Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A mi cały ten rozpad śmierdzi doskonale
zorganizowaną kampanią reklamową. Bo jak inaczej zrozumieć zdanie Wg.
zapowiedzi managementu, przed rozwiązaniem, ma się jeszcze pojawić jedna
premierowa płyta Ich Troje.?
Przecież ludziska zakochani w Ich3 rzucą się na "pożegnalną" płytę jak wygłodniali. Dla popularności można duuuuużo zrobić... -------------------- |
franko |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 03.01.2004 Skąd: KsIęŻyC ![]() |
Heh a jak ktoś chce posłuchać fajnego punka
to posłuchajcie The Bill (fajnie się czyta
![]() ![]() -------------------- "Za pierwszym razem to nie było łatwe,
ręka lekko drżała i chciało się rzygać Za pierwszym razem ucierpiały oczy chociaż uszy i nos też musiały wiele znieść" mój blog: jabolpunk.eblog.pl |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
co do Ich Troje.. Oni mnie w sumie
nieszczególnie obchodzą. Niech sobie grają, niech się rozpadają - mi to nie
przeszkadza;)
-------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Black_omen |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Olsztyn :] ![]() |
O CHOLERA! TO WISNIEWSKI CHCE BYC TRU! :\ punkt 44 ze 100 Punktow Jak Byc Tru Black Metalowcem mowi 44.Reaktywuj grupę i wydaj płytę, żeby odnieść sukces komercyjny. Widzicie przejzalem Wisniewskiego! =^___^= Psycho w czyms sie tam pewno jeszcze zgadzamy :] Artrosis :||| sluchalem chyba z 2 kasety i zupelnie mi takie cos nie podchodzi co to w ogole ma byc :/ -------------------- ![]() |
||
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
.. a ich troje to był kiedyś całkiem spoko
zespół.. fakt, zawsze byli trochę tandetni, wkurzał mnie przepity wokal
Wisniewskiego, teksty były często abstrakcją, niekiedy strasznie irytowały,
ale oni mieli kiedyś swój klimat.. naprawdę.. mają kilka dobrych piosenek na
swoim koncie.. np. "Prawo", "Ptaki bez skrzydeł",
"Woalka", "SOS", "Jugosławia",
"Jutro".. takich kawałków nikt nie zna.. bo to jest ich troje
sprzed jakichś 6 lat.. pamiętam ich występ w Opolu w '97 roku.. przeszli
bez echa.. dlaczego? bo wzięli "prawo" i odstawili jakiś dziwny,
mroczny spektakl.. a teraz w sumie nie żałuję, że sie rozpadli, bo moim
zdaniem już nie wnosili nic ciekawego do muzyki.. obawiam się, że to samo
dzieje sie ze Łzami...
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
a mi się Sayaka, wydaje właśnie, że to metal cieszy się większym prestiżem [ze tak to nazwę ;] niż taki hip hop. ja coraz częściej spotykam się z opiniami, że hip hop to tylko powtarzanie w kółko tego samego; jakie to życie jest okrutne, jaki świat jest do bani, ble, ble, i tak dalej, natomiast metal jest muzyką powołaną do rzeczy wyższych, czymś bardziej ambitnym, bardziej wartościowym. i być może tak jest, ale chodzi przecież o podejście. spójrz choćby na to forum. 90% ludzi je odwiedzających to chyba słuchacze hard rocka, metalu itd. i to na dodatek najczęściej nietolerancyjni, bo jeśli tylko pojawi się jakiś fan hh czy rapu, to od razu zostaje zjechany na całej długości. odkąd metal wyszedł z podziemia nie jest już taki do końca "zły". coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać w nim jakąś wartość, a przynajmniej olewa lub czuje respekt. raczej nikt nie mówi, że metal to muzyka bez wartości. co często słyszy sie o hh. Ten post był edytowany przez Kira: 05.03.2004 09:37 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
może ktoś tu jeszczze raz podrzucić te 100
pkt na prawdziwego metala? Nie mogę znaleźć ^^
-------------------- ![]() yeah. |
Brenda |
![]()
|
||
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
ja znam;) i dodam jeszcze "Lustro", "Niecierpliwi Myśliwi", "Bezdomni", "Ci wielcy".. ja tam się nie boje przyznać, że pierwsze 2 płyty Ich3 naprawdę mi się podobają. zeszli na złą drogę;P, zawładnęła nimi widocznie kasa. coz. tak mogliby grać długie lata, dla małej grupy wiernych fanów i czerpać z tego wielką przyjemność, a tak grają jakiś czas, dla wielkiej grupy fanów sezonowych i czerpią z tego wielką ilość kasy. ;/ -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
||
Yoolusia |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 10.02.2004 ![]() |
wiecie co. przykro mi sie robi jak czytam
te texty chocby na temat LP. tak sie sklada ze ja ten zespol kocham...
pasuja mi te melodie, mam dni, w których wystarczy mi do szczescia
posłuchanie ich muzyki. szcególnie Forgotten, albo Nobody`s listening.
teskty nie są takie załosne, czy beznadziejne, jak Wam sie wydaje. może
słuchając LP rzeczywiscie nie mozna wiele zrozumiec , ale proponuje wczytac
sie w teksty... mozna je sciagnac chocby z oficjalnej stronki LP :
linkinpark.com wystarczy choc troche znac angielski, albo miec pod reka
słowniczek... moze inne zespoly mają te teksty gennialniejsze, a moze tp
tylko Wam sie tak wydaje. jak dla mnie to one są cudowne, można sobie
znaleźc wsród nich jakies "złote myśli" nie wypowiem sie na temat
zespolow których nie lubie, nie bede taka... po prostu jak leci cos takiego,
czego nie lubie- przełaczam.. albo nie właczam tv. Vivy pl juz nie mam,
ale to moze i dobrze...
"one minute you`re on top, the next you`re not" - Linkin Park - "hit the floor" |
Black_omen |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Olsztyn :] ![]() |
Yolusia a mowisz ze sluchasz Linkina i
przez to jestes metalem? Bo nam tylko o to chodzilo a ze to temat o muzyce
to jeszcze sie uargumentowalo :roll:
-------------------- ![]() |
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Jak ktoś chce sobie poprawić humor
proponuję Ska-P, to taki hiszpański punk-rock. Szczególnie godna uwagi jest
piosenka "Cannabis" . Polecam
Ten post był edytowany przez skicia: 06.03.2004 19:36 -------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Child |
![]()
|
||||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli to miał być przykład "złotych myśli" to ja postoję - o takich dyrdymałach wie większość ludzkości ![]()
Omen - to dlatego, że nie robiła testu na tru ![]() -------------------- |
||||
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja zgadzam się w pewnym stopniu z
Yoolusią. Trochę mi się nieprzyjemnie robi jak ktoś psioczy na LP, bo ja
tego zespołu słucham chętnie i bardzo często sięgam po ich płyty. Lubie ich
piosenki (teksty owszem słyszałam lepsze, ale jako całość mi się podobają, a
i we fragmentach coś ciekawego się znajdzie) i podoba mi się ich muzyka.
I naprawdę trudno mi jest zrozumieć skąd ta cała nagonka na słuchaczy (fanów) LP... Tylko dlatego, że ktośtam kiedys powiedział, że LP to metal? Ja nie widze w tym raczej problemu... Zlejcie to po prostu. Ja metalu nie słucham, bo to nie jest to co mi pasuje i tyle, a jak ktoś pozuje... no cóż, szkoda go tylko... Oczywiście tacy wkurzaja, nie przeczę, ale olewka to na takich najlepszy sposób, bo jak zauważą, że wzbudzają jakieś reakcje, to ich to rajcuje. -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Potti |
![]()
|
||
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ja też znam, chociaż już dawno o tym zapomniałam. Wiśniewski dzisiaj w 'Jestem jaki jestem' powiedział, że chcieliby z Ich Troje zejść ze sceny niepokonani. ale najwyraźniej na marzeniach się skończy. ja naprawdę nie uważam, że on jest głupi etc., ale jeśli on myśli, że pokazał i pokaże klasę... to wysiadam. to co zrobił ze swoim zespołem i swoją osobą kompletnie zaprzecza temu co mówi, jego niby 'tru' wizerunkowi :] najpierw bardzo spłycił i tak niekoniecznie głębokie teksty, poszedł na rękę mediom na całej linii. a potem zrobił ze swojego domu drugiego big brothera i wywołał 'kilka' naciąganych skandali dla popularności. a teraz twierdzi, że jest prawdziwy oraz niby świetnie autoironizuje śpiewając, że jest chamem, a Ich Troje jest kradzione. ale o czym ja piszę. zrobił w Polsce taką karierę, jak mało kto. więc chyba tego dzisiaj potrzeba żeby zabłysnąć. szkoda. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
||
Black_omen |
![]()
|
||
Nie ktos tylko zatrwazajaca wiekszosc :/ jak by to pokazywali nieliczny to nie bylo by problemu (tak jak szybkie metamorfozy niektorych osob z metala na punka albo jakiegos hh :roll:) -------------------- ![]() |
||
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
No dobra Bolki a zna ktoś Kangaroz???
-------------------- dupa.
|
Agrado |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Ja tam gdzies o Nightwish przeczytałem,
ściągnąłem sobie ich piosenki i się normalnie w nich zakochałem. Tylko nie
wiem jaki to gatunek muzyki :/
-------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Kangarooz ;] 'a Ty noś, noś, noś takie
paski jak my', albo piękny cover 'Kolorowych snów'. słuchałem
kiedyś trochę częściej, a teraz tak sporadycznie. ale dobrze grają,
ciekawie.
|
Black_omen |
![]()
|
||
Jak tu ichnei znac zawsze po luz rocku grali u nas, byl kolejny pretekst do pojscia na rybe ![]() Agrado>>> Nightwish to power metal albo true gotyk metal ![]() -------------------- ![]() |
||
Brenda |
![]()
|
jej, nie wiem czemu się tak upieracie przy
tym, żeby Nightwisha czy inne Zespoły wrzucić do jakiejś szufladki.. ważna
jest chyba muzyka nie to, czy nazwiecie to power metalem, fantasy, true
gotykiem, death metalem czy czyms innym..
-------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Black_omen |
![]()
|
No wiesz jak np. szukam czegos lzejszego
to nei bede szukal pod Death Metalem (a tym bardziej SatanicDeath lol
![]() BTW. Odkopalem swoja stara kasete Kazika jego pierwszy album "spalam sie" =) cud miod i orzeszki ![]() ![]() -------------------- ![]() |
Agrado |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Ja tylko jestem ciekaw jaki to gatunek?? BO sobie płykę z netu ściągałem to musiałem kategorię znaleźć (a wyszukiwarki nie było), i po kilkunastu minutach odnalazłem jedną płytę Nightwisha w dziale Gothic a drugą w dziale Alternative. -------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
||
Lilly |
![]()
|
||
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co prawda ja nie słucham disco-polo, ale z niektórymi elementami wypowiedzi się zgodzę :] Czasem wpadła mi jakaś metalowa mp3 ... Krzyki, wrzaski i ogłuszająca muzyka - nie ogłam tego wytrzymać. Nie mówię o wszystkich, ale np. sprawdzałam jakieś metalowe zespoły z mp3.wp.pl (^^) i tak było :/ Jak narazie przypadł mi do gustu Nightwish i chyba tyle. Raczej słucham bardziej 'softowych' kawałków: rocka, czasem pop, r'n'b ... Co do hh - kurcze, taka nagonka ... Ja rzadko, ale czasem lubię sobie posłuchac hh. Mimo, że texty sa nie najinteligentniejsze :] Popularne "Wielkie Joł" podoba mi się. Text mnie rozśmiesza i głos Tedego mi sie podoba. Co z tego że komercyjny? Prawdę mówiąc mam to gdzieś, bo jakąś jego superfanką nie jestem ![]() ![]() -------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
||
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
lubię Twoje wypowiedzi o muzyce, Lill =)
niektórzy na tym forum zdają się wyznawać zasadę, że jak coś jest popularne
to nie nadaje się do niczego. nie wszystko co znajduje się na listach
przebojów i leci na vivie jest bardzo kiepskie. może o ambitną muzykę tam
trudno, bo zazwyczaj jest ona przeznaczona dla węższego kręgu odbiorców. ale
przecież nie da się przez całe życie słuchać jedynie ciężkich, mądrych i
głębokich piosenek. czasem dobrze posłuchać popu bez przesłania, który nuci
pod nosem cały świat.
... ale jakby nie było 'Wielkie joł' nie bardzo do mnie trafia. ani mnie nie śmieszy, ani głos mi się nie podoba. Tede dla mnie kompletnie nie nadaje się na rapera, a jego piosenki zakrawają nie tyle o komercję (choć też), co o tandetę. chociaż i tak nic nie pobije beznadziejności jego klipu z Kukulską. 'kaaaaamienie zamiast ooczu mam'. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
a ja kupiłam muzyke z Pasji i sie nią całkowicie zanałogowałam... Piekna i przerazajaca... tak...
a chury sa fenomenalne. Wszelkie soundtracki które słyszałam( a duzo słyszałam) sprawiaja teraz wrazenie mdłych... Naprawde polecam. -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 08:12 |