiem możliwe droga koleżanko. Nie możemy wykluczyć takiej opcji XD A ja myślę, że mu ta cząstka mocy pozostanie. Bo ją dostał - a nie "dzierżawi" od Voldka. Co jego to jego XD On mu ją ODDAŁ XDDD -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
a wedlug mnie ani voldzio
ani potter nie zgina a dzieki temu rowling nie skonczy ani jako: banalne
zakonczenie (voldek padnie) ani jakos usmiercanie glownego bohatera. bedzie
taki fajny niedosyt i taka tajemnica. ja bym tak przynajmniej zrobil, a co
wy o tym sadzicie
-------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
Lousie |
![]()
|
No, ja sądzę, że masz trochę racji.Bo
Voldek nie mógłby zginąć, to by się skończyło za dobrze.A gdyby Potter
umarł, to by się skończyło źle.Najpier uchodzi z życiem ze wszystkich
spotkań z Voldziem, a na końcu pada.
-------------------- One day you will ask
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Ta blizna znaczy więcej niż sobie możecie
wyobrazić...
![]() -------------------- |
Lousie |
![]()
|
||
Uuu. Jaka ty jesteś tajemnicza. ![]() ![]() ![]() -------------------- One day you will ask
||
Ana-Malfoy |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Z Tajemniczej Strefy... ![]() |
A ja myślę,że ta blizna zniknie,jak Voldemort umrze..To całkiem możliwe...
-------------------- Nic nie robić..Zupełnie nic nie robić.. [/LIST] Moje dzieło...Niech każdy w nie zajrzy... ![]() |
Hefaj |
![]()
|
||
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
LOL..dlaczego teraz sobie pomyślałem..: 'Potter był przyparty do muru. Voldemort wyciągnął różczkę , zamachnął się lecz w tej chwili Harry rzucił: - Nie tak szybko , Vłodek. po czym z jego blizny zaczęły wyskakiwać Rukakumby które wystrzeliły jak strzała w Voldemorta i przeebijając go na wylot i pokonując go. Od tej chwili , jako czołowy miotacz i wyrzutnia pocisków oraz zaklęć służyła mu strara , dobra blizna.' Piękne zakończenie XD -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
||
Aylet |
![]() ![]()
|
||
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Ja bym nie była tego taka pewna.... choć w pewnym procencie jest to możliwe... ![]() -------------------- |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Blizny pozostają na całe życie, chyba, że usunie się je w magiczny sposób...
A skąd wiesz, że to Vold umrze?? -------------------- ![]() |
Aylet |
![]() ![]()
|
Voldemort musi odejść! Voldemort musi odejść!
![]() Przecież, gdyby Voldek nie odszedł, to Harry nie był by całkowicie bohaterem... ![]() -------------------- |
Lousie |
![]()
|
??? dobrze się czujesz??? Voldek ma
odejść??? Potter bohater??? Hehe, dobre
![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Lousie: 11.01.2004 21:51 -------------------- One day you will ask
Irwena |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Ja myślę że ta blizna to taki chwyt
marketingowy - żeby sie potter wyróżniał
![]() myślę że ten temat nigdy nie był tak ''tajemniczy'' żeby ta cała jego blizna miała sie okazac czyms waznym. Gdyby mu nagle wyskoczyla czy cos takiego - moooże. Ale te jego migreny i widzenia i td to jedyne co mu daje blizna, i wydaje mi sie ze nie zawsze jest to dobre (choćby to ze niby Syriusz .... no co bylo dalej kazdy wie... ![]() I tyle. -------------------- Zawiodłam się na nim... Ale z drugiej strony... On nigdy nic nie obiecywał... On nie wie...
TGZK rulezzz XD!!! Don't you cry... ja chcę tam wrócić!!! |
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Ja się od jakiegoś czasu zastanawiam,
dlaczego blizne Harry'ego przeszył ból, gdy Voldemort dotknął jego
policzka. Lily zostawiła na nim [Harrym] ślad swojej ofiary, lecz gdy
Voldemort odrodził się z krwi Lily ta tarcza nie powinna już działać miedzy
Harrym i Voldem, a jednak Harry odczuł boleśnie dotyk Lorda V. Dlaczego?
Może owy triumf w oczach Dumbledora spowodowany był umocnieniem tarczy
ochronnej Lily, spowodowane dotknięciem krwi Lily przez wroga, na którego
miała działać? Jak myślicie?
Ten post był edytowany przez Koralina: 01.07.2004 19:15 -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
Galia |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 249 Dołączył: 28.05.2004 Skąd: *From the land of stars * ![]() |
Ja myślę, że owy tajemniczy błysk w
oczach Dumbledora dotyczył sprawdzenia się jego teorii, na temat tarczy
ochronnej Lily (i kilku innych Dumbledor'owskich założeń na dodatek), bo
wkoncu Voldi użył krwi Harry'ego właśnie po to, aby zapewnić sobie
ochronę, którą Lily dała synowi oddajac za niego życie. Chociaż pewnie na
nic mu sie ta ochrona nie przyda. Co z tego, że odrodził się z krwi
Potter'a? On nie rozumie magii miłości, więc nie rozumie także istoty
tej ochrony,a bez zrozumienia, to nie działa. Harry to rozumie, pamięta,
więc...
-------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Myśli, marzenia, złudzenia. Moje życie... Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz poświęcić coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany. To prawda o świecie... |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Proste. Spójrzcie na to okiem Dumbledora:
Wiecie o przepowiedni, wiecie, ze Harry ma moc pokonania Volda a jednak Tom
wypuszcza [a raczej pozwala na tak długie przeżycie] swoja jedyna przeszkodę
swoje nemesis. Czy nie wydaje wam się, że w tej sytuacji Albus pomyślał że
jest 1:0 dla Zakonu?
-------------------- ...
|
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja nie rozumiem: Przecież gdy usuniemy Harr'emu blizne no to i tak będzie blizna po usunięciu starej blizny. No chyba, że zrobimy to w magiczny sposób.
Harry zawdzięcza bliźnie swe życie. W przepowiedni było jasno wyjaśnione: "Zostanie naznaczony..." - Voldemort nie musiał użyć Avady, każde inne zaklęcie podziałało by w ten sam sposób - zostawiając blizne. Ale gdyby nie to że miał zostac naznaczony to by umarł od Avady. -------------------- ..
![]() |
Ismena_virgo |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Moim zdaniem blizna będzie spełniała takie
same zadanie jak w poprzednich książkach, będzie go informowała co czuje
Voldemort i czy jest w pobliżu. A w którym momencie Dumbledore powiedział,
że nie chce aby ją usuwano?
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:45 |