Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
no ma w pewnym sensie
'niepowtarzalny' głos. jak i renata przemyk. jej wokal też jest
świetny.
|
BUNTOWINIK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 104 Dołączył: 01.06.2004 Skąd: Słupca ![]() |
Mi się podoba wokal Kurta Cobaina, i Marka
Piekarczyka i tego klienta z AC/DC (tego 2)
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A najlepszy vocal maja niemen i riedel:)
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wokal Cobaina w Smells... jak
to kiedyś okreslono - przejaw geniuszu ukryty za niezrozumiałym bełkotem
dziwaka ;P
poza tym jeszcze Mikael Akerfeldt - od piwniczno-grobowego growlu po balladowy śpiew, od którego na scenę leci bielizna rozhisteryzowanych nastolatek =P Anders Friden z In Flames. dla porówaniania posłuchajcie Colony, Episode 666 i Eye Of The Beholder [cover Metallici] Alexi Laiho - z obowiazku partyjnego ;D ale też za "tenorskie" popisy w Red Light... [nie ten tvn-owski ;p] i Towards Dead End, za przejmujący wokal w Bed of Razors i Angels Don' Kill, nisamowitą szybkość w Bodom Beach Terror i brak growlu w Rebell Yell Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 10.08.2004 23:07 -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
A ja tam kocham wokal Jamesa Hetfielda *_*
Wogóle wolę kawałki z wokalem który można zrozumieć ;P nie podoba mi się
przez to kilka piosenke CoB (tak tak, włąśnie się zapoznaję;p), po prostu
zrozumieć co śpiewa ten gostek to cud. Z całym szacunkiem dla wszystkich
fanów;P
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A slyszeli wy o Beatallice... piosenki The
Beatels wykonanane w stylu Metallicy z wokalem podobnym do Jamesa:) Neonai
czy sugerujesz ze Alexi jest niedozrozumienia?
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem jak on się tam nazywa;P Misiek,
chciałabym to usłyszeć, ale boję się o moje uszy..
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nai ty głuchniesz! to jedyne możliwe
rozwiązanie. no bo jak nie można rozumieć Alexiego? =P [no może na Something
Wild]
znaczy się - za pierwszym razem może byc cięzko, ale wtedy bierze się tekst w łapę/na monitor i z każdym nastepnym przesłuchaniem coraz łatwiej zrozumieć Vile Laihiala - Sentenced. tego gościa nie sposób nie zrozumieć. Ava jak wróci to potwierdzi =) -------------------- |
MisieK |
![]()
|
Santenced... wlasnie mialem sobie to juz dawno sciagnac:)
Nai idz do urologa[chyba tak to sie nazywa=)]! -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
BUNTOWINIK |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 104 Dołączył: 01.06.2004 Skąd: Słupca ![]() |
Zapomniałem jeszcze o wokaliście The Cure
- Robert Smith, jego wokal jest moim zdaniem dość specyficzny,
Co do Cobaina to głównie wokal z płyty Unplugged in New York, tam jest najlepszy ew. mogę jeszcze słuchać wokalisty Iron Maiden, i P.O.D Nie wiem jak się nazywają -------------------- |
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ekhm =S prawde mówiac wokal w CoB jest jednym z głównych elementów, za które uwielbiam ten zespół. i nie wyobrazam sobie ich utworów 'wyśpiewanych' inaczej. wtedy straciłyby cały urok ^^ ja generalnie chyba najbardziej lubie własnie takie zabrudzone, bełkotliwe wokale. i death'owy ryk [Mikael Akerfeldt!]. ale chyba najbardziej na świecie kocham przeszywający i brzmiący bardzo męsko ^^ wokal pana Ribeiro [Moonspell]. po prostu facet ma hipnotyzujący głos... dosłownie. to w metalu, choc w rocku tez w zasadzie lubie ten 'brud', jak wokal jest charakterystyczny, mocny i NIE nijaki. [ale od tej reguły istnieja odstępstwa, bo gdzie tu brud w Placebo, REM czy Myslovitz? hehe] najbardziej lubie facetów na wokalu, za babkami nie przepadam, choc takze jest kilka wyjątków: Kasia Nosowska, Renata Przemyk [o której juz wspominał voldius], Ewelina Flinta [moze Wam nie odpowiadac jej twórczosc, ale musicie przyznac, ze głos ma swietny. osobiście uwazam, ze ma kilka całkiem niezłych piosenek], Tarja Turunen, Sharon den Adel. lubie tez Alanis Morissette, choc jej głos jest zupełnie czysty. ale za to bardzo ciepły i klimatyczny. jednak przede wszystkim cenie ja nie za glos, ale za twórczosc: konsekwencje, podązacie własną ścieżką. ale wracajac do CoB. ja tam wszystko rozumiem ;P [buahahaha ;] no , moze nie wszystko, ale większośc tekstów na pewno... mysle, ze to w duzej mierze kwestia przyzwyczajenia. Neonai, a jakie piosenki słyszałas? pytam tak z ciekawosci ^^ aha, a jesli sa na sali jeszcze jakies ludki, co to nie rozumieją children'owego wokalu to z czystego sadyzmu polecam im Kredki ![]() wybaczcie ten wykład powyzej [pozdro dla Miśka;], ale skoro juz zebrało sie na dyskusje na ten temat, nie mogłam sie powstrzymac ;D -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Psychopatka |
![]()
|
||
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
a to mi sensacja, az mi cos strzeliło we flakach no. Rebeliant kurde. Kira, znów sie z Toba zgodze, w zwiazku z glosem pana Ribeiro z Moonspella =D a ze tego wokalu najwiecej jest na Sin/Pecado to mam szajbe na punkcie tej plyty od zimy. seksi seksi -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
||
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
A ja jakos nie przepadam za burkotliwopierdzacymi wokalami w traszach, defach i jeszcze-nie-wiadomo-jakich metalach. Lubie linie melodyczna, chociaz w namiastce ^^" Dlatego np. kompletnie nie odpowiadal mi Slipknot i ze szczerym zdziwieniem sluchalam jakiegos nowego kawalka gdzie nie burczeli.
-------------------- |
Child |
![]()
|
||
a kysz, zły duchu! nie namawiaj ludzi do złego =P słyszałem dwa [liczebnie 2] kawałki CoF [Forest Whispers My Name i Scorhed Earth Erotica] i podziękowałem - dla mnie to brzmiało jak skrzeczenie gęsi połączone z wysoko nastrojona gitarą ![]() a gdyby komuś Kredkowe "darcie pyska" jeszcze odpowiadało, niech śmiało chwyta za Carpathian Forest ;] -------------------- |
||
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Z ciekawosci sciagne
X]
Wlasnie dorwalam plyte BR The Empire Strikes First i sie zasluchuje w Los Angeles Is Burning. Jaki ten facet ma glos, maj gad.. Edit: A, Dzieciak, kogo ty masz w avatarze? Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 11.08.2004 11:47 -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ohhh... znowu wracamy do tematu Kredek? =P
to jest bardzo specyficzna muzyka [zreszta nie tylko sama muzyka jest specyficzna, ale także wokal, teksty, klimat]. po prostu nie dla kazdego. mnie intryguja i pociągają kredkowe zatrute melodie, obłąkane dźwieki i ta perwersja i naturalizm w lirykach Daniego. wokal tez mi sie podoba... jest pełen emocj. Cradle of Filth to dla mnie przede wszystkim kopalnia emcji - bólu, uczucia, piękna, strachu. poza tym wydaje mi sie, ze powinno sie uslyszec chociazby jedna płyte, by móc wypowiadac sie na temat tego zespołu [dobrze badź negatywnie]. ktos kiedys powiedział, ze muzyka CoF to najpiękniejsze i zarazem najohydniejsze dzieło, jakie mógł stworzyc człowiek. uwielbiam ten cytat ^^ Elva - Bad Religion? no spoko grają chłopaki ^^ Ten post był edytowany przez Kira: 11.08.2004 11:51 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Eva |
![]()
|
||
Nie? ^^ Ladnie graja. Taka mala odskocznia od ekscytujacych wrazen, ktore zapewnia mi SOAD. Zapuszczam eMule i zobaczymy, co sie tymi kredkami da narysowac. -------------------- |
||
Neonai |
![]()
|
||
kilka. wizzard, lake bodom, everytime i die, downfall, angels don't kill, hopeanuoli ;P Elva - to cos w czajlda avku to gostek z Cob (tak?) |
||
Child |
![]()
|
||||||||
siebie... chciało by się ;] Janne Wirman
Kredki czy CF?
czuje, że to było głownie do mnie ;] cóż - obiecuje poprawę ale na usprawiedliwienie dodam, że byłem wtedy młody, głupi i nie odpowiadałem w pełni za swoje czyny =P EDIT:
i po co mówiłaś? =P Tak, tak - klawiszowiec CoB Nai - ty samą elitę sciągnęłaś i narzekasz? To co będzie jak trafisz na In The Shadows albo Red Light.... A tak na marginesie - nie Wizzard tylko Iron, Steel, Metal [Wizzard cover] a Hopeanuoli pewnie nazwywało się silver-fang.mp3 i pochodzi z kozy ;> Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 11.08.2004 12:04 -------------------- |
||||||||
Eva |
![]()
|
Druczek *_* A pewno ze bys chcial. W
sumie ja tez, wydebilabym wtedy od ciebie numer telefonu.
(dzołk)
Kredki zapuscilam, serwer marny, wiec beda zimą. Tak z ciekawosci spytam, czy slyszal ktos covera Chop Suey! w wykonaniu (tfu! tfu! tfu!) Aweryli Lavigne? Edit: Slucham sobie teraz Aces High CoB. Ladnie sie dra =) Buehehe, kurde ze on ma sily tyle XD Edit2: Obecnie Hatebreed. Maaaj gad XD Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 11.08.2004 12:08 -------------------- |
Neonai |
![]()
|
||
Dzizys. Sciągnelam to sobie dawno temu z ciekawosci. To co uslyszalam bylo porownywalne z dzwiekiem wiertarki slyszalnym z mojego balkonu == katastrofa. |
||
Kira |
![]()
|
Chop Suey... uwielbiam te piosenke. choc
generalnie nie słucham SOAD'u.
Everytime I die to majstersztyk! ;] to ona rozpaliła ma miłosc do tego zespołu :] ale nie jest szczególnie szybka.. taka raczej balladowa... Downfall tez swietne. eeej, zapuśc sobie You're better of dead albo Northern Comfort. jak Cie nie zmiecie z powierzchni ziemi to ja juz naprawde nie wiem ;] to chyba bedzie oznaczało to, ze CoB to nie Twoja bajka ;'( kilka słów do osob, które zapoznaja sie z twórczością Dzieciaków. proponowałabym najpierw poznac geneze powstania zespołu, historie jeziora Bodom itd. to pomaga lepiej zrozumiec ich teksty i muzyke =) -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
MisieK |
![]()
|
I pomyslec ze ten koles zabil swoich
kumpli, i jeszcze dobry z niego aktor, przez tyle lat udwalal oblakanego;]
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ej wiecie, że już poraz 100 piszecie jakto
kochacie CoB czy CoF itp. chorzy jesteście ; >
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
'coż poradzisz na metal , nie
połamiesz , ni przetniesz..' XP
na tym forum to chyba jedyną alternatywą nie wielbić CoB/F XP -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 19.05.2025 18:47 |