książki 'okołopotterowe'
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
książki 'okołopotterowe'
ids |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 07.02.2004 Skąd: Cori Celesti ![]() |
Z góry wszystkich przepraszam,
jesli jest już taki temat (znalazłam jedynie dotyczący 'QpW' i
'MZiJJZ' a nie o to mi chodzi ^^'), ale chciałabym zasięgnąć
Waszej rady. Czy wydawnictwa takie jak 'HP - nauka i magia',
'Ksiega wiedzy czarodziejskiej' i 'Magiczne światy HP' są
warte piniędzy, które bym na nie wydała? Czy ktoś je posiada i mógłby z
czystym sercem polecić? Z góry dziękuję za pomoc. :blush:
-------------------- with your feet in the air
and your head by the ground try this trick and spin it, yeah your head will collapse, and there's nothing in it and you'll ask yourself: where is my mind? |
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Magiczne światy HP czytałam dość dawno
temu , ale z tego co pamiętam w książce tej były powyjaśniane skąd Rowlin
wzięla nazwy dla tych wszystkich stworków. jakie znaczenia mają różne rzeczy
.
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
Ja bardzo chcialbym miec
te ksiazki i uwazam, ze sa zdecydowanie godne polecenia zakupu. Najlepsza
jest Ksiega Wiedzy Czarodziejskiej, jest to ksiazka dosc nowa 2k3 czyli
informacje dotycza 1-2-3-4 czesci Harry'ego i bardzo duzo jest
wyjasnione. MSHP to bardziej jakies nazwy itp. Polecam takze bardzo
Tezaurusa ktorego mialem ostatnio przyjemnosc przegladac w Empiku, kosztuje
3 paczki a sporo ciekawych rzeczy dla prawdziwych fanow. A tak wogole jak ma
ktos te ksiazki na ebookach to chetnie zasyce
![]() -------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
Redgard |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 18.11.2003 Skąd: Chorzów ![]() |
Wydaje mi się że książki takiego typu są
zarezerwowane tylko i wyłącznie dla maniaków Harry'ego Pottera, bo dla
czytalnika chcącego się tylko rozerwać czytając książki, albo takiego, który
przeczytał HP dla "przygody", jest to bardzo bzdurne. Zapewne
pisane na siłę tylko dla cashmiru.
-------------------- Słowo to magia, magia to słowo nazwane po imieniu.
-------------------------------------------------------------- Mój blog Moje forum ------------------------------------------------------------- Moja strona zespołu Limp Bizkit WEJDŹ |
Spiżobrzuch - Ironbell |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 01.01.2004 Skąd: z koziej dupy ![]() |
rzeczywiscie masz troche
racje, ale zawsze po przeczytaniu zostaje duzo pytan i mysle ze te ksiazki
moga rozwiac troszki watpliwosci. Ale uwaga tylko dla MANIAKOW !!
-------------------- They were standing in a large, circular room. Everything in here was black including the floor and ceiling; identical, unmarked, handleless black doors were set at intervals all around the black walls, interspersed with branches of candles whose falmes burned blue; their cool, shimmering light reflected in the shining marble floor mad it look as though there was dark water underfoot..
'Someone shut the door,' Harry muttered.... |
Redgard |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 18.11.2003 Skąd: Chorzów ![]() |
Jeśli ktoś ma wątpliwości, to chyba tylko
MANIAK, bo normalnemu czytalnikowi byłoby szkoda wyrzucać tyle kasy na coś
takiego.
-------------------- Słowo to magia, magia to słowo nazwane po imieniu.
-------------------------------------------------------------- Mój blog Moje forum ------------------------------------------------------------- Moja strona zespołu Limp Bizkit WEJDŹ |
Alik |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 10.02.2004 Skąd: Magiczne miejsce - DARŁOWO ![]() |
Ja mogę polecić Magiczne Światy HP-sama
mam kupione.Lecz tą książkę czytać mogą ci którzy przeczytali HP
-------------------- Mnie denerwuje to ubolewanie po Syriuszu.Nie był taki przecudowny.Jest taki sam jak inni.Nie po wszystkich ludziach warto ubolewać w tym przypadku po Syriuszu.Inni może myślą inaczej.To ich sprawa.....
|
Natalia-Hermi |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 90 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Hogwart-Gryffindor ![]() |
ja chciałabym mieć takie książki, żeby
dowiedzieć się czegoś więcej, wiem tyle ile zamieściłam w moim temacie o
nazwach własnych jakie dała Rowling do tomów HP, ale chciałabym mieć też te
książki jakie zostały wymienione na stronach tomów HP.
Ja kiedyś widziałam w sklepie magiczne światy ale nie kupiłam tego:( -------------------- "Odbijam nie Twą twarz, ale Twego serca pragnienia..."
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
dlaczego?
ja bym chciała mieć coś takeigo, ale w mojej zabitej dechami dziurze nie sprzedają takich rzeczy..... w ogóle cud, że była premiera V tomu... -------------------- |
Khamul |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Faktycznie są ciekawe, ale nie są doskonałe. Autor po powierzchownej historycznej analizie faktów i powiązań przechodzi do mitów i zwykłego gdybania. -------------------- |
||
Alik |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 10.02.2004 Skąd: Magiczne miejsce - DARŁOWO ![]() |
Ja czytałam "Quidditch przez
wieki" i "fantastyczne zwierzęta i jak je znależć" .Też są
niezłe
![]() -------------------- Mnie denerwuje to ubolewanie po Syriuszu.Nie był taki przecudowny.Jest taki sam jak inni.Nie po wszystkich ludziach warto ubolewać w tym przypadku po Syriuszu.Inni może myślą inaczej.To ich sprawa.....
|
ćśorazs_aind |
![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 11.02.2004 ![]() |
No tak ale są autorstwa samej Rowling. -------------------- Nie wierz nigdy nie
W tych co ciągle udają i ciągle uśmiechają się Nie wierz nigdy nie W to niebo, które zawsze niebieskie jest Myslovitz |
||
Alik |
![]()
|
||||||
No tak ale są autorstwa samej Rowling. No i co?!:) -------------------- Mnie denerwuje to ubolewanie po Syriuszu.Nie był taki przecudowny.Jest taki sam jak inni.Nie po wszystkich ludziach warto ubolewać w tym przypadku po Syriuszu.Inni może myślą inaczej.To ich sprawa.....
|
||||||
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
No i to, ze można je odróżnić od autorstwa na
przykład Davida Colberta (MŚHP).
-------------------- |
Lousie |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD ![]() |
Ja czytała MŚHP i uważam, że fajnie to
napisał FZ też czytałam no i tam też się coś dowiedziałam o tych
zwierzątkach
-------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
No np mśhp są warte przeczytania (sama
mam) i inne takie wyjasnienia , ale co za duzo to niezdrowo- czy nie wydaje
sie wam, ze o to chodzi w ksiazce, zeby bylo troche niedomówien?
Ale za nic nie kupujcie ksiazek typu- fenomen hp, dlaczego twoje dziecko czyta hp? ![]() -------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
Seba(NeO) |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 48 Dołączył: 20.06.2004 Skąd: Earth->Polish(smacznego)->Breslau ![]() |
Nio MŚHP są naprawdę fajne(mam). Mogę
polecić jak komuś to potrzebne do zakupu.
![]() -------------------- Niniejszy podpis jest identyczny z tym, który właśnie czytasz.
|
Inciaa |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Jak dla mnie odpowiednią książką dla potteromaniaków jest "TEZAURUS Harry Potter" napisany przez Polkowskiego i s-ka. Jest tam zawarte wszystko, dosłownie WSZYSTKO na temat HP od części pierwszej do czwartej [Tezaurus wyszedł przed 5 częścią]. I jest naprawde dokładnie opisane. [choć jak w każdej książce zdarzają się błędy
![]() -------------------- |
willchemilla |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 10.05.2006 ![]() |
tak tezałrus jest super (mam good siostry
![]() GEORGE.WEASLEY: '(...)Są z George'em nierozłącznii tak do siebie podobni że nawet rodzice nie umią powiedzieć który jest który. He hE chce więcej napisać ale musze spać! |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Ta, Fred i Georg są po prostu cool...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A to, że nikt nie potrafi ich rozpoznać wykorzystywują ![]() ![]() "TEZAURUS Harry Potter"nie miałam jeszcze zaszczytu mieć w ekach,ale na pewno to przeczytam ![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 19:09 |