Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

110 Strony « < 16 17 18 19 20 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Muzyka

Brenda
post 15.05.2004 18:40
Post #426 

realistka

Grupa: Magiczni Forumowicze

Lilly, eurowizja jest o 21 na TVP1.

Kira, zgadzam się z Tobą, ale co do Łez i Ich Troje... różnica między pierwszą a ostatnią płytą Łez nie jest tak przytłaczająca, jak różnica miedzy pierwszą o ostatnią Ich Troje. bo na "Nie Czekaj Na Jutro" oprócz "Anki" i tym podobnych znajduje się też kilka perełek.... z kolei na "Po piąte: a niech gadają" nie potrafię znaleźć choć jednej piosenki, ktorej da się słuchać.

--------------------
Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem
Nie wierzę w to, że kochać umiem...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MisieK
post 16.05.2004 09:43
Post #427 

Chrapiący Mesjasz New Age

Grupa: czysta krew..

Konkurs piosenki Eurowizji wygrała Ukrainka Ruslana chyba jej było. Ogólnie poziom był okropny(nawet dla mojej siostry która lubi taką muzykę), Polska zajęła 17 miejsce, co onacza, że będzie musiala się kwalifikowac za rok.

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
+Quote Post
Hefaj
post 16.05.2004 11:48
Post #428 

Cenzor

QUOTE (Kira @ 15.05.2004 18:17)
Hefaj,
Bohema jest polskim zespołem jak najbardziej. w składzie; Piotr Lipka (wokal, gitara, harmonijka), Piotr Czajer (wokal, gitara), Łukasz Lubaszka (gitara basowa, chórki), Michał Jankowski (pianino, organy Hammonda), Bartek Peciakowski (perkusja, instrumenty perkusyjne) ;]
ale płytę nagrali chyba jak na razie tylko jedną ?... w kazdym razie ja wiem tylko o płycie "Bohema".

Swego czasu chyba mieli swego rodzaju hit - 'Hell Women'. Cośtam słysazałem , że po atakach terrorystycznych 11 W. 2001 r. zaprzestali na pewien czas grać i 'niedawno' - chyba w tym roku/rok temu - wypuścili jakiś krążek..
Ale nie pamiętam za bardzo jak to było , odmuzykalniony jestem ;-P

--------------------

Ciemnogrodzkie ogłoszenie:
Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho.

W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka!
+Quote Post
voldius
post 16.05.2004 11:59
Post #429 

Unregistered

Coma jest świetna, bardzo lubię Roguckiego. ciekawą muzę grają, poza tym z mojego miasta, byłem na koncertach. wreszcie porządna muzyka.
+Quote Post
Kira
post 17.05.2004 20:02
Post #430 

Mistrz Różdżki

Evanescence nagrali nowy teledysk... do "Everybodys Fool". ktos widział moze? ja generalnie nie lubie i nie oglądam klipów. jak to ktos kiedys powiedział; klipy wykradają pewną część odkrywania muzyki, testowania jej i pozwalania odbiorcom na wyobrażenie sobie ich własnych klipów, własnego krajobrazu do każdej piosenki. teledyski mogą to wykraść, dostarczając już gotowy obraz. no i ja mam bardzo podobne zdanie na ten temat. ale wracając do Evanescence. teledysk jest troche banalny i tendencyjny, w niektórych momentach wrecz irytujacy, ale ma kilka fajnych fragmentów. sama piosenka jak dla mnie tez nie jest najlepszym utworem tego zespołu. w ogóle odnosze wrazenie, ze ten kawałek to po prostu tani chwyt reklamowy, który ma na celu jedynie wypromowac kapele jeszcze bardziej... dosc chwytliwy, melodyjny utwór i taki tandetny, poprawny teledysk... sukces murowany. hmm nie podoba mi sie, ze oni coraz bardziej zatapiaja sie w kiczu i komercji...

Ten post był edytowany przez Kira: 17.05.2004 20:04

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Laura_
post 17.05.2004 21:16
Post #431 

Iluzjonista

widzialam ten teledysk i powiem tylko tyle, ze jest tandetny, pomysl moze jakis byl, tylko gorzej z wykonaniem

--------------------
a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
+Quote Post
Bitter
post 18.05.2004 06:55
Post #432 

Kandydat na Maga

rozmawialam o tym niedawno z voldiusem i sie pochwale - zalatwilam sobie stare hartkorowe ;p plyty Sweet Nosie, z czystej przekory, bo Glaca zawsze mnie denerwowal. Spiewac z Peja-Fleja, czy Gorniakowa, a fuuuuj!

i normalnie wszystkie ich plyty sa swietne. nie mowie juz o revolcie, z najnowszymi kawalkami, ale jescze za czasow, kiedy SN dawali utwory po angielsku... cud, miod i poezja. Moge polecic kazdemu [;

--------------------

and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.'
+Quote Post
voldius
post 18.05.2004 07:08
Post #433 

Unregistered

no! o brawo ;p a ja sobie kupiłem ostr'ego i słucham. no i cała płytkę 'kodex II'. numer raz, człowieku ;>
+Quote Post
MisieK
post 18.05.2004 08:43
Post #434 

Voldis widze że nawracasz ludzi na starego SN biggrin.gif w końcu ktoś robi coś pozytecznego... biggrin.gif

--------------------
+Quote Post
Empire
post 18.05.2004 11:42
Post #435 

Chemik Anarchista

A ja i tak pozostaję przy Iron Maiden "Seventh Son of a Seventh Son" =)

There's a time to live
and a time to die
when it's time to meet the maker!
There's a time to live
but isn't it strange?
As soon as you're born, you're dying!

--------------------
Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
+Quote Post
MisieK
post 18.05.2004 15:59
Post #436 

A ja przy CoB smile.gif i Metallice, ale ogólnie pojęcie o muzyce trza mieć biggrin.gif

--------------------
+Quote Post
Lilly
post 18.05.2004 18:43
Post #437 

Forumowa Sekretarka

Kira> teledysk widziałam tylko na Yahoo, o słabej jakosci i malutkiej rozdzielczosci. Zupełnie inaczej to wszystko 'widziałam' podczas słuchania płyty, więc cały teledysk mi 'nie pasuje' do piosenki wink.gif
Nie jestem zadowolona z wypuszczenia tego singla, ani z teledysku. Jakoś nie pasuje mi Amy do takich żartobliwych scenek.
A piosenkę b. lubie, jak prawie każdą Evanescence ... ;]

--------------------
زدزز - Lilly po arabsku ;D

user posted image user posted image user posted image
+Quote Post
Kira
post 18.05.2004 20:12
Post #438 

Mistrz Różdżki

Laura, a mi sie własnie wydaje, ze to pomysł był tandetny i oklepany [dziewczyna w wielkim świecie szołbiznesu i zakłamania, poszukująca własnej tozasamosci ble, ble, ble...]. wykonanie jest chyba dosc profesjonalne. wiadomo, Evanescence mają duzo kasy i moga sobie pozwolic na to, zeby zatrudnic odpowiednich ludzi, którzy zajma sie ich klipami itp.
Lilly - ja tez myslałam, ze w tej piosence chodzi o cos głębszego. no ale coz ;]

--------------------
+Quote Post
Usagi 4/6
post 19.05.2004 07:59
Post #439 

Mugol

e tam...
aj jush dawno porzucilam metal.... to jednak nie dla mnie... nie łapie mnie to za jaja.. =P
punk rock =D
scielam wlosy.... teraz mam krotkie, kazdy w inno strone, ale so dlugie w miare jak na mnie... tzn ok 5-6 cm......
bo kiedys bylam na zapale w sumie =D
kiedys trzepanie wlosami na kazdym koncercie, teraz chodze nie na wszystkie a na wybrane, i nie mam czym trzepac.... no i podoba mi sie wloczenie po miescie bez celu, adresu, e te de...
no i jabol punk, choc to calkiem inna idea.... a, nie mam sily gadac... dawno mnie nei bylo... neta nie mam i czasu tesh... teraz na infie jestem... =DDDD
pozdro!

--------------------
Niech bzium będzie z wami! =DDDD
Koffam was ^^ =***
la la la ; P
http://uska.blog.pl
... i witajcie w świecie Usy w krainie czarów... =D tu na każdym kroku czają się małe pupiszonki, a na krzaczkach rosną labadarynki....bzium!
+Quote Post
Potti
post 19.05.2004 15:31
Post #440 

Plotkara

Kira -> rozumiem, że można nie lubić niektórych zespołów, bo ociekają tandetą do obrzydzenia. ale Evanescence mają względnie dobre, ładne piosenki (z 'You' na czele, dzięki Bren ;*). muszą jednak o sobie przypominać, zaspokajać płytszych 'wielbicieli' i z czegoś żyć. dlatego od czasu do czasu trzeba przetrawić słaby teledysk bez przesłania. nie widzę w tym problemu ;]

co nie zmienia faktu, że klip naprawdę słaby. ale wystarczy nie patrzeć.

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Kira
post 19.05.2004 16:49
Post #441 

Mistrz Różdżki

alez ja bardzo lubie Evanescence. jednak nie zmiania to faktu, ze niektóre ich piosenki - przynajmniej wg mnie - sa beznadziejnie słabe. chociazby takie "Bring me to life". jednak jest tez wiele ciekawych i dobrych utworów, np. "Breathe no more", "Farther away", "Zero", "Imaginary", a nawet kilka tych z "Fallen" ["Tourniquet" czy "Haunted"]. do "You" mam tylko słowa... piosenki nie słyszłam bo na prośbę grupy Evanescence i czołowej wokalistki Amy Lee wszystkie serwisy internetowe zawierające mp3 piosenki "You" są zobowiązane do usunięcia ich bezzwłocznie. piosenka nigdy nie była przeznaczona do opublikowania. to była osobista piosenka zadedykowana dla przyjaciół i rodziny :]

nie widzisz problemu? wiesz, Potti... równie dobrze moznaby zrobic kolejny krok w tym kierunku i byc na tyle 'wyrozumiałym', by stwierdzic, ze zespół raz na jakis czas moze nagrac tandetna piosenke, potem cały album, a za jakis czas moze na kilka lat obnizyc poziom, by grac dla tych mniej wymagajacych słuchaczy. tylko, ze w ten sposób dobre zespoły przeradzaja sie w kiczowate zespoły. ja jednak mimo wszystko cenie takie kapele, które sa do konca wierne sobie i swoim ideałom i nie udaja sie w strone komercji. no ale to juz raczej kwestie ideologiczne, ja do tego podchodze w ten sposób, Ty nie.

--------------------
+Quote Post
Potti
post 19.05.2004 18:26
Post #442 

Plotkara

ja myślę, że to działa dokładnie na podanej przez Ciebie zasadzie, Kira -> muzyk nagrywa nagle wpadającą w ucho piosenkę, która zostaje dobrze wypromowana (Bring me to life, w przypadku Evanescence). staję się popularny itp. sława i pieniądze zaczynają mu smakować, więc zaczyna o nie walczyć kosztem jakości swojej pracy. to jak narkotyk, wszystko uzależnia ;]
ale masz rację, to kwestia poglądów. mi to nie przeszkadza. może dlatego, że moja osobista 'lista przebojów' szybko się zmienia i nie płaczę, kiedy jakiś zespół nisko upadnie. znajdzie się nowy, który tak samo mi się spodoba. a do tamtego będę mogła wracać, w końcu stare, dobre kawałki pozostaną. a może dlatego, że gdybym miała ładny głos (i inne 'gwiazdorskie' atuty) to sama wolałabym mieć takie ''dwie twarze''. chodzi oczywiście o to, że ta pierwsza i w sumie prawdziwa to byłaby głęboka, dobra muzyka. a druga... komercyjne, chwytliwe kawałki, które przynosiłyby dochody.
inaczej trudno byłoby żyć z muzyki, a prawdopodobnie co innego nie sprawiałoby przyjemności. to błędne koło, więc już lepiej częściowo ''sprzedać'' swoją muzykę, wg. mnie.

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
loonatyk
post 19.05.2004 23:15
Post #443 

Iluzjonista

Nie przekonuje mnie Twoja argumentacja Potti. Zespół, który robi coś wbrew sobie i "sprzedaje się" nie jest wart słuchania.
Cofnijmy się do Ich Troje, produkujmy chwytliwe kawałki, bo to uzależnia.

--------------------
yesterday i woke up sucking a lemon
+Quote Post
Psychopatka
post 20.05.2004 13:15
Post #444 

Prefekt Naczelny

Zmienie temat i napisze zem widziala nowy teledysk Nightwisha na ukochanej stacji muzycznej Viva i szczerze powiedziawszy nawet mi sie podoba ( mimo ze go nie pojełam) procz brzydkiego sztucznego sniegu

a piosenka taka sobie... mialam nadzieje ze nowa plyte bedzie bardziej w stylu Wishmastera ... ale cos mi sie widzi ze szykuje sie powtorka z Century Child.

--------------------
Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ?
They say that God is inside us all, and sometimes
He is not in the way that I have preached for to wish to
but God is my lover and I love him too

//F.Ribeiro//
+Quote Post
MisieK
post 20.05.2004 14:14
Post #445 

Dobrze zrobiłaś bo gadanie o newmetalach, newgothicach i innch takich przyprawie mnie o mdłości...

a teledysku nie widziałem...

--------------------
+Quote Post
Brenda
post 20.05.2004 14:37
Post #446 

realistka

hm, ja się zastanawiam, dlaczego ludzie, którzy mówią "ten i ten Zespół się sprzedał, robi to i to wbrew sobie" są tak pewni swojej racji? to wygląda tak, jakbyście osobiście znali każdego członka Zespołu, o którym tak piszecie. bo chyba trzeba kogoś znać, żeby wiedzieć, że robi On coś wbrew sobie... a może to tylko moje mylne zdanie. ;>

Potti -> nmzc wink.gif ;*

Kira -> mogę Ci "You" podesłać, jeśli chcesz. i w kaziee chyba nadal jest.

Ten post był edytowany przez Brenda: 20.05.2004 14:38

--------------------
Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem
Nie wierzę w to, że kochać umiem...
+Quote Post
Eva
post 20.05.2004 17:29
Post #447 

nocturnal

Ja sie strasznie wpieniam jak slysze ze taki i taki zespol sie zrobil komercyjny. Znaczy jaki? Ze sprzedaja koszulki, kubki i takie inne pierdoly? A i dobrze! Przynajmniej mam w czym spac. (-> spie w koszulce Systema) Jesli dobrze graja, to ja sie bardzo ciesze, ze moga sobie zarobic. Jak zaczynaja sie psuc to po prostu poszol won. Niestety byznes jest nieodloczna czescia rynku muzycznego (obojetnie jaka kapela i co gra) ale dobrze jest, jak artysci potrafia to troche rozgraniczyc. Nie oszukujmy sie, oni to robia tez dla kasy.

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
+Quote Post
Neonai
post 20.05.2004 17:42
Post #448 

Jolene

El wydaje mi sie ze komercha to nie tylko to co opisalas, ale cos wiecej. Tak jak ktos wczesniej wspomnial, pisanie tekstow pod publiczke, łatwo wpadająca w ucho melodia, taka, ktora sie wszystkim spodoba. bo wlasnie o to chodzi w komercjalizacji, zeby podobalo sie wszystkim. czesc zespolow jednak nie godzi sie na takie rzeczy, i albo dobrze na tym wychodzi, albo ma kiepskie dochody. Ja mimo wszystko jestem za tymi drugimi. Nie muszą sie podobac wszystkim, wazne, ze mają swoje grono wiernych fanow. a to dla osoby przekazujacej innym swą tworczosc jest chyba najwazniejsze.
+Quote Post
Eva
post 20.05.2004 17:52
Post #449 

nocturnal

Wtedy uznaje, ze sie po prostu popsuli. Czasem tak sie dzieje, jak poczuje sie smak pieniedzy i stac cie na Jaguara. Spisz na pieniadzach, ale warstwa jest jeszcze zbyt cienka. Pieniazki czasem motywuja, ale potrafia zniszcyc sztuke.
I tu sie moge zgodzic.
Ale czasem jest tak, ze jakis zespol zaczyna sie podobac masowej publicznosci, a wtedy zgorszeni fani, nie mogacy zniesc tego, ze ten, TEN zespol zaczal sie podobac fanom, nie przymierzajac, Brytnej, nazywaja go komercyjnym. I tu sie nie moge zgodzic.

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
+Quote Post
Child
post 20.05.2004 17:59
Post #450 

leżący rybak

i tak oto doszło do tematu komercji...

komercjalizm - liczenie się tylko z tym, co daje zysk. A jak wiadomo każda sprzedana płyta to jakiś zysk. Więc wniosek jest prosty - niekomercyjnym zespołem można nazwać tylko i wyłącznie taki, który pogrywa dla siebie [ew. znajomych] po garażach, albo w małych klubach za symboliczne "duże jasne" od właściciela.

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

+Quote Post

110 Strony « < 16 17 18 19 20 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 16.05.2025 23:04