Bany..., Czyli o co w nich
chodzi?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bany..., Czyli o co w nich
chodzi?
Merkury |
![]() ![]()
|
||
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Na Forum "Co nowego?" zapytałem
Się Was o pewną rzecz, ale, iż nie otrzymałem odpowiedź zakładam temat
tutaj. Mam nadzieję, że teraz mi się poszczęści ![]()
Ja mam pytanko związane z tymy Banami... Wiem, że jest blokowanie IP w taki sposób, że nie można się zarejestrować itp. i wiem, że to jest bardzo nieprzyjemne. ![]() Przecież tam numer IP jest przydzielany losowo więc teoretycznie Ban niepowinien działać, prawda? Możecie mi to wytłumaczyć? ![]() Pozdrawiam -------------------- "Czarny Pan powrócił,
i teraz nikt go nie powstrzyma!" |
||
dementorek |
![]()
|
![]() Don Dementore Grupa: wiecznie żywi... Postów: 1137 Dołączył: 04.04.2003 Skąd: Caer Deithwen Płeć: kaloryfer ![]() |
i widzisz jak malo sie znasz na
mechanizmach sieciowych
![]() -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Merkury |
![]() ![]()
|
||
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Nigdy nie twierdziłem, że się na nich dobrze znam (lub wogólne znam ![]() A mógłbyś objaśnić mi tak w miarę ogólnie jak to jest z Banami, które dostaje ktoś z Modemem lub Neostradą? Pozdrawiam -------------------- "Czarny Pan powrócił,
||
dementorek |
![]()
|
![]() Don Dementore Grupa: wiecznie żywi... Postów: 1137 Dołączył: 04.04.2003 Skąd: Caer Deithwen Płeć: kaloryfer ![]() |
tego akurat nie zrobie
![]() poufne informacje zawodowe. Moze nie takie poufne, ale zdobycia nie ulatwie. Osoba troche lepiej znajaca sie na rzeczy bedzie wiedziec o co chodzi, nie ujmujac nikomu. Wszystko da sie zrobic, ale i wszystko mozna obejsc ![]() -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Merkury |
![]() ![]()
|
||
A czy jest możliwość "zdjęcia" ze swojego kompa bana od Ciebie? To znaczy, usunięcia go i ponownego zarejestrowania się na na Forum? Czy raczej jest to nie wykonalne (pomijając porządnych hakerów of course ![]() Pozdrawiam -------------------- "Czarny Pan powrócił,
||
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak już napisał dementi - wszystko jest
możłiwe.
A ja ze stanowiska studenta 3 roku informatyki dodam stare informatyczne przysłowie: Dla chcącego nic trudnego. -------------------- |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
o ile mi wiadomo, to jak toś ma nerostrade, to nie da się zablokowąc IP, ale pena nie jestem
-------------------- |
dementorek |
![]()
|
Jak pewna nie jestes, to sie nie wypowiadaj, bo jestes w bledzie
Jeszcze raz powtorze swoja kwestie. Wszystko da sie zrobic. To tylko kwestia czasu, checi, umiejetnosi i determinacji. -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Merkury |
![]()
|
Jest jescze jeden sposób o którym
powiedział mi kolega bawiący się w PHP.
Bana można założyć również przez wysłanie specjalnego cookiesa który uniemożliwia zarejestrowanie, a obejść to zabezpieczenie potrafi nawet pięciolatek, który wie jak usunąć pliki cookies... Pozdrawiam BTW: Czy to jest ten sposób którego używasz? - jeżeli niechcesz ujawniać takich informacji wszystkim to prosze o odpowiedź na PM... -------------------- "Czarny Pan powrócił,
dementorek |
![]()
|
Merkury, Merkury.. mozna tak, mozna
inaczej. mozliwosci zabawy w kotka i myszke sa rozne. niczego nowego nie
odkryles, a korzystac moge nie tylko z mozliwosci php.
![]() -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 04:39 |