karuzela, takie coś, może wiersz
=)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
karuzela, takie coś, może wiersz
=)
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Kilka uwag, zanim zaczniecie czytać
=)
1. Jeśli chcecie się "wczuć" to przeczytajcie ten wiersz jednym tchem. To ma być karuzela (a jeśli byliście kiedykolwiek =D, wiecie, jaką świat dookoła ma prędkość) 2. Absolutnie nie traktujcie go dosłownie. Jeśli dostrzeżecie tylko dziewczynkę na karuzelce, to źle. Wgłębcie się troszeńkę, zanim przejdziecie do krytyki =) 3. Aj, jak chceicie to bluzgajcie. Wiem, że powiedziałam w nim wszystko, co chciałam powiedzieć, ale pewnie uczepicie się formy. Zresztą -- lubię wasze uwagi^^ =* (i przepraszam za ten wstęp). --------------- "karuzela" zielony konik niebieski konik zielony duży lizak u pani czwartej od lewej piątej prawej niebieski konik zielony jest słonko nie ma słonka dzień noc dobro zło zielony konik uśmiech mama tata obcy obcy obcy mama tata niebieski konik samotność strach rutyna kręci się góra dół śmiech śmiech zielony niebieski zielony koniec nic mama powrót jeszcze raz jeszcze konik ------------------ i co Wy na to? =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Przeczytałam jednym tchem nie ma co...
powiem ze to bardzo ciekawy wiersz, jeszcze takiego tu nie czytałam
XD
Miałam nadzieje na wiecej uczuć, ale to mi tez wystarcza ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
przeczytałam. nie raz. ale trzy razy. i mam nadzieję, że niezasadzisz mi kopa w dupe jak przyjedziesz
![]() ot.co. -------------------- ...uuuu, powrót.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Wiersz świetny moim zdaniem. Taki... inny.
Świetny... niby prosty, a przecież... Jestem pod ogromnym wrażeniem,
naprawdę
![]() Byle takich więcej, Muszka, byle takich więcej! -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
ciekawy...
jestem pod wrazeniem... pozytywnym... czuje sie jak pani piata od lewej, ktora przyglada sie temu z bliska... fajne uczucie... Iskierka ma troche racji... belkocik da sie wyczuc.... ale przeciez to karuzela... a na karuzeli wszystko sie moze zdarzyc... bardzo mi sie to podoba... porownuje to z calym zyciem... takie to podobne... zielony niebieski czarny śmierc... pieknie to przedstawilas... zgodnie z tematem... gratuluje =* -------------------- |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
koncowka mi sie nie podoba.
ale tak poza tym.. jejku, swietny wiersz.. niczego podobnego do tego nie czytałam.. ma swietne tempo, takie troche zamotanie.. jak karuzela własnie.. pieknie.. czyta sie jednym tchem.. no i ma ukryty sens.. 'to cos' w sobie. ah. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ła, jakie przyczepianie się do formy. Forma paluszki lizać.
I starczył mi raz. Belissima po prostu. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
bardzo ciekawe przedstawienie "karuzzeli" uwiódł mnie ten wiersz.
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Marcia, ja nie umiem pisać o uczuciach bezpośrednio... chyba mam jakąś blokadę. Kiedyś moje wiersze były przesycone miłością, epitetami itd., (a teraz mi niedobrze jak je czytam =)) po prostu teraz, nawet jak się staram, wychodzi mi taki zimny, goły wierszyk... blokada?
Morna, kpisz ze mnie, czy Ci się rzeczywiście podobał? ![]() Iskra, nie nakopię Ci (chociaż w śniegu wytarzam, jak już obiecałam, ho ho...) bo to co mówisz, to prawda^^ (a tylko głupiec obraża się na słowa prawdy, czyż nie?). Ale to miał być bełkot =P Gratuluję za nadzieję =) o to chodziło =) Mellisa! Tak! Życie! Brawo! O tym myślałam! =) Bredna -- ach ten mój odwieczny problem z zakończeniami... czemu inni potrafią, a ja nie?^^ Sihaja, Cat i Voldius... i wszyscy, którym się podobało -- dzięki za słowa otuczy... Jezu, to naprawdę podnosi na duchu =D -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
ha, widzisz... ^__^ To znaczy ze jestes juz znakomita poetka... jesli chociaz mała, nie znajaca sie na wierszach Mell wyczula co tu siedzi... =) Naprawde gratuluje tego wiersza... =* -------------------- |
||
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Mała moja sis, wróciłam tu specjalnie dla
Ciebie=*
Wiersz... Jestem za mała i zbyt głupia, że znać słowa wyrażające Twoją wielkość. Tyle. Po prostu karuzela=) PS. Wiesz co? A zresztą - na pewno wiesz=* Bardzo, sis, bardzo. Najbardziej=* Więcej wiary. Już zawsze Ci będę mówić. Tylko nie smuć się przeze mnie, proszę. Proszę... -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
trafny
tytul
brawo! swietne! czulam sie jak na karuzeli... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Mara |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Hmm i to się zdarza. Może dobrze, że teraz piszesz lekkie i przyjemne wiersze. Przyjdzie czas i na coś uczuciowego. Wierze w to ![]() Pozdrawiam :* -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
||
muszka Me |
![]()
|
Marciu... ja wlasnie probowalam
powiedziec ze uczuciowe juz byly... i mam nadzieje ze nie wroca (bo byly
banalne)
acha, taka mysl mi przeszla przez czache... ciekawe, czy byscie zgadli, ze to karuzela, gdyby nie tytul? =) ps. sorka za brak polskich liter, ale siedze w kafeji i sie nie da =( -------------------- Poetka, samobójczyni,
Agrado |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
![]() Aż się w głowie kręci po jego przeczytaniu, ale to pozytywna cecha. Tylko czy inni wiedzą, że napisałaś kiedyś inne wiersze droga muszko? Pozdrawiam i całuję. -------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Wiedzo to bardzo
dobrze.
Świetne! Jak już było wcześniej powiedziane - prawdziwa karuzela=)) ja czytajoc ten wiersz się.. rozerwałam trochę. Te słowa migały jak obrazy... szybko, przebiegle... I to było właśnie takie świetne=) Tylko, że więcej razy nie chciałabym być na takiej karuzeli. Za bardzo się w głowie kręci;-) -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Time Robber |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.04.2005 ![]() |
Tak niedawno jeszcze to pamiętam - choć nigdy nie lubiłem Karuzeli - pamiętam to szukanie wzrokiem, dodam, że przechodzi z rodziców na latorośl! Może napiszę kiedyś dodatek z punktu widzenia rodzica!
![]() A tak na poważnie - to masz dar obserwacji i widzisz może to samo co inni - ale Ty to zauważasz! Daj link do pozostałych! -------------------- Czas nie czeka
Czas nie stoi Zegar czasu Też się boi! |
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Fajny ten wiersz taki jakby z innej planety
![]() |
soraja |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 02.05.2005 ![]() |
Poeta- ktoś, kto pragnie w jasny dzień pokazac światło księżyca. Tobie nie udało się pokazać światła księżyca ale zobaczyłam wirującą karuzelę, a o to przeciez chodziło. Bardzo mi się podobał twój wiersz. Co do formy to każdy autor ma własny styl, a co za tym idzie również własną gramatykę.
![]() -------------------- Że wierzyliście w moc a było to charłactwo
w przepych i użycie a były to łachmany w wiedzę i rozum a było to szaleństwo w materię a był to tylko kokon ducha że roztrwoniliśmy wszystko spustoszyli i wiodła nas ciemność |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:19 |