Snape?? no właśnie co on knuje??, Co myślicie o nim i jego czynach??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Snape?? no właśnie co on knuje??, Co myślicie o nim i jego czynach??
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Anagda no pewnie i zna i potrafi ich
używac,ale raczej nigdy ne zaczynał ich wypowiwadac wobec ucznia.Wobec
dziecka!!!A Umbrige?Nie dosc ze jest z ministerstwa,to jeszcze
robi cos takiego wobec ucznia.Bezbronnego dziecka!!
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
yyy dziecko O_O. No bez przesady... pozatym
Potter by pekł dopiero gdyby podmostowa zabrałaby sie za dziewczyny... a juz
w ogóle lepiej gdyby pozwoliła malfoyowi wykonac crucio na hermionie...
![]() anagda => wydaje mi sie zaklecia niewybaczalne [no moze poza imperio] nie sa jakos wielko finezyjne, wystarczy wycelowac i powiedzieć: Crucio, Avada KEdavra i po sprawie. Inna sprawa to poziom zaawansowania tego kto wypowiada ![]() Ten post był edytowany przez kubik: 24.03.2004 19:07 -------------------- ...
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
No przeciez Malfoy by nie mógł jakby w
ogóle mowic o takim pozwoleniu:P Bo jest dzieciak i nie umie, i nie chce
tego taaak bardzo tak:P hehe
No jezeli sie zrozumielismy to fakt Umbrige by mu nic nie zrobila,bo i tak Voldo moze go zabic<em przepowiednia>. -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jak kazdy czarodziej <heeeh -
westchnienie> isn't that ironic?!? Jedynego <???> który
moze pokonac Volda moze zabic byle Percy khie khie
-------------------- ...
|
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
nooo.. przecież jak to powiedział Moody
"gdybyście wszyscy wycelowali we mnie różdżki i wypowiedzieli zaklęcie
(avada kedavra) to wątpię czy dostałbym choć krwotoku z nosa" (no..
powieedział coś w tym stylu)
Czyli trzeba się wyuczyć w rzucaniu tego zaklęcia i mieć spooro mocy. -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
Lousie |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Może powiedział tak, bo wiedział, że tego nie zrobią. Bo mimo wszystko niektórzy mieli dość dużą siłę, nawet jeśli nie znali zaklęcia, to może jakiegoś krwotoku by dostał =) -------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
||
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sądzę, że Snape nie jest juz
śmierciożercą. Szpieguje dla Dumbledore'a i opanował Okumulencję na tyle
dobrze, że Voldemort nie może wiedzieć co mu chodzi po głowie... z resztą
nie wieze żeby był w otoczeniu Voldemorta, on raczej szpieguje
śmierciorzerców. Wydaje mi się, że Snape odegra jeszcze jakąś bardzo ważną
rolę...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Sev's Doll |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 03.04.2004 Skąd: Stolica ![]() |
Sev jest ważniejszy niż wam się wydaje.
Według mnie, nadal jest Śmierciożercą, ale jak powiedział mój poprzednik, za
dobrze opanował Oklumencję, aby bać się Voldzia
![]() tylko, jak wkradł się na powrót w jego łaski ?? a może w ogóle nie musiał ?? tylko to mnie męczy ![]() |
kubik |
![]()
|
a to proste, wystarczy "sprzedac"
voldowi siakies "tajemnice" zakonu. Np. że Harry bardzo kocha
Syriusza XPPP
-------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
i może to zrobił. inaczej nie przygotowałby akurat takkiej zasadzki na Harry'ego -------------------- |
||
kubik |
![]()
|
O ile mnie pamiec nie myli to Vold
dowiedział sie o Syriuszu od Belli a ta od Narcyzy a ta od Stforka... ^_-
-------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
oja tam! ![]() ![]() ![]() -------------------- |
||
Yoschan |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 21.05.2003 Skąd: TCV ![]() |
Snape napewno nie zginie - jest spoko. Mam
nadzieje że J.K.R. nie zrobi z niego zdrajcy...
-------------------- Nie dam się wyprzedzić w Wyścigu Szczurów !!!
JA i tak wiem że ON ZGINIE - HARRY twój koniec nadchodzi... |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
myślicie, że wystarczy opanować oklumencję,
aby nie bać się Voldemorta? Snape nie jest głupi i dobrze wie, że Lord V.
jest od niego dużo silniejszy i w przeciwieństwie do Severusa- nie zastanowi
się nawet przed zabiciem kogoś. w końću dla niego to żadna różnica, jedna
osoba mniej czy więcej.
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
No, wg. mnie oklumencja nie wystarczy. Jest
tylko jednym z wielu kroków do tego, aby być jako takim bezpiecznym
czarodziejem. Snape dobrze wie, że Lord nie zawacha się nikogo zabić - nie
ważne, czy ten ktoś mu służy, czy nie. Jak chce, to zabije.
-------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
Teeta |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 31.01.2004 ![]() |
No przecież to oczywiste, że oklumencja
nie wystarczy.
![]() No fajnie, że jakby Voldemort chciał kogoś zabić, to by zabił... No, ale jeszcze nie teraz. Teraz to może tylko chcieć ![]() -------------------- |
anagda |
![]()
|
Dumbel też opanował dobrze oklumencję. i
moge się założyć, że tez potrafi używac zaklęcia niewybaczalne, jednak jest
za kulturalny" by używac je, nawet przeci Voldziowi. Co innego Snape.
on jakby mógł, to pewnie niezawachałby się użyć jakiegoś CRUCIO, by
zaatakować kogololwiek
-------------------- |
Teeta |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 31.01.2004 ![]() |
Snape i Crucio? No nie wiem. Nie powiedziałabym. Pozory czasem mogą mylić ![]() -------------------- |
||
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
ja wierzę w Snape!!!! On
jest czysty jak łza XD!!!!!
Oczywiste jest, że Snape dla Dumbla szpieguje Voldemorta, ale pytanie: co on "robi" dla Voldzia? Coś musi robić. Chyba nie jest sekretarzem, nie zapisuje wszystkich spostrzeżeń , by przekazać je Albusowi. Voldemort tak łatwo nie przebacza zdrady, a Snape wg mnie przyjął go jako osobę stojącą obok Dumbledore (tylko i wyłąćznie dlatego). Wychodzi cos w rodzaju podwójnego agenta i tylko sam Snape wie po czyjej stoi stronie. -------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Nio moim zdaniem Severus przekazuje
Albusowi wazne i prawdziwe informacje z planów Voldzia, a Vodlkowi tylko te
fałszywwe...no bo w koncu musi mu coś mówic- jest tak blisko
Dumbledore'a. Ale ciekawa jestem...przecież śmierciożercy robią rózne
rzeczy ...no powiedzmy łagodnie: nielegalne, więc i Snape musi spełniać
rozkazy...i właściwie to skąd wiadomo ze Voldi nie wie o zmowie Seva z
Dumbledorem? w końcu on opanował legilimencję....chyba ze Sev tak doskonale
oczyszcza swój umysł
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
eNoPe |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Las Venturas Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ech.... W IV tomie na zebraniu
smierciozercow Voldemort wyraznie powiedzial ze ci ktorzy sie nie stawia na
jego wezwanie zostana ukarani... Myslisz ze Snape ot tak przyszedl do
Voldemorta, poprosil o wybaczenie i je uzyskal... Jakis inny musi byc sposob
na przekazywanie informacji.
-------------------- ;] wiadomo 24
|
Nimfadora_Tonks |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 21.02.2004 Skąd: Suwałki ![]() |
Zgadzam się. Snejpulek naprawde może
być szpiegiem Voldemorta. Bardzo dobrze mi na niego pasuje!!! No
cóż, wszystkiego dowiemy się z kolejnych tomów Harry'ego. Ehhhhh....Nie
mogę się doczekać 6 i 7 części!!! A może będzie więcej????
Byłoby super!!! Ale się rozpisałam, już kończę!!! Pa
pa pa całusków sto dwa!!!!!!!!!!
![]() -------------------- Nimfadora Tonks...Zmieniłam właśnie kolor włosów na zielone...teraz zmieniłam oczy na żółte...
|
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
nooo!! wreszcie ktoś to
powiedział!! To nie jest zbytnio możliwe żeby Voldi ot tak sobie
przebaczył Snape'owi! Chociaż właściwie tak to zabrzmiało na końcu
IV części kiedy Dumbledore powierzył mu jakąś misję.. nie wiem nie wiem nie
wiem... no dowiem się poprzeczytaniu kolejnego tomu... chyba
![]() -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
matematyka |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Myślę, że Snape zajmuje się szpiegowaniem Volda i jego paczki dla Dumbla (zakładając, że jest NAPRAWDę po jego stronie), a VOldemortowi wciska kit, że szpieguje Dumbla, a tak naprawdę dostarcza mu niezbyt zzgodne z prawdą, albo nie potrzebne informacje. Własnie propozycja szpiegowania Dumbla sprawiła, że Voldemort go przygarnął - Snape nie był mu potrzebny jako maszyna do zabijania, bo miał takich wielu ludzi, ale nie mógł pogardzić kimś z otoczenia Dumbledore'a. Wg mnie Snape co jakis czas pojawia się u Voldemorta, by przekazać mu swoje raporty o Dumblu, a sam się trochę rozgląda, patrzy kto inny jeszcze jest i próbuje nawiązać kontakty z śmierciożercami, by znaleźć nowe źródłó informacji (sam nie może być obecny przy wszystkim). W ten sposób wcale nie musi wykonywać brudnej roboty, ale mogą zacząć się podejrzenia, gdy np. odmówi wzięcia udziału w torturowaniu mugoli. -------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Sądzę, że Snape będzie próbował jakoś
wymigac się od torturowania mugoli, ale jeśli mu to nie wyjdzie to bedzie
musiał coś im zrobić, bo inaczej klęskę poniesie cały Zakon- stracą oni taką
wtykę i Voldi dowie się ze Sev był szpiegiem. To byłaby wielka katastrofa
dla działań Dumbledore'a. Noi Sev poniósłby konskewncje swojej zdrady.
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:49 |