Snape?? no właśnie co on knuje??, Co myślicie o nim i jego czynach??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Snape?? no właśnie co on knuje??, Co myślicie o nim i jego czynach??
Puszczyk |
![]() ![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak już mówiłem ( chyba z dwa razy albo
trzy ![]() To że wogóle dostał sie w ich szeregi zawdzięczamy James'owi. Urazy z młodości zmusiły go do przejścia na złą drogę. Severus nie wróci do czarnego pana - ja Puszczyk, wam to mówię Acha! Jeszcze coś!
Dajmy sobie spokój, takie teorie są dobre dla dzieci ![]() -------------------- ..
![]() |
||
Meave |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Same urazy nie wystarczą i to nie od nich zależy jakim ktoś się stanie w przyszłości człowiekiem (choć to wygodne tłumaczenie) "Snape zawsze fascynował się czarną magią, słynął z tego w szkole. (...)- Kiedy Snape przybył do szkoły, znał więcej klątw, niż połowa uczniów na siódmym roku, i był członkiem gangu Ślizgonów, z którym prawie wszyscy okazali się Śmierciożercami." HPiCO Rozdział 27 -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||
.:+Yena+:. |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: Królestwo Cienia ![]() |
1.Albus ufa Severuskowi... a raczej trzyma go
krótko, żeby nie narozrabiał
![]() 2.Snape prawdopodobnie zaprzyjaźnił sie z Malfoyem już w czasach szkolnych... bo obydwaj interesowali się czarną magią 3.Nazywa Voldzia 'Czarnym Panem' z przyzwyczajenia ![]() 4.Jest postacią chaotycznie dobrą - neutralną 5.jego stosunek do Harry'ego chyba nigdy się nie zmieni... przynajmniej na eliksirach :> no bo co by sobie pomyslał Draco?? ... Tak w ogóle to uwielbiam Snape'a. ![]() ![]() -------------------- "Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko zostało juz kiedyś opisane"
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=75701 |
Ewelka |
![]() ![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Co tu dużo mówić jednym słówkiem zgadzam sie ze wszystkim. No może oprócz tego ,,No i lubi czarne ciuchy-tak jak ja " ![]() |
||
Vera |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 25.05.2004 ![]() |
hymmnnn....wedlug mnie to Snape raczej nic
nie knuje. Co prawda caly czas
czepia sie Harre'go , ale najwidoczniej Harry mu przypomina Jamesa(bo chyba tak est) i do tego ma do niego uraz......ale to tylko moja opinia ![]() |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
1.Albus ufa Severuskowi... a raczej
trzyma go krótko, żeby nie narozrabiał
racja 2.Snape prawdopodobnie zaprzyjaźnił sie z Malfoyem już w czasach szkolnych... bo obydwaj interesowali się czarną magią oczywiscie zdajesz sobie sprawe z tego ze malfoy sn ma około 50 lat a snape ok 35 ? 3.Nazywa Voldzia 'Czarnym Panem' z przyzwyczajenia Predzej ze strachu i respektu 4.Jest postacią chaotycznie dobrą - neutralną Jest postacia... skomplikowana wewnętrznie... 5.jego stosunek do Harry'ego chyba nigdy się nie zmieni... przynajmniej na eliksirach :> no bo co by sobie pomyslał Draco?? Slash mały slash XPPP - Masz taka ciasna dziurkę...? - A to dlatego bo jestem dopiero na pierwszym roku profesorze... Ech Atla ![]() ![]() aha jezeli ktos sie poczuł urazony to... niech sobie piątke przybije jest przedstawicielem typowego polaka z mina: ;( Ewelka => i znów się zgadzasz... echhh Ten post był edytowany przez kubik: 26.05.2004 17:32 -------------------- ...
|
nadzieja |
![]()
|
||||
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Kubik ja bym chciała zobaczyć duży
slash w twoim wykonaniu ![]()
I po raz kolejny. Niech mi ktoś cierpliwości doda. Stary Malfoy nie chodził do Hogwartu z Maraudersami ( jak to szło po polskiemu ![]()
Na pewno nie neutralną. A czy dobrą? Nie ma czegoś takiego jak dobro i zło. Wszystko zależy od punktu siedzenia i własnych interesów. Ten post był edytowany przez nadzieja: 26.05.2004 17:44 |
||||
ren.Asiek |
![]() ![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
No to raczej fakt ze Lucjusz jest duzo
starszy od Snape'a ale przecież mogli się zaprzyjaźnić będąc w kręgu
śmierciozercow kieedys. Wtedy mogli też sie znać. Noi Sev nie jest postacią
neutralną, ale ma w sobie dobro, tylko skrywa je głęboko w sobie i nie
ukazuje swoich uczuć. Po prostu zgrywa twardego, całkiem pozbawionego emocji
człowieka.
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
cedrik_diggory |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice ![]() |
Pozwole wypowiedzieć sobie swoje
skromne zdanie:
Snape jest postacią bardzo ciekawą. Jest zimny i zły dla Harry'ego (mści się za Jamesa), ale w głebi duszy chce mu pomagać i nie pozwoli żeby mu się coś stało. ![]() Działa w zakonie ![]() Niewiem jaki ma stosunek do Dumbledora, ale wiem, że Dumbledore mu ufa. Snape został wyrwany z kręgu śmierciożerców i pewnie dalej gdzieś w cząstce siebie chciałby sobie to przypomnieć. DLATEGO chce zostać nauczycielem obrony przed czarną magią !! Chciałby także żeby go bardziej poważnie traktowali uczniowie i cały Hogwart. ![]() -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Snape ma dlug wobec Harruy'ego ojca
wiec mu bedzie pomagal, mimo ze stara sie swoim zachowaniem pokazac odwrotna
sytuacje.
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
dosiai |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Wrocław ![]() |
według mnie Snape nic szczególnego nie
knuje, on po prostu taki jest, a dokładniej takiego go stworzyli James,
Syriusz i reszta wyśmiewając się z niego i on ma po prostu teraz jakiś uraz
|
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Snape poprostu nie może przeboleć ze syn
człowieka który sie nad nim znęca jest sławny. Pozatym jakbyście się czuli
gdyby ktoś się z was wyśmiewał i to jeszcze przy wszystkich. nie wykluczone
też, ze Snape był zazdrosny.
-------------------- ..
![]() |
cedrik_diggory |
![]() ![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice ![]() |
Niby jaki dług ma Snape do ojca Harry'ego Jamesa Pottera ?? Możecie mnie ościecić ? ![]() -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
||
avalanche |
![]()
|
||||
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
ten dług już został spłacony moi mili (3 część się kłania) cedrik => chodziło o to że James kiedyś wspaniałomyślnie uratował wścibskiego Snape'a przed wilkołaczą paszczą Lupina. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
||||
cedrik_diggory |
![]() ![]()
|
Ahaaa teraz rozumiem. Dzięki.
To dopiero teraz mnie oświeciło ! ![]() To by pasowało. No popatrzcie logicznie. Snape mści się na eliksirach, pokazuje się jako zimny, a w głębi duszu spłaca dług i pomaga Harry'emu z głębi serca. Działa także w zakonie i chyba w ramach długu. ![]() -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobra to ja korzystajac z okazji tego
tematu chciałbym sie was zapytac o pewne rzeczy, oto one:
- Jaką forme przybiera petronus Snapka? - Jaką forme przybiera jego boggart? - Oraz czy jest animagiem a jezeli tak to w jakie zwierze sie zamienia? Dziekuję za uwage -------------------- ...
|
.:+Yena+:. |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: Królestwo Cienia ![]() |
Jak na mój gust to patronus przybiera
zawsze taką sama formę jak zwierzę w jakie dana osoba może sie zamienić
będąc animagiem...
![]() Ten post był edytowany przez .:+Yena+:.: 31.05.2004 23:38 -------------------- "Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko zostało juz kiedyś opisane"
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=75701 |
avalanche |
![]()
|
||
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
co to za bzdura? Aha czyli H.Potter zamienia się w jelenia...ile tu się można ciekawych rzeczy dowiedzieć. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
||
kubik |
![]()
|
W moim poscie nie było ani słowa o tym
JAKA postac przybiera petronus Snapka
To nie było pytanie z gatunku: "Co myslicie o Petronusie?" Pytanie było postawione jasno i wyraźnie... i uprzedzam pytanie HP NIE ZOSTANIE ANIMAGIEM! Ten post był edytowany przez kubik: 31.05.2004 22:49 -------------------- ...
|
alexa0900 |
![]() ![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 19.06.2004 Skąd: wroclaw Płeć: Kobieta ![]() |
Kubik co ty sie tak rzucasz?Moze nie zrozumialam twojego pytania ale zapytales wyraznie (o ten pierwszy -),a teraz gadasz calkiem co innego,o co ci chodzi,oswieccie mnie ![]() PS.A tak swoja droga,to nigdzie nie pisze nic o patronusie Snape`a(przynajmniej ja nie zauwazylam ![]() |
||
kubik |
![]()
|
||||||
ja sie nie rzucam... nawet emotów nie zuzyłem
miałem okres i musiałem sie wyzyc na kims :] ![]() ![]() eee wiesz ze nie pamietam ^^""""""""""""&q uot;""""""""" o co mi chodziło XPPP ahhaaaa no wiec chodziło mi o to ze .:+Yena+:. nie odpowiedziała na pytanie tylko zaczeła kluczyc itp... chyba o to mi chodziło XP
no własnie ![]() ![]() -------------------- ...
|
||||||
alexa0900 |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 19.06.2004 Skąd: wroclaw Płeć: Kobieta ![]() |
No chyba,ze tak
![]() ![]() |
kaola |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 50 Dołączył: 17.06.2004 Skąd: warszawa ![]() |
ym, to ja bardziej na temat: mi
wystarcza to, że Snape'owi ufa Dumbledor. chociaz te jego kontakty z
Malfoy'ami sa...dziwne...?
![]() -------------------- ...i już mnie tu nie ma!
|
Asia |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 10.06.2004 ![]() |
Jeśli Dumbledore ma do nie go zaufanie
to jest dobrze...
![]() EDIT Stosuj umiar w stosowaniu emotków ![]() pozdr. kubik Ten post był edytowany przez kubik: 21.06.2004 23:37 |
Ismena_virgo |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Z jednej strony można by pomyśleć że Snape
szpieguje Voldemorta dla Dumbledore ale ogólnie to było by nie molżliwe
ponieważ Voldemort nie jest taki głupi aby w to uwierzyć. Na pewno nie jest
śmiercożercą ponieważ to by już dawno wyszło na jaw, zresztą Voldemort chce
go zabić, za to że go zdradził. To że jest taki dla Harry'ego wynika
tylko z nienawiści do jego ojca i własnych przykrych doznań w dzieciństwie.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:05 |