Zakon Feniksa, czyli jego
członkowie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zakon Feniksa, czyli jego
członkowie
Mikrus |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
Tego nigdzie nie było...
![]() ![]() ale raczej nie.... przecież Hedwiga też jest po części magicznym stworzeniem |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
hm..czyli ministerstwo siem o tym nie powinno dowiedziec...miejmy tylko nadzieje ze Jane na to wpadnie
![]() |
Mikrus |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
Ona pewnie już to wylała na papier...
![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
A może Dziobek zostanie na Grimmauld Place i opiekować się nim będą wszyscy po trochu
![]() A jak myślicie - gdzie Remus przebywał w 5 tomie podczas swojej zaminy w wilkołaka? W jednym z pokoi Kwatery Głównej? No i chyba nadal pił eliksir tojadowy od Snape'a, no bo jak inaczej..... -------------------- just keep dreaming.
|
Mikrus |
![]() ![]()
|
raczej napewno pił ten eliksir...od swojego kumpla z zakonu
![]() a o tym ze wszyscy po trochu sie beda zajmowac tez myslałem...ale nie napisałem |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
remusa moshe gdzies wywozili do lasu zeby siem wyszalał
![]() ![]() |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zaraz zaraz jeżeli ten eliksir powoduje przytomność umysłową wilkołaka to czemu go zamykać
![]() -------------------- ...
|
czadowa_ |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Za testament uważa się kazdy napisany własnoręcznie test w którym osoba rozporządza swoim majatkiem. Jeśli wziąłbys teraz karteczkę i napisał że twój komputer idzie na powiedzmy szkole, to jest obowiązek uznać to przy rozporządzaniu majątkiem, jesli nie napisałeś testamentu u notariusza. siostra po prawie i prawie kanonicznym hehe ![]() Ale tak czy inaczej uwazam że syriusz był na tyle młody że nie myślał o pisaniu niczego w tym stylu. -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
||
Mikrus |
![]()
|
||
Właśnie też tego nierozumiem... przecież jak pije eliksir to sie chyba nie zamienia wogóle albo nie na tak długo... ![]() |
||
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie, jak wypije eliksir, to jest wilkołakiem, ale nie jest agresywny i ma bardziej ludzką świadomość
![]() -------------------- just keep dreaming.
|
NeMhAiN |
![]()
|
a czy rowling w ogóle tłumaczyła jak działa ten eliksir, bo ja nie pamiętam...wiem tylko ze dla Remusa był...hm...nba pewno zawsze siem zmieniał, ale przez ten eliksir moze był mniej pobudliwy czy cos w tym stylu...
![]() ten post miała byc wczesniej...przed kkate ![]() ![]() Ten post był edytowany przez NeMhAiN: 27.08.2004 11:47 |
Sunlight Priestess |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey ![]() |
Dokłądnie. W ciele wilkołaka była ludzka świadomość. NA tym to polega. Podobno trudno zabić wilkołąka, więc takie hmmmm świadome moga walczyc z papciem Voldziem.
-------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
![]() |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Hamował krwiożerczą naturę wilkołaka i tyle...
Mógł spokojnie myśleć i nie atakował ludzi... -------------------- ![]() |
Mikrus |
![]()
|
Fajnie by było jakby Snape wynalazł jakis eliksir który powstrzymywałby go przed przemianą...ale to juz chyba by było za kolorowo...
|
NeMhAiN |
![]()
|
chyba właśnie o to chodzi z wilkołakiem że nie ma nic na to...to nie jets taka zwyczajna choroba tylko...yyy..
![]() ![]() |
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Teraz nie moge znaleźć dokładnego cytatu zksiążki ale pamiętam że Lupin powiedział, że po wypiciu eliksiru od snape, zwijał sie w gabinecie w kłebek i czekał az minie pełnia.
Jak wilk, ze świadomościa człowieka. -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
zasirek |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 20.08.2004 ![]() |
Ja to bym powiesiła stworka na scianie z jego przodkami.Przeciez skoro jush nie ma syriusza to on sobie pójdzie do Malfojów(moze) bo oni juz nie maja zgredka, a przeciez stworek zna wszystkie tajemnice zakonu!
|
czadowa_ |
![]()
|
Ale cały czas strzeże ich Zaklecie
Fideliusa i Strażnik Tajemnicy w postaci Dumbla. Oprócz tego Dumbel jest za
szanowaniem skrzatów i innych stworzeń więc wygląda na to ze niespecjalnie
chetnie pozwoli na powieszenie stworka. Pozostaje miec nadzieje że Stworek
się powiesi.. sam.
![]() -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Bellatriks |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: stąd Płeć: Kobieta ![]() |
Raczej sam się nie powiesi, ale co wy na taką wersję, że Lupin będzie w chacie sam ze stworkiem i zapomni wypić eliksiru i rozszarpie Stworka? trochę zbyt drastyczne...
|
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stworek popelni samobojstwo (przez odciecie sobie glowy) i zostawi list z zyczeniem aby jego glowe powiesili na klatce schodowej obok matki
![]() -------------------- |
kubik |
![]()
|
||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ktos mnie zmusza abym mu zapisał w testamencie cały moj majatek a nastepnie zmusza mnie abym wypił arszenik. Sekcja zwłok wykazuje naturalna smierc a kolo sobie moj cały majatek przywłaszcza. ![]() Jest cos takiego jak notariusz -------------------- ...
|
||||
czadowa_ |
![]()
|
kubik, nie ja te prawa tworzyłam
![]() -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Herma |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Bellatriks @ 31.08.2004 17:41) Raczej sam się nie powiesi, ale co wy na taką wersję, że Lupin będzie w chacie sam ze stworkiem i zapomni wypić eliksiru i rozszarpie Stworka? trochę zbyt drastyczne... moze zbyt drastyczne, ale mnie sie podoba... a moze ktos "przypadkiem" wrzuci go do Hardodzioba, kiedy ten bedzie glodny? chociaz... lepiej nie bo wtedy Hermiona go znienawidzi (hardodzioba) Ten post był edytowany przez Herma: 03.10.2005 16:08 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:17 |