Królowa Śniegu
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Królowa Śniegu
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Napisany wcześniej, chciałam go już dość
dawno dać na forum. Teraz troszkę kojarzy mi się z "Lustrzanym
Światem" Chelsey
![]() ![]() ![]() Na mojej dłoni liście mrozu kładą swe spękane twarze. Na moich ustach siwy szron wybrał sobie leże. Pośród mych włosów łzy chłodu biegają rozrywając co chwilę cienką nić porozumienia. Na mojej skórze biały śnieg maluje swe lodowe królestwo zamykając w płucach oddech dusząc każdy kryształ uczuć. Ja tylko czasem budząc się krzyczę cicho błagając o ciepło Ten post był edytowany przez Sihaja: 30.12.2003 12:25 -------------------- |
Perła |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: z morza ![]() |
Ładny wiersz! Nawet bardzo ładny!
Taki poważny.............................. Najbardziej podobało mi się w jaki sposób ujęłaś słowa Na mojej dłoni liście mrozu kładą swe spękane twarze. Takie jest moje zdanie... -------------------- That`s I am
|
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
nio to Mell sie zabiera za komentarz... Sluchaj Sihaja... wielkie brawa !!! widze jak sie rozwijasz i strasznie sie tym ciesze... tylko jedno mnie zatrzymalo...
nie rozumiem tego fragmentu... owszem, ciekawie zbudowany, ladne slowa, ale nie znajduje w nim sensu... co maja wlosy do porozumienia? nie moge przelknac tego fragmentu.. moze wytlumaczylabys o co tu chodzi? Tak, wiersz piekny, tylko wlasnie nie wiem czy wszystko jest tu przemyslane... ladnych stwierdzen uzywasz, ale jakos zdaje mi sie, ze one sa jeszcze przypadkowe... mimo wszystko gratuluje =* -------------------- |
||
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Jejciu, Mell... ja tu wchodze przzygotowana na wielką krytykę a tu....
![]() Co do fragmentu: hmmmm.... W sumie on trochę opiera się na wierszu, Herberta chyba, opowiadającym o "sekcji zwłok" ale raczej w mentalnym wymiarze. I jest tam fragment "pajęczyna (siatka?) krzywd oplątuje całe ciało, nawet stopy". Włąśnie taką nić, opląyującą całe ciało miałam na myśli... no taka nieudolna metafora ![]() Ten post był edytowany przez Sihaja: 30.12.2003 14:25 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 08:34 |