Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Chelsey, jako przykład podałam jedną
piosenkę.. jednak skąd wiesz, że nie znam więcej? po prostu nie lubię takiej
pseudo - punkowej twórczości i bynajmniej nie wyrobiłam sobie takiego zdania
na podstawie jednego czy dwóch utworów, bo staram się wystrzegać pochopnych
osądów. teksty wydają mi się banalne, wszystkie są praktycznie takie same..
a muzyka.. przypomina punk dla 8 - latków. jak dla mnie GC to totalny brak
jakiejkolwiek oryginalności. muzycznie nic nowego, tekstowo bardzo
słabiutko..
nic dodać, nic ująć. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Kira |
![]()
|
||||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ja znalazłam dwie ciekawe interpretacje. przeczytajcie sobie;
pe-es: ludzie, ktoś zna może adres polskiej strony Toola? Ten post był edytowany przez Kira: 02.02.2004 10:03 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||||
Svenka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 48 Dołączył: 08.02.2004 Skąd: Ostrów Wlkp. ![]() |
Kira, też szukałam strony, ale nic nie
znalazłam, jestem zła... Bardzo lubię Tool, Deftones, Korn, Limp Bizkit, LP
( polecam stronkę i forum - www.linkinpark.pl ) Acid Drinkers, Moonspell,
P.O.D., Marylina Mansona też no i... NIRVANE !!! Nienawidzę tego
co "leci w radiu" a Vivę mogę oglądać tylko wtedy jak leci Viva
Rock, inaczej mnie mdli...
Psychopatka, masz rację te zespoły są znane, ja nie kocham ich namiętnie ale znam... A co do Linkinów... I tak zdecydowanie ich najlepszy klip to "One Step Closer"... Pierwszy i najlepszy. Póżniej może "Crawling" i pod względem współpracy "It`s going down" z X-Ecutioners... -------------------- Ludzie, 1 marca początek roku szkolnego w Hogwarcie ! Zapisujcie się na ucznia, lub nauczyciela, szczególy na stronie www.hogwart.blog.pl ! Ale będzie jazda, jestem w Ravenclawie !
|
Frosty Consilium |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 23.07.2003 Skąd: Kraków ![]() |
hmm
ja słucham black metalu i death-tak,tak...wiązanego przez wszystkich z Satanizmem;) łączę to z reggae-Bob Marley,którego kocham nad życie oraz muzyka klasyczna. Hmm...chyba tyle mam do powiedzenia... a! nie należę do żadnej subkultury....bo to jest idiotyczne... ![]() -------------------- Nija Frosty
|
Kira |
![]()
|
a co w tym idiotycznego?!
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Glinda z Jamajki |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 05.01.2004 Skąd: z brzuszka mamusi, z samolotu, lot nr???? nad Jamajką. ![]() |
Oj, żebyś dzisiaj była na mojej lekcji religii, zjechaliby Cię równo i zmieszali z błotkiem. Nasza nauczycielka stwierdziła że ci, którzy słuchają metalu i death to opętani przez szatana wykolejeńcy... ![]() A Bobek M... jest cudaśny. Bardzo kola lubiłam... -------------------- Jestem kobietą która potrafi zdominować. I chyba zbyt często tego używam.
Poznałam kogoś. Ale Jego nie zdominuję. Bo...go kocham? to do Ciebie. Tak. Do Ciebie. Wiem o Tobie tylko tyle, że jesteś fajnym chłopakiem, że jesteś Kawalerem do wzięcia...i...że Cię kocham. ja. Dla Ciebie. "mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety; kobiety mają subtelniejszy instynkt i chcą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny" Oscar Wilde. A W WALENTYNKI IDĘ NA "NIGDY W ŻYCIU" do KINA. SAMA!!! |
||
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
||
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
ALe nie wszytskie death metalowe zespoły są satanistyczne... Np. Living Sacrifice ![]() A Boba Marleya też lubie ![]() ![]() Ten post był edytowany przez ..::Black Beauty::..: 09.02.2004 17:18 -------------------- |
||
Svenka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 48 Dołączył: 08.02.2004 Skąd: Ostrów Wlkp. ![]() |
U mnie w budzie to wszyscy, że jak się
słucha ciężkiej muzy, to już satanista... Krzywo nam nie patrzą, a ja mam
tego dosyć !
-------------------- Ludzie, 1 marca początek roku szkolnego w Hogwarcie ! Zapisujcie się na ucznia, lub nauczyciela, szczególy na stronie www.hogwart.blog.pl ! Ale będzie jazda, jestem w Ravenclawie !
|
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
To w takim razie u mnei
w szkole sami sataniści... łaaaa ratuunku!!!
![]() ![]() U mnie w szkole dużo ludzi słucha rocka i metalu i nikt nikogo nie nazywa satanistą ![]() Ale nie róbmy off topiców ![]() -------------------- |
Svenka |
![]()
|
Ale masz fajnie... Za to u mnie same
diskojeby
![]() -------------------- Ludzie, 1 marca początek roku szkolnego w Hogwarcie ! Zapisujcie się na ucznia, lub nauczyciela, szczególy na stronie www.hogwart.blog.pl ! Ale będzie jazda, jestem w Ravenclawie !
|
Glinda z Jamajki |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 05.01.2004 Skąd: z brzuszka mamusi, z samolotu, lot nr???? nad Jamajką. ![]() |
A o czymś takim jak TOLERANCJA to
słyszałaś? Bo pojęcie "dyskojeby" to raczej do tolerancyjnych nie
należy. A to, że ktoś słucha innej muzyki to chyba jeszcze nie jest powód do
nazywania go nienormalnym (ponieważ jest to antonim NORMALNEGO którego to
użyłaś w stosunku do siebie, słuchającej czegośtam innego)...
-------------------- Jestem kobietą która potrafi zdominować. I chyba zbyt często tego używam.
Poznałam kogoś. Ale Jego nie zdominuję. Bo...go kocham? to do Ciebie. Tak. Do Ciebie. Wiem o Tobie tylko tyle, że jesteś fajnym chłopakiem, że jesteś Kawalerem do wzięcia...i...że Cię kocham. ja. Dla Ciebie. "mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety; kobiety mają subtelniejszy instynkt i chcą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny" Oscar Wilde. A W WALENTYNKI IDĘ NA "NIGDY W ŻYCIU" do KINA. SAMA!!! |
Kira |
![]()
|
Black Beauty - to nie jest off-topic, w
pewnym sensie też dotyczy tematu.. no, trzeba ten wątek rozruszać, bo jakiś
zastój się ostatnio zrobił =)
ja osobiście podonych "przygód" raczej nie miałam. no, kilka razy się zdażyło, że wołali za mną: "j***ć metali", ale w sumie nie zrobiło to na mnie wrażenia. coś innego za to mnie rozbawiło [?] i zdziwiło zarazem. rok temu na koloniach jakiś chłopak powiedział kiedyś niby do mnie, niby do kogoś innego coś w tym stylu: na nią to lepiej uważać, bo ona trzyma z metalami. rozwalił mnie ten tekst. do dzisiaj się zastanawiam, co on miał w zasadzie na myśli Svenka - dobrze, że jesteś normalna? a na czym polega Twoja normalność? na tym, że słuchasz metalu, rocka? fakt, być może jest to ambitniejsza muzyka od techno i disco -polo, ale na takiej samej zasadzie słuchacz muzyki poważnej, która jest najtrudniejszą muzyką, mógłby Cię nazwać 'metalo-jebem'. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
dobra co tam ostatnio:
RATM vs. Outkast- Bombs over Bagdad (rmx)- mój łinamp już się męczy tą piosenką ;P WłochAty- legenda punku ;] świetny teksty i muza Ministry of Sound- ich Chillout'y są nie do pobicia ;] sprawdzcie radio http://ministryofsound.com/home/ Moloko- świrtna imprezowa muza Robbie Williams- nie wiem jakoś go szanuje. niezłe piosenki ma Kylie Minogue- ja ej ta laska jest nie do pobicia. raz kiczowate disko, raz piękne ballady, raz dobre disco ... też ją lubię. |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
mnie ostatnio bardzo urzekła piosenka
"Shut Up" Black Eyed Peas (czy jak to sie pisze). mimo, ze ogolnie
nie lubie tego rodzaju muzyki, a raczej wrecz nie toleruje, to ta piosenka
jakos dziwnie mnie urzekla, za nietypowe głosy, ciekawe muzyczne polaczenie
i za to, ze mi sie bardzo kojarzy z minionym wlasnie ZSP2
![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
a mi ta piosenka się też dobrze kojarzy,
ale mi się kojarzy ta 'gitarka' w tle z Kill Bill.
|
Kira |
![]()
|
a mi się podoba najnowsza piosenka Within
Temptation - "Running up that hill". może nie sam teledysk, bo na
teledyski zwracam raczej najmniejszą uwagę w tym wszystkim, poza tym jak dla
mnie ten zespół robi dość kiczowate i tandetne klipy, ale piosenka jest
całkiem w porządku. hm.. teraz moim największym marzeniem jest sprawić sobie
ostatnią płytę WT i Placebo, ale nie wiem czy to w ogóle wykonalne, biorąc
pod uwagę, że tutaj [tj. w moim mieście] raczej ciężko cokolwiek dostać.
może ktoś zna adres jakiegoś internetowego sklepu? / niekoniecznie z
oryginalnymi płytami/kasetami /
|
Frosty Consilium |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 23.07.2003 Skąd: Kraków ![]() |
yyy... no sorrki,ale subkultury są sztuczne...:/ metale....ubierają się tylko na czarno...a jak się ubiorą inaczej to od razu ich gruba społeczna(czyt.subkultura) źle na nich patrzy ja też ubieram się na czarno...słucham BM i death....ale nie chcę być kojarzona z tą subkulturą...prawda,że miałam związki z Satanizmem,ale to był MÓJ ywbór(głupi niestety),ale MÓJ...a nie dlatego,bo należę do takiej czy innej subkultury. ja osobiście uważam,że każdy powinien mieć swój własny styl,słuchać różnych rodzajów muzyki. a nie zamykać się w jednym kanonie. zauważ,że metale mają w sobie pewne nacechowanie...taki dziwny charakkter...niby tacy mroczni itp. a większość(mówię o tych z subkultur) to pozerzy.-powyższa zmianka o metalach nawiązuje do black i death...a nie do heavy czy nu-....bo to jest taki...light metal...Metallica też już jest lżejsza. ja się z żadną subkulturą nie chcę integrować...bo wg.mnie tj.bezsensu. ale szanuję innych zdanie. i Ty uszanuj moje. -------------------- Nija Frosty
|
||
Kira |
![]()
|
ja też nie należę do żadnej subkultury, słucham kilku gatunków muzycznych [które są wprawdzie ze sobą w jakiś sposób powiązane, no ale], jednak nawet jeśli słuchałabym tylko i wyłącznie punku czy regge [sorry, nie pamiętam jak się pisze] to i tak nie chciałabym przynależeć do żadnej takiej grupy społecznej. bo dla mnie subkultura to pewnego rodzaju konformizm, zamknięcie się w pudełeczku, po prostu nie lubię być w żaden sposób zrzeszona, określona czy naznaczona, nazwijmy to jakkolwiek. jest mi to niepotrzebne, nie muszę być w stadzie żeby czuć się dobrze, nie muszę mieć przyczepionej etykietki punka, aby czuć się prawdziwym fanem tej muzyki. słucham tego co lubię, ubieram się w to co mi się podoba, moje przekonania nie zostały mi narzucone przez żadną subkulturę. dlaczego więc zareagowałam w ten sposób kiedy napisałaś, że przynależność do subkultur jest idiotyczna? bo chociaż ja się nie utożsamiam się z żadną subkulturą i nie mam zamiaru tego zmieniać, to nie uważam, aby sama idea subkultur była czymś idiotycznym. to jest potrzeba jakiejś identyfikacji, wspólnoty, może bezpieczeństwa. to jest takie idiotyczne? nie mówię tu o pozerach, bo subkultury nie ocenia się na podstawie kilku snobów. myślę o prawdziwych słuchaczach, prawdziwych fanach.
a tak wracając do metalu. czy w ogóle istnieje coś takiego jak subkultura metalowa? bo przecież subkultura to nie tylko muzyka, strój, ale także jakieś konkretne przekonania, poglądy, podejście do świata [hipisi --> pokojowość, tolerancja, swoboda obyczajowa, seksualna itd., punki --> bunt, hip hopowcy --> atak komercji i obłudy, przedstawianie rzeczywistości bez jej koloryzowania]. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Frosty Consilium |
![]() ![]()
|
![]() no to mamy podobne zdania w pełni się teraz z Tobą zgadzam ale myślę,że istnieje subkultura metali. ![]() czarny ubiór,gniew,śmierć,krew-mówimy o pseudo satanistach-bo prawdziwi nawet w Czranych Mszach nie uczestniczą. ja słucham black i death,ale jako muzyki...nie ideologii. ja bardziej wiążę się z ideologią reggae--->tj.pokój,walka z rasizmem,Bóg Jah,pozytywne wibracje. zrezygnowałam z ideologii death ,bo chcę być szczęsliwa...a ta muzyka mi tego nie dawała. pozdrawiam ![]() -------------------- Nija Frosty
|
Bridget |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 10.02.2004 ![]() |
Deftones- uwielbiam za
psychodeliczny klimat i wokal Chino
![]() Incubus - lekka muzyka, kojarzy mi się z wakacjami, świetna nowa płyta Audioslave - genialne połączenie Siły Soundgardenu z RATM Godsmack - kiedy chcę się wyżyć Lost prophets - kiedy mam ochotę odprężyć się przy mocnej, nie wymagającej muzyce Pixies - chociażby za piosenkę do fight clubu Bjoerk - najlepsza wokalistka na świecie, jej piosenki mają niepowtarzalną magię Massive attack - najlepszy zespół trip hopowy Coldplay - lekki rock, uspokaja Travis - j.w. Placebo - nie rozumiem ich, ale są cudowni ![]() Hey - najlepsza polska kapela Hunter - mało znana polska kapela metalowa, woodstock 2003 - niezapomniany koncert CKOD - "tu coś złego się stanie, to jest hardkor kochanie" Fisz - nienawidzę hip hopu pl, ale kto nie słyszał metafor fisza, niech się nawet nie wypowiada Sistars - mówią, że Fisz śpiewa "o zwykłych sznurowadłach", Sistars śpiewają "spadaj" - ale czy to faktycznie takie płytkie? nie sądzę... Lipnicka & Porter - muzyczne objawienie Soundtrack z Requiem dla snu-przerażający Wiadomo już co lubię. Może teraz przejdę to mniej przyjemnych rzeczy. A mianowicie - nie znoszę kapel pseudo mrocznych typu evanescence, monotonnych i okropnie przewidywalnych typu linkin park czy limp bizkit, kiepskich tekściarko typu łzy. I proszę was, nie zarzucajcie mi, że oceniam na podstawie kilku kawałków, wcale tak nie jest, a i jest to słaby argument. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
PIxies do "FC" to było
'Where is my mind?' chyba. tylko nie wiem czy to cover Placebo nie
był.
|
Kira |
![]()
|
mi ostatnio bardzo podobają się dwie nowe
piosenki [acz już nie takie nowe ;P]. może słyszeliście? "Running up
that hill" Within Temptetion i "Mad world" [by Micheal
Andrews & Gary Jules - przyznam szczerze, że nie znam tych ludzi
zupełnie, aczkolwiek jednego skądś kojarzę i wydaje mi się, że już gdzieś
wcześniej go widziałam]. aha, a co do WT to mówię o piosence, a nie o
teledysku, bo klipów w wykonaniu tego zespołu nie lubię. wydają mi się
trochę tandetne i kiczowate. ale ten ostatni i tak jest genialny w
porównaniu do "Ice Queen".
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ostatnio tylko Clawfinger i One Minute
Silence. przesłuchałem płytki i stwierdzam, że dawno (czasy Outkasta ;]) tak
dobrze mi się muzyki nie słuchało. mocne granie, ale jestem totalnie
wyluzowany, a muza przyjemna dla ucha.
|
Myśka |
![]()
|
||
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Jeśli chodzi o Within Temptation, to się w zupełności zgadzam. Jeden z ich najlepszych kawałków=) Kiedy słuchałam 'Running up that hill' po raz pierwszy, to aż mnie dreszczyk przeszedł.. ahh;> Klipy też mi do gustu nie przypadły, ale ten wydaje się również najlepszy z dotychczasowych. Zreszta mnie bardzo denerwuje ten łysy gitarzysta, strasznie on wygląda;// -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
||
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Dla mnie WT zbyt piszczące jest :/
-------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 07:34 |