Drużyna Quidditcha..., jakie
pozycje chcielibyście mieć...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Drużyna Quidditcha..., jakie
pozycje chcielibyście mieć...
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Chmmm... jak widać: pałkarz narazie
wygrywa! No ja już też wyraziłam swoje zdanie i myślę, że pałkarz jest
the best...
![]() -------------------- |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
A ja bym tam jednak chciała być szukającą.
Pozycja odpowiedzialna, ale jaka jest radość, kiedy się złapie znicza, a
drużyna wygra mecz.
Pozycja pałkarza też jest fajna, można walić w przeciwnika tłuczkami ile wlezie ![]() -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Ale ścigający to nudne zajęcie. Cały mecz
uganiasz się za takim malym gównem, a i tak musisz mieć superwzrok, żeby to
zauważyć, skoro znicz jest wielkości orzecha włoskiego. A Harry, nawiasem
mówiąc, ma jeszcz gorzej, bo nosi okulary (więc nie widzi tzw. "kątem
oka"). A taki pałkarz, czy ścigający, zawsze mają co robić.
-------------------- |
Natalia-Hermi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 90 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Hogwart-Gryffindor ![]() |
często obrońcę winią za przepuszczone
bramki, ścigającego za utracenie kafla, szukającego za nie złapanie znicza a
pałkarza za nieobijanie tłuczków, jest remis, każdy jest odpowiedzialny i
może być ukarany, ale też przechodzę na stronę pałkarzy:D
-------------------- "Odbijam nie Twą twarz, ale Twego serca pragnienia..."
|
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Dobra drużyna nie powinna się o nic
obwiniać, bo wtedy straci wiarę w swoje mozliwości oraz wspólne zgranie.
-------------------- |
Natalia-Hermi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 90 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Hogwart-Gryffindor ![]() |
racja, ale nie widziałeś jak na filmie w
drugiej części jak Malfoy wyjądował ma murawie boiska to Lucjusz był
pokazany z miną niezadowolenia i lekkiej wzgardy? Winią, winią...
|
Khamul |
![]()
|
E tam, na filmie. A Ślizgoni, winią,
"Flint objeżdżał Malfoya(...) i mówił coś o tępym bubku, który nie może
złapać znicza, chodź ma go na głowie". Ale Ślizgoni przegrywają.
-------------------- |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Jak drużyna jest zgrana to jeden drugiego
nie będzie oskarżać o porażkę. Może w myslach pomyślą że: "A gdyby on
zrobił tak" itd, ale na głos tego nie wypowiedzą. Tak jest u
Gryfonów.
Nie trzeba mieć superwzroku, wystarczą dobre okulary ![]() -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Khamul |
![]()
|
Zawsze jednak lepszy wzrok. A okulary sa
nietrwale. Wystarczy tluczek, i po okularach. Masz Ellie jakas alternatywe
na taki przypadek?
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja bede orydżynal jak powiem
że...komentator =P
No dobra , żarty na bok. Może obrońcą lub ścigającym... Obrońca - może dlatego , iż miałem zamiłowanie do bramkarstwa w piłce nożnej =P Ścigający - Zaaaaawsze miałem ambicje =P -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Natalia-Hermi |
![]() ![]()
|
a co do tych okularów...to myślę że
Harry'emu one nie spadały, ale Hermiona też się bardzo zasłużyła bo w
trzecim tomie przed meczen zaczarowała okulary Harry'ego aby odpychały
deszcz...osoba która źle widzi, a pomagają mu okulary wcale nie musi być
gorsza, zresztą Potter większość meczów wygrywa(jeden przegrany mecz z
Puchonami w 3części). Tylko Ślizgoni są chamscy. Komentaror???
ooo...zaskoczyłeś mnie Hefaj...bardzo ogyginalny pomysł, a potrafiłbyś tak
szybko gadać:D???
|
Hefaj |
![]()
|
||
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oczywiścieskoropotrafięnawijaćinawijaćjakkatarynka =P Najwyżej zapiszę się na kursy szybkiego mówienia ( a takie istnieją =P ) =P Taa...już to widzę: Szedł Sasza suchą szosą suszył sobie spodnie =D -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
||
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
chyba "...are brutal"? a co do samego Quidditcha, to jest to chyba absolutnie najświetniejsza "rzecz" ze świata Harry'ego. przynajmniej dla mnie. Rowling po prostu trafiła w dziesiątkę. no a jaką pozycję w drużynie ja bym wybrała? oczywiście ścigającego. nie wiem w zasadzie dlaczego, po prostu wydaje mi się najfajniejsza ^^". -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Khamul |
![]()
|
Ale jest niestey okrutna, chamska i wysoce
niesprawiedliwa cenzura, ktorej ucielesnieniem jest profesor McGonagall.
-------------------- |
Natalia-Hermi |
![]()
|
ehh...trochę się spięłam jak na jednym
meczu sędziował Snape mimo iż Gryfoni wygrali...a jeślibyśmy my tak byli na
tych miejscach co książkowi gracze, bo z pewnością byśmy przegrali-wolę
Panią Hooch, kiedyś nawet zasnęła na stadionie:P
A jakiechcielibyście mieć miotły? Ja oczywiście najnowszą "Błyskawicę" ![]() -------------------- "Odbijam nie Twą twarz, ale Twego serca pragnienia..."
|
Khamul |
![]()
|
Nie no, ja o niczym innym nie marze, tylko o
Zmiataczu.
Kazdy chcialby Blyskawice bo jest najszybsza - najnowoczesniejsza. -------------------- |
Hefaj |
![]()
|
||
Kirkene III produkcji Greckiej =) Kolejna do kolekcji =) -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
||
Natalia-Hermi |
![]()
|
Hefaj...co to za miotła bo nie słyszałam
o niej??? Masz jakieś zdjęcie w necie jej???
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
W necie są zdjęcia mioteł - moge
poszukać
![]() Nimbus 2000 Niby wygląda fajnie, ale jest malutki ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 31.01.2004 17:54 -------------------- ![]() |
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie każdy, oj nie. A nie boisz się złodziei? Mafii? Nieuczciwych sprzedawców?* ![]() Mi wystarczyłby Nimbus, obojętnie który (ze wskazaniem na model nowszy). A do kolekcji coś produkcji niemiecko-polskiej: Lepperwagen ![]() * Czyt. rosyjskich handlarzy na stadionie X-lecia. -------------------- |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
No ja wolałbym "Błyskawicę" - nie
chodzi tylko o prędkośc, ale i o klasę i bezpieczeństwo
![]() ![]() Nie, no w sumie Nimbus 2000 i 2001 też są spox, ale to nie ta klasa... -------------------- ![]() |
Mike |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z przyczajki Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja wracajac do samej pozycji to
chcialbym byc scigajacym. Robi sie rzeczy podobne do koszykowki a w nia
uwielbiam grac:D apozatym mozna duzo fajnych trikow zrobic
Glinda z Jamajki |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 05.01.2004 Skąd: z brzuszka mamusi, z samolotu, lot nr???? nad Jamajką. ![]() |
PAAŁKARZ! MOGŁABYM PRZYFASOLIĆ
KOMU TRZEBA TYM TŁUCZKIEM...a w zasadzie to moze i pałą?
![]() -------------------- Jestem kobietą która potrafi zdominować. I chyba zbyt często tego używam.
Poznałam kogoś. Ale Jego nie zdominuję. Bo...go kocham? to do Ciebie. Tak. Do Ciebie. Wiem o Tobie tylko tyle, że jesteś fajnym chłopakiem, że jesteś Kawalerem do wzięcia...i...że Cię kocham. ja. Dla Ciebie. "mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety; kobiety mają subtelniejszy instynkt i chcą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny" Oscar Wilde. A W WALENTYNKI IDĘ NA "NIGDY W ŻYCIU" do KINA. SAMA!!! |
Natalia-Hermi |
![]() ![]()
|
a zapomniałam napisać! zapomniałam o
tym że dziś na potterowej premierze o świcie, sprzedawali za trzydzieści
złotych(chyba!) Nimbusy 2002, takie aby na nie siąść, ja nie zdążyłam
kupić bo kolejka się pchała, i też w pewnym momencie nie zauważyłam. A
wiecie może z jakiego drewna są zrobione te szkolne miotły(Zmiataczki nr
5,9-te co były w książkach HP)??? Bo o Nimbusie 2000, 2002 to jest napisane,
i o Błyskawicy też(koniecznie będę musiała luknąć do książek)....
|
Ellie |
![]()
|
Alternatywa? Może szkła kontaktowe
![]() Ja bym tam chciała mieć Błyskawicę ![]() -------------------- As happens sometimes a moment settled...
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:14 |