Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

110 Strony « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Muzyka

Child
post 25.02.2004 14:23
Post #276 

leżący rybak

Grupa: czysta krew..

"Muzyk odkrył w sobie rockowy pazur i nagrał parę "mocniejszych" kawałków" Buehehehe!!! Duże ROTFL dla gazety, ktora to napisała.

Czyli co? Na płycie pojawiła się przec całe 2 minuty gitara elektryczna a Enriqe zamiast "Opuściłaś mnie kochana" śpiewa "Puściłaś się z innym, ty pieprzona szmato!"? A może jeszcze coś innego?

Wreszcie dorwałem Rebel Yell - i powiem tyle, że jak usłyszałem początek, to się przestraszyłem =D Ale potem było zdecydowanie lepiej, szczególnie biorąc pod uwagę, że Alexi potrafi też normalnie śpiewać, chociaż zapędy do growlu da się wyczuć <--- ale referat tongue.gif

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Hefaj
post 25.02.2004 16:24
Post #277 

Cenzor

Grupa: Magiczni Forumowicze

QUOTE (Nea @ 23-02-2004 15:08)
Limp Bizkit lubiem. Bardzo lubiem. Ale nigdy nie uważałam tego za metal. Ostry rock może ?

To jest z tego co usłyszałem połączenie Hardcoru z Hip Hopem czy coś takiego..
Henryke Iglezjaz i rock ? To mówcie mi Król Erytrei.
Techno ? Przy tym to tylko można w rytm roz*******ać łeb o ścianę XD

--------------------

Ciemnogrodzkie ogłoszenie:
Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho.

W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka!
+Quote Post
Edyta
post 25.02.2004 16:34
Post #278 

Iluzjonista

Jeszcze trochę i usłyszymi jak to Ricky Martin zakłada zespół deathmetalowy wink.gif

Co do techno - doprowadza mnie do szału.......... Toż to do niczego się nie nadaje blink.gif
+Quote Post
Svenka
post 25.02.2004 20:03
Post #279 

Tłuczek

Co do techno, jak już mówiłam, że to jedna , wielka rąbanka, która mnie barzo mdli...

--------------------
Ludzie, 1 marca początek roku szkolnego w Hogwarcie ! Zapisujcie się na ucznia, lub nauczyciela, szczególy na stronie www.hogwart.blog.pl ! Ale będzie jazda, jestem w Ravenclawie !
+Quote Post
Brenda
post 25.02.2004 20:26
Post #280 

realistka

QUOTE (Edyta @ 25-02-2004 12:31)
A, coś mi się przypomniało=)
Słyszałam nową piosenkę Withina=) (nie chodzi mi bynajmniej o "Running Up That Hill".......)Nie mam nic przeciwko balladom, ale jakoś specjalnie mi się nie spodobała..........

a jaki tytuł ma ta nowa piosenka? teledysku nie widziałam, ale moze jest na płycie, ktora mam;)

--------------------
Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem
Nie wierzę w to, że kochać umiem...
+Quote Post
loonatyk
post 25.02.2004 20:35
Post #281 

Iluzjonista

QUOTE (Hefaj of Gryffindor @ 25-02-2004 15:24)
QUOTE (Nea @ 23-02-2004 15:08)
Limp Bizkit lubiem. Bardzo lubiem. Ale nigdy nie uważałam tego za metal. Ostry rock może ?

To jest z tego co usłyszałem połączenie Hardcoru z Hip Hopem czy coś takiego..
Henryke Iglezjaz i rock ? To mówcie mi Król Erytrei.
Techno ? Przy tym to tylko można w rytm roz*******ać łeb o ścianę XD

Limp Bizkit, Linkin Park to new metal, czyli metal również, new to jego odmiana

--------------------
yesterday i woke up sucking a lemon
+Quote Post
Mellisa
post 25.02.2004 20:47
Post #282 

Czarodziej

Grupa: fikcyjnie głodni

new metal lub jak kto woli nu metal (nu-metal)

--------------------
+Quote Post
Child
post 25.02.2004 21:03
Post #283 

leżący rybak

Mówcie co chcecie, ale LB i LP to dla mnie nie-metal XD

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

+Quote Post
Black_omen
post 25.02.2004 21:24
Post #284 

Kandydat na Maga

QUOTE (Mellisa @ 25-02-2004 20:47)

new metal lub jak kto woli nu metal (nu-metal)

Wezcie nie obrazajcie metalu :\ bo wkoncu wyjdzie ze pozerzy sluchajacy linkina moga powiedziec "JESTEM METALEM" co bylo by totalnym debilizmem.

--------------------
user posted image
+Quote Post
voldius
post 25.02.2004 22:10
Post #285 

Unregistered

no nic na to nie poradzisz. ja Limp Bizkit uważam za hard-core w większości (House of Pain'owe odbicie).
+Quote Post
Black_omen
post 25.02.2004 23:20
Post #286 

Kandydat na Maga

A ja mam takie pytanko czy sluchal ktos z was kiedy Mike Oldfielda? :] wlasnie zaczalem sciagac jego albumy z neta (na tasmach mi nie wystarczyly tongue.gif ) i dla mnie przynajmniej to jest genialne turned.gif na kompie narazie mam Discovey. W kolejce Turbular Bells II jak mnie cos najdzie sciagne I ale druga czesc mi bardziej podpasowala biggrin.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
voldius
post 25.02.2004 23:27
Post #287 

Unregistered

eh Oldfield jest ok. lubię od czasu do czasu posłuchać. nastrojówka.
+Quote Post
Edyta
post 26.02.2004 13:12
Post #288 

Iluzjonista

QUOTE (Brenda @ 25-02-2004 20:26)
QUOTE (Edyta @ 25-02-2004 12:31)
A, coś mi się przypomniało=)
Słyszałam nową piosenkę Withina=) (nie chodzi mi bynajmniej o "Running Up That Hill".......)Nie mam nic przeciwko balladom, ale jakoś specjalnie mi się nie spodobała..........

a jaki tytuł ma ta nowa piosenka? teledysku nie widziałam, ale moze jest na płycie, ktora mam;)

"Run" się nazywa, ale to dopiero tytuł roboczy i raczej na żadnej płycie utworu tego nie ma=)
Mam mp3 w kompie..... Within zagrał to w jakimś radiu.... Te oklaski na końcu są najlepsze wink.gif
+Quote Post
Katon
post 26.02.2004 15:34
Post #289 

YOU WON!!

Ło kruca, ale mnie długo nie było...

Oldfield jest kapitalny. Jak byłem mały uwielbiałem słuchać takiej jego płyty z księzycem na okładce, ale za cholere nie mogę se przypomnieć jak ona się zwała. tam była taka piosenka "Trip into the earth" czy coś takiego, mogłem przekręcić, w każdym razie kompletnie genialna.
+Quote Post
Wiedźminka
post 27.02.2004 20:05
Post #290 

Kafel

Dobra, a nawet bardzo dobra jest też płyta Voyager. Jest tam taki kawałek "She moves through the fair", oparty na tradycyjnej melodii szkockiej (lub irlandzkiej, za niekompetencję przepraszam smile.gif ), bardzo pięknej, warto jej posłuchać również w "Belfast Child" Simple Minds... Ciarki przechodzą.

--------------------
+Quote Post
Ellie
post 27.02.2004 22:24
Post #291 

Uczeń Hogwartu

A mi wpadła w ręce płyta Sugababes "Three" i... spodobała mi się. Chociaż lubię rocka, to takie soulowe, czy jak tam to nazwać piosenki, nawet mi się podobają. Hole in the head mi się przejadło, bo za często w radiu leciało, ale bardzo podoba mi się piosenka "In the middle", taka optymistyczna i radosna smile.gif No i "Too lost in you" z filmu "Love actually". Polecam każdemu, kto lubi takie klimaty.

--------------------
As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment.
And sound stopped and movement stopped?
... for much, much more than a moment.
And then the moment was gone.
+Quote Post
Blade
post 29.02.2004 20:20
Post #292 

Kafel

dla mnie jedną z najlepszych piosenek jest jeden osiem l "JAk Zapomnieć"
Nawet moi rodzice tą piosenke słuchają choć nie lubią hip-hop.

--------------------
"Mezopotamia miedzy Eufratem i Tygrysem Mezo styl miedzy kartka a dlugopisem mezo styl miedzy forma i trescia moze ty wiesz cos na ten temat"

"Halo chcialbym nawiazac dialog przemowic do tych co mosty za soba pala"

"maly i wielki smialy jak Frodo wchodze w ciemny Mordor i robie horror wrogom"
+Quote Post
Black_omen
post 29.02.2004 20:26
Post #293 

Kandydat na Maga

Blade wiesz ludzie sluchaja coraz mniej ambitnej muzyki twoi starzy jak widac sie przyzwyczaili albo stosuja taktyke ze trzeba dpbrze poznac swojego wroga <lol>

--------------------
user posted image
+Quote Post
Blade
post 29.02.2004 20:32
Post #294 

Kafel

QUOTE (Black_omen @ 29-02-2004 20:26)
Blade wiesz ludzie sluchaja coraz mniej ambitnej muzyki twoi starzy jak widac sie przyzwyczaili albo stosuja taktyke ze trzeba dpbrze poznac swojego wroga <lol>

Black_omen mam jedną prozbe prosze cie zybyś nie nazywł moich rodzioców cytuje"starzy" mnie mozesz na zywać jak chcesz oszałom głupek debil ale od moich rodziców nie warz sie przezywać bo nie recze za siebie.

--------------------
"Mezopotamia miedzy Eufratem i Tygrysem Mezo styl miedzy kartka a dlugopisem mezo styl miedzy forma i trescia moze ty wiesz cos na ten temat"

"Halo chcialbym nawiazac dialog przemowic do tych co mosty za soba pala"

"maly i wielki smialy jak Frodo wchodze w ciemny Mordor i robie horror wrogom"
+Quote Post
Psychopatka
post 29.02.2004 20:50
Post #295 

Prefekt Naczelny

pewnie, bo muzyka Omena jest najambitniejsza.

--------------------
Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ?
They say that God is inside us all, and sometimes
He is not in the way that I have preached for to wish to
but God is my lover and I love him too

//F.Ribeiro//
+Quote Post
Black_omen
post 29.02.2004 21:01
Post #296 

Kandydat na Maga

Hmm... Psycho zapewne a juz w 100% niz hh. Wiesz osobiscie wole sobie posluchac zywych instrumentow a nie jakis bitow juz pod wzgledem sluchalnosi i urozmaicenia techno wygrywa z hh(a to jest jedna z najmniej ambitnych muzyk jaka powstala kiedykolwiek). Co do tekstow to tez do genialnych nie naleza przy tekstach Grechuty, Turnaua lub Daukszewicza to 'cudowny' hh wyglada jak nedzny belkot a ja belkotu sluchac nie lubie i sadze ze ludzie sluchajacy czegos takiego jak hh maja cos nie tak ze swoim gustem muzycznym.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Sayaka
post 01.03.2004 09:51
Post #297 

Uczeń Hogwartu

QUOTE (Psychopatka @ 29-02-2004 20:50)
pewnie, bo muzyka Omena jest najambitniejsza.

Jest bardziej ambitna niz hip hop, to trzeba przyznac.
**
Blade... Ale jeden osiem l to nie jest hip hop; Jak dla mnie bardziej podchodzi pod disco polo. Przeciez... jesli w to się zmieni polski hh w najblizszym czasie, to szczerze- cieszę się, że przestałam słuchac tego rodzaju muzyki.
+Quote Post
Hefaj
post 01.03.2004 10:12
Post #298 

Cenzor

Zależy jaki HH..
No tak , powiedział mistrzuniu rolleyes.gif sleep.gif
Jeszcze tylko zacznij palić na stosie Hip-Hopowców , wielki inkwizytorze...blah.

--------------------

Ciemnogrodzkie ogłoszenie:
Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho.

W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka!
+Quote Post
Black_omen
post 01.03.2004 10:40
Post #299 

Kandydat na Maga

QUOTE (Hefaj of Gryffindor @ 01-03-2004 10:12)
Jeszcze tylko zacznij palić na stosie Hip-Hopowców , wielki inkwizytorze...blah.

Hmm... co niektorych z mojego osiedla i szkoly to naprawde nadaja sie do spalenia. Swoja droga czy ja pisalem ze mi sei wszycy sluchajacy hh nie podobaja albo ze kto kolwiek? Uwazam tylko ze maja tylko cos nie tak z gustami palenia na stosie jeszcze nie bylo. Pewno teraz pytanie czemu palam tak niechecia do coniektorych hh. Otoz te wszystkie mega ziomy z mojego osiedla, szkoly i okolic ktore dadza w pierdol byle komu (przyklad moja kolezanka ktora zostala przez jednego zakapturzonego skopana) tylko dla zabawy. Jakos chyba na inna subkulture jak na h-h i drechy sie nie narzeka. Metale sa porownywani do satanistow i jakos osobiscie nie znam takowych ktorzy mieli by palic kotki niszczyc cmentarze itd. i to wszystko przez jakies pezpodstawne gadaniny ze sie ubieramy na czarno sluchamy takiej muzyki. Jakos jeszcze sie nie spotkalem z czyms takim aby grupa metali kogos skopala dla zabawy :\ Prosze rownierz zauwacyz ze nie mowie tutaj ze wszyscy metale sa dobzi (bo zdaza sie neiktore ulomy ale nie w skali maswoej) a skejci tudziez inny sa zli i brzydcy.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Bitter
post 01.03.2004 16:25
Post #300 

Kandydat na Maga

co do blade'a i hefaja - nie off topicowac, to jest temat o muzyce. Basta. Coś nie tak, to są od tego PM'y.

Omen.
Hmm... Psycho zapewne a juz w 100% niz hh.

to zalezy, co uwazasz za muzyke ambitna, bo to juz zalezy od punktu widzenia.

Wiesz osobiscie wole sobie posluchac zywych instrumentow a nie jakis bitow juz pod wzgledem sluchalnosi i urozmaicenia techno wygrywa z hh(a to jest jedna z najmniej ambitnych muzyk jaka powstala kiedykolwiek).

tutaj zgodze sie tylko z tym ze gitarka i dla mnie nie ma zadnego porownania z kilkoma drapnięciami płyty i powtarzającymi się bitami. A co do tego o techno - techno to muzyka klubowa, która służy do tańczenia, nie do myślenia nad tekstami czy zachwycaniem się solówkami, nie? Nawet taki HH ma jakis tekst, a nie w kolko powtarzane 'Your my poiiiiiisooooon....!".
Bo żeby było jasne, ja HH nie słucham i generalnie na prawdę nie przepadam za tą muzyką.

Co do tekstow to tez do genialnych nie naleza przy tekstach Grechuty, Turnaua lub Daukszewicza to 'cudowny' hh wyglada jak nedzny belkot a ja belkotu sluchac nie lubie i sadze ze ludzie sluchajacy czegos takiego jak hh maja cos nie tak ze swoim gustem muzycznym.

tu tez sie zgodze z pierwsza czescia, ale do nedznego belkotu. Omen, skoro jestes takim 'tru', zakladam, ze nie znasz HH na tyle, ile znasz metal. Bo w koncu 'tru' pluja na wszystko co nie jest metalem i generalnie taka jest regula. Sama plulam. Ble. Ale teraz juz dojrzalam troszeczke, na tyle, zeby zrozumiec, ze ograniczanie sie nie jest wcale takie dobre. Bo zeby nie bylo, sluchalam chyba wszystkich gatunkow metalu przez szmat czasu, teraz generalnie black metal i gotyk (arhgrgr kochane chory i wycie : D a w blacku ten grrrrooowl, miauk!), ale nie pluje na muzyke, ktorej nie lubie (bardzo nie lubie). Generalnie 'skejtow' i 'hiphopowcow' tez nie lubie. Tyle, ze na ulicach teraz 80% tych c00l ziOmOfF to banda pozerow, sluchajacych Tedego i Peji, ktorzy jak nie wszyscy wiedza, z tym 'true HH' nie maja zbyt wiele wspolnego, ktorzy szukaja okazji zeby napierdolic komus o ktorego subkulturze nic nie wiedza. Smutne, ale prawdziwe. I to jest naprawde niesprawiedliwe, oceniac kogos po tym, jakiej muzyki slucha i czy ma szerokie spodnie, kurwa (ze tak powiem;]). Bo ja poznalam ostatnio sporo metalów, ktorzy sa gorszymi debilami niz moi koledzy, ktorzy sluchaja Limp Bizkit i HH wlasnie. Niestety, metali blednie uwaza sie za ludzi 'wrazliwych, spokojnych i inteligentniejszych od ogolu', bo sa tacy metale, ale i sa tacy HHopow. Tolerancja jest podstawą, a widzę, że jej tu brakuje...

No, sorry ze troszke ostro zareagowalam, ale ja przez jedna pozerke ktora jest wielka metalowa, taka 'tru', pół mojego miasta uwaza metal za shit, gowno i w ogole, tylko dlatego za ta klientka biega po korytarzu, krzyczy "Kocham Slayeraaaa Marlina Mansonaaaaa i pije krrrrreeew (bo pije --)!", jednym slowem afiszuje sie z metalem jak z jakas religia. Poznalam kilka osob ze szkoły tej dziewczyny, które jeżdzą po tym czego słucham, ale za kazdym razem slysze ze nie jestem taka zjebana debilka z dlugimi wlosami i czarna koszulka, ktorej chce sie wpierdolic i ze sa mile zaskoczeni, nawet od 'anty metali'. To mile jest : ]

wiec peace i wiecej, kurwa, tolerancji! ;] ^^ V
Bitt.

--------------------

and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.'
+Quote Post

110 Strony « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 00:09