zdrajcy?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
zdrajcy?
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Brutusie
ojcu zdrajców ojcu samego wielkiego Vidocqa (sztuka zdradzać a być ozłoconym przez historię) pochyl głowę i popatrz na świat nie do naprawienia zdrajcy niegyś opluwani dzisiaj kroczą z brodą przy niebie zapłacz gorzko teraz to tylko kolejny sposób na nieskończoną tułaczkę życia -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
wiersz napewno dobry, ale jakos do mnie nie
przemawia. czegos mu brakuje.
ale.. z drugiej strony podoba mi sie, bo jest taki.. inny. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ładnie, ładnie Muszko
![]() -------------------- |
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
yyy... tego no... hmm... kojarzy mi sie z
jakims poeta, ale nie wiem z jakim... jak w koncu do tego dojde to zglosze
sie na gg =) Mimo wszystko, ze wiersz ladny, to czulam kilka zgrzytow przy
czytaniu. Poza tym wydaje mi sie, ze apostrofa do Brutusa powinna brzmiec
"ojcze zdrajcow / ojcze samego wielkiego", ale nie jestem tak do
konca przekonana bo nie mam pojecia co to jest to "Vidocq"
![]() pozdrawiam :* -------------------- ...uuuu, powrót.
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
może rzeczywiście ojcze? chyba tak...
kurczę, to teraz będę nad tym myśleć =P
wiem, ze to zabrzmi głupio, ale ja lubię ten wiersz ![]() a Vidocq -- to taka fajna postać =) poczytaj sobie o nim, bo chyba warto go znać ![]() no kurczę, chyba ojcze =P dzięki za krytykę =) wiem, że nie będę pisać lepiej, bo nie mam tego czegoś, co jest do pisania wierszy potrzebne... ale i tak wielkie buźki =** -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
eeee? Ty nie masz tego czegoś??? To
dlaczego ja zawsze czekam z niecierpliwością na twoje kolejne wiersze (które
pojawiają się zbyt rzadko jak dla mnie...
![]() ![]() A że czasem lepiej czasem gorzej pójdzie? Cóż - jak wszystkim I pisz, pisz, pisz =* = * =* -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Wiersz jak wiersz... nie porwał mnie...
nie spowodował tego zebym chcoaz chwile sie zastanowila nie wywołał uczuć.
Ciekawe metafory
![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Ojcze, zdecydowanie=)
Hem... Ja naprawdę nie rozumiem, czemu Wam się ten wiersz nie podoba...=P Jest bardzo przenikliwy, poprawny w formie itd., a poza tym taki bardzo "muszkowy"=) No, a poza tym jest głęboki, zaskakujący i nawet w dodatku piękny=) Bardzo piękny=) Muszko, kochanie - =* -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
heh...
mi sie podoba... ^__^ naprawde ciekawy... zakonczenie interesujace... zastanawiam sie, co czulas piszac taki wiersz... Bo ja, czytajac, czuje bardzo dziwne emocje... nie potrafie ich opisac... sa nowe i inne... dziekuje Ci za to.... =* -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
jak się czułam pisząc ten wiersz?...
hmm... byłam po prostu mocno upita^^ nigdy w życiu nie napiszę już wiersza
po wódce bo oprócz błędów jak "ojcu" zamiast "ojcze"
pojawią się "rurze" zamiast "róże"
![]() (ale to głupio brzmi, nie myślcie o mnie, że jestem jakimś żulem czy coś... proszę was^^) W każdym razie to nowe przeżycie =) taki wiersz pół-świadomy =) pozdrawiam dzióbki =* -------------------- Poetka, samobójczyni,
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 06:03 |