Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Muzyka
Empire |
![]()
|
||||
![]() Chemik Anarchista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 352 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Koko wa 3Miasto desu! ^^ Płeć: Mężczyzna ![]() |
dobra, zaraz odpale i sprawdze tą 23 sekundę... ale z new faith sie nie zgadzam, on to śpiewa całkiem wyraźnie! jak to ejst "bleeee" to ja nie wiem... to ja mówię w języku blee chyba bo nei mówię wiele wyraźniej =P Kto mnie zna w realu ten wie XD -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
||||
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ohh, nie lubie Mansona, dla mnie to taka
nic nie warta papka. jak to ktos kiedys powiedział: shit metal. z całym
szacunkiem dla fanów, ale wydaje mi sie, ze ten człowiek tak badzo skupił
sie na robieniu wokół siebie zamieszania i byciu kontrowersyjnym, ze
zupełnie przestał zwracac uwage na poziom muzyki, którą tworzy. on sam jest
mi w zasadzie obojętny, ale jego twórczosc zupełnie mi nie odpowiada.
a Dani.. no trzeba przyznac, ze to niektóre sesje zdjęciowe itp. budza mieszane uczucia, a nawet niesmak [u niektórych]. Dani jako wampir wgryzający sie w jakas niewiaste. Dani obryzgany krwią. Dani w 'chrystusowej' pozie z czyms w rodzaju cierni na głowie [to dla niektórych moze byc profanacja]. /moge podac linki do niektórych takich zdjec, jesli ktos chciałby zobaczyc/ a kiedys czytałam, ze jeden z członków zespołu został aresztowany za noszenie koszulki CoF z masturbującą sie zakonnica. no własnie co myslicie na ten temat? czy cos takiego nie jest forma ograniczenia wolnosci słowa? -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
BlackOmen |
![]()
|
||
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ej to o ble to chodzi o caly wokal?
Eeeee tam to Vesania! ![]() Btw. Czy nie sadzicie ze im Metallica jest nowsza tym staje sie gorsza? EDIT!
A ja widzialem kolesia z koszulka "Jesus Christ fuck me" i obrazek takiej kobity wkladajacej sobie krzyz w wiadome miejsce. Troche dziwnie mi sie zrobilo. Ej mozesz zarzucic photosami ja znam takie fajne z okladek zaraz zarzuce. Ten post był edytowany przez BlackOmen: 03.06.2004 22:50 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
||
Empire |
![]()
|
![]() Chemik Anarchista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 352 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Koko wa 3Miasto desu! ^^ Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja Metallici uznaję tylko Kill'em
All, Ride the Lightning i St. Anger no i nie mam zdania na temat Justice i
Master'a bo jeszce nie wsłuchałem się dobrze
resztę wywalam poza nawias, nei mam zamiaru się o nich wypowiadać =) pozatym St Anger był dobry wg mnie... no i tak, miałeś racje, w Seven Faces w 23 sekundzie zaczyna sie typowe Bleeeee =P -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Omen,
jasne, albo "Jesus is a cunt". choc w sumie jesli ktos chce chodzic z czyms takim to okej, jego sprawa, ale dla mnie to jednak juz przegięcie.. nie załozyłabym takiej koszulki. a co do zdjec, to musiałabym przejrzec historię, jutro wwalę jakies linki jesli cos znajdę. a teraz dobranoc wszyskim ide spac. kolorowych snuff zyczę =) Ten post był edytowany przez Kira: 03.06.2004 22:55 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Empire |
![]()
|
noo, takie ubranie to przegięcie...
co jak co ale ładowanie sie w uczucia innych, zwłaszcza religijne, to jednak... grube przegięcie. takie zachowania trzeba karać i to bez masła. -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
w internecie bez problemu można kupic
koszulkę z napisem "kill your idols" a pod spodem z wizerunkiem
Chrystusa.
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie wystarcza koszulki i naszywi
zespolow. Ale ksiadz kazal mi odproc naszywke Behemotha "Zos Kia
Culthus" za tego kozla. Ale po roku skzolnym powedruje znowu na
plecaczek ;]. Na bluze moi starzy sie tez nie zgadzali jeju a taka ladna
cala zadrukowana byla =P
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Empire |
![]()
|
ehh, a mi brakuje fajnych naszywek
względnie czasu aby jakąkolwiek przyszyć =)
ej Omen, masz GG? jak tak to weź do mnie zagadaj co? Bo mam jakiś Twój numer ale chyba nieaktualny... -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|
BlackOmen |
![]()
|
aktualny jest zawsze :| 5161833 tylko ze moze jak sie odezwales to pad kompa mialem i sie numer zaden nie zapisal. Bo ostatnio u mnie komp 24/7 chodzi i od czasu do czasu zalicza pady niestety =P
A tutaj obrazki jakie mi sie skijarzyly ze wczorajszym gadaniem o jakis tam zdjeciach http://republika.pl/meijin/img/met/IV.jpg http://republika.pl/meijin/img/met/front.jpg http://republika.pl/meijin/img/met/throne.jpg -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
![]()
|
Emp, naszywek? a znasz ten adres?
chociaz w sumie to nie wiem o jakie naszywki Ci chodzi, na ale.. =) a co do obrazobórczych koszulek itp. ... generalnie denerwuje mnie jezeli ktos na kazdym kroku dopatruje sie checi urazenia uczuc religijnych. zwłaszcza jestem przeciwna wytaczaniu spraw artystom, którzy w swoich dziełach, pracach wykorzystują motywy religijne. bez przesady. zaraz nic, nie będzie mozna zrobic. poza tym moze ten ktos [artysta] chciał rzeczywiscie cos przekazac nawet takim krzyzem umieszczonym w sedesie czy gdzies tam? wydaje mi sie, ze ingerowanie do sztuki .. po prostu w tym wypadku granica powinna byc chyba przesuniąta nieco dalej [a moze w ogóle jej nie powinno byc?]. co innego zwykła koszulka.. dumne wypinanie piersi z napisem "nie-chce-mi-sie-cytowac-kazdy-o-co-chodzi". nikt mi nie wmówi, ze to ma jakis przekaz artystyczny. nie jestem pewna czy cos takiego powinno byc zabronione czy karane, ale cóz, chyba wystarczy to, ze swiadczy to o tym człowieku w pewien sposób. o to nie najlepiej. dla mnie ludzi, którzy nosza taką 'garderobę' sa po prostu głupi. chca wzbudzic sensacje za wszelką cenę, nie istotne jest dla nich jakimi środkami to osiągną. moze chca pokazac jacy sa cool, odwazni i w ogóle.. Ten post był edytowany przez Kira: 04.06.2004 08:12 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
BlackOmen |
![]()
|
Kira niestety tak to juz jest. Sa ludzie wierzacy, niewierzacy i fanatycy :| Ci ostatni sprawiaja najwiekszy problem. Chociarz najwieksze cyrki to i tak sie dzieja w Ameryce tam jest od cholery sprawy w ktorych chodzi o religie. Musial bym troche poszukac i bym przyklady podal bo narazie nie moge sobie zbytnio przypomniec.
Odnosnie adresiku: Behemoth - Zos Kia Cluthus (koszulka) Fajna *_* Ten post był edytowany przez BlackOmen: 04.06.2004 08:30 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
![]()
|
hmmm widzisz Omen, USA sa niby uznane sa oaze wolnosci słowa, a z drugiej strony czytajac o 'koszulkowych aferach' i karaniu ludzi, którzy mieli na sobie takie ubrania bardzo czesto natrafiałam własnie na informacje, ze to i to miało miejsce gdzies w Ameryce ;]
by the way, znalazłam cos takiego. chociaz wydaje mi sie, ze to zdjecie 'mieści sie jeszcze w normie'. bo w zasadzie nic nie znaczy. jest widoczne nawiązanie do Chrystusa, ale co z tego? co konkretnego mozna temu zarzucic? w sumie chyba jednak nic. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
a polska sprawa z członkiem na krzyżu ? ludzie mają obsesje na pewnych punktach, nie ma co.
|
BlackOmen |
![]()
|
Kira>>> fajne zdjecie
Voltus>>> Tak slawny Gorgoroth mi sie przypomina. To tez bylo niezle. Chyba u nas wszystko co ma jakikolwiek podtekst religijny jest uwazane za zle i trzeba to od razu zdeptac i opluc a ludzi co to mieli spalic na stosie. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
jednak Omen, ja uważam, że te wszystkie satanistyczne obiekty powinny się schwać. mają swoje miejsce niech tam siedzą. jak dla mnie na pewno to nie jest normą. do Behemotha nic nie mam, ale słyszałem i widziałem jakieś zespoły, które przesadzały.
|
Kira |
![]()
|
voldius, własnie, kiedy wywiązała sie ta dyskusja tez pomyslałam o tej sprawie. jednak nie jestem do konca przekonana czy tej kobiecie nalezy sie jakas kara. artysta ma swój, odrębny świat i w nim tworzy. moze ona naprawde chciała cos powiedziec decydując sie na taką formę przekazu? moze nie chodziło tylko i wyłącznie o wywołanie kontrowersji? w koncu sztuki nie mozna odbierac tak dosłownie.. byc moze istnieje głębsza interpretacja. a moze jednak chodziło tylko o skandal? kurcze, nie mozemy tego wiedziec. wiec wydaje mi sie za ta sprawa nie powinna byc odbierana jako tak oczywistą i bezkompromisową.
wyobraźnie sobie taką sytuację. siedzicie sobie i nagle spływa na Was natchnienie. macie jakis pomysł na prace i stwierdzacie, ze jednym z motywów najlepiej obrazujących ja bezie krzyz. ale krzyz jako pusty symbol, a nie nawiązanie do religii. i co wtedy? jestem pewna, ze cos takiego ZAWSZE zostałoby odebrane jako świętokractwo. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ja uważam, że kara była niesłuszna. ale polska ;> a wogóle Kira dzięki, za link do tych koszulek itp., bo sobię kupuje workshit RATMu z Fuct, pewnie flagę no i może portfel z ksozulką ;P nie no koszulke u siebie kupie, ale workshitu bym nie dostał ;> thanks
|
Kira |
![]()
|
voldius - nie ma sprawy =)
co do Gorgoroth'a, to w czasie tej wielkiej afery miałam okazje obejrzec kilka materiałów filmowych i przeczytac pare artykułów. i zniesmaczyło i odrzuciło mnie jakos od tego zespołu. ja rozumiem, kontrowersyjny imidż i w ogóle, ale to chyba tez musi byc jakos dawkowane.. poza tym wyczucie, umiar i dobry smak. niektóre skandale sa naprawde tandetne i niesmaczne. nie lubie nastawienia - skandal i bycie kontrowersyjnym ponad wszystko. to wtedy po prostu pachnie chęcia taniej sensacją, niczym głębszym. jednak wracajac do Gorgoroth'a. nie wydaje mi sie, zeby organizatorzy koncertu nie mieli pojęcia jak wygląda 'kreacja' sceniczna zespołu, przeciez to niemozliwe. jesli kapela przyjeżdza do jakiegos kraju to oznacza, ze ten kraj musiał wyrazic zgode na odbycie sie występu, zaprezentowanie sie muzyków, ich twórczosci, całego spektaklu scenicznego, wiec w sumie nie rozumiem tej afery. no chyba, ze ten koncert był tak kiepsko zorganizowany. jesli tak, to nic dziwnego ze wynikła taka sytuacja i nieporozumienia. a teraz z innej beczki. znam z widzenia takich dwóch chłopaków. metale od stóp do głów - mam na mysli strój, no no w koncu znam ich tylko z widzenia :] - zawsze czarne koszulki, glany, długie włosy itp. niedawno widziałam ich i... przezyłam szok. totalna metamorfoza. ścieli włosy, zaczesli ubierac sie normalnie, jednego widziałam nawet w dresie. moze niektórym widac sie dziwne moje zdziwinie, ale to niesamowite jesli jednego widzisz kogos np. ubranego na rózowo, a następnego dnia ten ktos przerobiony jest na gota. zastaniam sie, co im sie stało ? O_o" -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Mysz |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 03.04.2004 ![]() |
Ta ich jedna koszulka i para spodni się pierze ;> -------------------- Jestem jedną z nas. |
||
Kira |
![]()
|
włosy tez im sie piorą, tak ? :P
hehe -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Mysz |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 03.04.2004 ![]() |
Może mama kazała im w końcu je umyć, część powypadała, to je ścieli żeby jakoś wyglądały ;d
-------------------- Jestem jedną z nas. |
Kira |
![]()
|
ciekawie dedukujesz, Myszo :]
ale nie róbmy z tego tematu czata. koniec offtopa. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
Jak człowiek z metala robi się na "normalnego" to wszytsko wporzo, ale gdy nagle ten "normalny" będzie ubierał się jak metal to wielkie wyrzuty, nie jest tak?
![]() -------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
Kira |
![]()
|
nie, tu nie o to chodzi; metal <-> normalny or sth. ja mam na mysli po prostu taką zaskakującą zmiane stylu z dnia na dzień dosłownie.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 21:12 |