Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
JJ Cale & Eric Clapton - The Road To Escondido
Nareszcie razem. Muszę przyznać, że długo czekałem na wspólną płytę obu panów. Opłaciło się ![]() // Nowy Dylan się chowa. Ten post był edytowany przez MisieK: 09.01.2007 12:54 -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Devastations - Coal
Sól ziemi australijskiej. Album "Coal" może wydywać się wtórny, gdyż maniera śpiewania i barwa wokalu nachalnie przypominają Nicka Cave'a. Piękne skrzypcowe partie i spokojny fortepian doskonale komponują się z gitarami, budując delikatny nastrój.Na polskie warunki: coś w stylu Anita Lipnicka & John Porter (z małą ilością kobiecych wokali). Polecam Wam ten album na zimne, samotne wieczory w towarzystwie ciepłej herbaty. Jak ktoś jest zainteresowany, to pisać PMy, wówczas wrzucę na jakiegoś rapida w weekend. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
W tym Beirucie 'Postcard From Italy' jestem zakochany. Piękna pioenka.
Tutaj też macie cos pięknego: Common - I Have A Dream [prod. Will.I.Am] warto sprawdzic -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(vold @ 13.01.2007 18:49) W tym Beirucie 'Postcard From Italy' jestem zakochany. Piękna pioenka. racja, od pierwszego przesluchania trąbka mnie rozkłada za kazdym razem. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Tak, w końcu trzeba się zacząć wypowiadać w tym temacie
![]() Głównie dlatego, że zobaczyłam coś, co mnie wbiło w podłogę. Kto nie trawi musicali niech nie wchodzi. Ale geniusz wykonania "Confrontation" mnie poraził, nie tyle wokalnie co aktorsko. Perełka Katonie, cóż powiesz? -------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
O BOŻE XDDDDDDDDDD
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Misiek, bo ja tu musicalem się tu podniecam. Gdzieś muszę ;P
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
a widzialas to, ojezusk....japierdole, w calosco?XD
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Sihaja |
![]()
|
W sensie cały spektakl?
A jak się śmiejesz ze schizofrenii Hasselhoffa, to tylko napomknę, że to z "Jekyll&Hyde". Główny bohater MIAŁ schizofrenię ;P Ten post był edytowany przez Sihaja: 17.01.2007 00:35 -------------------- |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dla mnie daje rade... szczegolnie ze juz w 20 sekundzie zapomnialem, ze to ten sam gosc co gral 'micza bitakanona'..
|
MisieK |
![]()
|
Wiem co to jest. szczegolnie ze gdzieś kiedyś wynalazlem w calości i obejzalem. znaczy kumpel przeslal mi linka
![]() Ten post był edytowany przez MisieK: 17.01.2007 09:06 -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Sihaja |
![]()
|
XD
Misiek, jakiś ty ałtystycznie mało włażliwy XD -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
ooo
słoneczny patrol umie śpiewać no niestety, kojarzyć mi sie będzie wiecznie z czerwonymi majtkami -------------------- ![]() ha! |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Child @ 03.01.2007 22:58) bierę. *_* co do micza biukanana przypomniala mi sie najbardziej obciachowa scena z tego serialu Ktostam szuka micza i pyta o niego jakiegos zebraka a ten mu na to: Micz Biukanan? Ach.. to ten obrzydliwie przystojny ratownik? xD Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 18.01.2007 03:04 -------------------- |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
A ja mam pytanie. Kto bylby mi w stanie powiedzieć, co to takiego? Znalazłam na liście i w sumie fajne jest, a ja lubię wiedzieć, czego słucham.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie ma bata, żebyście nie znali, ale czasem warto przypomnieć takie rzeczy.
Hiszpańska, smutna piosenka o porzuconej dziewczynie. |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ale złapałam fazę na Jarvisa. zaczęło się od tego:
QUOTE "Back to the Brits after a 10 year ban for the Jackson thing" British Male Solo Artist: James Morrison Jarvis Cocker Lemar Paolo Nutini Thom Yorke i- najważniejsze- komentarz samego Cockera: QUOTE "I think I deserved it, but then I am a very egotistical person." "In the words of Lemar: if there's any justice in the world, I'm going to win it." tak mi poprawił humor, że znów posłuchałam jego płyty, swoją drogą, która od początku mi się podobała, aż w końcu zaprowadziło mnie to do Pulp. no i teraz nie mogę przestać z "Different Class" a szczególnie "Common People". czasem naprawdę mam takie okresy, że wydaje mi się najlepsza na świecie. np. przez ostatnie dwa dni. przeplatam od czasu do czasu Blur i Suede, pewnie za tydzień mi się znudzi i znów poczeka na swój czas, ale narazie- Boże, dziękuję za britpop i jemu pochodne, dziękuję za Beatlesów... -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Katon @ 23.01.2007 16:41) Nie ma bata, żebyście nie znali, ale czasem warto przypomnieć takie rzeczy. Hiszpańska, smutna piosenka o porzuconej dziewczynie. jeny nienawidze tej piosenki. kiedy slysze jej glos mam dreszcze. te takie niemiłe. a jakie miny denerwujące robi ta dziewczyna. brr. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Mnie tez patrzenie na nią nie zachwyca. Ale piosenkę uwielbiam.
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
hiszpański to piękny język. ma ładną melodię. wpasowuje się w melodię, jakby został stworzony specjalnie dla niej.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
o rany
kojarzy mi sie z takim super wczesnym dzieciństwem i z weselem ciotki chociaż wtedy akurat hitem była Lambada ![]() -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
Lambada kojarzy się z wczesnym dzieciństwem chyba wszystkim z przedziału 84 - 87 może.
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Common - Be
Piękna, ciepła płyta goscia ze wspaniałym głosem, charyzmą, na swietnych podkladach [jak sie tego slucha, to ciezko teraz okreslic to beatami]. Możecie się przekonać dlaczego chcę żeby się pokazał na Openerze. Ten post był edytowany przez vold: 30.01.2007 18:53 -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tymek, przesłuchałem raz Commona i muszę przyznać, że to kawał dobrego hip-hopu, powyżej całej średniawki, z którą miałem do tej pory okazję się stykać. Nie jestem znawcą, ale po pierwszym przesłuchaniu wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Zobaczymy, jak będzie dalej.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
vold |
![]()
|
Timbo JEST geniuszem. Ta płyta Nelly jest tak melodyjna, ten nowy singiel mnie zmiażdżył, jeżeli chodzi o muzykę pop to nie ma lepszych, króluje para Furtado - Timberlake, którzy są podnóżkami wielkiego Timbalanda. Przecież nawet PCD były znośne na jego beatach [no dobra, Don't Cha wyprodukowana przez Cee-Lo i cośtam przez Will.I.Am'a też były znośne].
I teraz jego producencka jest najbardziej wyczekiwaną przeze mnie piosenką tego roku. Fall Out Boy nawet mają być, Bjork chyba [której nową płytę, w dużej części też pan Mosey wyprodukował]. On ma proste, genialne [w swoim minimalizmie] i chwytliwe pomysły. God Save The Timbo! -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 21.05.2025 19:03 |