Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

110 Strony « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Muzyka

Child
post 04.03.2004 17:49
Post #326 

leżący rybak

Grupa: czysta krew..

A mi cały ten rozpad śmierdzi doskonale zorganizowaną kampanią reklamową. Bo jak inaczej zrozumieć zdanie Wg. zapowiedzi managementu, przed rozwiązaniem, ma się jeszcze pojawić jedna premierowa płyta Ich Troje.?
Przecież ludziska zakochani w Ich3 rzucą się na "pożegnalną" płytę jak wygłodniali.
Dla popularności można duuuuużo zrobić...

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
franko
post 04.03.2004 18:40
Post #327 

Mugol

Grupa: Magiczni Forumowicze

Heh a jak ktoś chce posłuchać fajnego punka to posłuchajcie The Bill (fajnie się czyta smile.gif) mają fajne texty , looknijcie na www.thebill.muzyka.pl tam jest coś o zespole , takie piosenki jak "Wtedy" to już punkowa klasyka hehe smile.gif

--------------------
"Za pierwszym razem to nie było łatwe,
ręka lekko drżała i chciało się rzygać
Za pierwszym razem ucierpiały oczy
chociaż uszy i nos też musiały wiele znieść"

mój blog: jabolpunk.eblog.pl
+Quote Post
Brenda
post 04.03.2004 19:30
Post #328 

realistka

co do Ich Troje.. Oni mnie w sumie nieszczególnie obchodzą. Niech sobie grają, niech się rozpadają - mi to nie przeszkadza;)

--------------------
Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem
Nie wierzę w to, że kochać umiem...
+Quote Post
Black_omen
post 04.03.2004 21:33
Post #329 

Kandydat na Maga

QUOTE (Child of Bodom @ 04-03-2004 17:49)
A mi cały ten rozpad śmierdzi doskonale zorganizowaną kampanią reklamową. Bo jak inaczej zrozumieć zdanie Wg. zapowiedzi managementu, przed rozwiązaniem, ma się jeszcze pojawić jedna premierowa płyta Ich Troje.?
Przecież ludziska zakochani w Ich3 rzucą się na "pożegnalną" płytę jak wygłodniali.
Dla popularności można duuuuużo zrobić...

O CHOLERA! TO WISNIEWSKI CHCE BYC TRU! :\
punkt 44 ze 100 Punktow Jak Byc Tru Black Metalowcem mowi
44.Reaktywuj grupę i wydaj płytę, żeby odnieść sukces komercyjny.
Widzicie przejzalem Wisniewskiego! =^___^=
Psycho w czyms sie tam pewno jeszcze zgadzamy :] Artrosis :||| sluchalem chyba z 2 kasety i zupelnie mi takie cos nie podchodzi co to w ogole ma byc :/

--------------------
user posted image
+Quote Post
Kira
post 05.03.2004 09:08
Post #330 

Mistrz Różdżki

.. a ich troje to był kiedyś całkiem spoko zespół.. fakt, zawsze byli trochę tandetni, wkurzał mnie przepity wokal Wisniewskiego, teksty były często abstrakcją, niekiedy strasznie irytowały, ale oni mieli kiedyś swój klimat.. naprawdę.. mają kilka dobrych piosenek na swoim koncie.. np. "Prawo", "Ptaki bez skrzydeł", "Woalka", "SOS", "Jugosławia", "Jutro".. takich kawałków nikt nie zna.. bo to jest ich troje sprzed jakichś 6 lat.. pamiętam ich występ w Opolu w '97 roku.. przeszli bez echa.. dlaczego? bo wzięli "prawo" i odstawili jakiś dziwny, mroczny spektakl.. a teraz w sumie nie żałuję, że sie rozpadli, bo moim zdaniem już nie wnosili nic ciekawego do muzyki.. obawiam się, że to samo dzieje sie ze Łzami...

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Kira
post 05.03.2004 09:32
Post #331 

Mistrz Różdżki

QUOTE (Sayaka @ 03-03-2004 23:03)
Widze, ze teraz to tolerowani są tylko yo yo ziomale sluchajace techno lub hh i noszące yo yo ciuchy.
Metall, zle, bo bla bla
Disco polo, zle , bo kto tego slucha, jest skonczonym debilem.

a mi się Sayaka, wydaje właśnie, że to metal cieszy się większym prestiżem [ze tak to nazwę ;] niż taki hip hop. ja coraz częściej spotykam się z opiniami, że hip hop to tylko powtarzanie w kółko tego samego; jakie to życie jest okrutne, jaki świat jest do bani, ble, ble, i tak dalej, natomiast metal jest muzyką powołaną do rzeczy wyższych, czymś bardziej ambitnym, bardziej wartościowym. i być może tak jest, ale chodzi przecież o podejście. spójrz choćby na to forum. 90% ludzi je odwiedzających to chyba słuchacze hard rocka, metalu itd. i to na dodatek najczęściej nietolerancyjni, bo jeśli tylko pojawi się jakiś fan hh czy rapu, to od razu zostaje zjechany na całej długości. odkąd metal wyszedł z podziemia nie jest już taki do końca "zły". coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać w nim jakąś wartość, a przynajmniej olewa lub czuje respekt. raczej nikt nie mówi, że metal to muzyka bez wartości. co często słyszy sie o hh.

Ten post był edytowany przez Kira: 05.03.2004 09:37

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Syriiuszka
post 05.03.2004 16:46
Post #332 

Laska Szatana XD

może ktoś tu jeszczze raz podrzucić te 100 pkt na prawdziwego metala? Nie mogę znaleźć ^^

--------------------
user posted image
yeah.
+Quote Post
Brenda
post 05.03.2004 19:55
Post #333 

realistka

QUOTE (Kira @ 05-03-2004 09:08)
mają kilka dobrych piosenek na swoim koncie.. np. "Prawo", "Ptaki bez skrzydeł", "Woalka", "SOS", "Jugosławia", "Jutro".. takich kawałków nikt nie zna.. bo to jest ich troje sprzed jakichś 6 lat..

ja znam;)

i dodam jeszcze "Lustro", "Niecierpliwi Myśliwi", "Bezdomni", "Ci wielcy"..

ja tam się nie boje przyznać, że pierwsze 2 płyty Ich3 naprawdę mi się podobają. zeszli na złą drogę;P, zawładnęła nimi widocznie kasa. coz. tak mogliby grać długie lata, dla małej grupy wiernych fanów i czerpać z tego wielką przyjemność, a tak grają jakiś czas, dla wielkiej grupy fanów sezonowych i czerpią z tego wielką ilość kasy. ;/

--------------------
+Quote Post
Yoolusia
post 06.03.2004 14:33
Post #334 

Mugol

wiecie co. przykro mi sie robi jak czytam te texty chocby na temat LP. tak sie sklada ze ja ten zespol kocham... pasuja mi te melodie, mam dni, w których wystarczy mi do szczescia posłuchanie ich muzyki. szcególnie Forgotten, albo Nobody`s listening. teskty nie są takie załosne, czy beznadziejne, jak Wam sie wydaje. może słuchając LP rzeczywiscie nie mozna wiele zrozumiec , ale proponuje wczytac sie w teksty... mozna je sciagnac chocby z oficjalnej stronki LP : linkinpark.com wystarczy choc troche znac angielski, albo miec pod reka słowniczek... moze inne zespoly mają te teksty gennialniejsze, a moze tp tylko Wam sie tak wydaje. jak dla mnie to one są cudowne, można sobie znaleźc wsród nich jakies "złote myśli" nie wypowiem sie na temat zespolow których nie lubie, nie bede taka... po prostu jak leci cos takiego, czego nie lubie- przełaczam.. albo nie właczam tv. Vivy pl juz nie mam, ale to moze i dobrze...

"one minute you`re on top, the next you`re not" - Linkin Park - "hit the floor"
+Quote Post
Black_omen
post 06.03.2004 15:43
Post #335 

Kandydat na Maga

Yolusia a mowisz ze sluchasz Linkina i przez to jestes metalem? Bo nam tylko o to chodzilo a ze to temat o muzyce to jeszcze sie uargumentowalo :roll:

--------------------
user posted image
+Quote Post
skicia
post 06.03.2004 19:33
Post #336 

Uczeń Hogwartu

Jak ktoś chce sobie poprawić humor proponuję Ska-P, to taki hiszpański punk-rock. Szczególnie godna uwagi jest piosenka "Cannabis" . Polecam

Ten post był edytowany przez skicia: 06.03.2004 19:36

--------------------
user posted image

user posted image WE ARE ELITA user posted image LEAGUE OF SZYDERCY user posted image
(hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...)
+Quote Post
Child
post 06.03.2004 23:01
Post #337 

leżący rybak

QUOTE (Yoolusia @ 06-03-2004 13:33)
"one minute you`re on top, the next you`re not" - Linkin Park - "hit the floor"

Jeżeli to miał być przykład "złotych myśli" to ja postoję - o takich dyrdymałach wie większość ludzkości dry.gif Już pan Laiho potrafi lepiej pisać o śmierci (tak, tak - śmierci).

Yolusia a mowisz ze sluchasz Linkina i przez to jestes metalem?

Omen - to dlatego, że nie robiła testu na tru biggrin.gif

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

+Quote Post
Atina
post 06.03.2004 23:39
Post #338 

Prefekt

Ja zgadzam się w pewnym stopniu z Yoolusią. Trochę mi się nieprzyjemnie robi jak ktoś psioczy na LP, bo ja tego zespołu słucham chętnie i bardzo często sięgam po ich płyty. Lubie ich piosenki (teksty owszem słyszałam lepsze, ale jako całość mi się podobają, a i we fragmentach coś ciekawego się znajdzie) i podoba mi się ich muzyka.
I naprawdę trudno mi jest zrozumieć skąd ta cała nagonka na słuchaczy (fanów) LP... Tylko dlatego, że ktośtam kiedys powiedział, że LP to metal? Ja nie widze w tym raczej problemu... Zlejcie to po prostu. Ja metalu nie słucham, bo to nie jest to co mi pasuje i tyle, a jak ktoś pozuje... no cóż, szkoda go tylko... Oczywiście tacy wkurzaja, nie przeczę, ale olewka to na takich najlepszy sposób, bo jak zauważą, że wzbudzają jakieś reakcje, to ich to rajcuje.

--------------------
At the end of the world... or the last thing I see...

user posted image
Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so.
+Quote Post
Potti
post 06.03.2004 23:54
Post #339 

Plotkara

QUOTE (Kira @ 05-03-2004 09:08)
.. a ich troje to był kiedyś całkiem spoko zespół.. fakt, zawsze byli trochę tandetni, wkurzał mnie przepity wokal Wisniewskiego, teksty były często abstrakcją, niekiedy strasznie irytowały, ale oni mieli kiedyś swój klimat.. naprawdę.. mają kilka dobrych piosenek na swoim koncie.. np. "Prawo", "Ptaki bez skrzydeł", "Woalka", "SOS", "Jugosławia", "Jutro".. takich kawałków nikt nie zna.. bo to jest ich troje sprzed jakichś 6 lat.. pamiętam ich występ w Opolu w '97 roku.. przeszli bez echa.. dlaczego? bo wzięli "prawo" i odstawili jakiś dziwny, mroczny spektakl.. a teraz w sumie nie żałuję, że sie rozpadli, bo moim zdaniem już nie wnosili nic ciekawego do muzyki.. obawiam się, że to samo dzieje sie ze Łzami...

ja też znam, chociaż już dawno o tym zapomniałam.
Wiśniewski dzisiaj w 'Jestem jaki jestem' powiedział, że chcieliby z Ich Troje zejść ze sceny niepokonani. ale najwyraźniej na marzeniach się skończy. ja naprawdę nie uważam, że on jest głupi etc., ale jeśli on myśli, że pokazał i pokaże klasę... to wysiadam. to co zrobił ze swoim zespołem i swoją osobą kompletnie zaprzecza temu co mówi, jego niby 'tru' wizerunkowi :] najpierw bardzo spłycił i tak niekoniecznie głębokie teksty, poszedł na rękę mediom na całej linii. a potem zrobił ze swojego domu drugiego big brothera i wywołał 'kilka' naciąganych skandali dla popularności. a teraz twierdzi, że jest prawdziwy oraz niby świetnie autoironizuje śpiewając, że jest chamem, a Ich Troje jest kradzione.
ale o czym ja piszę. zrobił w Polsce taką karierę, jak mało kto. więc chyba tego dzisiaj potrzeba żeby zabłysnąć. szkoda.

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Black_omen
post 07.03.2004 00:01
Post #340 

Kandydat na Maga

QUOTE (Atina @ 06-03-2004 23:39)
Ja zgadzam się w pewnym stopniu z Yoolusią. Trochę mi się nieprzyjemnie robi jak ktoś psioczy na LP, bo ja tego zespołu słucham chętnie i bardzo często sięgam po ich płyty. Lubie ich piosenki (teksty owszem słyszałam lepsze, ale jako całość mi się podobają, a i we fragmentach coś ciekawego się znajdzie) i podoba mi się ich muzyka.
I naprawdę trudno mi jest zrozumieć skąd ta cała nagonka na słuchaczy (fanów) LP... Tylko dlatego, że ktośtam kiedys powiedział, że LP to metal? Ja nie widze w tym raczej problemu... Zlejcie to po prostu. Ja metalu nie słucham, bo to nie jest to co mi pasuje i tyle, a jak ktoś pozuje... no cóż, szkoda go tylko... Oczywiście tacy wkurzaja, nie przeczę, ale olewka to na takich najlepszy sposób, bo jak zauważą, że wzbudzają jakieś reakcje, to ich to rajcuje.

Nie ktos tylko zatrwazajaca wiekszosc :/ jak by to pokazywali nieliczny to nie bylo by problemu (tak jak szybkie metamorfozy niektorych osob z metala na punka albo jakiegos hh :roll:)

--------------------
user posted image
+Quote Post
Sumiko
post 07.03.2004 00:57
Post #341 

>>blondynki są głupie.<<

No dobra Bolki a zna ktoś Kangaroz???

--------------------
dupa.
+Quote Post
Agrado
post 07.03.2004 01:11
Post #342 

Iluzjonista

Ja tam gdzies o Nightwish przeczytałem, ściągnąłem sobie ich piosenki i się normalnie w nich zakochałem. Tylko nie wiem jaki to gatunek muzyki :/

--------------------
"300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny

Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se.
+Quote Post
voldius
post 07.03.2004 09:47
Post #343 

Unregistered

Kangarooz ;] 'a Ty noś, noś, noś takie paski jak my', albo piękny cover 'Kolorowych snów'. słuchałem kiedyś trochę częściej, a teraz tak sporadycznie. ale dobrze grają, ciekawie.
+Quote Post
Black_omen
post 07.03.2004 10:46
Post #344 

Kandydat na Maga

QUOTE (Sumiko @ 07-03-2004 00:57)
No dobra Bolki a zna ktoś Kangaroz???

Jak tu ichnei znac zawsze po luz rocku grali u nas, byl kolejny pretekst do pojscia na rybe turned.gif
Agrado>>> Nightwish to power metal albo true gotyk metal tongue.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Brenda
post 07.03.2004 13:51
Post #345 

realistka

jej, nie wiem czemu się tak upieracie przy tym, żeby Nightwisha czy inne Zespoły wrzucić do jakiejś szufladki.. ważna jest chyba muzyka nie to, czy nazwiecie to power metalem, fantasy, true gotykiem, death metalem czy czyms innym..

--------------------
+Quote Post
Black_omen
post 07.03.2004 13:59
Post #346 

Kandydat na Maga

No wiesz jak np. szukam czegos lzejszego to nei bede szukal pod Death Metalem (a tym bardziej SatanicDeath lol biggrin.gif )
BTW. Odkopalem swoja stara kasete Kazika jego pierwszy album "spalam sie" =) cud miod i orzeszki biggrin.gif polecam zassac sobie na mule chyba jest tongue.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Agrado
post 07.03.2004 15:19
Post #347 

Iluzjonista

QUOTE (Brenda @ 07-03-2004 12:51)
jej, nie wiem czemu się tak upieracie przy tym, żeby Nightwisha czy inne Zespoły wrzucić do jakiejś szufladki.. ważna jest chyba muzyka nie to, czy nazwiecie to power metalem, fantasy, true gotykiem, death metalem czy czyms innym..

Ja tylko jestem ciekaw jaki to gatunek?? BO sobie płykę z netu ściągałem to musiałem kategorię znaleźć (a wyszukiwarki nie było), i po kilkunastu minutach odnalazłem jedną płytę Nightwisha w dziale Gothic a drugą w dziale Alternative.

--------------------
"300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny

Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se.
+Quote Post
Lilly
post 07.03.2004 22:48
Post #348 

Forumowa Sekretarka

QUOTE (Kira @ 02-03-2004 21:38)
[QUOTE]Metal to dla mnie osobiście nie jest muzyka tylko jakiś jazgot. Człowiek o wrażliwych uszach nie jest w stanie tego słuchać. Gotyk jest nudny (nie da się do tego tańczyć) a rock przereklamowany i też najczęściej nie do wytrzymania, przynajmniej dla mnie. A debilem nie jestem, bo nie umiałbym napisać niczego na klawiaturze komputera i nie studiowałbym, głuchy też nie jestem (ale jakbym słuchał metalu to napewno bym ogłuchł), a pojęcie o muzyce mam bo wiem co to jest hip-hop, metal, gotyk czy jazz. [QUOTE]

Co prawda ja nie słucham disco-polo, ale z niektórymi elementami wypowiedzi się zgodzę :]
Czasem wpadła mi jakaś metalowa mp3 ... Krzyki, wrzaski i ogłuszająca muzyka - nie ogłam tego wytrzymać. Nie mówię o wszystkich, ale np. sprawdzałam jakieś metalowe zespoły z mp3.wp.pl (^^) i tak było :/
Jak narazie przypadł mi do gustu Nightwish i chyba tyle. Raczej słucham bardziej 'softowych' kawałków: rocka, czasem pop, r'n'b ...
Co do hh - kurcze, taka nagonka ... Ja rzadko, ale czasem lubię sobie posłuchac hh. Mimo, że texty sa nie najinteligentniejsze :] Popularne "Wielkie Joł" podoba mi się. Text mnie rozśmiesza i głos Tedego mi sie podoba. Co z tego że komercyjny? Prawdę mówiąc mam to gdzieś, bo jakąś jego superfanką nie jestem tongue.gif Ale nie mam jakoś specjalnie nic przeciwko hh. Ale bardziej wole mieszanki hh z różnymi stylami. Przykład? Sistars wub.gif HH, r'n'b, soul oraz troszkę jazzu (?). I raperzy tam jak najbardziej pasują, "Siła Sióstr" to udowadnia.

--------------------
زدزز - Lilly po arabsku ;D

user posted image user posted image user posted image
+Quote Post
Potti
post 07.03.2004 23:07
Post #349 

Plotkara

lubię Twoje wypowiedzi o muzyce, Lill =) niektórzy na tym forum zdają się wyznawać zasadę, że jak coś jest popularne to nie nadaje się do niczego. nie wszystko co znajduje się na listach przebojów i leci na vivie jest bardzo kiepskie. może o ambitną muzykę tam trudno, bo zazwyczaj jest ona przeznaczona dla węższego kręgu odbiorców. ale przecież nie da się przez całe życie słuchać jedynie ciężkich, mądrych i głębokich piosenek. czasem dobrze posłuchać popu bez przesłania, który nuci pod nosem cały świat.
...
ale jakby nie było 'Wielkie joł' nie bardzo do mnie trafia. ani mnie nie śmieszy, ani głos mi się nie podoba. Tede dla mnie kompletnie nie nadaje się na rapera, a jego piosenki zakrawają nie tyle o komercję (choć też), co o tandetę. chociaż i tak nic nie pobije beznadziejności jego klipu z Kukulską. 'kaaaaamienie zamiast ooczu mam'.

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Psychopatka
post 16.03.2004 17:58
Post #350 

Prefekt Naczelny

a ja kupiłam muzyke z Pasji i sie nią całkowicie zanałogowałam... Piekna i przerazajaca... tak...
a chury sa fenomenalne. Wszelkie soundtracki które słyszałam( a duzo słyszałam) sprawiaja teraz wrazenie mdłych...
Naprawde polecam.

--------------------
Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ?
They say that God is inside us all, and sometimes
He is not in the way that I have preached for to wish to
but God is my lover and I love him too

//F.Ribeiro//
+Quote Post

110 Strony « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 08:12