Zakon Feniksa, czyli jego
członkowie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zakon Feniksa, czyli jego
członkowie
marvia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 30 Dołączył: 02.07.2004 Skąd: Kraków ![]() |
hmmm moze tez dlatego że Dumbledore bardzo lubi feniksy
![]() -------------------- SYRIUSZ B(L)ACK!!!!!!!!
|
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
A ja myślę, że jest to Zakon
Feniksa, bo feniks (Fawkes) był mocno związany z jego członkami i ich
działalnością. Przykłady: Pomoc w "ucieczce" Dumbledora, przy
walce z Voldim, ostrzegał przed niebezpieczeństwami itd.
Ten post był edytowany przez Golden Phoenix: 21.07.2004 16:18 -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
Eden_ka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 149 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: Neverland ![]() |
taaa... a co do Figg - wydaje mi sie, ze
ona nie jest takim pelnoprawnym czlonkiem zakonu - nie walczy z Valdemarem,
ale po prostu pomaga Zakonowi jak moze...
ciekawa sprawa z czlonkostwem Flitwicka... czy jest az tak tajnym szpiegiem, ze nawet Potter o nim nie wie? szpiegowac to on by mogl tylko z ukrycia - w o koncu jest maly, bo "wkrecic sie" miedzy zwolennikow Valdemara raczej nie mial by szans... -------------------- |
Seba(NeO) |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 48 Dołączył: 20.06.2004 Skąd: Earth->Polish(smacznego)->Breslau ![]() |
Stworka trzeba wrzucić do klatki z
dorosłymi sklątkami tylnowybuchowymi. A co do pani Figg to przecierz
zapraszała Harry'ego do swojego domu podczas wakacji. Ale nie
powiedziała mu że jest charłakiem a nie muglem(czyt. mugolem) żeby nie
powiedział opiekunom że mu się u niej podoba bo by go nie puszczali.
![]() -------------------- Niniejszy podpis jest identyczny z tym, który właśnie czytasz.
|
Golumek |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Rzeszów ![]() |
Hmmm... szczerze mówiąć dręczą mnie podobne
pytania. Nie mam pojęcia dlaczego tak a nie inaczej... buu... Rowling
wszystko sobie świetnie wymyśliła właśnie po to abyśmy się głowili
![]() ![]() -------------------- |
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Zakon feniksa - bo Fawkes jest ściśle
powiązany z pracami Zakonu. Daje im znaki (piórka) pomaga przywódcy i w
pewnym sensie jest członkiem zakonu. Vold ma Nagini, Dumbel ma Fawkesa.
A nazwę taką wymyślili żeby ładniej było. - i żeby nie było jasne dla osób nie wtajemniczonych o co chodzi. -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Śmię mniemać, że Feniks jest naprawde
istotny w nazwie Zakonu i cos oznacza, a my dowiemy się tego w odpowiednim
czasie.. Co prawda sama w to nie woerze, ale...
A co do tego podłego zdrajcy czyli Stworka, to NA SZUBIENICĘ Z NIM!!! ![]() -------------------- |
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
A moze jedna z prostrzych sugesti - Zakon
Feniksa bo feniks to istota która się odradza tak jak Zakon reaktywowany po
tylu latach.
-------------------- ..
![]() |
żaba |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
Nie kazdy czarodziej moze nalezec do
Zakonu , bo nie do wszystkich ma sie zaufanie...musi byc to osoba
silna,lojalna i chcaca walczyc ze zlem.Gdyby w zakonie bylaby osoba bedaca
pod wplywem zaklecia,to nie byloby dobrze.Jesli bedzie w Zakonie jakas osoba
slaba , to moze sie latwo zlamac i wyjawic sekrety pod
naciskiem.
Feniks...Znak ponownego odrodzenia,wstania z popiolu...niesmiertelnosc.Moze Dubledore i reszta chcieli by Zakon kojarzyj sie z tym ,ze dobro jest wieczne,ze Zakon nie "umrze" i zawsze bedzie trwala walka dobra ze zlem... ![]() -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Golden Phoenix |
![]()
|
||
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
To dlaczego do zakonu przyjęto Glizdogona ? Nie był ani lojalny ani silniy psychicznie. Glizdogon musiał miec za to inną cechę - doskonałą umiejętność maskowania tego co myśli, zdobywanie przyjaźni tych, którzy są potrzebni, jednym słowem urodzony aktor. -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
||
kkate |
![]()
|
||||
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm a jak myślicie, co będzie z Remusem?
Mam na myśli to, że w 5 tomie było chyba coś
takiego:
Czy Lupin nie miał własnej chatki? Był aż taki biedny? To czemu w 4 tomie Dumbl mówił do Syriusza:
To co, Remus miał dom, a nagle nie ma? I czy w 6 tomie na Grimmauld Place będzie przebywał tylko jako członek Zakonu, czy jako mieszkaniec? Bo ktoś musi tam przecież mieszkać na stałe... a może to Harry odziedziczy ten dom? Nie bedzie w nim od razu mieszkał, no ale... Co do Stworka - na szubienicę go! I na ścianę ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
||||
Eowina |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Zgadzam sie z wami. Na szubienice !! A tak co do Lupina to zawsze myslalam ze jakis tam dom ma. Poza tym wydawalo mi sie ze czesc czlonków Zakonu moze mieszkac w Grimmauld Place. Zeby byc na miejscu itd. -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
||
LadyDevimon |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Mysle ze jesli Bellatriks dowie sie o
istnieniu domu na GP to przekarze go Voldowi jako kryjowke a moze mu sie
przydac bo jest nienanoszalny i zabezpieczony pzrez starozytne potezne czry
ktorych vold nie cierpi. No i jest druga wersja wydarzen [ ta dobra] - jak
wiadomo nie mamy pewnosci kto odziedziczy ten dom ale nie mamy tez pewnosci
czy Bellatriks i Narcisa wiedza i pamietaja o istnieniu tego domu bo
istnieje teoria ze obie lub jedna z nich tam kiedys mieszkaly [ w koncu to
duzy dom] lub 2 teoria- ze zadna z nich nie wie i niewiadomio czy dowie sie
kiedys o jego istnieniu, ale w takim wypadku dalej nie mamy pewnosci czy
bedzie w mieszkal ktos z zakonu. Ja osobiscie obstraje przy teori ze Syriusz
napisal testament w ktorym zapisal dom na GP i swoje oszczednosci
Harry'emu a Harry bedzie tam mieszkal z Lupinem i moze kims z zakonu,
Ronemi Hermiona i cala reszta. Ta teoria jest prawdopodobna bo kazdy z
zakonu w kazdej chwili byl swiadom niebezpieczenstwa.
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
eee..mże coś pomyliłem , ale Bellatrix WIE o domu a nie wie o siedzibie ZF..
-------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
NeMhAiN |
![]()
|
||
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
mi najbardziej ta wersja pasuje bo logiczne jest to z testamentem...ale belattriks po9winna wiedziec o tym domu według mnie, bo to rodzina przecie nawet jakby tam nie mieszkała.... |
||
kubik |
![]()
|
||||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
heh pieknie ale mam jedno pytanie: Kiedy?
Jasne dom który mu przypomina Syriusza a zarazem jego głupote no nie rób z niego miłosnika S&M
Nielogiczne -------------------- ...
|
||||||
Sunlight Priestess |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey ![]() |
CZemu? A czemu potwór w komnacie tajemnic to bazyliszek a nie smok albo inne paskudzwo? Czemu nauczycielem eliksirów jest Snape a nie Flitwick? Czemu Ginny nie jest starsza od Rona? Ludzie ale wy jesteście upierdliwi. CZemu czemu czemu czemu.... Takich pytań można zadać miliony. Tak se wymyśliła Jo i my nie mozemy na to nic poradzić, chyba że napiszesz własną książkę. Powodzenia. -------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
![]() |
||
NeMhAiN |
![]()
|
||||||||
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
... ![]() |
||||||||
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mógł se mysleć ale nie mógł pójść do MM żeby go spisać.
-------------------- ...
|
Mikrus |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
a tak wogle to co sie stanie z Hardodziobem...!? edit moderat: wykasowałem oczywistą rzecz i nieprawde Ten post był edytowany przez kubik: 26.08.2004 12:50 |
NeMhAiN |
![]()
|
||
wiem tylko apropo 6 tomu ze na pewno ciąza rowling nie opuxni wydania ksiazki ale więcej niec ![]() ![]() ![]() |
||
Mikrus |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
No niewiem...może Harry go weżmie do domu na privet Drive i bedzie straszył Dudziaczka...
![]() ![]() ![]() Ale najprawdopodobniej mama Rona będzie się nim opiekować na grimmuald place Ten post był edytowany przez Mikrus: 26.08.2004 11:05 |
NeMhAiN |
![]()
|
||
fajnie by to w filmie wyglądało -tłusty dudziak toczy sie po domu a za nim biega Hardodziób... z tego strach dudziakowi spadaja portki, przewraca siem..ii....Harry daruje mu zycie... ![]() ![]() |
||
Mikrus |
![]() ![]()
|
||
W sumie fajnie by było...i mógłby nastraszyć wója i ciotkę... Mógłby mieć ich w ... ...pupie... ![]() ...albo nosie jak kto woli ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Mikrus: 26.08.2004 11:09 |
||
NeMhAiN |
![]()
|
za puszczanie stworzen magicznych po chacie mugoli nie wywalaja z hogwartu nie??
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:08 |