know your enemy, (c) Rage Against
The Machine (tytuł)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
know your enemy, (c) Rage Against
The Machine (tytuł)
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
przebity propagandowym nożem
przejawia jakieś myśli, chore i nie zważając na konsekwencje brnie w to jak może, bo ONI go wynagrodzą, ale może innego takiego spłodzą i cała legenda o wielkich przeminie, bo ta propaganda się zjawi. ona zniszczyła już tych wielkich, o których były piosenki ballady a może ONI chcą zwady? walcząca pięść anarchii, kiedyś ICH zgniecie, a wtedy moje dziecię, nigdzie owego ******** znajdziecie. danke Gabrysiu ;] bo dłuższym przemyślaniu stwierdziłem, że ten tytuł jest bardziej odpowiedni. Ten post był edytowany przez voldius: 30.12.2003 11:25 |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Rymy częstochowskie ci sie plączą po
wierszu. nie podoba mi się. Dlaczego?
Bo w sumie czuję w nim, że bardziej jest pisany na pokaz. Bo jest zbyt krwawy i zbyt dobitny. Bo dla mnie to nie jest poezja. -------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Masz dwie, zupełnie skrajne opinie
![]() ![]() -------------------- |
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
W drugim wersie wycięłabym
'jakieś' bo bez tego byłoby lepiej.
Nie podoba mi się środek i kilka zwrotów... Przydałyby sie małe poprawki. Ale mimo to: podoba mi się ![]() ![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
mi sie nie podoba...
rozpraszaja mnie slowa pisane capsem przeciez to nie jest konieczne... Jesli chcesz miec w wierszu mocniejsze slowa, mozesz to zrobic trescia... nie trzeba uzywac caps locka.. to nie jest naturalne... moim zdaniem wiersz jest niepowazny... mimo ze tamat wskazuje co innego, zle wskazuje... XD rozbiega mi sie temat, tresc, forma... wszystko w innym stylu... nie podoba mi sie -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
lubię wiersze, które mają odzwierciedlać
swojego rodzaju artystyczny manifest, które mają być buntem przeciwko
czemuś, głosem sumienia, odą do wolności itd. ale Twoja praca jakoś w ogóle
do mnie nie przemówiła. pomijając już fakt, że wolę wiersze białe.. może
jest w niej za dużo dosłowności? słabo dawkowanej agresji? zacięcia?
nie wiem, może chodzi o coś jeszcze innnego. tak czy owak, nie dostrzegłam w
niej nic co mogłoby być dla mnie interesujące.
trudno. może moja strata. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
hm, bardziej czuje tutaj butnowniczy tekst
na miare rejdża
![]() Jesli bys nad nim dobrze popracowal, zrobil cos nadajacego sie do spiewania/rymowania - zapraszam do mojego studia ;] -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Anarchistka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 11.08.2004 ![]() |
Hmmm... Pierwsze moje skojarzenie- SEN
ANARCHISTY. Radzę Ci zapoznać się z poezją (mojego ulubionego poety) Z.
Herberta- sądzę, że by Ci się spodobało
![]() PS. Czy ten wiersz ma jakiś podtekst polityczny? -------------------- ... bo czasami słowa to zbyt wiele
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:23 |