Jak sie zaczela wasza historia z
Harrym ?!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jak sie zaczela wasza historia z
Harrym ?!
krzychu1221 |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 28.12.2009 Skąd: kolo Zgierza Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja mialem tak, ze moja siostra miala pierwsza czesc harrego
![]() ![]() ![]() ![]() |
nicole . |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 06.04.2010 Skąd: Malfoy Manor . Płeć: Kobieta ![]() |
u mnie leżała "Komnata" ,a że się dziecku nudziło to przeczytało .
![]() Później poleciało to lawinowo . xdd I tak moją ulubioną częścią pozostanie "Więzień Azkabanu" . ;> -------------------- "Ostatecznie dla należycie zorganizowanego umysłu, śmierć to tylko początek nowej wielkiej przygody."
|
elizaa1990 |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 09.04.2010 Skąd: Wałbrzych/London Płeć: Kobieta ![]() |
Ja dostałam pierwszą książkę o Harry'm od babci pod choinkę
![]() ![]() |
Zoe |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 20.04.2010 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
W czasie, kiedy pierwszy tom Harry'ego Pottera zyskiwał sobie coraz większą popularność za granicą, ale nikt chyba jeszcze nie podejrzewał, jaki szał zapanuje, przyjechała do nas w odwiedziny ciocia, mieszkająca na stałe w USA. Przywiozła mi kilka prezentów, między innymi pierwszy tom HP (oczywiści w oryginale). Przeczytaląm, stwierdziłam, że fajna historia, odłożyłam.
Jakiś czas później, kiedy pojawiły się już polskie tłumaczenia, trafiłam przypadkiem w bibliotece na "Komnatę Tajemnic". Pożyczyłąm, przeczytałam. No, fajna książka. Oddając tom drugi wypatrzyłam trzeci i rónież wypożyczyłam. I wtedy... wsiąkłam na amen. Do dzisiaj trzeci tom HP jest moim ulubionym. A potem to już fora literackie i potterowskie, fanfiki... i tak się to ciągnie. |
olizgs |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 34 Dołączył: 30.05.2010 Skąd: Z kapusty Płeć: Kobieta ![]() |
No to było tak:
Jakieś 5 lat temu byłam u mojej kuzynki. Nie wiedziałam co mam robić, bo kuzynka jest ode mnie o wiele starsza. To ona powiedziała, żebym sobie wybrała jakąś książkę. No to tego Harry'ego wybrałam. Ale byłam wtedy o wiele młodsza, i po jednej stronie znudziło mi się. Jakieś dwa lata temu, zaciekawiła mnie ta książka, więc pożyczyłam dwie pierwsze części od kuzynki. Tak mnie wkręciło, że w każdej wolnej chwili czytałam. I cały czas czytam wszystko od nowa ![]() -------------------- Harry Potter to skarb!
|
truskaffka93 |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 25.06.2010 Skąd: Biała Podlaska Płeć: Kobieta ![]() |
Hej, ja dostałam piątą część od wujka na urodziny
![]() ![]() |
latoska |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 21.07.2010 ![]() |
1 część Harry'ego ukazała się gdy miałam gdzieś ok.5 lat i jak ogladalam to tak się bałam ale teraz to mi się straszne nie wydaje...
|
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przypadkiem chwyciłem do ręki książkę młodszej sisotry, myślałem że to coś typowo dla dzieci ale mnie szybko wciągneło, chbya szybciej przeczytałem tylko Mistrza i Małgorzatę;d Pamiętam kolege z gimanzjum który jak twierdził przeczytał w życiu 4 książki w tym 4 tomy HP I to dopiero była rewolucja czytelnicza!
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
MathildaBoom |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 22.08.2012 Płeć: arbuz ![]() |
Prezent pod choinkę od rodziców. Pierwsza reakcja... "eee książka -.-". Po przeczytaniu wciągnęłam się w HP na maksa. Prosiłam rodziców o kupienie kolejnych części i tak mi pozostało do teraz. xD Jestem im za ten prezent dozgonnie wdzięczna.
-------------------- I gotta get back to Hogwarts,
I gotta get back to school. Gotta get myself to Hogwarts, Where everybody knows I'm cool. (...)Did Somebody Say Ron Weasley? |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja ostatnio polecałem koleżankom i zazdroszczę im w pewnym sensie tego że będą czytać po raz pierwszy, bo jednak są te smaczki, intrygi, tajemnice niepewność, tak że czasem chciałbym móc zapomnieć fabułę i przeczytać po raz kolejny z tą nieświadomością
![]() -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Aylet |
![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Teraz nawet jak ktoś zaczyna dopiero Harry'ego to i tak w sieci jest tyle spoilerów że połowy można się dowiedzieć przeglądając stronę o zupełnie innej tematyce : P
-------------------- |
Hagrid |
![]()
|
Różnie z tym bywa, ja przez rok po premierze nie widziałem że Sryiusz zginie, dopiero na niewiele przed polskim wydaniem gdzieś wyczytałem a wtedy byłem tu na forum często i jakoś żadnen spoiler mnie nie uderzył w kluczowej kwestii;d
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:22 |