Zakon Feniksa, czyli jego
członkowie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zakon Feniksa, czyli jego
członkowie
Jazon z Jolkos |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 04.07.2003 Skąd: z Lublina ![]() |
Tak sie zastanaiwam dla czego akurat
Zakon Feniksa a nie np: Hipogryfa... i dla czego nie każdy czarodziej może
do niego należeć?? Zastanawiam sie również czy czarodzieje tacy jak Flitwick
(on by sie do zakonu nadawał) pojawią sie w ów stowazyszeniu i czy charłaki
(pani Figg) też moga do niego należeć?? A co z kwaterą główną po śmierci
Syriusza?? Co zrobią jeżeli Bella będzie chciala tam zamieszkac?? Co zrobi
Stowrek?? opuści dom czy zostanie??? Piszczcie co o tym myślicie.
-------------------- Le vrai c'est le feu et le feu illumines et brules.
C'est un nu vrai. Waheut ist feuer und feuer heisst leuchten und brennen. Nuda veritas. Prwada to ogień, a ogień oświetla i pali. Naga prwada ------------ Leon Scheffer |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
każdy czarodziej (pełnoletni, który
skończył szkołę) może zostac członkiem Zakonu. Ale zdaje mi się, że
Dumbledore dokładnie sprawdza najemników, ponieważ mogą byc
szpiegami.
Nigdzie nie jest napisane, że Flickwik (nie wiem, jak się pisze) nie należy do Zakonu. A co do pani Figg, to zdaje mi się, zeoona tez jest w Zakonie. -------------------- |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
No bo Hipogryf nie pasuje =) Poza tym
feniks to symbol odrodzenia, no i Dumbel ma feniksa więc pewnie oponował za
nadaniem takiej nazwy ze względu na swojego pupilka XD
Zakon szuka sojuszników =) Poza tym do tej roboty są zatrudniani ludzie którzy zaufali i mają zaufanie Dumbla. Charłaki? Chyba jako informatorzy tylko. Kwatera myślę że zostanie. Moim zdaniem Bella nie ma jak zająć ten dom -bo po pierwsze to dom Syriusza, który "odziedziczył" po matce. Ona była jego kuzynką -pewnie miała inny dom (stać ich było - przecież to arystokraci ^^) Poza tym ona prędzej by zamieszkała u Malfoy'ów u swojej siostry Narcyzy i by z Lucjuszem spiskowali XDDD Stworek dostanie kopa w tyłek XDD Nie nie wiem. Pewnie jszcze bardziej zgłupieje albo wiem! Umrze i jego głowa zawisie tam gdzie wiszą inne głowy skrzatów - zawsze o tym marzył XD -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Cedrik_ |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 01.02.2004 Skąd: Gdańsk ![]() |
[QUOTE]Nigdzie nie jest napisane, że
Flickwik (nie wiem, jak się pisze) nie należy do Zakonu
Po snie o torturowaniu Syriusza Harry szukał kogos z zakonu idiopiero po dłuzszej chwili przypomniał sobie o Snape a chybba by wiedział ze Flickwik nalezy do Zakonu bo by poszedł odrazu do niego |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Znowu jest nawiązanie do Fawksa. To
Dumbledore jest tam najważniejszy i może on zdecydował o nazwie??
-------------------- ![]() |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Charłaki ni mogą należeć do Zakonu,
przecież jego członkowie brali czynny udział w jego działalności. Co
się stanie z Kwaterą Główną? Dalej będzie stała..i będzie siedzibą Zakonu.
Avalanche, tak, tu przybijam piątala, co do tego ostatniego, niech głowa
Stworka zawiśnie na ścianie na wieki! XD
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ja bym jej za to nie powiesił na ścianie,
tylko Testralom rzucił...
![]() -------------------- ![]() |
anagda |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
dobry pomysł! ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
Stworek był okropny, ale w sumie Dumbledore
go bronił... w sumie mam mieszane uczucia względem skrzatów. Tak naprawdę
tylo Zgredek jest spoko, a inne, takie... nijakie...
-------------------- ![]() |
Beja |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 19.06.2003 Skąd: Bełchatów Płeć: Kobieta ![]() |
isia jako nowa na tym forum powinnaś
zajrzeć do tematu coś dla nowych (czy jak mu tam) a nie pisać w pierwszym
lepszym temacie. Na dodatek nie na temat
![]() ![]() -------------------- The wind is loud, the wind is blowing,
The waves are big, the waves are growing. What's that? What's that? A dog is crying, It's in the sea, a dog is crying. His or hers or yours or mine? A dog is crying, a dog is crying. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Naród chce głowy Stworka na tacy!
Resztę do formaliny! A Grimmuald* Place pozostanie kwaterą ZF - przecież Bella nie będzie się pchała prosto w objęcia sprawiedliwości. https://www.facebook.com/gra.klondike *Grim - z angielska to ponury. Nazwa sam raz dla teo miejsca Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 13:36 |
Svenka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 48 Dołączył: 08.02.2004 Skąd: Ostrów Wlkp. ![]() |
Być może Zakon Feniksa, gdyż Feniks (np.
Faweks) odegra jakąs znaczącą rolę... Wydaje mi się że jego odradzanie się i
nieśmiertelność nie są przypadkowe, mają jakieś znaczenie...
-------------------- Ludzie, 1 marca początek roku szkolnego w Hogwarcie ! Zapisujcie się na ucznia, lub nauczyciela, szczególy na stronie www.hogwart.blog.pl ! Ale będzie jazda, jestem w Ravenclawie !
|
anagda |
![]()
|
ja tam skrzary lubię. A najbardziej
Zgredka. Mrużka ujdzie w toku. ale ten Stworek, to faktycznie
ewenement.......
-------------------- |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
Zakon Feniksa... mysle, ze dlatego, ze
Feniks jest symbolem odrodzenia, kojarzy nam sie ze wschodem slonca...
czasy, kiedy Voldemort byl u szczytu wladzy byly jakby niekonczaca sie
noca... a Zakon probowal sprawic, zeby znowu wzeszlo slonce.
napewno nie wszyscy mogli byc w Zakonie. tylko ci, co byli calkowicie zaufani, spawdzeni... i napewno ci, co byli w Zakonie poprzednim razem. Grimmuald Place napewno pozostanie Kwatera Glowna, bo przeciez Lastrange nie wroci sobie, ot tak po prostu, po tym co zrobila Syriuszowi. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Svenka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 48 Dołączył: 08.02.2004 Skąd: Ostrów Wlkp. ![]() |
Hmm... Pozatym po co Bellatriks ten dom ?
No i przecież nie będzie mogła tam wejść bo Dumbledore jest Strażnikiem
Tajemnicy...
-------------------- Ludzie, 1 marca początek roku szkolnego w Hogwarcie ! Zapisujcie się na ucznia, lub nauczyciela, szczególy na stronie www.hogwart.blog.pl ! Ale będzie jazda, jestem w Ravenclawie !
|
Cornelia |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: się biorą dzieci? Płeć: Kobieta ![]() |
Harry nie musi znać wszystkich członków Zakonu. I chyba lepiej by było, by nie znał. -------------------- brak interesującej sygnaturki
|
||
Svenka |
![]()
|
Może lepiej żeby znał, bo będzie wiedział
do kogo może się zwrócić, a do kogo nie...
|
Natalia-Hermi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 90 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Hogwart-Gryffindor ![]() |
mnie nic nie przeszkadza że Pani Arabella
Figg jest charłakiem, należy z pewnością do Zakonu Feniksa, i jest świetną
osobą, aby czuwać przy Harrym na Privet Drive no nie??? Dużo się zasłużyła w
sytuacji z demetorami, bo chyba ona zawiadomiła Dumbledore'a:) Flitwick
też należy chyba do Zakonu, mogłabym się też zastanawiać o Sprout i Pomfrey
no nie???
-------------------- "Odbijam nie Twą twarz, ale Twego serca pragnienia..."
|
Cornelia |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: się biorą dzieci? Płeć: Kobieta ![]() |
Uważasz, że to by ułatwiało pracę tym ludziom? Szczególnie jeśli są szpiegami? Bo ja nie sądzę. Mają być [przynajmniej mieli - nie wiadomo jak ułoży się akcja w VI tomie] anonimowi. Przecież taki Kingsley - prowadził pościg za Syriuszem. Myślisz, ze gdyby zaczął rozmawiać z Harrym, inni nie podejrzewaliby jakiegoś związku z tą sprawą [pomijając fakt, że Kingsley się prawie ujawnił w siedzibie aurorów]? -------------------- brak interesującej sygnaturki
|
||
Svenka |
![]()
|
Ale pani figg nie może dobrze obronić
Harry`ego, bo nie używa czarów, a wydaje mi się, żeby być w Zakonie trzeba
być dobrym czarodziejem..
A jeśli chodzi o osoby z Zakonu, to chodziło o te ze szkoły, bo było mówione że Flitwick nie jest, albo jest a Harry nie wie... A była sytuacja że McGonagall nie było, i Dumbledore`a też nie i Harry nie miał się do kogo zwrócić -------------------- Ludzie, 1 marca początek roku szkolnego w Hogwarcie ! Zapisujcie się na ucznia, lub nauczyciela, szczególy na stronie www.hogwart.blog.pl ! Ale będzie jazda, jestem w Ravenclawie !
|
Natalia-Hermi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 90 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Hogwart-Gryffindor ![]() |
Svenko, to że Figg jest że charłakiem to
wcale nie musi przebywać w Krzaterze Głównej Zakonu Feniksa, ale może strzec
Harry'ego przy mugolach, i może zawiadamiać sowią pocztą członków Zakonu
jeśli coś złego się dzieje....
|
Redgard |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 18.11.2003 Skąd: Chorzów ![]() |
Rzeczywiście Pani Figg może obserwować
jak Harry jest traktowany przez Durlseyów i myślę że na tym jej rola się
kończy.
Co do Stworka to uważam że powinno się go zlikwidować bo nie ma już komu służyć i w ogóle jest zagrożeniem dla Zakonu. -------------------- Słowo to magia, magia to słowo nazwane po imieniu.
-------------------------------------------------------------- Mój blog Moje forum ------------------------------------------------------------- Moja strona zespołu Limp Bizkit WEJDŹ |
Natalia-Hermi |
![]()
|
ja też tego Stworka nie lubię, może
powinno mu się już obciąć głowę i powiesić na ścianie obok tych innych?
Bardzo źle postąpił kłamiąc że Syriusza wtedy nie ma w domu za drugim razem
w kominku Dolores Jane Umbride. Powiniem dostać od Syriusza wymówienie i
odejść z domu, ale wiedział co nieco o sprawach Zakonu, i mógł wypaplać
wszystko odchodząc...
|
ids |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 07.02.2004 Skąd: Cori Celesti ![]() |
W sumie to i tak wypaplał wszystko, co mógł Narcyzie. :roll: Ale również jestem za tym, że jego łepek powinno się powiesic obok pozostałych na scianie. :twisted: -------------------- with your feet in the air
and your head by the ground try this trick and spin it, yeah your head will collapse, and there's nothing in it and you'll ask yourself: where is my mind? |
||
Natalia-Hermi |
![]()
|
no niby powinno się go ściąć ale kto by
to zrobił? nie sądzę aby to zrobił Syriusz, bo jakoś nie widzę go w roli
mordecy który patroszy skrzaty no nie?, powinno się za karę kazać Stworkowi
wysprzątać na błysk cały dom Syriusza i jeszcze wyrzucić dobrowolnie obraz
matki Syirusza hyh...Trochę to dziwne że Harry nie zauważył wcześniej że
Pani Figg jest charłakiem i że zna go...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 19:01 |