Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Jakoś mnie to nie smuci. Poczytuję sobie czasem "Meg Sin" i inne blackowo-deathowe fanziny. I albo to są psychopaci, których trzeba trzymać w szpiatalch, albo cynicy, co jest ohydne, bo propagują czyste zło. A ktoś się na to nabiera i w to wierzy.
Nie no, oczywiście nie jestem zwolennikiem zakazywania koncertów, ani żadnych prewencyjnych sankcji. Szczególnie, że w rękach kogoś niezorientowanego a nadgorliwego rozszerzająca interpretacja będzie postępować w stopniu absurdalnym. Ale oczywiście w tytule artykułu jest nadużycie sugerujące jakąś chęć walki z rockiem. A tu nie chodzi o rock, tylko bandę psycholi. Uważam też, że warto się baczniej przyglądać co ci pojebańcy głoszą. Bo to często spójna i potworna ideologia. A kult siły, przemocy i pogardy dla 'słabych' jest z gruntu nazistowski. I wyrażany otwarcie. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jezeli Moonspell jest nazistowski, to ja chce miec w dowodzie pochodzenie aryjskie [;
Kat [z Romkiem na wokalu] i Behemoth - zarzucalbym im wiekszy lub mniejszy 'ateizm' [cokolwiek pod tym sie kryje, wylaczajac palenie krzyzy, sodome i gomore i reszte atrakcji], ale nie satanizm czy Samael wie co jeszcze. Z resztą wystarczy dojsc do kilku wywiadów z Adasiem Nergalskim i wyjdzie jak byk, ze facet napisalby jakikolwiek tekst ktory moznaby podciagnac pod nazistowski [hre hre - moze spartanski? to w koncu oni slabe dzieci karali smiercia. kilkadziesiat wiekow przed tym, jak panstwo Hitler zdecydowali sie na syna] na naprawde wielkim kacu. A i tak potem rzucilby to w cholere, bo uznalby to za scierwo. Dimmu Borgir jest smieszny w tym swoim 'szatanizmie'. Dark Funeral jest smieszny po calosci, a Burzum nie istnieje. A nawet kiedy dzialalo - niezbyt chetnie gralo koncerty [co dowodzi ignorancji tworcow tej listy] QUOTE Najmniej istotna w ich koncertach jest sama muzyka. Chodzi o stworzenie atmosfery sprzyjającej krzewieniu kultu szatana Nergal to pieprzony perfekcjonista. Nie pusci zadnej krzywej nuty na plyte. Wiec niech facet nie chrzani i zajmie sie paleniem marzanny. Bo wiedzm nie znajdzie. -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Mozna by bylo poprowadzic dyspute o spaczonym pojeciu na 'satanizm' sam w sobie. Trzeba jasno powiedziec, ze CZYSTO TEORETYCZNIE satanista nie biega z siekiera za ksiedzem, nie dewastuje obiektow kultu religijnego, nie sklada ofiar z kotow ani nie ma dlugich, tlustych, czarnych wlosow. Na jego szyi nie dynda pentagram, na jego koszulce nie widnieje pentagram, na jego spodniach nie ma pentagramu, na plecaku pentagramu mu babcia nie wyszyla. Satanista, nie kinderszatan, sie od tego odcina. Satanizm bardziej idzie w strone filozofii zyciowej, chociaz nie do konca. Oscyluje ona wokol szatana jako symbolu ogolnie pojetej wolnosci, seksualnego wyzwolenia, otwartego umyslu (choc to moze troche dziwic) - czysto ateistyczny punkt widzenia. Filozofia zycia tu i teraz, korzystania z niego z calych sil, bo satanizm tego typu nie zaklada zycia po smierci. Jest oczywiscie nie pozbawiona wad i zagrozen wynikajacych z blednej interpretacji, ale kurde, to nie jest bzykanie kozla i malowanie wlasna krwia. To nie jest ten smieszny Dimu Borgierek, zaden neonaziszatanskład.
![]() A, i zeby bylo jasne - nie jestem satanista xP -------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
pfffffff
-------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
O___O tak skrzywdzić...
|
Child |
![]()
|
Mógłby ktoś wesprzeć linkiem? Posłuchałbym :}
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
Dzieki ^^
Ale żeby 48 minut czekac? xD -------------------- |
Child |
![]()
|
Pieprzyć konwenanse, 'kultowosc' oryginału i płakania konserwatystów - to jest fajne :D
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
Child |
![]()
|
Wokalistka roku xDDD Buahahahahahahaha
-------------------- |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Polska.
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
ano polska
![]() Ciekawe czy na liście znajdzie sie Bad Religion ;] moze nie satanizm ale przecież w miejsca wiadomo o co chodzi ;p to już wtedy bede sobie mogl czekać na ichni koncert. a jak już linkujemy do GW to to polecam http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,4222446.html "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bad Religion - beeee....nienawidze ;p
przepadnij zła maro xD Ten post był edytowany przez Child: 14.06.2007 18:39 |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Johnny^^
|
Lilith&Katon |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 20.01.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nowa Nosowska jest rewelacyjna. Polecamy bardzo.
-------------------- Na górze picie Na dole jedzenie A my się bzykamy Jak dwa szerszenie Na górze sól Na dole pieprz A my się kochamy Jak świnia i wieprz Na górze czapka Na dole bucior A my się bzykamy Jak Maja i Gucio Na górze motyle Na dole ćmy A wy się kochajcie Tak bardzo jak my. na górze kupa na dole gówno a wy się bombiecie bez przerwy i równo. |
Neonai |
![]()
|
|
MisieK |
![]()
|
Bo mi ostatnio dzięki kumplowi faza wróciła. Takich dwóch jak tych trzech to nie ma ani jednego
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
nutrias |
![]()
|
plytka Malenczuka z Waglewskim sie mocno poleca
|
MisieK |
![]()
|
Dzień później !!! to chyba dobra okazja zeby nadrobić alkoholowe zaległości. Tylko k.... czemu mnie wtedy w Polsce może nie być ==' Coz, pojade sobie najwyzej na Modest Mouse do Amsterdamu
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
nutrias |
![]()
|
nie znam tego zespolu. mam nadzieje, ze to nie jakis gzrech
![]() |
MisieK |
![]()
|
grzech, grzech, i to ciężki.
nie znasz Source Tags & Codes - co ty k.... wiesz o muzyce ;P -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
nutrias |
![]()
|
mnie cos na muzyke elektroniczna bierze i takie rozne klimaty ;p polecicie cos?
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 07.07.2025 07:26 |