wierszy kilka, nie zawsze radosna,
ale moja twórczość
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
wierszy kilka, nie zawsze radosna,
ale moja twórczość
Meliana |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
a na razie jeden
Chodzi za mną Krok w kork, Codziennie, Bez ustanku. W domu, W szkole, Na ulicy. Nigdy nie je, Karmi się marzeniami, Śpi na fotelu, Ale wiem, że udaje. Jest zagadką, Zagmatwaną, Lecz prostą za razem. Nieziemska istota, Dziwne stworznie, Od którego czasem Wymagam za dużo, A to tylko mały anioł, W przykrótkich szatach, Który zgubił aureolę, A teraz płacze, A ja nie umiem mu pomóc... Ten post był edytowany przez Meliana: 29.12.2003 21:13 |
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm... skojarzylo mi sie z piosenka zozoli... 'na rolkach na podworku na kazdej przerwie w szkole....' szczegolnie poczatek...
Za duzo 'A' rozprasza... ogolnie za duzo wyliczasz... jak w wyliczance... nie dotarl do mnie... ale zobaczymy co bedzie dalej... -------------------- |
||
Perła |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: z morza ![]() |
Nie zgadzam sie z toba
Melliso,
poniewaz nie ma w tym wierszu zbyt duzo A. Mysle ze ten wiersz na początku prowadzi do tego, ze ten anioł jest cieniem przynajmniej mnie, ale ogolnie nawet, nawet -------------------- That`s I am
|
Meliana |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
wiem, że ten.....e......nazwijmy go
wierszem, jest strasznie 'koślawy' i wiele mu do prawdziwej poezji
brakuje, ale naprawdę ja dopiero raczkuję i nie zauważam pewnych rzeczy, jak
np. te powtórzenia....
trzeba ćwiczyć... a ten 'wiersz' musialam napisać, bo to mnie tak napadło, śnił mi się dzisaj anioł i jeszcze zanim sie całkiem obudzialam coś mi się majaczyło, pojedyncze wersy, strasznie mnie to męczylo, musiałam to napisać..... dzięki za opinie.... =* |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Tak, jest "koślawy".
Ale i to ma swój urok, naprawdę. Widać, że zaczynasz się bawić słowami. Już próbujesz coś przeplatać, porównywać... ale do wielkiej poezji jeszcze długa i ciężka droga. Ale się nie martw -- tak jak wszędzie, należy dużo ćwiczyć. Więc pisz -- bo masz zadatki na poetkę =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Meliana |
![]()
|
literówkę znalazłam jedną 'szatch',
ale juz poprawiłam
a co do powtórzeń to może mogłoby być tak Ale to tylko mały anioł, W przykrótkich szatach, Który zgubił aureolę, A teraz płacze, Lecz nie umiem mu pomóc tak chyba lepiej sie prezentuje, chociaż wizualnie.... Ten post był edytowany przez Meliana: 29.12.2003 21:16 |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Tak. Mi też się gryzie końcówka.
Ogólnie wiersz ciekawy, ale nie dotarł do mnie. Jakoś po prostu do mnie nie przemawia. Musialam go czytać dwa razy, żeby zrozumieć o co chodzi i chyba nadal nie do końca rozumiem. Ale zgadzam się z morn. Ciekawa końcówka ^^" -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Perła |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: z morza ![]() |
Według mnie poprawka była lepsza,
ale wiersz nie był taki zły...... -------------------- That`s I am
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
"zarazem" pisze się razem ;)
a co do wiersza. w niektórych momentach wręcz rażąco banalny, jednak są też całkiem niezłe fragmenty. myślę, że powinnaś jeszcze trochę poćwiczyć. ale chyba będzie dobrze, bo ta praca mimo że nieco kuleje, wydaje się być w pewnym sensie oryginalna i nieprzeciętna. powodzenia. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 08:38 |