Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

9 Strony « < 3 4 5 6 7 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Snape?? no właśnie co on knuje??, Co myślicie o nim i jego czynach??

ren.Asiek
post 24.03.2004 18:55
Post #101 

Prefekt Naczelny

Grupa: Magiczni Forumowicze

Anagda no pewnie i zna i potrafi ich używac,ale raczej nigdy ne zaczynał ich wypowiwadac wobec ucznia.Wobec dziecka!!!A Umbrige?Nie dosc ze jest z ministerstwa,to jeszcze robi cos takiego wobec ucznia.Bezbronnego dziecka!!

--------------------
Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kubik
post 24.03.2004 19:04
Post #102 

Mistrz Różdżki

yyy dziecko O_O. No bez przesady... pozatym Potter by pekł dopiero gdyby podmostowa zabrałaby sie za dziewczyny... a juz w ogóle lepiej gdyby pozwoliła malfoyowi wykonac crucio na hermionie... blink.gif
anagda => wydaje mi sie zaklecia niewybaczalne [no moze poza imperio] nie sa jakos wielko finezyjne, wystarczy wycelowac i powiedzieć: Crucio, Avada KEdavra i po sprawie. Inna sprawa to poziom zaawansowania tego kto wypowiada rolleyes.gif

Ten post był edytowany przez kubik: 24.03.2004 19:07

--------------------
...
+Quote Post
ren.Asiek
post 24.03.2004 19:13
Post #103 

Prefekt Naczelny

No przeciez Malfoy by nie mógł jakby w ogóle mowic o takim pozwoleniu:P Bo jest dzieciak i nie umie, i nie chce tego taaak bardzo tak:P hehe
No jezeli sie zrozumielismy to fakt Umbrige by mu nic nie zrobila,bo i tak Voldo moze go zabic<em przepowiednia>.

--------------------
Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
+Quote Post
kubik
post 24.03.2004 19:48
Post #104 

Mistrz Różdżki

jak kazdy czarodziej <heeeh - westchnienie> isn't that ironic?!? Jedynego <???> który moze pokonac Volda moze zabic byle Percy khie khie

--------------------
...
+Quote Post
Daga
post 24.03.2004 20:17
Post #105 

Ścigający

nooo.. przecież jak to powiedział Moody "gdybyście wszyscy wycelowali we mnie różdżki i wypowiedzieli zaklęcie (avada kedavra) to wątpię czy dostałbym choć krwotoku z nosa" (no.. powieedział coś w tym stylu)
Czyli trzeba się wyuczyć w rzucaniu tego zaklęcia i mieć spooro mocy.

--------------------
"Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"

user posted image
Główny Alchemik (hehehe)
+Quote Post
Lousie
post 25.03.2004 13:48
Post #106 

Iluzjonista

nooo.. przecież jak to powiedział Moody "gdybyście wszyscy wycelowali we mnie różdżki i wypowiedzieli zaklęcie (avada kedavra) to wątpię czy dostałbym choć krwotoku z nosa" (no.. powieedział coś w tym stylu)
Czyli trzeba się wyuczyć w rzucaniu tego zaklęcia i mieć spooro mocy.

Może powiedział tak, bo wiedział, że tego nie zrobią. Bo mimo wszystko niektórzy mieli dość dużą siłę, nawet jeśli nie znali zaklęcia, to może jakiegoś krwotoku by dostał =)

--------------------
One day you will ask
me what's more
important, your life or
mine? And I will say,
my life, then you will
walk away, never
knowing that you are
my life.

----------------------------

+Quote Post
MisieK
post 27.03.2004 15:52
Post #107 

Chrapiący Mesjasz New Age

Grupa: czysta krew..

Ja sądzę, że Snape nie jest juz śmierciożercą. Szpieguje dla Dumbledore'a i opanował Okumulencję na tyle dobrze, że Voldemort nie może wiedzieć co mu chodzi po głowie... z resztą nie wieze żeby był w otoczeniu Voldemorta, on raczej szpieguje śmierciorzerców. Wydaje mi się, że Snape odegra jeszcze jakąś bardzo ważną rolę...

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
+Quote Post
Sev's Doll
post 03.04.2004 23:49
Post #108 

Mugol

Sev jest ważniejszy niż wam się wydaje. Według mnie, nadal jest Śmierciożercą, ale jak powiedział mój poprzednik, za dobrze opanował Oklumencję, aby bać się Voldzia cool.gif
tylko, jak wkradł się na powrót w jego łaski ?? a może w ogóle nie musiał ??
tylko to mnie męczy wink.gif
+Quote Post
kubik
post 04.04.2004 01:41
Post #109 

Mistrz Różdżki

a to proste, wystarczy "sprzedac" voldowi siakies "tajemnice" zakonu. Np. że Harry bardzo kocha Syriusza XPPP

--------------------
...
+Quote Post
anagda
post 04.04.2004 10:03
Post #110 

Członek Zakonu Feniksa

QUOTE (kubik @ 04-04-2004 01:41)
a to proste, wystarczy "sprzedac" voldowi siakies "tajemnice" zakonu. Np. że Harry bardzo kocha Syriusza XPPP

i może to zrobił. inaczej nie przygotowałby akurat takkiej zasadzki na Harry'ego

--------------------
user posted image
+Quote Post
kubik
post 04.04.2004 10:17
Post #111 

Mistrz Różdżki

O ile mnie pamiec nie myli to Vold dowiedział sie o Syriuszu od Belli a ta od Narcyzy a ta od Stforka... ^_-

--------------------
...
+Quote Post
anagda
post 04.04.2004 10:44
Post #112 

Członek Zakonu Feniksa

QUOTE (kubik @ 04-04-2004 10:17)
O ile mnie pamiec nie myli to Vold dowiedział sie o Syriuszu od Belli a ta od Narcyzy a ta od Stforka... ^_-

oja tam! tongue.gif co to za różnica! tongue.gif laugh.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Yoschan
post 01.05.2004 22:35
Post #113 

Kafel

Snape napewno nie zginie - jest spoko. Mam nadzieje że J.K.R. nie zrobi z niego zdrajcy...

--------------------
Nie dam się wyprzedzić w Wyścigu Szczurów !!!

JA i tak wiem że ON ZGINIE - HARRY twój koniec nadchodzi...
+Quote Post
Potti
post 02.05.2004 12:18
Post #114 

Plotkara

Grupa: czysta krew..

myślicie, że wystarczy opanować oklumencję, aby nie bać się Voldemorta? Snape nie jest głupi i dobrze wie, że Lord V. jest od niego dużo silniejszy i w przeciwieństwie do Severusa- nie zastanowi się nawet przed zabiciem kogoś. w końću dla niego to żadna różnica, jedna osoba mniej czy więcej.

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Lousie
post 02.05.2004 13:12
Post #115 

Iluzjonista

No, wg. mnie oklumencja nie wystarczy. Jest tylko jednym z wielu kroków do tego, aby być jako takim bezpiecznym czarodziejem. Snape dobrze wie, że Lord nie zawacha się nikogo zabić - nie ważne, czy ten ktoś mu służy, czy nie. Jak chce, to zabije.

--------------------
One day you will ask
me what's more
important, your life or
mine? And I will say,
my life, then you will
walk away, never
knowing that you are
my life.

----------------------------

+Quote Post
Teeta
post 02.05.2004 23:13
Post #116 

Kafel

No przecież to oczywiste, że oklumencja nie wystarczy. blink.gif

No fajnie, że jakby Voldemort chciał kogoś zabić, to by zabił... No, ale jeszcze nie teraz. Teraz to może tylko chcieć laugh.gif

--------------------
+Quote Post
anagda
post 03.05.2004 09:53
Post #117 

Członek Zakonu Feniksa

Dumbel też opanował dobrze oklumencję. i moge się założyć, że tez potrafi używac zaklęcia niewybaczalne, jednak jest za kulturalny" by używac je, nawet przeci Voldziowi. Co innego Snape. on jakby mógł, to pewnie niezawachałby się użyć jakiegoś CRUCIO, by zaatakować kogololwiek

--------------------
user posted image
+Quote Post
Teeta
post 03.05.2004 19:28
Post #118 

Kafel

QUOTE (anagda @ 03.05.2004 08:53)
Dumbel też opanował dobrze oklumencję. i moge się założyć, że tez potrafi używac zaklęcia niewybaczalne, jednak jest za kulturalny" by używac je, nawet przeci Voldziowi. Co innego Snape. on jakby mógł, to pewnie niezawachałby się użyć jakiegoś CRUCIO, by zaatakować kogololwiek

Snape i Crucio? No nie wiem. Nie powiedziałabym.
Pozory czasem mogą mylić wink.gif

--------------------
+Quote Post
matematyka
post 06.05.2004 16:28
Post #119 

Kandydat na Maga

ja wierzę w Snape!!!! On jest czysty jak łza XD!!!!!
Oczywiste jest, że Snape dla Dumbla szpieguje Voldemorta, ale pytanie: co on "robi" dla Voldzia? Coś musi robić. Chyba nie jest sekretarzem, nie zapisuje wszystkich spostrzeżeń , by przekazać je Albusowi. Voldemort tak łatwo nie przebacza zdrady, a Snape wg mnie przyjął go jako osobę stojącą obok Dumbledore (tylko i wyłąćznie dlatego). Wychodzi cos w rodzaju podwójnego agenta i tylko sam Snape wie po czyjej stoi stronie.

--------------------
"Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
+Quote Post
ren.Asiek
post 07.05.2004 18:58
Post #120 

Prefekt Naczelny

Nio moim zdaniem Severus przekazuje Albusowi wazne i prawdziwe informacje z planów Voldzia, a Vodlkowi tylko te fałszywwe...no bo w koncu musi mu coś mówic- jest tak blisko Dumbledore'a. Ale ciekawa jestem...przecież śmierciożercy robią rózne rzeczy ...no powiedzmy łagodnie: nielegalne, więc i Snape musi spełniać rozkazy...i właściwie to skąd wiadomo ze Voldi nie wie o zmowie Seva z Dumbledorem? w końcu on opanował legilimencję....chyba ze Sev tak doskonale oczyszcza swój umysł wink.gif

--------------------
+Quote Post
eNoPe
post 07.05.2004 21:00
Post #121 

Iluzjonista

Ech.... W IV tomie na zebraniu smierciozercow Voldemort wyraznie powiedzial ze ci ktorzy sie nie stawia na jego wezwanie zostana ukarani... Myslisz ze Snape ot tak przyszedl do Voldemorta, poprosil o wybaczenie i je uzyskal... Jakis inny musi byc sposob na przekazywanie informacji.

--------------------
;] wiadomo 24
+Quote Post
Nimfadora_Tonks
post 07.05.2004 21:49
Post #122 

Mugol

Zgadzam się. Snejpulek naprawde może być szpiegiem Voldemorta. Bardzo dobrze mi na niego pasuje!!! No cóż, wszystkiego dowiemy się z kolejnych tomów Harry'ego. Ehhhhh....Nie mogę się doczekać 6 i 7 części!!! A może będzie więcej???? Byłoby super!!! Ale się rozpisałam, już kończę!!! Pa pa pa całusków sto dwa!!!!!!!!!! krowki.gif

--------------------
Nimfadora Tonks...Zmieniłam właśnie kolor włosów na zielone...teraz zmieniłam oczy na żółte...
+Quote Post
Daga
post 08.05.2004 16:05
Post #123 

Ścigający

nooo!! wreszcie ktoś to powiedział!! To nie jest zbytnio możliwe żeby Voldi ot tak sobie przebaczył Snape'owi! Chociaż właściwie tak to zabrzmiało na końcu IV części kiedy Dumbledore powierzył mu jakąś misję.. nie wiem nie wiem nie wiem... no dowiem się poprzeczytaniu kolejnego tomu... chyba blink.gif

--------------------
"Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"

user posted image
Główny Alchemik (hehehe)
+Quote Post
matematyka
post 08.05.2004 17:07
Post #124 

Kandydat na Maga

QUOTE (ren.Asiek @ 07.05.2004 17:58)
Nio moim zdaniem Severus przekazuje Albusowi wazne i prawdziwe informacje z planów Voldzia, a Vodlkowi tylko te fałszywwe...no bo w koncu musi mu coś mówic- jest tak blisko Dumbledore'a. Ale ciekawa jestem...przecież śmierciożercy robią rózne rzeczy ...no powiedzmy łagodnie: nielegalne, więc i Snape musi spełniać rozkazy...i właściwie to skąd wiadomo ze Voldi nie wie o zmowie Seva z Dumbledorem? w końcu on opanował legilimencję....chyba ze Sev tak doskonale oczyszcza swój umysł wink.gif

Myślę, że Snape zajmuje się szpiegowaniem Volda i jego paczki dla Dumbla (zakładając, że jest NAPRAWDę po jego stronie), a VOldemortowi wciska kit, że szpieguje Dumbla, a tak naprawdę dostarcza mu niezbyt zzgodne z prawdą, albo nie potrzebne informacje. Własnie propozycja szpiegowania Dumbla sprawiła, że Voldemort go przygarnął - Snape nie był mu potrzebny jako maszyna do zabijania, bo miał takich wielu ludzi, ale nie mógł pogardzić kimś z otoczenia Dumbledore'a.
Wg mnie Snape co jakis czas pojawia się u Voldemorta, by przekazać mu swoje raporty o Dumblu, a sam się trochę rozgląda, patrzy kto inny jeszcze jest i próbuje nawiązać kontakty z śmierciożercami, by znaleźć nowe źródłó informacji (sam nie może być obecny przy wszystkim). W ten sposób wcale nie musi wykonywać brudnej roboty, ale mogą zacząć się podejrzenia, gdy np. odmówi wzięcia udziału w torturowaniu mugoli.

--------------------
"Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
+Quote Post
ren.Asiek
post 08.05.2004 21:19
Post #125 

Prefekt Naczelny

Sądzę, że Snape będzie próbował jakoś wymigac się od torturowania mugoli, ale jeśli mu to nie wyjdzie to bedzie musiał coś im zrobić, bo inaczej klęskę poniesie cały Zakon- stracą oni taką wtykę i Voldi dowie się ze Sev był szpiegiem. To byłaby wielka katastrofa dla działań Dumbledore'a. Noi Sev poniósłby konskewncje swojej zdrady.

--------------------
+Quote Post

9 Strony « < 3 4 5 6 7 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 15.05.2025 02:49