Ucieczka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ucieczka
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Uciekłam od niego w głąb nocy i
dni
Uciekłam od niego pod sklepienie lat Zamknęłam przed nim drzwi mego serca Kryjąc się, zacierając ślad uczuć Mgłą łez i w śmiechu wrzaskliwych kaskadach A potem - w górę, przez urwisty stok Biegłam, ścigana I w dół spadałam w mroki przerażenia Czując, że jego cień się za mną skrada Teraz wolność, niczym wiatr we włosach Tak pusto w sercu, że czuję nic. -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
Brenda |
![]()
|
||
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
to mnie jakos razi. ogolnie chyba pogubiłas rytm. dziwnie sie wiersz czyta. ciekawy napewno, inny troche.. pisz wiecej, cwicz, to beda z Ciebie ludzie;) (taki offtopic, Kasia> szybko sie wykąpałas;P) -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
||
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Świetne. Przemawia do mnie. Mówisz
uczuciami, które ja czuję i słowami, które znakomicie to określają. Bardzo
mi się podoba.
Jedno jedyne zastrzeżonko: "zamknęłam przed nim drzwi mego serca" - ten zwrot mnie razi. Ale tak poza tym to jest świetnie ![]() -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
za duzo slow, za malo tresci...
krecisz sie w kolko... mowisz ciagle o tym samym... rozumiem, ze nie mozna pisac, w wierszu o konkretnym temacie, najrozniejszych rzeczy, ale Twoj jest zbyt monotonny... mi sie wlasnie wrzaskliwe kaskady podobaja ^__^ cos, co sie wyroznia... =) -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ja się nie czepiam szczegółów, więc nie
będę wypominać Ci jakichś drobnych niedociągnięć, ale opowiem o swoich
ogólnych wrażeniach dotyczących wiersza.
podoba mi się. może nie jest to do końca to co mnie najbardziej zachwyca i urzeka, ale generalnie podoba mi się. bez zachwytów, ale jest okej. bardzo realistyczna praca. momentami może wydawać się nieco banalna i naiwna, ale dostrzegam w niej więcej plusów niż minusów. być może Twój następny wiersz mnie porwie? bo na razie jest jak najbardziej w porządku, ale czegoś mi tu jeszcze brakuje.. Ten post był edytowany przez Kira: 30.12.2003 22:07 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Dzieki za pozytywne opinie [za te mniej
pozytywne również] o tym wierszu.
Myślałam ze bedzie zjechany doszczętnie, ale i tak jest jednym z moich ulubionych ![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
rytm jest faktycznie podubiony.
Ale tylko tyle. Podoba mi się (uwaga! Elfa jest dziś pozytywnie do wszystkoego nastawiona! XD). Moim zdaniem wcale tak malo tresci nie ma... A ta kaskada i mgla... mnie to bardzo ruszyło... (oczywiście nie biore tu pod uwage, ze moja druzyna sie kaskada nazywa ^^") Uciekłam od niego w głąb nocy i dni Uciekłam od niego pod sklepienie lat Zamknęłam przed nim mego serca drzwi Kryjąc się, zacierając uczuć ślad We mgle łez i w śmiechu kaskadach A potem - w górę, przez urwisty stok Biegłam, (wciąż, wciąż) ścigana I w dół spadałam, w przerażenia mrok Czując, że jego cień się za mną skrada Teraz wolność, niczym wiatr we włosach Tak pusto w sercu, że czuję nic. I jest rymowane. Ciekawiej brzmi... Ale wiem, że dokonałam rzeczy zakazanej i tego, czego wykontywać za nic nie powinnam - przerobiłam cudzy wiersz... przepraszam... poniosło mnie. -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Chelsey |
![]()
|
Przemyśle i moze wybacze.
Szczezre mówiąc nie lubie rymowanych wierszy. Przez rymy tracą swoją tajemniczość i sens, wydaja sie być zabawne niezależnie od tematu wiersza. To taka moja mała opinia... ![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
czytalas wiersze Baczynskiego?
odsylam => TU! Powiedz mi, że ona nie są tajemnicze, nie maja sensu itp. POGRYZE!! -------------------- z podpisów pod postami:
Chelsey |
![]()
|
Bez obrazy. Zależy od gustu. Ja nie lubie
rymów. Nie podobaja mi się wiersze rymowane. Tylko nie gryź
![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
Chelsey |
![]()
|
Ten rymowany nie jest. Jeden jest ale
lekko rymowany. I o dziwo są one nieświadome, bo to, ze sie rymuje
zobaczyłąm dopiero po napisaniu
![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
Egwadien |
![]()
|
rymy...DOBRE RYMY to sztuka...
na prawde... na tym foroom, jesli mam byc szczera, nikomu sie tej sztuki chyba w pelni nie udalo osiagnac... -------------------- z podpisów pod postami:
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Czasami te wersy wydawały mi sie za
długie ale to nic.
Pozatym ciekawe zakonczenie ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 11:23 |