Mój gniew..., ....
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Mój gniew..., ....
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
"Mój gniew..."
Trzymam w dłoni... Nóż, Sztylet, Słowo... Którego nie chcesz słyszeć... Którego nie chcesz znać! Moja mała śmierć jest tak ostra... Jej krawędzie przecinają jedwabną pościel Twojej skóry, Delikatną krawędź Twojej duszy... Dotykają fragmentów sumienia.... Boisz się jej... Przeraża Cię... Jest dla Ciebie najgorszą marą... Koszmarem o którym nawet nie śniłeś! Obiecuje Ci... Tobie obiecam... Dzisiaj o wschodzie księżyca... Że zakopie ją w Twojej głowie... I nie pozwolę o niej zapomnieć... Nikogo już nie skrzywdzę... Ty nikogo nie zabijesz... Pozwól mi teraz odejść... I nie ruszaj się... Szkarłatna rdza otacza Twoje ciało... Schowam broń do kieszeni... Zraniłam nią Twój umysł... Nigdy o tym nie zapomnę... Wybacz musiałam... -------------------- wybawca much.
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmmm...
wiec po pierwsze wielkie brawa... naprawde przejmujacy wiersz... w niezwykle lekki i subtelny sposob wyraza ciezkie chwile piekne polaczenie... tresciowo naprawde rewelacyjny... gratuluje serdecznie... =* (pamietaj...) -------------------- |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Nieźle. Masz taki... ciekawy [?] styl. W pewnym sensie ten wiersz pobudził moją wyobraźnię. Poruszyły mnie niektóre metafory, np. "jedwabną pościel Twojej skóry". Tyle że... Ja po prostu chyba nie tego szukam. Nie chcę wierszy smutnych. Nie chcę więcej o miłości tragicznej, bolesnej. Niech ktoś mnie wreszcie przekona, że warto kochać. Tego szukam, tego pragnę. Być może znajdę. -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
jedwabna pościel skóry -śliczne
![]() Wiersz bardzo mi się podoba, choć chwilami "wypadałam" z klimatu i musiałam od nowa do niego wchodzić. Ale użyłaś kilku zwrotów, które naprawdę mnie uderzyły z całym swym znaczeniem i z całą swą... urodą i odpowiedniością ![]() -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Ciekawie nawet bardzo
ciekawie.
Przejmujacy, piekny wiersz. Coś dla mnie pozostało ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ładny wiersz...
może nie wszystko mi się w nim podoba, niektóre fragmenty bym zmieniła, bo wydają mi się takie.. hm... naiwne? ale jest bardzo ładny.. jest w nim ukryta jakaś rozpacz, nie zwykły smutek, ale właśnie rozpacz, błagalna rozpacz.. żebrząca rozpacz.. bardzo ładny wiersz. hm.. taki ładny wiersz..=) -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Wiersz bardzo ładny. Przemówił do mnie,
poruszył moją wyobraźnię. I to co napisali już inni: używasz pięknych
zwrotów.
-------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 11:14 |