Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Uroczyście oswiadczam ze wlasnie wrocilem niestety(rodzice), z najlepszego koncertu na jakim bylem w moim dlugim zyciu. A mianowicie koncertu oddzialu zamknietego.. bylem tam godzine a lepszej zazdy w zyciu nie czule... "(g)Andzia", "Gdyby nie ty"... ludzie ... niebo!
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
proponuje jedno przez drugie, albo ![]() podniecanie się ozonem - LoL. no chyba ze na te gołe klaty wszyscy [wszystkie?] lecą ;> -------------------- |
||
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
to była ironia : D
Misiek, zazdroszę koncertu, sama chciałabym sie na jakis w najbliższych czasie wybrac... -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
idz na Oddzial! Dawno zaden zespol nie
dwala tak czadu przy mnie
![]() Az wam to dam: Wciąż bardziej bezsenna tak bliska i cała z ust. wciąż bardziej kamienna kiedy nie ma mnie. Kiedy wyjeżdżam, kiedy wchodzę w tłum. mam Twoje dobranoc choć tak ciężko na trasie o sen. Mam twoje dzień dobry na każdy dzień. Na dobre i na złe. ref. Gdyby nie Ty... nie wiem jak teraz bym żył. Gdzie chodził, z kim spał. Może bym był..., może nie. Gdyby nie Ty. Samotny wśród ludzi, którzy myślą - on nigdy nie jest sam. Chcę się wyrzucić. Życie nudzi, trzyma mnie tylko to, że jesteś gdzieś tam. ref. Gdyby nie Ty... nie wiem jak teraz bym żył. Gdzie chodził, z kim spał. Może bym był..., może nie. Gdyby nie Ty... nie miałbym nic. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
+ Warrior + |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 30 Dołączył: 04.06.2004 Skąd: Sz-n ![]() |
Ostatnio wpadla mi w lapki plytka
Murderdolls - Beyond The Valley Of Murderdolls
![]() ![]() -------------------- |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
mi się oni nie za bardzo podobają. taki
nic nowego...
a co Ty w podpiesie z tą pasją ? taka fanka ? |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
zaplacili jej za reklame i tyle...btw film
srednio mi sie podobal
-------------------- |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
Nowej piosenki O-Zone nie słyszałam, ale
"Dragostea" mi się nawet podoba, taka smieszna jest
![]() co do "Kołysanki" Sumptuastic, to mam mieszane uczucia..... momentami mi toto pod jakieś disco-polo podchodzi.... ale słyszałam gorsze teksty, więc nie jest źle ![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
a ja w ogóle nie oglądałam. jakis czas temu kupiłam sobie Blackwater Park'a Opeth'a i słucham, słucham, ale jakos nie porywa mnie ta płyta... nie wiem, zupelnie mi sie nie podoba... to dziwne, bo Mornigrise i Deliverance uwielbiam. My arms your hearse tez w zasadzie lubie, a tu... jedynym utworem, który mnie oczarował to balladowe Harvest. reszta do mnie [na razie] nie przemawia. może mi się zmieni, ale bardzo w to wątpie. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Słyszałem kilka kawałków Opeth'a, m.in właśnie Harvest i Bleak [oba BWP] I zdecydowanie przekładam Bleak nad Harvest. Po prostu stawiam na mocniejsze uderzenie, którego w B nie brakuje. I jeszcze te przeplatanie tempa, wokalu, gitar [raz growl z delikatniejszym riffem w tle, a za chwile "normalny" wokal z mocnym podkładem] - trzymają mnie mocno az do ostaniej sekundy [a nie przywykłem słuchac ponad dziewięciominutowych utworów ;P]
-------------------- |
||
Kira |
![]()
|
Child, prawie kazdy utwór Opeth'a jest
zbudowany w ten sposób; łączy delikatnosc i subtelnosc z brudem i cięzarem
[dotyczy to równiez wokalu], wiec Blackwater Park nie jest tu zadnym
ewenementem. pod względem muzycznym najbardziej lubie Morningrise, ale jesli
chodzi o warste tekstowa to zdecydowanie wygrywa Deliverance. My arms... ma
swietny klimat i niesamowite brzmienie. Blackwater... - pustka
[?].
dziewięciominutowy utwór? to duzo? posłuchaj Czarnej Róży Nieśmiertelnej ^^ troche ponad 20 minut ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Child |
![]()
|
wiem, ale Harvest akurat taki nie jest ;>
[z resztą ja mam chyba zboczenie jakieś - jak 50% piosenki nie jest szybkie i mocne to mnie nudzi po trzech minutach ;P] 20 min? O_o ponad połowa całej Something Wild -------------------- |
Kira |
![]()
|
||
to wyjaśnia, dlaczego słuchasz Children of Bodom :] ja równiez lubie szybkie i agresywne utwory, ale cenie sobie także ballady... ale mądre ballady;] nie moze byc za slodko, zbyt rozwlekle i nudno... ale nastrojowo, klimatycznie i niebanalnie. zreszta, na codzien sięgam po cos cięższego, wolniejszych rzeczy słucham jesli jestem w odpowiednio melancholijnym nastroju^^" Black Rose immortal to totalny chaos i nie byłabym w stanie zanucic nawet kawalka tego 'kolosa' ;D ten kawałek w ogóle mnie przeraza za kazdym razem gdy go słucham [przeraza w pozytywnym znaczeniu oczywiście :]. ale wbrew temu ile trwa wcale nie ma tam nudy, jest po prostu fantastyczny. jeden z moich ulubionych opeth'owych utworów. a do CoB bardziej pasują krótsze utwory... tak mysle. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Child |
![]()
|
||
poniekąd tak - IMO In The Shadows jest trochę przydługie, za dużo w nim eksperymentów, mógł zostac rozbity na 2 częsci [jak Red Light In My Eyes] Ale już The Nail [6:16] jest o wiele lepiej wypełniony, a fragment między 3:23 a 4:33 to już mistrzostwo - pełen przepychu, monumentalny, niemal symfoniczny, a jednoczesnie bez przegięc w stylu Rhapsody ;] Chyba tylko Every Time... może się z nim równać [a to już mocno powiedziane] dziękuje za uwage -------------------- |
||
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
bo hmmm Blackwater Park to chyba najtrudniejsza plyta Opeth'a... trzeba przesluchac z 10 razy zeby naprawde ja poczuc.
ale obok Morningrise i Orchid'a wlasnie Blackwatera najbardziej lubie. -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
MisieK |
![]()
|
Bo ty jestes child wychowany na krotkich piosenkach CoB, a my normalni ludzie, juz duzi, sluchalismy kiedys Metallicy, G'n'R... jak jeszcze CoB nie istnial =)
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
||||
hmm... własnie, a propos. kiedy tak sobie słucham niektórych kawałków to odnosze wrazenie jakby chłopaki nagrali pare riffow, polaczyli je i tyle... po prostu gdzieniegdzie [jak to sie pisze? XD] panuje jakis taki chaos... po prostu brak mi pewnej spójnosci. osobiście strasznie ubolewam na długością [a raczej krótkością;] "Mask of Sanity". uwielbiam te piosenke, ale nawet jak na CoB jest cholernie krótka.. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||
MisieK |
![]()
|
mask... to wg. mnie najlepsza piosenka z FtR... wlasnie... czemu krótka tak!
Child |
![]()
|
to pisaj pod te adresy z prośbą o umieszczenie na kolejnej płycie nowej wersji MoS
Snail mail: Children of Bodom Spinefarm Records PO BOX 212 00181 HELSINKI FINLAND Fan mail: Spinefarm records / COB Arkadiankatu 14b 00100 HELSINKI FINLAND [kiedyś mozna było wysłać emile do nich, ale webmaster pousuwał ze strony adresy] -------------------- |
Bitter |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: najbiedniejszy region UE. ![]() |
~ nie zmienimy wody wino, zmienmy
brame na sypialnie!
To kto wie jakiego zespolu teraz namietnie slucham? ;> -------------------- and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.' |
Kira |
![]()
|
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Nie da się ukryć, że buu...
Ale mi się też wydaje, że chyba nadeszła już pora. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
wielka szkoda, ale kto wie czy nie wycofuje
sie w odpowiednim momencie
wie ktos moze cos na temat nowej plyty kazika ? ;o -------------------- |
MisieK |
![]()
|
Etam.
Buu to jest to ze 13 Lipca przypadala 10 rocznica smierci Ryska Riedela -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
BlackOmen |
![]()
|
||
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Antoś Szprycha? Muniek dobrze ze juz sie wycofuje. zachowal twarz bedzie kolejna osoba ktora w dobrym stylu zakonczyla kariere. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 19.05.2025 12:25 |