Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

110 Strony « < 19 20 21 22 23 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Muzyka

Eva
post 28.05.2004 11:26
Post #501 

nocturnal

Grupa: czysta krew..

QUOTE (PowerMilk @ 28.05.2004 07:16)
Ale zagraniczne zespoły też lubię: Ozzy Osbourne, Black Sabbath,

Cos mi tu nie gra, albo sie po prostu nie znam na wcieleniach Ozwalda. Czy ja zylam w zacofaniu myslac ze Ozzie Osbourn nie jest zespolem, ale wokalista Black Sabbath'u?

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
MisieK
post 28.05.2004 15:21
Post #502 

Chrapiący Mesjasz New Age

Ozzy założył własną kapelę która gra pod nazwą Ozzy Osburne... ale traktowac to należy jako imię i nazwisko vokala Black Sabbath... tak samo jest z ostatnio powstalym zespoem Chylińska... cikawe skąd to się wzięło...

Cat co do zamkniętych horyzontów. To faktycznie jestm cholernie nietolerancyjny w stostunku do muzyki której nie słucham... a moze to wynika z nietolerancji ludzi wokół mnie....

Kira co do wulgarności... chłam to jeszcze nie jest to naco mnie stać... eh... ale powód do dumy... mógłbym powiedzieć wprost... ale faktycznie dostałbym bana. A co do wykładu na temat undergrounda i 95% metali to sprzykrością musze ci wpowiedzieć, że słucham Metallicę i Ironsów bo lubię, ale równie lubię Spiralę, Zawał, Rollersów i inne zespoły o których nawet nie masz pojęcia więc nie mówi mi, że słucham tej muzyki po to żeby być na topie bo leje na modę szczerze ci powiem... a co do tematu chłamu ... komercja wszechogarnia świat...

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
+Quote Post
Mara
post 28.05.2004 15:27
Post #503 

Szukający

Grupa: Magiczni Forumowicze

Ja tam sie ostatnio na ostrzejsze brzmienie przerzucilam a wiec:
1. Guns N'Roses
2. The offspring
3. System of a down
4. Aerosmith
5. Nightwish
7. Linkin Park
A tak po trochu to: Black Sabbath, AC/DC, Led Zeppelin, Blind Guardian, Deep Purple, Sweet Noise

--------------------
'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;*

Give me a whisper And give me sigh
Give me a kiss before you tell me godbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinking of you
And the times we had ... Baby

'Don't cry' Guns N'Roses

"Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym"
+Quote Post
Brenda
post 28.05.2004 15:59
Post #504 

realistka

LP to ostrzejsze brzmienia? wink.gif

ja od kilku dni mam nową płytę Moonlightu... i muszę z przykrością stwierdzić, że się rozczarowalam... ;/

i ostatnio się zasłuchuję w Anathemie...

--------------------
Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem
Nie wierzę w to, że kochać umiem...
+Quote Post
Kira
post 28.05.2004 16:08
Post #505 

Mistrz Różdżki

QUOTE (MisieK @ 28.05.2004 16:21)
co do wykładu na temat undergrounda i 95% metali to sprzykrością musze ci wpowiedzieć, że słucham Metallicę i Ironsów bo lubię, ale równie lubię Spiralę, Zawał, Rollersów i inne zespoły o których nawet nie masz pojęcia więc nie mówi mi, że słucham tej muzyki po to żeby być na topie

czy Ty w ogóle przeczytałes to co ja napisałam? wcale nie zarzucam Ci że słuchasz kogostam, zeby byc modnym. napisałam, ze wiekszosc psudo metali słucha własnie takich zespołów jak Metalica i Iron Maiden. to była poniekąd moja odpowiedz na Twoje: cała resza słuchaczy pseudomuzyki nie słyszała nigdy o Ironach czy Metallice. ten przykład raczej nie był strzałem w dziesiątekę, bo to sa akurat takie zespoły, które znają nie tylko słuchacze metalu, ale chyba - przysłowiowy - kazdy głupi. nawet moje kolezanki, które o metalu i rocku nie maja bladego pojęcia wiedza, że Iron Maiden to nie batonik ;]

a tak wracajac jeszcze to owego słynnego 'chłamu' i nietolerancji... w sumie nie mamy prawa Ci tu niczego narzucac, ale na tym forum panuja pewne zasady i wymagana jest kultura, wiec musisz pohamowac sie troche. to tyle.

a propos Anathemy... Cradle of Filth nagrali swietny cover tegoz zespołu - kawałek nosi tytuł "Sleepless". naprawde fantastyczny i moim zdaniem nawet lepszy od oryginału :]

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
szalonoki
post 28.05.2004 16:49
Post #506 

Mugol

NIRVANA - Jest the best "Smells Like Teen Spirit" mogę słuchać bez końca, apłyta Unplugged in NY jest jedną z najlepszych jakich doznały moje uszy,(a doznały co nieco)
Piotruś Pan - Kapela z okolic mego miasteczka (Słupca) kiedy ich słucham to myślę sobie "czemu nie odnieśli souckesu) płyta w nakładzi 1000 egzemplarzy smile.gif
<b>Później kilka innych zespołów</b>
TSA
AC/DC
Queen
Red Hot Chili Peppers
<b>I pojedyncze piosenki:</b>
Soundgarden
R.E.M
P.O.D
the Darrknes
<b>Zespołu które lubiłem i przestałem</b>
Linkin Park po Meteorze mogę powiedzieć że to bardzie hh jak metal :/
Łzy w zasadzi to już nie pamiętam kiedy je lubiłem smile.gif ale teraz to najzwyklejsza formacja popowa smile.gif
Limb Blizkt patrz. najnowsza płyta KLAPA
<b>Zespoły których nie lubię</b>
Metallica
Guns'n Roses
the Rasumus
Oceniłem tu tylko Rock (w najszerszym tego słowa znaczeniu smile.gif ) o hh made in poland się nie wypowiadam bo nie mam nic do tego kto czego słucha póki ktoś zachopwuje tolerancje o "mojej" muzyce

--------------------
zmieniony na:"BUNTOWNIK"
+Quote Post
Psychopatka
post 28.05.2004 17:42
Post #507 

Prefekt Naczelny

QUOTE (Kira @ 28.05.2004 16:08)

a propos Anathemy... Cradle of Filth nagrali swietny cover tegoz zespołu - kawałek nosi tytuł "Sleepless". naprawde fantastyczny i moim zdaniem nawet lepszy od oryginału :]

I tu mam inne zdanie =)

Anathema dosyc lubie, natomiast CoF wrecz niznosze... i wspomniany cover doprowadza mnie do drgawek.

nawiasem rzecz biorac wokalista moglby zmyc to gówno z twarzy bo jego wyglad i cala kreacja wizerunku zespolu jest do obrzydzenia sztuczna... podobnie jak ponowie z Dymnych Borków.

a fe

--------------------
Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ?
They say that God is inside us all, and sometimes
He is not in the way that I have preached for to wish to
but God is my lover and I love him too

//F.Ribeiro//
+Quote Post
Avalon
post 28.05.2004 17:42
Post #508 

Prefekt

a propo apocaliptyci to przesluchajcie se Refuse/Resist (cover sepultury), świetne wink.gif chociaz orginału chyba nie przebije ;D (jestem zakochany w brzmieniu gitary ;])

--------------------
/pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
+Quote Post
MisieK
post 28.05.2004 18:46
Post #509 

Kira... możeśmy się nie zrozumieli...(mam nadzieję)... a co do chłamu... to dobrze prawisz... a z resztą kogo pbchodzi zdanie głupiego niedźwiedzia... nie no żart... skończę ta gatkę bo jeszcze dojdzie do tego że zrobimy remejk "Jak rozpętałem II wojnę światową"...

Co do Apocalipticy... Refleksje sa boskie... w końcu zrobili cos sowjego i to jak!

--------------------
+Quote Post
Child
post 28.05.2004 18:50
Post #510 

leżący rybak

Linkin Park po Meteorze mogę powiedzieć że to bardzie hh jak metal :/

a ja powiem, że to ani jedno ani tym bardziej drugie ;] ale ni o tym chciałem pogadać.
mianowicie chodzi o Kylähullut, czyli projekcik założony przez Alexiego Laiho na gitarze, Vesku Jokinenem [z Klamydia] na wokalu i Tonmi Lillmanem na perkusji [kiedyś To Die For i Sinergy]. ponoć grają punka wink.gif
a tutaj można sciągnać pierwszy kawałek z płyty - Maksa paskana [Liver Fucked Up]

poza tym jeszcze Bare Assed - grupa z Poznania, grają ok. cztery lata i muszę przyznać, że zrobili na mnie naprawdę dobre wrażenie, szczególnie kawałkami Chupacabra i Alien [można zassać kilka stąd i nie sugerujcie się napisem nu-metal przy nazwie wink.gif ]

pes: a propo coverów - na nowej płycie Dzieciaków jednym będzie Bed Of Nails by Alice Cooper

Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 28.05.2004 18:55

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

+Quote Post
Vilanda
post 28.05.2004 22:09
Post #511 

Prefekt Naczelny

Co sądzicie o APC?

--------------------
jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy!
user posted image
+Quote Post
Yavanna
post 28.05.2004 23:14
Post #512 

Kandydat na Maga

Niedawno zakupiłam płytę polskiego zespołu eM. Już na wakacjach usłyszałam ich pierwszy kawałek "Tramwaje jak komety". Spodobał mi się. Później słyszałam inne utwory. Aż w końcu kilka tygodni temu zdecydowałam się na zakup płyty, bo nie mogłam nigdzie ściągnąć ich kawałków. Na płycie "Kilka wyjść" znalazłam melodyjne brzmienia. Długie fragmenty z udziałem instrumentów wyłącznie. Ciekawe teksty. Niektóre kawałki spokojne, takie jak "Zabawa w chowanego" czy "Koniec i początek". Niektóre trochę mocniejsze. Po dłuższym słuchaniu płyta staje się monotonna, dlatego słucham jej po trochu, analizuję każdy kawałek na płycie. Polecam, lekkie rockowe granie.

Od czasu do czasu staram się zagłębiać w muzykę klasyczną. Dotychczas przesłuchałam tylko utwory Czajkowskiego, i to nie wszystkie. I nie trzeba chyba pisać, że muzyka powala na kolana. "Jezioro Łabędzie" urzeka swoją mrocznością, wyzwala emocje. Ale trzeba się niezwykle skoncentrować, żeby to dostrzec.

--------------------
"(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo"

Ot co.

'What this country really needs... right now... is a Doctor' (;
+Quote Post
Pawelord2
post 29.05.2004 08:44
Post #513 

Prefekt Naczelny

Hyh - ktoś pisał o Anathemie - w sumie znam tylko jeden kawałek tego zespołu i jest to cover jednej z piosenek Bad Religion - Better Then Dead

I trzeba przyznać że bardzo ładny, spokojny kawałek im wyszedł z pianinem i cichą gitarką w tle :] mniam

"...P..."

--------------------
now everybody's praying, don't pray on me
+Quote Post
Brenda
post 29.05.2004 10:42
Post #514 

realistka

QUOTE (Vilanda @ 28.05.2004 22:09)
Co sądzicie o APC?

a co toto jest?

Psycho - zgadzam się, co do tego coveru. wink.gif

a ja się sama sobie dziwię... generalnie słucham tylko klimatów rockowo-metalowo podobnych... a podoba mi się piosenka "Sutra" Sistars... chodź generalnie Ich nie trawię...

--------------------
Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem
Nie wierzę w to, że kochać umiem...
+Quote Post
Avalon
post 29.05.2004 13:09
Post #515 

Prefekt

apc = a perfect circle
ja lubie i slucham wink.gif Dobrze i przyjemnie graja, zreszta uwielbiam wokal z Toola, a ten sam jest w apc ;]

--------------------
/pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
+Quote Post
Lilly
post 29.05.2004 14:27
Post #516 

Forumowa Sekretarka

QUOTE (Brenda @ 29.05.2004 10:42)
a ja się sama sobie dziwię... generalnie słucham tylko klimatów rockowo-metalowo podobnych... a podoba mi się piosenka "Sutra" Sistars... chodź generalnie Ich nie trawię...

Bo Sutra to boska piosenka wub.gif wink.gif
Może za sprawą gitarki? wink.gif

--------------------
زدزز - Lilly po arabsku ;D

user posted image user posted image user posted image
+Quote Post
Vilanda
post 29.05.2004 16:03
Post #517 

Prefekt Naczelny

Avalon, powaliłeś mnie tym odszyfrowaniem. Myślałam że nikt się nie skapnie XD

--------------------
FREE percy!
user posted image
+Quote Post
Ellie
post 29.05.2004 16:21
Post #518 

Uczeń Hogwartu

Bo Sutra to boska piosenka 
Może za sprawą gitark

Popieram, no i fajnie że zgarneli obie nagrody. W końcu jury wybrało jakąś porządną piosenkę, a nie jak w tamtym roku Blue Cafe- ble.
No i szkoda mi było Pudelsów, bo ich tam wygwizdali, gdy dostali tą radiową nagrodę. Oni też mieli dobrą piosenkę w końcu.

--------------------
As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment.
And sound stopped and movement stopped?
... for much, much more than a moment.
And then the moment was gone.
+Quote Post
Vilanda
post 29.05.2004 17:37
Post #519 

Prefekt Naczelny

Nie trawie Pudelsów. A Sistras to muza na poziome, nie ma sie co dziwić że wszyscy ich lubią.

--------------------
FREE percy!
user posted image
+Quote Post
Laura_
post 29.05.2004 19:56
Post #520 

Iluzjonista

QUOTE (Vilanda @ 29.05.2004 16:37)
Nie trawie Pudelsów. A Sistras to muza na poziome, nie ma sie co dziwić że wszyscy ich lubią.

nie uogolniaj, ja ich napewno nie lubie ;p chociaz nie odmowie im profesjonalizmu

--------------------
a czubi czabi cziba a czubi czabi cziba a czubi a czaba a czubi czabi cziba
+Quote Post
Vilanda
post 29.05.2004 20:05
Post #521 

Prefekt Naczelny

no dobra, może nie wszyscy. Ale racja, profesjonalne sa w 100%

--------------------
FREE percy!
user posted image
+Quote Post
BlackOmen
post 29.05.2004 20:41
Post #522 

Animag

Hehee dawno mnie nie bylo tongue.gif cos mi sie chrzanilo z tym forkiem (no i wkoncu nawet nie mgoe zalogowac sie na stare konto :/ ) ale anyway tongue.gif

Sistars eee... no mnie sie nie podoba tongue.gif z polskich zespolow doprawdy niewiele mi sie podoba. Chyba ostatnio tylko Ira mi sie wkrecila bo kolezanka w Media Markcie dorwala tongue.gif

Steve Hackett - Darktown <- codowny album turned.gif pisoenki sa zroznicowane od prawdziwego łojenia wplecionego w dobre Industrialowe brzmienie do spokojnych piosenek jak "The Golden Age Of Steam"
Do tego jeszcze mam Rush - Doffrent Stages (dobry rock po tym albumie zobacyzlem ze mozna zrobuc naprwde cudowna solowke na perkusji) i This Mortal Coil (czy jakos tak rowniez fajne turned.gif )

--------------------
user posted image
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?"
Jonasz Kofta
+Quote Post
MisieK
post 29.05.2004 20:41
Post #523 

Hehe... Sistars... Pudelsi byli lepsi... hm... Sitars to tania komercja, plus ukończona szkoła muzyczna... to wszystko...

--------------------
+Quote Post
Kira
post 29.05.2004 21:52
Post #524 

Mistrz Różdżki

QUOTE (Psychopatka @ 28.05.2004 18:42)
QUOTE (Kira @ 28.05.2004 16:08)

I tu mam inne zdanie =)

Anathema dosyc lubie, natomiast CoF wrecz niznosze... i wspomniany cover doprowadza mnie do drgawek.

nawiasem rzecz biorac wokalista moglby zmyc to gówno z twarzy bo jego wyglad i cala kreacja wizerunku zespolu jest do obrzydzenia sztuczna... podobnie jak ponowie z Dymnych Borków.

a fe

ojojoj,
jak juz kiedys pisałam, CoF to dosc specyficzny zespół, który - jak to ktos obrazująco i sugestywnie powiedział - u jednych wzbudza nienawiść, przestrach i obrzydzenie, a u innych natomiast bezgraniczne uwielbienie i fascynację. ich muzyka jednych doprowadza do orgazmu, innych do sraczki. to oczywiste, kiedy ktos decyduje sie na taką formę przekazu. ja tam ich lubie. przede wszystkim za nietypowe podejscie to muzyki, z podobnym nie spotkałam sie jeszcze u zadnego zespołu. sam imidz to dla mnie jednak tylko jakas tam otoczka, ktora zawsze stoi obok muzyki i nie stanowi wartosci nadrzędnej :] jesli muzyka zespołu xx mi odpowiada, pomimo ze nie podoba mi sie jego kreacja sceniczna, to po prostu nie patrze na tych ludzi. wystarczy mi to, ze ich słucham. proste.

pare postow wczesniej ktos wspominał o Tool'u i Perfect Circle. ohh Tool'a to ja po prostu uwielbiam, choc PC tez sa w porzadku. to sie nazywa kilmatyczna muzyka.

i jeszcze a propos Sistars.. nie przepadam za taką muzyką, ale podoba mi sie ich egzotyka i to, ze wyznaczyły poniekąd nowy nurt w polskiej muzyce, zdecydowały sie podążac ścieżką, której nikt przed nimi nie obrał. Laura - ja nie odmówię im równiez oryginalnosci. po prostu to co robia jest niebanalne i świeze. na pewno lepsze takie Sistars niz np. Hania Stach - kolejna marna kalka, kolejna powielona kopia. tyle i nic więcej...

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
szalonoki
post 30.05.2004 12:36
Post #525 

Mugol

QUOTE (MisieK @ 29.05.2004 19:41)
Hehe... Sistars... Pudelsi byli lepsi... hm... Sitars to tania komercja, plus ukończona szkoła muzyczna... to wszystko...

Dla mnie sistars to polski troche nowofalowy zespol
a pudelsi jak uslyszlaem wolnosc slowa mowi z czystym sercem
TO JEST SYF!!!

--------------------
zmieniony na:"BUNTOWNIK"
+Quote Post

110 Strony « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 17.05.2025 08:58