Harry zabojcą
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Harry zabojcą
neVa |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 11.02.2004 ![]() |
Hheheh, komedia by wyszła niezła faktycznie
![]() A co do tematu - to może Harry i Voldi będą sie pojedynkowali, no i Voldemort będzie bliski zwycięstwa. Wyśle zaklęcie uśmierciające, ale i Harry puści jakieś inne potężne zaklęcie. No i zaklęcia trafią naraz w Harry'ego i Voldemorta i biedaki zginą. A tak bardziej serio - to pewnie Rowling wymyśli coś z tą starożytną magią, o której już tu wspominano. Chociaż nie przypuszczam, by Harry nagle wybaczył albo poczuł litość dla swojego wroga. Bądź co bądź, to z przyczyny Voldiego Harry jest sierotą i ciągle traci coraz więcej. -------------------- 'Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie'
|
Elanora |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 12.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
na końcu jeden z nich przeżyje podczas
gdy drugi zginie (tak ten koniec przepowiedzni brzemiał... chyba... niewiem
bo nieczytałam polskiej wersji) może się okazać że jeden z nich przeżyje lub
obaj umrą, np z odniesionych ran, i tak wyjdzie na to samo albo Potter
zabije Wileką Mordę albo na odwrót albo jest jeszcze coś o czym
prawdopodobnie niewiemy i będziemy musieli poczekać by się dowiedzieć
|
loona_ |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Legnica ![]() |
Sądze że zakończenie zabójstwem Avada
Kedavra Voldemorta, jest prawdopodobne. Nie sądze żeby Harry miał być za to
zamknięty w Azkabanie - przecież aurorzy też mogą używać Zaklęć
Niewybaczalnych!
Poza tym cała społeczność czarodziejów na pewno będzie bardziej zadowolona niż smutna, jeśli Voldzio zginie! ![]() -------------------- loona_galardiella@wp.pl
|
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Harry przecięż wychowywał się wśród
mugolaków no więc cóż prostrzego weżmie splówe i go zamorduje <Mam
nadzieje że wygra Czarny Pan
![]() A tak serio no to napewno go nie zamknął za byle co. Cóż to jest zabicie największego mordercy na świecie ?? ![]() -------------------- ...
|
Dippet |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: gabinet Albusa ![]() |
taką zwykłą kadavrą go nie zabije bo mają
przecierz bliźniacze różdżki...
myśle, że użyje tej Pochodni Zielonych Płomieni czy jak im tam ;-) -------------------- Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum - ishi krimpatul.
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To akurat ma małe znaczenie bo różczki
blokuja sie tylko kiedy zaklecie jest wypowiadane w tym samym momencie.
A ja wcale nie uwazam ze dojdzie wogle do pojedynku bo... jest to takie oczywiste... mysle ze harry zabije volda nie bezposrednio, ale przez kogos/cos... -------------------- ...
|
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Mi się tam wydaje, że Harry będzie
musiał poświecić swoje życie żeby zabić Czarnego Pana. No i on zginie,
Czarny Pan też i dlatego Rowling nie będzi pisała dalszych części przygód
małego czarodzieja (no może już nie takiego małego )
-------------------- ...
|
Lousie |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Radzę ci czytać dokładfnie. Pisało, że jeden musi umrzeć, bo dwoje nie mogą żyć. Skoro musi umrzeć jeden, a we dwójkę się raczej nie zabiją, to będzie żył Albo Vold, albo Potter -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
||
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jest napisane ze jeden nie moze zyc kiedy
zyje drugi nie jest napiane ze musi przezyc jeden
-------------------- ...
|
Livery |
![]()
|
||||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 05.01.2004 ![]() |
Ale może Voldemort zrobi jeszcze jakieś kilka kroków, żeby być nieśmiertelnym i to będze coś czego przepowiednia nie przewidziała. Dlatego Harry będzie musiał poświęcić siebie, albo swoją magiczną moc, żeby zniszczyć Voldemorta. Kto wie, Rowling cały czas nas zaskakuje, napewno i tym razem nas zaskoczy. -------------------- "Spójrzcie w niebo.
(...) I zobaczcie, jak wszystko się zmienia. A żaden dorosły nie zrozunie nigdy, jak wielkie to ma znaczenie." "Być człowiekiem, to właśnie być odpowiedzialnym. (...) To czuć, kładąc swoją cegiełkę, że się bierze udział w budowie świata." "Młodzi nie wiedzą, jak myślą i czują starzy, więc to starzy są winni jeśli zapominają, jak to jest być młodym." ----------------------------------------------------------------------- Świetne avatary z japońskich bajek: == MUSASABI-NO TORIDE == |
||||
Dippet |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: gabinet Albusa ![]() |
- Giń Voldemort - krzyknął Harry, czując
że ból w głowie ustępuje - AVADA KEDAVRA
Nagle noc przeszył wrzask. Harry'emu przypomniała się księga, którą otworzył w bibliotece na pierwszym roku. W miejscu, gdzie przed chwilą jeszcze leżał Voldemort powstała wąski strumyk światła odchodzący od ziemi aż do nieba. Strumyk powoli się rozszeżał. Nagle Harry usłyszał krzyk za jest plecami - Zapłacisz mi za to Potter!!! Adava Kedavra! W świetle strumyka wychodzącego z ciała Czarnego Pana dojrzał wykrzywioną z wściekłości twarz Lucjusza Malfoya. Nie zdąrzył nic odpowiedzieć, gdy w jego pierś trafiła smuga zielonego światła. W następnej sekundzie leżał przed Syriuszem - Witaj Harry! - Syriusz wydawał się zdziwiony i wpatrywał się na jego czoło. - Gdzie twoje blizna? Ten post był edytowany przez Dippet: 18.02.2004 17:10 -------------------- Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum - ishi krimpatul.
|
kubik |
![]()
|
A gdzie blizna???
![]() ![]() ![]() -------------------- ...
|
Dippet |
![]()
|
Masz ci babo blizne...
-------------------- Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum - ishi krimpatul.
|
kubik |
![]()
|
Babo?!?!?! no wprawdzie w
pewnych kregach [pozdr Nai XDD] znany jestem pod tym nickiem ale na boga
baba nie jestem. jeszcze.
![]() -------------------- ...
|
Dippet |
![]()
|
ekhm... to jest takie przysłowie... ;-)
Jak ci się nie podoba... Masz ci chłopie blizne... Ten post był edytowany przez Dippet: 18.02.2004 17:23 -------------------- Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum - ishi krimpatul.
|
Lousie |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Kubik, a skąd mamy wiedzieć, czy mówisz prawdę? ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
||
kubik |
![]()
|
no wiesz TAKIE rzeczy mam udowadniac
publicznie . Hmmm to musimy sie umówic bardziej prywatnie wiesz nyo
![]() ![]() EDIT tworzyc zajefajne offtopy tez trza umiec Syriusz ![]() ![]() Ten post był edytowany przez kubik: 18.02.2004 21:23 -------------------- ...
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Nie ma to jak zajefajny offtopic
![]() -------------------- ![]() |
Loony |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 16.02.2004 ![]() |
nie ma to jak bezmyślne nabijanie postów
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
Luna Lovegood |
![]()
|
||
Dobra ja wiem wiem ja jest zacofana ale co to jest ?? To ty napisałeś czy co ??!! -------------------- ...
|
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Nom, to jest wersja prawdopodobna, którą
podał Dippet
![]() Ale jakoś mi się nie widzi - za dużo dobrego - mniej miodu ![]() -------------------- ![]() |
Luna Lovegood |
![]()
|
Acha dobra to ja już wszystko rozumiem.
No może zadużo tych dobroci no ale mi się bardzo podoba takie wyjście z
sytuacji
![]() -------------------- ...
|
ginny_irlandka |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: LUBLIN!! czocha & gniew & Ireland ![]() |
zgadzam sie z tym, tylko jak harry moze okazac wspolczucie? wobec czego? to jest jedyna luka, ktora chyba w decydujacym starciu zniszczy cale rozwiazanie. Hm..litosc? nie sadze. zdajmy sie na rowling!!! ![]() -------------------- I have nothing more to say.
Only the heart can see... Only the heart can see... ***Follow your star*** |
||
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Jezeli chodzi o scene pojedynku na koniec
ja tez obstawiam magie starozytną. to musi byc cos nieskomplikowanego,
ale cos czego Voldemort nie potrafi pokonac, a pod koniec V Dumbledore mowi
Harry'emu ze sila jego serca go uratowala, czy cos takiego. To bedzie
chyba podobne do tego jak w V Voldek opetal Harry'ego
-------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
Cornelia |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: się biorą dzieci? Płeć: Kobieta ![]() |
Ja mam takie pytanie : czy moc jaką
otrzymał Potter w chwili śmierci jego matki, nadal go chroni? Bo
jeśli tak, to i Voldemort nie jest wstanie zabić Harry'ego
Avadą...
-------------------- brak interesującej sygnaturki
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:24 |