Blizna Harr'ego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Blizna Harr'ego
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
W którym momencie w ogóle bylo o usuwaniu
blizny???
Blizna była radarem i radarem pozostanie,of kors miała duże znaczenie. Tylko czy teraz H i V bedą odczuwali nawzajem swoje uczucie (bądź "wnikali" w siebie) bo walce w DoM... -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Łapka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 06.06.2005 ![]() |
powiem jegno nie chciałam bym miec takiej blizny
-------------------- Seryjny morderca szczurów:)
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
nawet jeśli byłaby to najsławniejsza blizna na świecie i dostawałbyś za nią miliard dolarów tygodniowo?
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dolar idzie w dół ;]
-------------------- |
Łapka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 06.06.2005 ![]() |
ostatnio mój kumpel tak się wywalił że ma blizne Pottera na czole
-------------------- Seryjny morderca szczurów:)
|
Black Syriusz |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 26.05.2005 Skąd: Hogwart Płeć: Mężczyzna ![]() |
moze ksztalt blizny cos znaczy
Ten post był edytowany przez Black Syriusz: 04.07.2005 23:33 |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego wszyscy a chociaż większość z was uważa że blizna jest pozostałością po Voldemorcie? Czemu nie bierzecie pod uwagę możliwości że blizna jest częścią tarczy ochronnej danej mu przez matkę? I dlatego Pottera bolą okolice czoła gdy Voldemort daje o sobie znać lub chce przełamać wszelkie "linie ochronne" Harry'ego. W książce zostało mocno podkreślone że Lily Potter była świetna w Urokach i Starożytnej Magii, moim zdaniem może to być pozostałość właśnie po niej. Starożytna magia na pewno niesie za sobą szereg symboli itp -> dlaczego więc nie błyskawica???
-------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
grlouiee |
![]() ![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Napewno blizna ostrzega Harry'ego, że gdzieś w pobliżu czaji się Stary Voldzio
![]() Może dowiemy się tego w następnych tomach ! ![]() ------------- Nie mów nic, za mało o mnie wiesz -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
Tilla_ |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 19.07.2005 Skąd: K-Pax ![]() |
QUOTE(hiob27 @ 05.07.2005 12:29) Dlaczego wszyscy a chociaż większość z was uważa że blizna jest pozostałością po Voldemorcie? Czemu nie bierzecie pod uwagę możliwości że blizna jest częścią tarczy ochronnej danej mu przez matkę? I dlatego Pottera bolą okolice czoła gdy Voldemort daje o sobie znać lub chce przełamać wszelkie "linie ochronne" Harry'ego. W książce zostało mocno podkreślone że Lily Potter była świetna w Urokach i Starożytnej Magii, moim zdaniem może to być pozostałość właśnie po niej. Starożytna magia na pewno niesie za sobą szereg symboli itp -> dlaczego więc nie błyskawica??? Tu sie zgadzam ,a i jeszcze ta blizna przeciez mogla powodowac,ze Harry mial takie prorocze sny ?? To,ze Artur Weasley zostal zaatakowany w V tomie ??np ..to tez moze byco to no i oczywiscie Harry odczuwa tez humory naszego poczciwego Voldzia (ha poczciwego,alem zem wala ![]() ![]() -------------------- "I wana hold you high,and steal my pain..away.."
"Pewnych rzeczy czas nie jest w stanie uleczyc" "kazdy ukrywa to kim na prawde jest" "i tak bolalo..tego nie unikniemy.Wiec niech boli" [you] chcesz pogadac ?? Odezwij sie na gg:2791186 |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
blizna to coś w rodzaju symbolu tylko. symbolu pokonania Lorda Voldemorta. symbolu ochrony danej przez matkę. wszystkiego. ale to tylko symbol.
-------------------- |
Cloud |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 23.07.2005 ![]() |
No i nie sądzę, by dało się ją usunąć na zawsze(najwyżej ukryć - tak jak Tonks wspominała, że pewnie chciałby), bo na początku 1 tomu Dumbledore powiedział, że nawet gdyby mógł to, by tego nie zrobił.
-------------------- Historia przypomina niekończący się walc. Trzy takty: wojny, pokój, rewolucja i tak bez końca.
|
nowa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 06.08.2005 Skąd: z mamusi oczywiście:P ![]() |
Myślę, że ta blizna pomoże Harry'emu w pokonaniu Voldemorta raz na zawsze.
|
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Blizna napewno "odzwierciedla" zachowanie Voldemorta, boli gdy jest zły lub gdy się bardzo z czegoś cieszy. Ciekawe co stanie sie w VII tomie ksiażki, jesli ostatnim slowem ma być wlansie BLIZNA! Może sama zniknie, gdy HP calkiem pokona Czarnego Pana ..
![]() ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
paciorek |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 11.08.2005 ![]() |
No wiec wedlug mnie blizna Harry'ego bedzie mala jakas wazna role w 7 czesci
![]() -------------------- |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ja chciałam tylko wtrącić, że tytuł tematu jest błędny bo powinno być 'Blizna Harry`ego', joł!
|
Nadka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: zza ściany ;) ![]() |
Też tak myśle, w końcu wszystko ma się wyjaśnić... A z blizną Harry'ego jest związane wiele rzeczy... Zastanawia mnie na przykład to dlaczego jest w kształcie błyskawicy..
Ten post był edytowany przez Nadka: 11.08.2005 13:29 -------------------- Uwaga! Patrzą na Ciebie szklane oczy wypchanego łosia!
|
angela^^ |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 76 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: spod Warszawy ![]() |
QUOTE No wiec wedlug mnie blizna Harry'ego bedzie mala jakas wazna role w 7 czesci co do tego jestem pewna, ale watpie zeby zniknela. mysle ze hest to znak ktory odroznia pottera od innych czarodzieji i juz zostanie do konca. |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Nadka @ 11.08.2005 14:28) żeby ładnie wyglądała (to ironia jakby kto nie zajarzył bazy), a zarazem była prostym wzorem, bo wyobrażasz sobie bliznę w kształcie serca albo słońca? tak to przynajmniej mugole mogli sobie myśleć, że to po prostu zbieg okoliczności. |
Nadka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: zza ściany ;) ![]() |
Oczywiście, że nie zniknie... Jeśli nie znikneła po miesiącach, ani latach, to raczej wątpie w to, aby nagle w VII tomie znikneła..
PS Angela, tak, jesteś wszechwiedząca ;D QUOTE żeby ładnie wyglądała (to ironia jakby kto nie zajarzył bazy), a zarazem była prostym wzorem, bo wyobrażasz sobie bliznę w kształcie serca albo słońca? tak to przynajmniej mugole mogli sobie myśleć, że to po prostu zbieg okoliczności. No, ale jakieś wytłumaczenie tego musi być... czemu nie wygląda po prostu jak zwykłe rozcięcie? Równie dobrze mogła to byc zwykła prosta linia, nic kłopotliwego -------------------- Uwaga! Patrzą na Ciebie szklane oczy wypchanego łosia!
|
angela^^ |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 76 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: spod Warszawy ![]() |
QUOTE Oczywiście, że nie zniknie... Jeśli nie znikneła po miesiącach, ani latach, to raczej wątpie w to, aby nagle w VII tomie znikneła.. chodzi o to ze sa spekulacje ze jak harry pokona voldka to ta blizna zniknie jako ze zniknie sam czarny lord. mnie jednak np. jakos to nie przekonbuje. QUOTE No, ale jakieś wytłumaczenie tego musi być... czemu nie wygląda po prostu jak zwykłe rozcięcie? Równie dobrze mogła to byc zwykła prosta linia, nic kłopotliwego zgadzam się z Nadką. moze nie 'musi' ale raczej sklanialabym sie ku temu ze ta blyskawica nie tak po prostu 'bo tak wyszlo' |
Nadka |
![]()
|
QUOTE(angela^^ @ 11.08.2005 15:09) chodzi o to ze sa spekulacje ze jak harry pokona voldka to ta blizna zniknie jako ze zniknie sam czarny lord. mnie jednak np. jakos to nie przekonbuje. Hmm, no mnie też nie... Takie rzeczy zostają na całe życie... Niby to magiczny świat, ale jedenk ja również uważam, że blizna pozostanie... -------------------- Uwaga! Patrzą na Ciebie szklane oczy wypchanego łosia!
|
Alexa666 |
![]()
|
może dlatego tak wygląda bo to jest blizna bo zaklęciu, a nie zwykłym wypadku?
|
Nadka |
![]()
|
To by było za proste, Rowling jak już coś wymyśli jest skomplikowane, bez obrazy
![]() -------------------- Uwaga! Patrzą na Ciebie szklane oczy wypchanego łosia!
|
grlouiee |
![]()
|
Ostatnim słowem w VII czesc jest właśnie BLIZNA , to ciekawe w jakim kontekscie jest ona tam napisana
![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
Herma |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(grlouiee @ 11.08.2005 12:53) Blizna napewno "odzwierciedla" zachowanie Voldemorta, boli gdy jest zły lub gdy się bardzo z czegoś cieszy. Ciekawe co stanie sie w VII tomie ksiażki, jesli ostatnim slowem ma być wlansie BLIZNA! Może sama zniknie, gdy HP calkiem pokona Czarnego Pana .. ![]() ![]() Happy End? Straci cala slawe? ![]() -To na pewno nie Harry!-oznajmil wczoraj pan Seamus Finigan- Siedem lat z nim bylem w dormitorium, wiec go znam! TEN CHLOPAK NIE MA BLIZNY!!! ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:51 |