Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

110 Strony « < 18 19 20 21 22 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Muzyka

voldius
post 24.05.2004 22:56
Post #476 

Unregistered

no ja tam Wait And Bleed, Surfacing i My Plague, bardzo lubię. później New Abortion i Left Behind. Wait And Bleed polecam na początek ;P
Go to the top of the page
+Quote Post
Pawelord2
post 25.05.2004 00:01
Post #477 

Prefekt Naczelny

Grupa: Magiczni Forumowicze

nowa płyta slipknota jest... denna. Nie polecam ;]
Za to oprócz wymienionych wyżej kawałków polecam też People=shit, którego tytuł jest ulubionym hasłem kilku mych znajomych na określenie ich faktycznej filozofi zyciowej czy tez podejscia do drugiego człowieka ;]

A sam utwór tez niezgorszy, jak ktoś lubi te klimaty :]

A ja jeszcze tak napomknę że nowy album BR już niedługo w sprzedazy, polecam zapoznać się z tym kawałkiem który nowy album promuje na strpnie wydawcy

Sinister Rouge

"...P..."

--------------------
now everybody's praying, don't pray on me
User is offlineProfile CardPM
+Quote Post
Atina
post 25.05.2004 17:54
Post #478 

Prefekt

oki, voldius, dalej nie wnikam :]

A słyszał ktoś może zespół Adema? Trudno przejrzeć te 20 stron, więc wybaczcie jeśli pytanie się powtórzyło lub ktoś już o tym pisał. W każdym bądź razie kilka piosenek z ich pierwszej płyty jest naprawdę wartych uwagi. (oczywiście, kto co lubi =) Np. Blow it away, Giving In, The Way You Like It...

--------------------
At the end of the world... or the last thing I see...

user posted image
Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so.
+Quote Post
Eva
post 25.05.2004 17:59
Post #479 

nocturnal

Grupa: czysta krew..

Mrrr, Flower-Power-Lordzie2, przez ciebie wydalam znowu na plyte (BR wlasnie!) i w sumie to mi nawet nie zal, bo sa swietni. Oj oj oj tak.

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
+Quote Post
Vilanda
post 25.05.2004 19:01
Post #480 

Prefekt Naczelny

Moonlight - mało znane, a szkoda bo świetny gotyk i to polski.
Nightwish - Alexa mnie zaraziła XD
Iron Maiden - klasyka.
Diana Krall - najlepsza wokalistka jazzowa jak sądze.
Stacey Kent - zaraz po Dianie.
Mozart - MISTRZ.

--------------------
jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy!
user posted image
+Quote Post
Kira
post 25.05.2004 20:00
Post #481 

Mistrz Różdżki

Moonlight to gotyk? blink.gif

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Vilanda
post 25.05.2004 20:03
Post #482 

Prefekt Naczelny

No.
W "Teraz Rock" czytałam recenzje DVD z teledyskami gotyckich zespołów"In Goth We Trust". Moonlight tam było.

--------------------
jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy!
user posted image
+Quote Post
Lilly
post 25.05.2004 20:06
Post #483 

Forumowa Sekretarka

Voldius> rzeczywiście, NERDzi są spoko, mam ich płytkę, nawet fajna, chociaż jeszcze nie zapoznałam się z nią na tyle dokładnie, żeby ocenaić kolejne utwory. W kazdym razie ogólnie jest fajnie.

Ostatnio słucham:
Cypress Hill - Trouble, Ganja Bus, Rap Superstar i w ogóle cała nowa płytka jest super.
Sistars - uwielbiam. Świetny, polski zespół grający r'n'b z elementami jazzu, soulu, hh.
Evanescence - no, to już znacie. Uwielbiam Evanescence, ich piosenki są świetne i nie onchodzi mnie czy nazwiecie to nu-metalem czy rockiem, czy nazwiecie komercha czy nie. Uwielbiam i już ;]
Ania Dąbrowska - ambitny pop, jakies elementy jazzu sie zdarzaja. Spokojnie, refleksyjnie. Poprostu ładnie.

LP ma nawet fajne piosenki. Ale mają jeden poważny minus - monotonia. Nie mogłabym słuchac cały czas piosenek tylko LP, bo sa do siebie zbyt podobne.

--------------------
زدزز - Lilly po arabsku ;D

user posted image user posted image user posted image
+Quote Post
Kira
post 25.05.2004 20:07
Post #484 

Mistrz Różdżki

QUOTE (Vilanda @ 25.05.2004 21:03)
No.
W "Teraz Rock" czytałam recenzje DVD z teledyskami gotyckich zespołów"In Goth We Trust". Moonlight tam było.

ja gdzies czytałam, ze to raczej metal gotycki... 'bo np. The Cure i Sisters of Mercy też są uznane za gotyckie, a z Moonlightem mają tyle wspólnego, że hoho' ;]

--------------------
+Quote Post
voldius
post 25.05.2004 20:09
Post #485 

Unregistered

QUOTE (Lilly @ 25.05.2004 20:06)
Voldius> rzeczywiście, NERDzi są spoko, mam ich płytkę, nawet fajna, chociaż jeszcze nie zapoznałam się z nią na tyle dokładnie, żeby ocenaić kolejne utwory. W kazdym razie ogólnie jest fajnie.

Ostatnio słucham:
Cypress Hill - Trouble, Ganja Bus, Rap Superstar i w ogóle cała nowa płytka jest super.
Sistars - uwielbiam. Świetny, polski zespół grający r'n'b z elementami jazzu, soulu, hh.

oj polecam całą ich płytkę

Cypress Hill- mhm. może pojadę na heinekenfestival i tam będą. oj fajnie. 'Hello my name is dr Greenthumb' i te sprawy ;>
Sistars- oj tak. naprawdę świetna muzyka sióstr. one mają siłę.
+Quote Post
Potti
post 25.05.2004 20:17
Post #486 

Plotkara

tak plułam na Sistars, a ostatnio mi się podobać zaczynają. mają coś w tej swojej muzyce, no i się nie powtarzają po tych wszystkich Mezo-polach. ''Sutra'' mnie do nich przekonała i strasznie przypadła do gustu, a w dodatku w ucho wpadła. podśpiewuję sobie ciągle pierwsze linijki.
co mnie zmienia faktu, że ''Spadaj'' było wg. mnie porażką totalną. cóż, podobno każdy ma wzloty i upadki =)

a co do Moonlight, to nie znam zespołu specjalnie. ale jakby ktoś z wawy lubił, to w Blue City jest chyba w najbliższym czasie spotkanie z nimi w Empiku.

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Lilly
post 25.05.2004 20:28
Post #487 

Forumowa Sekretarka

Potti> Spadaj, może najinteligentniejszego tekstu nie ma, ale w sumie sama muzyka i spiew mi się podoba smile.gif A piosenki Sistars polubiłam od Synu, ale zwariowałam na ich punkcie po ich koncercie (5 marca) wub.gif ;]

--------------------
زدزز - Lilly po arabsku ;D

user posted image user posted image user posted image
+Quote Post
Bitter
post 25.05.2004 21:49
Post #488 

Kandydat na Maga

a ja slucham zespolu, ktory zdaniem mojego pana od sciagana plytek metalowych jest podobny do uwielbianych tu withinow, imho bije ich na glowe. no i nie jest taki komercyjny ;o ma jakies takie chwytajace za serce brzmienie. a i sciezki lez tez slucham - w pyte, jelsi to nie jets gotyk, to co nim jest? i do tristanii wrocilam;p

--------------------

and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.'
+Quote Post
MisieK
post 25.05.2004 21:53
Post #489 

Chrapiący Mesjasz New Age

Kira i Czarna Piekności => niestety, moja siostra jest wielka fanką całego tego, uprę się przy tym stwierdzeniu, chłamu. I co gorsza, miała niedawno urodziny i ma lepszy sprzęt grający ode mnie, więc nie bójcie się, mam przemaglowane P.O.D. Evancośtam, LP i Limp Bizkitz od podstaw. A poza tym, żeby czegoś nie lubić trzeba napierw to pozanać więc mam za sobą meczące chwile nawet z HH... potem niestety siedziałem na odwyku przez 8 godzin z słuchawkimi na uszach i z płytką CoB w odtwarzaczu.

Co do tego czy lubie jak wyzywa ktoś mój zespół... to większość ludzi słuchających metalu nie jeździ po tych zespołach ... a cała reszt słuchaczy pseudomuzyki nie słyszała nigdy o Ironach czy Metallice... eh...

a Voldiusowi dziękuje za powiedzenie za mnie ważnych słów... mam prawo mówić o czymś że jest chłamem...

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
+Quote Post
..::Black Beauty::..
post 25.05.2004 21:58
Post #490 

KAFEL

Hmm od podstaw? Ma płytki Snuff The Punk i Brown? Bo jak już mówiłam są zupełnie inne od tych nowszych... Znam wiele osób które słuchają zespołów typu Soulfly, Sepultura, Children Of Bodom, Slipknot i wielu innych którzy słuchają również "starego" P.O.D..

--------------------
I luv P.O.D.! =)

user posted image

"The Truth is love and The Truth is peace kid!"

+Quote Post
Pawelord2
post 25.05.2004 22:05
Post #491 

Prefekt Naczelny

Beauty - co mnie obchodzi jak grali kiedyś... jezeli grali swietnie (ot chocby starsze płyty offspringa były praktycznie idealne) to swietnie, kupię i będę sluchał, ale jezeli ich nowe wypociny to chłam to nic tego nie zmieni :>

Hyh - tak troche off zrobie ale chce to napisac - niedalej jak wczoraj ogladalem kasete video z kilkoma wywiadami i kilka cytatów utkwiło mi w pamięci - dotyczą zarzutów jakoby pewnien zespół (BR a jakże ;]) stawał się komercyjny (jedna wielka bzdura ;])

Greg Graffin (tłumaczenie moje ;]) :

Cóż, naprawdę cieszą mnie ludzie którzy słuchają nas od dawna ale trzeba przyznać że i my się zmieniliśmy (zaczynali grac w 1980, mając po 17 lat) przybyło nam też fanów. I ci fani też chcą czegoś dla siebie - jeżeli więc nasza muzyka zmieniła się nieco to głównie ze względu na tych fanów. Jeżeli nazywasz komercjalizacją sytuację w której większa ilość chce nas słuchać a my chcemy im to umożliwić to wiedz że źle rozumiesz to słowo.

Ave :]

"...P..."

--------------------
now everybody's praying, don't pray on me
+Quote Post
post 25.05.2004 22:12
Post #492 

KAFEL

Hmm... teraz grają inaczej, co nie znaczy że gorzej... Przecież to chyba mało możliwe żeby po 12 latach grali wciąż tak samo? Próbują czegoś innego.. Dlatego każda ich płyta jest inna.

I proszę mi już tu ich nie nazywać chłamem. Bo oni nie są dla mnie tylko ulubionym zespołem.

Ten post był edytowany przez ..::Black Beauty::..: 25.05.2004 22:15

--------------------
I luv P.O.D.! =)

user posted image

+Quote Post
Empire
post 25.05.2004 22:38
Post #493 

Chemik Anarchista

WYPRASZAM SOBIE STWIERDZENIE, JAKOBY NIKT TU NIE PAMIĘTAŁ O IRON MAIDEN MISIEK! =P
Today has borned the seventh one
born of women of the seventh son.
An he in turn of a seventh son.
He has the power to heal.
He has the gift of the second sight.
He IS the chosen one.
So it shall be written.
So it shall be done.

Iron Maiden: Seventh Son of a Seventh Son

A Metallici takie naprawdę dobre są tylko pierwsze płyty... no i St. Anger jest nienajgorszy nawet ( chociarz tytułowa piosenka może coponiektórym bokiem już wychodzić... mi na szczęscie nie bo nie słucham radia/mtv/wszystkich innych takich pomysłów ^^ )

a tak co do dyskusji nad tym czy zespoły x, y i z ( nie chce mi sie pisać tych nazw, za trudne są na mój mały misiowy rozumek który jest ustawiony na jutrzejszą poprawę z matmy ) są chłamem czy nie...
no ludzie... posłuchajcie se takich przebojów jak "mydełko fa", "majteczki w kropeczki" czy "jesteś szalona" a dopiero potem zacznijcie dyskutować, gwarantuję, że nagle Wasz poziom tolerancji wzrośnie o kilka punktów XD

--------------------
Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
+Quote Post
Cat
post 25.05.2004 23:41
Post #494 

Unregistered

QUOTE (MisieK @ 25.05.2004 21:53)
Kira i Czarna Piekności => niestety, moja siostra jest wielka fanką całego tego, uprę się przy tym stwierdzeniu, chłamu. I co gorsza, miała niedawno urodziny i ma lepszy sprzęt grający ode mnie, więc nie bójcie się, mam przemaglowane P.O.D. Evancośtam, LP i Limp Bizkitz od podstaw. A poza tym, żeby czegoś nie lubić trzeba napierw to pozanać więc mam za sobą meczące chwile nawet z HH... potem niestety siedziałem na odwyku przez 8 godzin z słuchawkimi na uszach i z płytką CoB w odtwarzaczu.

Co do tego czy lubie jak wyzywa ktoś mój zespół... to większość ludzi słuchających metalu nie jeździ po tych zespołach ... a cała reszt słuchaczy pseudomuzyki nie słyszała nigdy o Ironach czy Metallice... eh...

a Voldiusowi dziękuje za powiedzenie za mnie ważnych słów... mam prawo mówić o czymś że jest chłamem...

Nie no, z tą "pseudomuzyką" to wywaliłaś torpedę. Gratuluję szczelnie zamkniętego horyzontu. Naprawdę zaczynam postrzegać "tru" metali jako jednostki bardzo wyprane ideologicznie i puste. Dziękuję za przyczynianie się do takiej opinii.

A co do chłamu, to niestety zgodzić się nie mogę. Bo jak mówiłam na topicu o Eurowizji, każdemu szacunek się należy. Macie pełne prawo do powiedzenia "to mi się podoba, a tamto nie", ale mówienie "to jest dobre, a to złe" jest już czymś z założenia bezsensownym, bo pojęcia "złe", "dobre" są względne. Osobiście nie gustuję w metalu, ale nigdy o nim nie powiem, że jest "chłamem" czy czymkolwiek innym. Ale na coś takiego, to chyba trzeba troszkę kultury.
+Quote Post
Eva
post 26.05.2004 10:39
Post #495 

nocturnal

Jak to mowia, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Ewa (znaczy sie ja) byla kiedys fanka LP (a jakze, oj byla, byla..) ale jej sie przestalo podobac, bo te kolejne plyty to nie to co Hybryda, ale chlamem tego nie nazwie, bo w koncu urazila by rzesze fanow Linkolnow. A jest ostatnio bezkonfliktowa =P

Emp, co ty chcesz od mydelka?! Marek przejawil w tej piesni wiele talentu muzycznego. Chcialbym cie mydlic mydelkiem fa..! Ha! No kultowe!

A co do Dziewic to mam de best of w mp3. Bardzo slicznie, przeszlo na mnie genetycznie (wspominalam? pewno.)

Edit: Tak mi sie przypomiało, ze poszukuje ostatnio plyty albo jakiegokolwiek nagrania grupy krakowskiej Świetliki. Gdyby ktos mial/znal to dac znac.

Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 26.05.2004 11:08

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
+Quote Post
Kira
post 27.05.2004 10:08
Post #496 

Mistrz Różdżki

MisieK,
czy nie mozna po prostu powiedziec, ze czegos sie nie lubi? ze uwaza sie muzyke zespołu X czy Y za mało wartościową, płytką, komercyjną etc.? czy trzeba od razu uciekac sie do wyrażen typu 'chłam'? jesli brakuje Ci normalnych slów i nie potrafisz wyrazic własnego zdanie bez uzywania - jakby na to nie patrzec - dosc wulgarnych okreslen, no to współczuje. moze lepiej w ogóle sie nie wypowiadaj? w zasadzie mozesz bluzgac ile wlezie, mozesz napisac co chcesz, nikt Ci tego nie zabroni [w najgorszym przypadku dostaniesz bana za uzywanie niecenzuralnych slów ;], ale to świadczy tylko i wyłącznie o Tobie. i to chyba niezbyt dobrze. ja Cie nie bede uczyła dobrych manier, bo sama nie jestem świeta [choc staram sie], zreszta nie o to chodzi, zeby wymuszac cos na kims. ale przemysl moze swoje postępowanie.

ah cos jeszcze... co masz na mysli mówiac o pseudo-muzyce? wszystko co nie jest metalem? a moze wszystko co nie jest Iron Maiden i Matalicą? przeciez to smieszne... poza tym musze Cię zmartwic... wiekszosc pseudo metali [czy jak ich tam zwał, w kazdym razie mam na mysli ludzi, którzy słuchaja tej muzyki ze względu na mode i aby byc 'trendy'] 'lubuje sie' własnie w tych zespołach. bo sa
jednymi z bardziej znanych na scenie metalowej. a ktos ktos chce słuchac metalu, zeby byc na fali nie sięgnie raczej po Katatonie, o której prawie nikt nie słyszał, ale wlasnie po Metalice. no, ew. Vadera. 95% metalowców, których znam słucha wlasnie tego co Ty wymieniłes, a o niczym innym nie maja pojęcia. a wiesz dlaczego? bo większosc metalu wciąz 'siedzi' w podziemiu. i zeby poznac takiego Opeth'a na przykład trzeba samemu poszukac, nikt Ci go nie poda na tacy, nie usłyszysz go na zadnym kanale muzycznym. a pseudo słuchaczom nie chce sie zagłębiac, oni znaja Metalice czy Ironów z Vivy i to im wystarcza. jesli o mnie chodzi to w dalszym ciągu utrzymuje, ze najlepsze sa te najmniej znane niemalze andergrandowe kapele. bo one nie graja po to, aby zbijac majątek na płytach. jesli zalezałoby im na pieniądzach to nie grałyby w ten sposób. to ty musisz je znaleźc, one same do ciebie nie przyjdą. i to moim zdaniem jest naprawde niekomercyjna rzecz. tak prawdziwie niekomercyjna. a wracajac jeszcze na chwile do Iron Maiden i Metalicy. nie lubie i nie słucham. po prostu zupełnie nie podchodzi mi taka muzyka. moze i sa to legendy i tak dalej, ale czy tylko ze względu na to mam ich słuchac? moze tak uwazasz, ale ja nie słucham czegos dlatego, bo tak ‘wypada’. poza tym moim skromnym zdaniem jest mnóstwo o wiele lepszych zespołów. nie zapominajac oczywiscie, ze 'dobry zespoł' i 'dobra muzyka' to pojęcia względne.

--------------------
+Quote Post
krufka
post 27.05.2004 18:34
Post #497 

Kandydat na Maga

mplayer http://www.vivid.pl/mp3/130028/13002872_01.mp3 <- zmniejcie liczby z 01 do 13

Apocaliptica - metallica i ich oryginalne kompozycje w wykonaniu na ... wiolonczeli.. polecam!

--------------------
+Quote Post
post 27.05.2004 22:34
Post #498 

KAFEL

Mam ich 2 plytki. Fajni goście smile.gif Ale nie slucham ich za często. Widziałam raz na Vivie Plus ich koncert. Nieźle wymiatają na tych wiolonczelach biggrin.gif

--------------------
I luv P.O.D.! =)

user posted image

+Quote Post
Neonai
post 27.05.2004 22:47
Post #499 

Jolene

Ta..słyszałam Enter Sandman w wykonaniu Apocaliptiki na wiolonczeli. Szczerze mowiac, nie przypadlo mi do gustu. Wolę mocne Metalliczne granie i wokal (;
+Quote Post
PowerMilk
post 28.05.2004 07:16
Post #500 

Mugol

Ech, co słucham? Ogólnie każda muzyka (oczywiście hh nie zaliczamy do muzyki, bo to nie muzyka). Szczególnie polski rock: Myslovitz, Negatyw, eM, Oxy,Gen (to bardziej alternatywa), T. Love, Bohema, Leaf, Lady Pank, Dżem, Oddział Zamknięty. Lubię też polski metal: Sweet Noise, Chainsaw, If sprite of. Ale zagraniczne zespoły też lubię: Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Korn, Payable On Death, The Rasmus (Pierwsza płytka lepsza tongue.gif), The Offsprong, Metalica, Iron Maiden. W moich upodobaniach też jest trochu miejsca z dziedzinytechno: Scooter, ATB, Safri Duo, Smolik (co prawda on jest Chill Out

No jak widać moje zainteresowania są przeróżne, gdybym miał wypisać wszystkie zespoły, które słucham i lubię to by zajęło by trochę czasu (i bym mógł spóźnić się do szkoły tongue.gif), a dlaczego akurat te? No cóż, na tych akurat zostałem wychowany, mój kuzyn słucha Myslovitza i właściwie od niego wszystko się zaczęło, potem słuchałem muzyki podobnej, coraz więcej interesowałem się muzyką, każdą płytkę, którą mi polecał (polecała) kolega (koleżanka) jaką próbowałem zdobyć, ściagnąć, pożyczyć (ewentualnie kupić).

Klapy... Ech tongue.gif Dpiszę kiedyś tam, bo do szkoły idę tongue.gif

--------------------
Don't remember when and how.
+Quote Post

110 Strony « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 17.05.2025 05:03