Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
jeden taki mój znajmoy - no, tak można powiedzieć - ściął dredy, bo bał się że nie zda matury. ale potem z powrotem je sobie przyczepił. ^^
a tak poza tym to myślę, że dziewczyny świetnie wyglądają z dredami. niejednokrotnie nawet fajniej niż faceci. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ludwisarz |
![]()
|
||
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
prove it. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
||
Sumiko |
![]()
|
||
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja tam nigdy za nią nie przepadałam, ale byłam na jej koncercie i naprawdę, naprawdę świetnie się bawiłam. Po za tym muszę powiedzieć, że serio ma niezły głos na żywca i cały koncert grała na gitarze, co żadkość teraz u śpiewających babek. -------> Kira no to też mnie odwiodło od tej decyzji, że potem trza na zero... -------------------- dupa.
|
||
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
A ja jeszcze moglabym moze i jej posluchac gdyby nie niepochamowany wsret wywolany jej coverem Chop Suey!, zreszta chyba juz o tym wspominalam...
-------------------- |
Kira |
![]()
|
||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
no... więc. początek kultury reggae [rastafarianizm] wywodzi się z lat 30. wtedy etiopski arystokrata ras Tafari Makonnen ogłosił się cesarzem, potomkiem króla Dawida i Królowej Saby. potem przyjął imię Hajle Sellasje. jamajscy Murzyni uznali to za spełnienie przepowiedni o nadejściu czarnego mesjasza, który ma sprowadzic wszystkich niewolników z powrotem do Afryki. to był początek narodzin nowego ruchu. datuję się go właśnie na lata 30. XX wieku. raści głosili idee bratersta, pokoju, miłowania bliźniego. po jakimś czasie zaczęto je głosić w utworach muzycznych. na Jamajce reggae stało się muzyką narodową, wręcz religią [Marley był czczony tak jak u nas papież]. z biegiem lat popularność reggae zaczęła opadać. i choc największą popularnością cieszyła się w latach 70 i 80, to powstała znacznie, znacznie wcześniej. nie wydaje mi się, żeby hh był starszą subkulturą [co wcale nie oznacza, że ją dyskryminuje] z tego, co mi wiadomo to jej ideologia pojawiła się w latach 70 w 'czarnych' dzielnicach NJ. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
This Mortal Coil - It'll End In Tears Boze to jest naprawde genialna muzyka nigdy nie slyszalem czegos podobnego. Jednak zmowa artystow ktorzy grali ostry rock i punk do stworzenia czegos 'wiekszego' zakonczylo sie sukcesem :-) Ten album jest genialny i jakos wcale nie kojkarzy mi sie z inna pozycja czyli z This Mortal Coil - Filigree & Shadow. Ta plyta nie jest tak bardzo pomieszana jak Filigree & Shadows no ale coz sie dziwic wkoncu tu jest o 1/2 piosenek mniej:P
A na koniec recenzyjka. Naprawde zachecam do posluchania nie pozalujecie. QUOTE Rok 1984 był najbardziej obfity, jeśli chodzi o muzyczne perły. Firma 4AD stanęła wówczas u progu odkrycia nowego rockowego kamienia filozoficznego. Wydawało się, że kanony gatunku zostaną złamane. Niestety, LP zmontowany przez Ivo pod szyldem This Mortal Coil okazał się cudem jednorazowym. Dzięki temu pozostanie w historii jako swoisty ewenement. Przypomnijmy przy okazji, że szef 4AD pragnął stworzyć coś na miarę utworu Atmosphere z repertuaru Joy Division; coś, w czym brzmiałoby piękno desperacji. Udało mu się. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
nie wiem czemu ten temat zostal zamkniety. ale przydalby sie do wrzucania roznych piosenek/polecania zespolow/obgadywania plotek ze swiata muzyki.
the spinto band - oh mandy moze komus sie spodoba. lepsze, niz z poczatku moze sie wydawac. facet niezle zawodzi, ale ma to swoj klimat. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dałem się uwieść. Dałem się uwieść kobiecie. Nie miałem gdzie o tym pisać, ale teraz temat jest odpowiedni. Katie Melua, bo o nie mowa, podbiła moje serce od kiedy pierwszy raz usłyszalem "Nine Million Bicycles". Nie dość, że piękna dziewczyna, to jeszcze ma czarujacy głos. Jestem pod wielkim wrażeniem. Wiem, że wszyscy ją znają, cała Europa o niej gada, ale to chyba znak, że nie jestem jedynym słuchaczem, który został zahipnotyzowany przez Katie. Po prostu wrażliwy chłopak jestem ;>
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Myśka @ 23.07.2006 23:49) nie wiem czemu ten temat zostal zamkniety. ale przydalby sie do wrzucania roznych piosenek/polecania zespolow/obgadywania plotek ze swiata muzyki. the spinto band - oh mandy moze komus sie spodoba. lepsze, niz z poczatku moze sie wydawac. facet niezle zawodzi, ale ma to swoj klimat. bo za duży rozdzwięk był pomiędzy róznymi gatunkami, wątkami itd. dlatego podzielono to na osobne tematy (rock, hiphopy, soundtracki etc.) chociaż i tak zdecydowana większość ludzi wypowiada się przede wszystkim w rock, metal. w sumie mi to wszystko jedno gdzie będę się podniecać jakimś albumem. -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A ja mam z tym zawsze problem, gdzieby się tu podniecić =P
Melua ma cudowny głos. Było już takich głosów mnóstwo, ale kto by się przejmował. Kojący. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
niech mi ktos z m4a zamieni na mp3, proooosze? piosenka jest tego warta. i z sieci nie do sciagniecia.
ps. katie melua to exgirlfriend luke'a z the kooks B) Ten post był edytowany przez Myśka: 28.07.2006 17:54 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Nic Cię już nie bawi? Szukasz czystego, radosnego śmiechu, który popłynie z Twych ust jak wodospad? Chcesz się dowartościować i dowiedzieć, że są głupsi, gorsi i bardziej żenujący? Chcesz usłyszeć najbardziej wiejską piosenkę w historii hiphopu? Ha!!!! Batmanja!!!!!! Częstochowa rządzi i wymiata, rymy roku!!!!!!!!
Ona To Kocha - hit na wakacje i wogóle na cały rok. Propagujcie!!!!! |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ją! XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
Grrrrrube, nie? Hehe.... A ty ko - cho -cho -chasz ją... Siedziałem wczoraj z kumplami. Przyszedłem zwieszony, a jak mi to puścili to się poryczałem ze śmiechu.
|
MisieK |
![]()
|
QUOTE Zespół działa w "Podziemiu" i zdecydowani odcina się od obecnie panujących trendów w Hip-Hopie. o matko. w którym miejscu?XD -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
W tym, w którym każdemu sterczy pała XD
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Katon, przysiądz Ci mogę, że nie jest to najbardziej żenujące osiągnięcie rodzimych wykonawców hiphopowych. Hiuhiua, nie zmienia to faktu, że piękne to.
-------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Katon |
![]()
|
Masz gorsze to dawaj - chętnie posłucham!!!
|
MisieK |
![]()
|
bardzo mi się spodobał komentarz jednego z internautów: "zajmij się lepiej człowieku lepieniem pierogów, bo muzyki robić nie umiesz" ;d
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
jak widzę, że teledicho w real media, albo we flaszu to mnie skręca;E
niemniej jednak, duży wybór, danke! -------------------- |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
czikulinka....stare ale
![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Giń z tą chinką z wietnamu, to jest sage i powinno zostac przeniesione do 'wyszukanych' i to nie jest w ogole muza!!!!!11one
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Batmanja się chowa. Oto dyskotekowy król ;D Szatańskie disco prosto z Kwidzyna ;}
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 20.05.2025 03:29 |