Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
bałnsuj dziwko przy moim bicie XD -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() tak w ton miśkowy /r/ higher res of that gif Ten post był edytowany przez BlackOmen: 05.08.2006 00:33 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mimika twarzy panny Ali wskazuje jednoznacznie, że podczas występu zniosła jajko lub też ktoś jej pod tym sprzętem grającym wyprówał bebechy.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ale jak śpiewa!
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=Z4-w7GG2jME
And when you die.. you look purple.. Ten post był edytowany przez TimmY: 08.08.2006 23:05 -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(TimmY @ 09.08.2006 00:04) o stary, jesteś wielki! dziękuję za ten kawałek, nie wiem ile już lat go nie słyszałem. szkoda, że to nie jest wersja nieocenzurowana ('you've got the motherfucking nerves'), ale i tak słynny der klassiker. -------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
czym jest indie rock?
-------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Katon |
![]()
|
Trudne pytanie. 90% rzeczy jakimi się jaramy w temacie 'the...' bywa określanych mianem indie rocka, ale dla mnie ten termin jest dość enigmatyczny i ostrożnie go stosuje.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
independent rock - zespoły które same sobie sterem, żeglarzem i okrętem
![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Indie_rock -------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
Bo last.fm mi podpowiada, że takiej muzyki lubię słuchać
![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Katon |
![]()
|
Tak, ale ta definicja od pewnego czasu niezupełnie przystaje do rzeczywistości... Niezależność i alternatywność - ok. Ale mianem indie rocka okreśal się wielkie mnóstwo zespołów, które mają kontrakty, wydają płyty itd. Możliwe, że indie rock był indie dopóki nie stał się modny, ale nie lubię takiego rozdzierania szat. Sprzedajność w najgorszym znaczeniu tego słowa nie jest w tym nurcie wysoka.
Ten post był edytowany przez Katon: 10.08.2006 15:33 |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
nowe określenie dla rocka alternatywnego? trudno powiedzieć. nigdy płynnie nie władałam nazwami gatunków muzycznych.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Precz z szufladkowaniem. Wikipedia do każdego zespołu potrafi przypasować 5 różnych gatunków muzyki. Termin muzyka alternatywna jest na tyle szeroki, że nie da się go już nawet zdefiniować. Indie rock? Muzyka niezależna, Child bardzo ładnie to ujął. A co to jest post-punk revival, folk-rock, art-rock, no wave...? Nie odpowiem. Czasami potrzebujemy tych nazw, aby przylepić zespołom etykietki. Nie jestem zwolennikiem tej metody. Jest tyle zespołów grajacych różnorodną muzykę, iż cięzko byłoby sprecyzować , umieścić ich w jakiejś kategorii. Nazywam to alternatywą.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Ludwisarz |
![]()
|
Wkurzyliście mnie, cała ta ekipa Niewinnych Czarodziejów.
Przez Was cholera zmieniły mi sie gusta muzyczne ![]() Zamiast być wiernym ideałom i słuchać tego samego co każdego dnia przez ostatnie dwa lata moja lista w Winampie pełna jest Death Cabów, Coldplayów, Arktycznych Małpek, Archiw najróżniejszych, nawet Kuksów. Wredoty!! -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Katon |
![]()
|
Nazywamy to rozwojem =D
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ha! Ha! Archiwów to ja Ci poleciłem xD Wiedziałem, że Ci się spodobają, boś wielkim fanem Sigur Rós.
A pasjonowanie się muzyką wymaga nieustannego rozwoju i poszerzania horyzontów. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katon |
![]()
|
Aż Ci się wszystko ze wszystkim zacznie kojarzyć. To znak, że czas odstawić na jakiś czas to wszystko i wrócić do Bacha.
|
Ludwisarz |
![]()
|
Musze jeszcze poznac dokladnie White Stripes i The Rakes. To drugie nie wiem czy spoko.
-------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
MisieK |
![]()
|
Timi ewoluuje XD
łajt strajpsów to obowiązkowo ;} i gawędziarzy. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ludwisarz |
![]()
|
Kur---wawaaa, kocham Kooksow, leci juz Seaside po raz 30, zapetlony.
I wogole. Death Caby tez wymiataja. Małpki też. Jezu. A wogole jaram sie. Bo zawsze kochałem Oasis - Wonderwall, a teraz znalazlem covera Ryana Adamsa, raz slyszalem, sciagam, jest letko zajebisty. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Boże, przeraziłem się że Brian Adams, to przecież zjebany jegomosć do potęgi. Ale Ryan może być spoko. A Wonderwall to się dużo osób jara.
A i tekst znam nawet. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
kan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 10.07.2006 Skąd: kinga blondynka Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(TimmY @ 12.08.2006 16:08) moja lista w Winampie pełna jest Death Cabów, Coldplayów, Arktycznych Małpek, Archiw najróżniejszych, nawet Kuksów. FE, fe i jeszcze raz fee tzn. czy wy tez nie macie tak po ich ostatnim albumie, ze rzygacie juz nimi? stali sie tacy monotonni i powszechni (i nie wspomnie o fanach sluchajacych cp na przemian z doda, serio, zadne zarty), stracili cala ta swoja alternatywnosc, ktora przeciez tak kochamy Ten post był edytowany przez kan: 12.08.2006 23:46 |
Ludwisarz |
![]()
|
Moze tacy się staną za 2 miesiące, więc proszę won, nie obrzydzaj mi, dopiero odkrywam.
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 20.05.2025 07:09 |