zaufać?, rozczarowania chodza
parami ;-)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
zaufać?, rozczarowania chodza
parami ;-)
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
zaufać?
rozsypane złote zioła wonne zwiastowały uśmiech kolorowe było niebo obiecało powrót po kolejnym wschodzie nie zdarzyło się już nic tylko wyjątkowy muskał wiatr i zielona trawa przeczuwała w białych sukienkach śmiały się tańcząc ostatni wspólny szept z kroplami rosy dał nadzieję świat że czas wonnych ziół powróci a na razie mamy jesień ktoś naliczył że już trzecią... -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Perła |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: z morza ![]() |
ten wiersz jest bardzo pogmatwany
(przynajmniej dla mnie)
ale jest bardzo oryginalny. Według mnie powinnaś się zabrać do pisania takich wierszy i przdstawiać je na forum, bo będą miały naprawdę dobre opinie. ![]() -------------------- That`s I am
|
Mellisa |
![]()
|
||||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Perła, Vampi i tak jest juz znana poetka na
tym forum i ma dobre opinie... ^__^ W koncu jedna z najlepszych poetek tutaj =) zawsze z niecierpliwoscia czekam na zakonczenie Twoich wierszy... to nie jest ani komplement, ani nie jest to wadą... poprostu zakonczenia masz naprawde swietne... tak bylo i tym razem... wszystko ladnie, rowno szlo i pierwszy przystanek...
czkawka... tak samo tutaj
ostatnio widze, ze dosc duzo poetow korzysta z czegos takiego, co mnie doprowadza do bialej goraczki... wiersz znowu o ziolach... Cat miala racje... ziola sa w modzie... ale moda to nie wszystko... wiersz do mnie trafil... a nie, przepraszam... dotarlo do mnie zakonczenie tylko i wylacznie... a szkoda, bo zapowiadalo sie niezle... pozdrawiam -------------------- |
||||
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
A mówi się, że to prawdziwego
mężczyzne poznać po tym, jak kończy.
Co ja na to? Rozumiem, wiem wszytsko. Nie chce mi się juz nawet pisać jaki ten wiersz jest ładny. Jednak napisałaś (; . Ten post był edytowany przez loonatyk: 29.12.2003 17:23 -------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
Meliana |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
jak ja bym chciala tak pisać.......chcieć
nie znaczy móc....
no cóż, piszesz piękinie i nie trzeba Ci tego mówić... kolejny wspaniały wiersz |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
To jest właśnie to, co lubię w twoich
wierszach. Pewien spokojny rytm, uczucie, po prostu... poezja... Twoje
wiersze kojarzą mi się często z wodą... taką spokojną, ale jednocześnie
żywą
![]() Vampi - po prostu świetne ![]() -------------------- |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
i dlatego jesteś dla mnie najlepsza w te
klocki na tym forum ;]
|
muszka Me |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Końcówka znakomita =) coś mi zgrzytnęło tutaj:
nie wiem czemu^^ ale się czepiam, wiesz to, bo i tak świetnie piszesz kocham pierwszą linijkę i zakończenie =) a w środku też ślicznota =) no, to jest niesamowite =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
||
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
(:
Mel, a ja widzialam tylko zeby Cat pisala o 'wyswiechtanym' zapachu cynamonu i kwiatow a z tego co wiem, to ani cynamon nie jest ziolem [przyprawa jest], ani ziola nie sa cynamonem.. a dla mnie TEN CZAS ma po prostu zapach ziol i tyle =P i szczerze mowiac to troche niezbyt zrozumialam Twojego posta ale to szczegol XD =P -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Mellisa |
![]()
|
||||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Vampi, masz racje... zle sie wyrazilam z tymi ziolami... ^^' w kazdym razie pachnie zawsze cos do jedzenia ![]() ech.. a wlasciwie nie wazne... XD Co do mojego posta, juz tlumacze...
chodzi o podzial wersow... jest jakas specyficzna 'czkawka' przerwanie mysli w nieodpowiednim momencie... bo slowko 'po' jest takim lacznikiem i ono juz ciagnie dalej... a dalej nic nie ma... dlatego sugeruje inny podzial... np: 'obiecało powrót po kolejnym wschodzie' i teraz jest ten spokoj, ktorego zabraklo przez jedno male slowko... moim zdaniem... to samo tutaj
Mam nadzieje, ze teraz napisalam dosc jasno o co mi chodzi.... =D ze tez ja zawsze musze sie tak rozpisac... ^__^ -------------------- |
||||
vampirka |
![]()
|
juz kapuje!! =D ;P
hm ja po prostu tak lubie ^^ mowisz ze teraz duzo takich podzialow na naszym forum.. moze to moda czy cos, nie wiem, ale ja po prostu od dawna tak pisze i prakttycznie cgyba w kadym moim wierszu mozesz cos takiego znalezc wiec juz taka moja cecha (wada?zaleta?) ;-) -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
hm.. nie wiem, czy do konca ten wiersz zrozumialam. ale jest bardzo.. obrazowy, widzi się i czuje wszystko, co opisujesz. troche inny niz wiekszosc Twoich wierszy, ale podoba mi sie, jak zwykle zreszta.
![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Zgodze sie z brenda wiersz obrazowy... podobało mi sie zakończenie, ale to wszystko... moze nie do konca go rozumiem?
-------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
No dobra, poddałam się. Znowu bez głębi, ale
mi się podoba. Pięknych słów używasz.
|
vampirka |
![]()
|
Cat tak sie wlasnie zastanawalam kiedy sie
poddasz wreszcie =P
i bez obrazy ale mnie juz wkurzasz z ta glebia =PP Morn.. hm a co proponujesz na to zdanie ktorego Ci brak? tzn o czym niby mialoby ono byc? hehe wiecie co. wogole to niezla heca.. bo to zakonczenie najbardziej sie podoba... a w sumie od niego powstawal cały wiersz i pomysl na niego =D to pewnie dlatego ^^ -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Vampi, są Twoje wiersze, które mi sie mnie
i bardziej podobają.
Ten należy do tych drugich ^^ A cynamon? Cynamon jest głównie w moich wierszach. jest mój ulubiony. Morn wie dlaczego...=P Od cynamonu się zaczęło... Ten wiersz faktycznie nie ma jakiejś wielkiej głębi, ale... Takie ładne słowa... Hm. Widzę dziewczyne która mówi mi to bujając się na huśtawce, w wianku z jesiennych kwiatów i liści. Mówi to teoretycznie bez uczuć, z uśmiechem, ale nie patrzy na mnie. Patrzy w słońce. A w oczach ma łzy... nie wiem. tak mi się skojarzyło ^^" -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
vampirka |
![]()
|
alez ja sie nikomu nie
daje^^
[tymbarfdziej kobiecie XD =P] nie mam najmniejszego zamiaru nic zmieniac w tym wierszu.. a juz napewno nie zakonczenia bo dla mnie ono jest najwazniejsze w nim tkwi cala kwintesencja, pomysl i sens tego wiersza=) -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Chelsey |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Ten fragment jest piękny ... Ale całość oczywiście również mi sie podoba ![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
||
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Vampi, ja rozumiem, że ty się do podziwu przyzwyczaiłaś (najlepsza poetka na forum i takie tam), ale myślałam, że docenisz szczerość. Kłamać nie będę.
Za to głębi się będę czepiać. Dużo razy mówiłam, że umiesz dobrze pisać i pięknie. Talent nie powinien się marnować na płytkie wiersze. Poddałam się. Ale tylko na ten jeden wiersz. Zmuś mnie następnymi do podniesienia rąk! Chylę czoła i pozdrawiam. |
vampirka |
![]()
|
||
hehe jasne zrob ze mnie jeszcze zapatrzonego w swoja wspanialosc narcyza ^^ doceniam szczerosc, ale tak naprawde nie rozumiem co kryje sie pod slowem glebia? sens? mowienie o wielkich i waznych problemach? boo jesli to drugie, to dla mni wiersze nie sa tylko po to.. ale wlasnie zeby pokazac piekno roznych chwil i ... a zreszta, dla mnie np.ten wiersz mowi sam za siebie i o swoim przeslaniu.. -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
||
Mellisa |
![]()
|
||
hmm... zostawie to bez komentarza... =D albo nie... XD rozmyslilam sie Morn jestes najglupsza, wredna jędzą jaka kiedykolwiek wciagala Jasia i Malgosie do swojego wielkiego garnka XD i na dodatek sama jestes suka... o ! ![]() Co do glebi, rozumiem doskonale Cat drugie dno jest pojeciem wzglednym i bardzo subtelnym... dla Cat go nie ma, dla mnie jest w polowie dla kogos innego sa nawet trzy dna... musisz wiedziec, ze jesli wiersz jest dobry, nie podoba sie wszystkim... jest specyficzny i trafia tylko do tych kilku/nastu/dziesieciu osob... jest podoba sie wszystkim, to nie jest za dobrze... jest takie fajne powiedzenie 'jesli cos jest do wszystkiego, to jest do niczego' i to jest bardzo fajne przyslowie i tyczy sie tez wielu roznych rzeczy... pozdrawiam serdecznie -------------------- |
||
Cat |
![]()
|
||||||
Unregistered ![]() |
A ty zrób ze mnie potfoora, w stylu Wojewódzkiego ![]()
i to i to
*cough* coś mówiłaś o narcyzie? No tak, zaczynam się czepiać jak murof XD Mellisa- dzięki za zrozumienie. |
||||||
vampirka |
![]()
|
hehe dobra koniec tej dyskusji jesli
pozwolisz bo to komentowanie pszczegolnych fragmentow czyjejs wypowiedxi
doprowadza mnie do bialej goraczki =='
[takie wyrywanie z kontekstu..] a Wojewódzkiego napewno z Ciebie nie zrobie, bo to bylby juz absolutny szczyt pozytywnej oceny Twojej osoby ;D [nie mowie ze Cie nie oceniam pozytywnie, ale jakby ktos nie wiedzial, to uwiebiam Qbe Voo^^] -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Mellisa |
![]()
|
Vampi napisalas chyba najbardziej
kontrowersyjny wiersz w historii tego forum...
^__^ Juz sa dwie strony komentarzy... a ten glupi cwok Mornariel, zeby miec dwie strony komentarzy musi napisac kilkanascie wierszy XD Wiecie co? mysle, ze czasami dobrze jest powybierac z kontekstu i pokomentowac wybrane fragmenty... mozna wiecej zobaczyc... ale nie koniecznie... Co do glebi, moznaby jeszcze dlugo dyskutowac, ale czy to ma sens? dla jednego jest a dla drugiego nie i koniec kropka... ^__^ reasumujac, zawsze podziwialam murofa, bo mial wlasne zdanie i potrafil je ladnie uzasadnic uzywajac wszelkich mozliwych srodkow... na serio... (ale podsumowanie ![]() -------------------- |
vampirka |
![]()
|
to moze ja juz zamkne ten temat XD
![]() nie no serio cicho juz byc zamiast sie wyzywacie od suk i cwokow bo nas posadza [tylko czemuz?!] o offtop. =PP -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 11:32 |