Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
Eva |
![]()
|
||
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Cos mi tu nie gra, albo sie po prostu nie znam na wcieleniach Ozwalda. Czy ja zylam w zacofaniu myslac ze Ozzie Osbourn nie jest zespolem, ale wokalista Black Sabbath'u? -------------------- |
||
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ozzy założył własną kapelę która gra pod
nazwą Ozzy Osburne... ale traktowac to należy jako imię i nazwisko vokala
Black Sabbath... tak samo jest z ostatnio powstalym zespoem Chylińska...
cikawe skąd to się wzięło...
Cat co do zamkniętych horyzontów. To faktycznie jestm cholernie nietolerancyjny w stostunku do muzyki której nie słucham... a moze to wynika z nietolerancji ludzi wokół mnie.... Kira co do wulgarności... chłam to jeszcze nie jest to naco mnie stać... eh... ale powód do dumy... mógłbym powiedzieć wprost... ale faktycznie dostałbym bana. A co do wykładu na temat undergrounda i 95% metali to sprzykrością musze ci wpowiedzieć, że słucham Metallicę i Ironsów bo lubię, ale równie lubię Spiralę, Zawał, Rollersów i inne zespoły o których nawet nie masz pojęcia więc nie mówi mi, że słucham tej muzyki po to żeby być na topie bo leje na modę szczerze ci powiem... a co do tematu chłamu ... komercja wszechogarnia świat... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Ja tam sie ostatnio na ostrzejsze
brzmienie przerzucilam a wiec:
1. Guns N'Roses 2. The offspring 3. System of a down 4. Aerosmith 5. Nightwish 7. Linkin Park A tak po trochu to: Black Sabbath, AC/DC, Led Zeppelin, Blind Guardian, Deep Purple, Sweet Noise -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
LP to ostrzejsze brzmienia?
![]() ja od kilku dni mam nową płytę Moonlightu... i muszę z przykrością stwierdzić, że się rozczarowalam... ;/ i ostatnio się zasłuchuję w Anathemie... -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
czy Ty w ogóle przeczytałes to co ja napisałam? wcale nie zarzucam Ci że słuchasz kogostam, zeby byc modnym. napisałam, ze wiekszosc psudo metali słucha własnie takich zespołów jak Metalica i Iron Maiden. to była poniekąd moja odpowiedz na Twoje: cała resza słuchaczy pseudomuzyki nie słyszała nigdy o Ironach czy Metallice. ten przykład raczej nie był strzałem w dziesiątekę, bo to sa akurat takie zespoły, które znają nie tylko słuchacze metalu, ale chyba - przysłowiowy - kazdy głupi. nawet moje kolezanki, które o metalu i rocku nie maja bladego pojęcia wiedza, że Iron Maiden to nie batonik ;] a tak wracajac jeszcze to owego słynnego 'chłamu' i nietolerancji... w sumie nie mamy prawa Ci tu niczego narzucac, ale na tym forum panuja pewne zasady i wymagana jest kultura, wiec musisz pohamowac sie troche. to tyle. a propos Anathemy... Cradle of Filth nagrali swietny cover tegoz zespołu - kawałek nosi tytuł "Sleepless". naprawde fantastyczny i moim zdaniem nawet lepszy od oryginału :] -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
szalonoki |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 07.02.2004 Skąd: Z nikąd.... ![]() |
NIRVANA - Jest the best "Smells Like
Teen Spirit" mogę słuchać bez końca, apłyta Unplugged in NY jest jedną
z najlepszych jakich doznały moje uszy,(a doznały co nieco)
Piotruś Pan - Kapela z okolic mego miasteczka (Słupca) kiedy ich słucham to myślę sobie "czemu nie odnieśli souckesu) płyta w nakładzi 1000 egzemplarzy ![]() <b>Później kilka innych zespołów</b> TSA AC/DC Queen Red Hot Chili Peppers <b>I pojedyncze piosenki:</b> Soundgarden R.E.M P.O.D the Darrknes <b>Zespołu które lubiłem i przestałem</b> Linkin Park po Meteorze mogę powiedzieć że to bardzie hh jak metal :/ Łzy w zasadzi to już nie pamiętam kiedy je lubiłem ![]() ![]() Limb Blizkt patrz. najnowsza płyta KLAPA <b>Zespoły których nie lubię</b> Metallica Guns'n Roses the Rasumus Oceniłem tu tylko Rock (w najszerszym tego słowa znaczeniu ![]() -------------------- zmieniony na:"BUNTOWNIK"
|
Psychopatka |
![]()
|
||
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
I tu mam inne zdanie =) Anathema dosyc lubie, natomiast CoF wrecz niznosze... i wspomniany cover doprowadza mnie do drgawek. nawiasem rzecz biorac wokalista moglby zmyc to gówno z twarzy bo jego wyglad i cala kreacja wizerunku zespolu jest do obrzydzenia sztuczna... podobnie jak ponowie z Dymnych Borków. a fe -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
||
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
a propo apocaliptyci to przesluchajcie se
Refuse/Resist (cover sepultury), świetne
![]() -------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kira... możeśmy się nie zrozumieli...(mam
nadzieję)... a co do chłamu... to dobrze prawisz... a z resztą kogo pbchodzi
zdanie głupiego niedźwiedzia... nie no żart... skończę ta gatkę bo jeszcze
dojdzie do tego że zrobimy remejk "Jak rozpętałem II wojnę
światową"...
Co do Apocalipticy... Refleksje sa boskie... w końcu zrobili cos sowjego i to jak! -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja powiem, że to ani jedno ani tym bardziej drugie ;] ale ni o tym chciałem pogadać. mianowicie chodzi o Kylähullut, czyli projekcik założony przez Alexiego Laiho na gitarze, Vesku Jokinenem [z Klamydia] na wokalu i Tonmi Lillmanem na perkusji [kiedyś To Die For i Sinergy]. ponoć grają punka ![]() a tutaj można sciągnać pierwszy kawałek z płyty - Maksa paskana [Liver Fucked Up] poza tym jeszcze Bare Assed - grupa z Poznania, grają ok. cztery lata i muszę przyznać, że zrobili na mnie naprawdę dobre wrażenie, szczególnie kawałkami Chupacabra i Alien [można zassać kilka stąd i nie sugerujcie się napisem nu-metal przy nazwie ![]() pes: a propo coverów - na nowej płycie Dzieciaków jednym będzie Bed Of Nails by Alice Cooper Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 28.05.2004 18:55 -------------------- |
||
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
Co sądzicie o APC?
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Yavanna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Niedawno zakupiłam płytę polskiego zespołu
eM. Już na wakacjach usłyszałam ich pierwszy kawałek "Tramwaje jak
komety". Spodobał mi się. Później słyszałam inne utwory. Aż w końcu
kilka tygodni temu zdecydowałam się na zakup płyty, bo nie mogłam nigdzie
ściągnąć ich kawałków. Na płycie "Kilka wyjść" znalazłam melodyjne
brzmienia. Długie fragmenty z udziałem instrumentów wyłącznie. Ciekawe
teksty. Niektóre kawałki spokojne, takie jak "Zabawa w chowanego"
czy "Koniec i początek". Niektóre trochę mocniejsze. Po dłuższym
słuchaniu płyta staje się monotonna, dlatego słucham jej po trochu,
analizuję każdy kawałek na płycie. Polecam, lekkie rockowe granie.
Od czasu do czasu staram się zagłębiać w muzykę klasyczną. Dotychczas przesłuchałam tylko utwory Czajkowskiego, i to nie wszystkie. I nie trzeba chyba pisać, że muzyka powala na kolana. "Jezioro Łabędzie" urzeka swoją mrocznością, wyzwala emocje. Ale trzeba się niezwykle skoncentrować, żeby to dostrzec. -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hyh - ktoś pisał o Anathemie - w sumie znam
tylko jeden kawałek tego zespołu i jest to cover jednej z piosenek Bad
Religion - Better Then Dead
I trzeba przyznać że bardzo ładny, spokojny kawałek im wyszedł z pianinem i cichą gitarką w tle :] mniam "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Brenda |
![]()
|
||
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
a co toto jest? Psycho - zgadzam się, co do tego coveru. ![]() a ja się sama sobie dziwię... generalnie słucham tylko klimatów rockowo-metalowo podobnych... a podoba mi się piosenka "Sutra" Sistars... chodź generalnie Ich nie trawię... -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
||
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
apc = a perfect circle
ja lubie i slucham ![]() -------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
Lilly |
![]()
|
||
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bo Sutra to boska piosenka ![]() ![]() Może za sprawą gitarki? ![]() -------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
||
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
Avalon, powaliłeś mnie tym odszyfrowaniem.
Myślałam że nikt się nie skapnie XD
FREE percy! ![]() |
Ellie |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Popieram, no i fajnie że zgarneli obie nagrody. W końcu jury wybrało jakąś porządną piosenkę, a nie jak w tamtym roku Blue Cafe- ble. No i szkoda mi było Pudelsów, bo ich tam wygwizdali, gdy dostali tą radiową nagrodę. Oni też mieli dobrą piosenkę w końcu. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
||
Vilanda |
![]()
|
Nie trawie Pudelsów. A Sistras to muza na
poziome, nie ma sie co dziwić że wszyscy ich lubią.
FREE percy! ![]() |
Laura_ |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 157 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
nie uogolniaj, ja ich napewno nie lubie ;p chociaz nie odmowie im profesjonalizmu -------------------- a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
|
||
Vilanda |
![]()
|
no dobra, może nie wszyscy. Ale racja,
profesjonalne sa w 100%
FREE percy! ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hehee dawno mnie nie bylo
![]() ![]() Sistars eee... no mnie sie nie podoba ![]() ![]() Steve Hackett - Darktown <- codowny album ![]() Do tego jeszcze mam Rush - Doffrent Stages (dobry rock po tym albumie zobacyzlem ze mozna zrobuc naprwde cudowna solowke na perkusji) i This Mortal Coil (czy jakos tak rowniez fajne ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
MisieK |
![]()
|
Hehe... Sistars... Pudelsi byli lepsi...
hm... Sitars to tania komercja, plus ukończona szkoła muzyczna... to
wszystko...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ojojoj, jak juz kiedys pisałam, CoF to dosc specyficzny zespół, który - jak to ktos obrazująco i sugestywnie powiedział - u jednych wzbudza nienawiść, przestrach i obrzydzenie, a u innych natomiast bezgraniczne uwielbienie i fascynację. ich muzyka jednych doprowadza do orgazmu, innych do sraczki. to oczywiste, kiedy ktos decyduje sie na taką formę przekazu. ja tam ich lubie. przede wszystkim za nietypowe podejscie to muzyki, z podobnym nie spotkałam sie jeszcze u zadnego zespołu. sam imidz to dla mnie jednak tylko jakas tam otoczka, ktora zawsze stoi obok muzyki i nie stanowi wartosci nadrzędnej :] jesli muzyka zespołu xx mi odpowiada, pomimo ze nie podoba mi sie jego kreacja sceniczna, to po prostu nie patrze na tych ludzi. wystarczy mi to, ze ich słucham. proste. pare postow wczesniej ktos wspominał o Tool'u i Perfect Circle. ohh Tool'a to ja po prostu uwielbiam, choc PC tez sa w porzadku. to sie nazywa kilmatyczna muzyka. i jeszcze a propos Sistars.. nie przepadam za taką muzyką, ale podoba mi sie ich egzotyka i to, ze wyznaczyły poniekąd nowy nurt w polskiej muzyce, zdecydowały sie podążac ścieżką, której nikt przed nimi nie obrał. Laura - ja nie odmówię im równiez oryginalnosci. po prostu to co robia jest niebanalne i świeze. na pewno lepsze takie Sistars niz np. Hania Stach - kolejna marna kalka, kolejna powielona kopia. tyle i nic więcej... -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||
szalonoki |
![]() ![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 07.02.2004 Skąd: Z nikąd.... ![]() |
Dla mnie sistars to polski troche nowofalowy zespol a pudelsi jak uslyszlaem wolnosc slowa mowi z czystym sercem TO JEST SYF!!! -------------------- zmieniony na:"BUNTOWNIK"
|
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 08:58 |