Senne marzenie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Senne marzenie
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Przesuwam rękę wzdłuż brzegu
nocy
kalecząc dłonie o lśnienie gwiazd stoję migocząc w cieniu księżyca rozdymam nozdrza tak pachnie nasz świat Czerwone płatki wirują w jasności miękkość Twych ust jedwabiem się zda atłasem bywają Twe tchnienia gdy szepczesz rozwiewa Twe włosy dokoła mnie wiatr Oplatasz mnie dłońmi maleńki orzeszek gładzisz swym skrzydłem muśnięciem jak ptak częstujesz herbatą czasami też słowem i ufność w powietrzu wciąż dźwięczy i trwa Przymknijcie oczy... Żegnajcie. Ten post był edytowany przez Cailith: 05.02.2004 18:19 -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm...
bardzo ladny wiersz... pierwsza zwrotka najladniejsza... potem troszke zgrzytało i temat jakby na siłe... ale ogolnie jak najbardziej poprawnie... zegnajcie? jak mam to rozumiec? Cailith... -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
a dla mnie piękne... kołysanka... czuję
te ciepłe ramiona... piosenka na dobranoc? ukochane słowa? wiatr? najbardziej kocham kaleczenie dłoni i nie odchodź =* Edit:
To by była raczej niekonsekwencja, bo w ogóle nie ma przecinków ;-) Ten post był edytowany przez muszka Me: 06.02.2004 10:03 -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
||
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Jesteś mistrzynią rytmu, Cailith
![]() ![]() Jak to żegnajcie... Ty chyba nie chcesz nas... zostawić??? ![]() -------------------- |
Mara |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Piekne a te metafory. Po prostu aż mnie wbiło w fotel ![]()
Gdy przeczytałam te dwia pierwsze wersy wiedziałam, że to dzieło bedzie świetne. Żegnajcie? Nawet sie nie waz! ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
||
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
swietne metafory. piekne.. takie
tajemnicze, smutne.. wzruszylam sie az. wielkie dzieło
![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Śliczny wiersz. Spokojny, tak jakby owiany
mgłą tajemnicy. Takie mam odczucia. Zupełnie jak...senne marzenie.
![]() -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
poruszyl mnie, wiesz
piekna letnia noc na miekkiej plazy pieszczaca stopy piaskiem i zmysly NIM.. albo... jego wyobrazeniem? no, cudo szkoda, ze chcesz zaoszczedzic nam tych cudow, Cail szkoda przykro mi.. ale wiem, ze tego ne zrobisz podobno tym, ktorym zyczy sie najlepiej, zyczy sie tego, aby spelniali swe marzenia i zamierzenia... ale widocznie ja Ci nie zycze najlepiej? nie mow 'zegnaj', to nie ma sensu.. zyj. =) :* -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Margot666 |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: a czy to ważne?? ![]() |
Wiesz jak ja się znam na takiej
twórczości, ale to jest naprawdę piękne. C. pisz, bo piszesz........ brak
słów na to jak wspaniale.
A tego "Żegnaj" udam, że nie widziałam. M. Ten post był edytowany przez Margot666: 24.02.2004 20:01 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 11:31 |