Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
no ja tam Wait And Bleed,
Surfacing i My Plague, bardzo lubię. później New Abortion
i Left Behind. Wait And Bleed polecam na początek ;P
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
nowa płyta slipknota jest... denna. Nie
polecam ;]
Za to oprócz wymienionych wyżej kawałków polecam też People=shit, którego tytuł jest ulubionym hasłem kilku mych znajomych na określenie ich faktycznej filozofi zyciowej czy tez podejscia do drugiego człowieka ;] A sam utwór tez niezgorszy, jak ktoś lubi te klimaty :] A ja jeszcze tak napomknę że nowy album BR już niedługo w sprzedazy, polecam zapoznać się z tym kawałkiem który nowy album promuje na strpnie wydawcy Sinister Rouge "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
oki, voldius, dalej nie wnikam :]
A słyszał ktoś może zespół Adema? Trudno przejrzeć te 20 stron, więc wybaczcie jeśli pytanie się powtórzyło lub ktoś już o tym pisał. W każdym bądź razie kilka piosenek z ich pierwszej płyty jest naprawdę wartych uwagi. (oczywiście, kto co lubi =) Np. Blow it away, Giving In, The Way You Like It... -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Mrrr, Flower-Power-Lordzie2, przez ciebie
wydalam znowu na plyte (BR wlasnie!) i w sumie to mi nawet nie zal, bo
sa swietni. Oj oj oj tak.
-------------------- |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
Moonlight - mało znane, a szkoda bo świetny
gotyk i to polski.
Nightwish - Alexa mnie zaraziła XD Iron Maiden - klasyka. Diana Krall - najlepsza wokalistka jazzowa jak sądze. Stacey Kent - zaraz po Dianie. Mozart - MISTRZ. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Moonlight to gotyk?
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
No.
W "Teraz Rock" czytałam recenzje DVD z teledyskami gotyckich zespołów"In Goth We Trust". Moonlight tam było. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Lilly |
![]()
|
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
Voldius> rzeczywiście, NERDzi są spoko,
mam ich płytkę, nawet fajna, chociaż jeszcze nie zapoznałam się z nią na
tyle dokładnie, żeby ocenaić kolejne utwory. W kazdym razie ogólnie jest
fajnie.
Ostatnio słucham: Cypress Hill - Trouble, Ganja Bus, Rap Superstar i w ogóle cała nowa płytka jest super. Sistars - uwielbiam. Świetny, polski zespół grający r'n'b z elementami jazzu, soulu, hh. Evanescence - no, to już znacie. Uwielbiam Evanescence, ich piosenki są świetne i nie onchodzi mnie czy nazwiecie to nu-metalem czy rockiem, czy nazwiecie komercha czy nie. Uwielbiam i już ;] Ania Dąbrowska - ambitny pop, jakies elementy jazzu sie zdarzaja. Spokojnie, refleksyjnie. Poprostu ładnie. LP ma nawet fajne piosenki. Ale mają jeden poważny minus - monotonia. Nie mogłabym słuchac cały czas piosenek tylko LP, bo sa do siebie zbyt podobne. -------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ja gdzies czytałam, ze to raczej metal gotycki... 'bo np. The Cure i Sisters of Mercy też są uznane za gotyckie, a z Moonlightem mają tyle wspólnego, że hoho' ;] -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
oj polecam całą ich płytkę Cypress Hill- mhm. może pojadę na heinekenfestival i tam będą. oj fajnie. 'Hello my name is dr Greenthumb' i te sprawy ;> Sistars- oj tak. naprawdę świetna muzyka sióstr. one mają siłę. |
||
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
tak plułam na Sistars, a ostatnio mi się
podobać zaczynają. mają coś w tej swojej muzyce, no i się nie powtarzają po
tych wszystkich Mezo-polach. ''Sutra'' mnie do nich
przekonała i strasznie przypadła do gustu, a w dodatku w ucho wpadła.
podśpiewuję sobie ciągle pierwsze linijki.
co mnie zmienia faktu, że ''Spadaj'' było wg. mnie porażką totalną. cóż, podobno każdy ma wzloty i upadki =) a co do Moonlight, to nie znam zespołu specjalnie. ale jakby ktoś z wawy lubił, to w Blue City jest chyba w najbliższym czasie spotkanie z nimi w Empiku. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lilly |
![]()
|
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potti> Spadaj, może
najinteligentniejszego tekstu nie ma, ale w sumie sama muzyka i spiew mi się
podoba
![]() ![]() -------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
Bitter |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: najbiedniejszy region UE. ![]() |
a ja slucham zespolu, ktory zdaniem
mojego pana od sciagana plytek metalowych jest podobny do uwielbianych tu
withinow, imho bije ich na glowe. no i nie jest taki komercyjny ;o ma jakies
takie chwytajace za serce brzmienie. a i sciezki lez tez slucham - w pyte,
jelsi to nie jets gotyk, to co nim jest? i do tristanii wrocilam;p
-------------------- and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.' |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kira i Czarna Piekności => niestety,
moja siostra jest wielka fanką całego tego, uprę się przy tym stwierdzeniu,
chłamu. I co gorsza, miała niedawno urodziny i ma lepszy sprzęt grający ode
mnie, więc nie bójcie się, mam przemaglowane P.O.D. Evancośtam, LP i Limp
Bizkitz od podstaw. A poza tym, żeby czegoś nie lubić trzeba napierw to
pozanać więc mam za sobą meczące chwile nawet z HH... potem niestety
siedziałem na odwyku przez 8 godzin z słuchawkimi na uszach i z płytką CoB w
odtwarzaczu.
Co do tego czy lubie jak wyzywa ktoś mój zespół... to większość ludzi słuchających metalu nie jeździ po tych zespołach ... a cała reszt słuchaczy pseudomuzyki nie słyszała nigdy o Ironach czy Metallice... eh... a Voldiusowi dziękuje za powiedzenie za mnie ważnych słów... mam prawo mówić o czymś że jest chłamem... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
..::Black Beauty::.. |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Hmm od podstaw? Ma
płytki Snuff The Punk i Brown? Bo jak już mówiłam są zupełnie inne od tych
nowszych... Znam wiele osób które słuchają zespołów typu Soulfly, Sepultura,
Children Of Bodom, Slipknot i wielu innych którzy słuchają również
"starego" P.O.D..
-------------------- |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Beauty - co mnie obchodzi jak grali kiedyś...
jezeli grali swietnie (ot chocby starsze płyty offspringa były praktycznie
idealne) to swietnie, kupię i będę sluchał, ale jezeli ich nowe wypociny to
chłam to nic tego nie zmieni :>
Hyh - tak troche off zrobie ale chce to napisac - niedalej jak wczoraj ogladalem kasete video z kilkoma wywiadami i kilka cytatów utkwiło mi w pamięci - dotyczą zarzutów jakoby pewnien zespół (BR a jakże ;]) stawał się komercyjny (jedna wielka bzdura ;]) Greg Graffin (tłumaczenie moje ;]) : Cóż, naprawdę cieszą mnie ludzie którzy słuchają nas od dawna ale trzeba przyznać że i my się zmieniliśmy (zaczynali grac w 1980, mając po 17 lat) przybyło nam też fanów. I ci fani też chcą czegoś dla siebie - jeżeli więc nasza muzyka zmieniła się nieco to głównie ze względu na tych fanów. Jeżeli nazywasz komercjalizacją sytuację w której większa ilość chce nas słuchać a my chcemy im to umożliwić to wiedz że źle rozumiesz to słowo. Ave :] "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Zion ![]() |
Hmm... teraz grają
inaczej, co nie znaczy że gorzej... Przecież to chyba mało możliwe żeby po
12 latach grali wciąż tak samo? Próbują czegoś innego.. Dlatego każda ich
płyta jest inna.
I proszę mi już tu ich nie nazywać chłamem. Bo oni nie są dla mnie tylko ulubionym zespołem. Ten post był edytowany przez ..::Black Beauty::..: 25.05.2004 22:15 -------------------- |
Empire |
![]()
|
![]() Chemik Anarchista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 352 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Koko wa 3Miasto desu! ^^ Płeć: Mężczyzna ![]() |
WYPRASZAM SOBIE STWIERDZENIE, JAKOBY NIKT
TU NIE PAMIĘTAŁ O IRON MAIDEN MISIEK! =P
Today has borned the seventh one born of women of the seventh son. An he in turn of a seventh son. He has the power to heal. He has the gift of the second sight. He IS the chosen one. So it shall be written. So it shall be done. Iron Maiden: Seventh Son of a Seventh Son A Metallici takie naprawdę dobre są tylko pierwsze płyty... no i St. Anger jest nienajgorszy nawet ( chociarz tytułowa piosenka może coponiektórym bokiem już wychodzić... mi na szczęscie nie bo nie słucham radia/mtv/wszystkich innych takich pomysłów ^^ ) a tak co do dyskusji nad tym czy zespoły x, y i z ( nie chce mi sie pisać tych nazw, za trudne są na mój mały misiowy rozumek który jest ustawiony na jutrzejszą poprawę z matmy ) są chłamem czy nie... no ludzie... posłuchajcie se takich przebojów jak "mydełko fa", "majteczki w kropeczki" czy "jesteś szalona" a dopiero potem zacznijcie dyskutować, gwarantuję, że nagle Wasz poziom tolerancji wzrośnie o kilka punktów XD -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
Cat |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
Nie no, z tą "pseudomuzyką" to wywaliłaś torpedę. Gratuluję szczelnie zamkniętego horyzontu. Naprawdę zaczynam postrzegać "tru" metali jako jednostki bardzo wyprane ideologicznie i puste. Dziękuję za przyczynianie się do takiej opinii. A co do chłamu, to niestety zgodzić się nie mogę. Bo jak mówiłam na topicu o Eurowizji, każdemu szacunek się należy. Macie pełne prawo do powiedzenia "to mi się podoba, a tamto nie", ale mówienie "to jest dobre, a to złe" jest już czymś z założenia bezsensownym, bo pojęcia "złe", "dobre" są względne. Osobiście nie gustuję w metalu, ale nigdy o nim nie powiem, że jest "chłamem" czy czymkolwiek innym. Ale na coś takiego, to chyba trzeba troszkę kultury. |
||
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Jak to mowia, punkt widzenia zalezy
od punktu siedzenia.
Ewa (znaczy sie ja) byla kiedys fanka LP (a jakze, oj byla, byla..) ale jej sie przestalo podobac, bo te kolejne plyty to nie to co Hybryda, ale chlamem tego nie nazwie, bo w koncu urazila by rzesze fanow Linkolnow. A jest ostatnio bezkonfliktowa =P Emp, co ty chcesz od mydelka?! Marek przejawil w tej piesni wiele talentu muzycznego. Chcialbym cie mydlic mydelkiem fa..! Ha! No kultowe! A co do Dziewic to mam de best of w mp3. Bardzo slicznie, przeszlo na mnie genetycznie (wspominalam? pewno.) Edit: Tak mi sie przypomiało, ze poszukuje ostatnio plyty albo jakiegokolwiek nagrania grupy krakowskiej Świetliki. Gdyby ktos mial/znal to dac znac. Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 26.05.2004 11:08 -------------------- |
Kira |
![]()
|
MisieK,
czy nie mozna po prostu powiedziec, ze czegos sie nie lubi? ze uwaza sie muzyke zespołu X czy Y za mało wartościową, płytką, komercyjną etc.? czy trzeba od razu uciekac sie do wyrażen typu 'chłam'? jesli brakuje Ci normalnych slów i nie potrafisz wyrazic własnego zdanie bez uzywania - jakby na to nie patrzec - dosc wulgarnych okreslen, no to współczuje. moze lepiej w ogóle sie nie wypowiadaj? w zasadzie mozesz bluzgac ile wlezie, mozesz napisac co chcesz, nikt Ci tego nie zabroni [w najgorszym przypadku dostaniesz bana za uzywanie niecenzuralnych slów ;], ale to świadczy tylko i wyłącznie o Tobie. i to chyba niezbyt dobrze. ja Cie nie bede uczyła dobrych manier, bo sama nie jestem świeta [choc staram sie], zreszta nie o to chodzi, zeby wymuszac cos na kims. ale przemysl moze swoje postępowanie. ah cos jeszcze... co masz na mysli mówiac o pseudo-muzyce? wszystko co nie jest metalem? a moze wszystko co nie jest Iron Maiden i Matalicą? przeciez to smieszne... poza tym musze Cię zmartwic... wiekszosc pseudo metali [czy jak ich tam zwał, w kazdym razie mam na mysli ludzi, którzy słuchaja tej muzyki ze względu na mode i aby byc 'trendy'] 'lubuje sie' własnie w tych zespołach. bo sa jednymi z bardziej znanych na scenie metalowej. a ktos ktos chce słuchac metalu, zeby byc na fali nie sięgnie raczej po Katatonie, o której prawie nikt nie słyszał, ale wlasnie po Metalice. no, ew. Vadera. 95% metalowców, których znam słucha wlasnie tego co Ty wymieniłes, a o niczym innym nie maja pojęcia. a wiesz dlaczego? bo większosc metalu wciąz 'siedzi' w podziemiu. i zeby poznac takiego Opeth'a na przykład trzeba samemu poszukac, nikt Ci go nie poda na tacy, nie usłyszysz go na zadnym kanale muzycznym. a pseudo słuchaczom nie chce sie zagłębiac, oni znaja Metalice czy Ironów z Vivy i to im wystarcza. jesli o mnie chodzi to w dalszym ciągu utrzymuje, ze najlepsze sa te najmniej znane niemalze andergrandowe kapele. bo one nie graja po to, aby zbijac majątek na płytach. jesli zalezałoby im na pieniądzach to nie grałyby w ten sposób. to ty musisz je znaleźc, one same do ciebie nie przyjdą. i to moim zdaniem jest naprawde niekomercyjna rzecz. tak prawdziwie niekomercyjna. a wracajac jeszcze na chwile do Iron Maiden i Metalicy. nie lubie i nie słucham. po prostu zupełnie nie podchodzi mi taka muzyka. moze i sa to legendy i tak dalej, ale czy tylko ze względu na to mam ich słuchac? moze tak uwazasz, ale ja nie słucham czegos dlatego, bo tak ‘wypada’. poza tym moim skromnym zdaniem jest mnóstwo o wiele lepszych zespołów. nie zapominajac oczywiscie, ze 'dobry zespoł' i 'dobra muzyka' to pojęcia względne. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
krufka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 30.12.2003 ![]() |
mplayer http://www.vivid.pl/mp3/130028/13002872_01.mp3 <-
zmniejcie liczby z 01 do 13
Apocaliptica - metallica i ich oryginalne kompozycje w wykonaniu na ... wiolonczeli.. polecam! -------------------- |
![]()
|
Mam ich 2 plytki. Fajni
goście
![]() ![]() -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Ta..słyszałam Enter Sandman w wykonaniu
Apocaliptiki na wiolonczeli. Szczerze mowiac, nie przypadlo mi do gustu.
Wolę mocne Metalliczne granie i wokal (;
|
PowerMilk |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Mama mówiła, że to przez bociana :) ![]() |
Ech, co słucham? Ogólnie każda muzyka
(oczywiście hh nie zaliczamy do muzyki, bo to nie muzyka). Szczególnie
polski rock: Myslovitz, Negatyw, eM, Oxy,Gen (to bardziej alternatywa), T.
Love, Bohema, Leaf, Lady Pank, Dżem, Oddział Zamknięty. Lubię też polski
metal: Sweet Noise, Chainsaw, If sprite of. Ale zagraniczne zespoły też
lubię: Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Korn, Payable On Death, The Rasmus
(Pierwsza płytka lepsza
![]() No jak widać moje zainteresowania są przeróżne, gdybym miał wypisać wszystkie zespoły, które słucham i lubię to by zajęło by trochę czasu (i bym mógł spóźnić się do szkoły ![]() Klapy... Ech ![]() ![]() -------------------- Don't remember when and how.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 05:03 |